Wednesday, October 23, 2013

BERLIN TIPS


Because many of you asked me to write some tips and advices about Berlin, I decided to write an article about it. Here you can get a basic overview of what to visit, where to shop or what to do in Berlin. If any of you had any tips, just write them below in the commnets, because I would like to get some tips for my next visit. :) Right now I am on my way to the Dominican Republic and I hope to write a post on Thursday!

Několik z Vás mě prosilo, abych napsala tipy a rady ohledně Berlína, tak jsem se rozhodla věnovat dnešní článek právě jim. Naleznete tady tipy ohledně památek, nákupů, ale třeba i dopravy nebo ubytování. Pokud máte nějaké tipy Vy sami, tak budu ráda, když je napíšete do komentářů - do Berlína bych se někdy ještě podívala a určitě by se mě samotné nějaké tipy hodily :) Momentálně jsem na cestě do Dominikánské Republiky. Doufám, že stihnu udělat post co nejdříve!


There are many hotels you can stay at in Berlin. We have stayed in 3-star hotel called Hotel Augusta. It was a smaller hotel located only a few meters from Kurfürstendamm and about 10 meters from the undeground station. We have paid 189 euro for 2 breakfast inclusive for 3 nights. The hotel was clean and very good located. What I really liked was the breakfast - very good pick and very delicious!

V Berlíně je mnoho hotelů všech možných kategorií - my zvolily 3-hvězdičkový Hotel Augusta, který se nachází přímo v centru. Je vzdálený jenom pár metrů od Kurfüstendammu a asi minutu od stanice metra. Za dvojlůžkový pokoj na 3 noci jsme se snídaní zaplatily 189 euro. Pokoj byl sice menší, ale čistý a na skvělém místě. Moc jsem byla spokojená s jejich snídaní - měli velký výběr a jídlo bylo opravdu výborné!

There are many sights to see in Berlin that are worth. We have visited the Fernsehturm, Berliner Dom and Brandeburger Tor, which are the most famous one in the city. We have also seen the East Side Gallery, which is really interesting and free. If you have some free time left, you can also visit the Siege Säule, The Holocaust Memorial or some of the institutions, for example Bundestag!

Když jsme plánovaly, co všechno chceme v Berlíně vidět, překvapilo mě, kolik památek se v hlavním městě Německa nachází. Mezi nejznámější patří Fernsehturm, Brandenburská brána a Berliner Dom. Ty byste neměli vynechat. My jsme ještě byly v East Side Galery, která mi přišla originální a zajímavá. Pokud máte čas, můžete se podívat na Siege Säule, Holocaust Memorial nebo nebo nějakou z institucí, například Bundestag!


Berlin also offers a lot of good restaurants and cafes. We had our breakfast at the hotel, so we did not have to worry about that. Most of the time we ate at Starbucks, which was literally on every corner. You can also get very delicious food at Vapiano, which is an Italian restaurant or in Hard Rock Cafe.

V Berlíně naleznete mnoho skvělých restaurací. My měly zaplacenou snídani na hotelu, což pro nás bylo rychlejší a pohodlnější. Obědy a večeře jsme pak většinou měly ve Starbucksu, který je v Berlíně doslova na každém rohu. Dobré jídlo také nabízí síť italských restaurací Vapiano nebo Hard Rock Cafe.



Berlin is a very good city for shopping. If you are looking for some luxury brands like Louis Vuitton, Michael Kors or Mulberry, you will find those under one roof in the shopping house Ka De We or Galeries Lafayette. Most of the luxury shops you can find at the end of the Kurfüstendamm. The international stores like H&M, Zara, Mango, COS, Urban Outfitters, etc. are located on Kurfürstendamm or Friedrichstrasse. In Berlin there is also one Primark store - in a centre at the Walther-Schreiber Platz.

Berlín je také perfektní na nákupy. Pokud hledáte luxusnější značky jako Louis Vuitton, Chanel, Michael Kors, apod. určitě zajděte do Ka De We nebo Galeries Lafayette, kde jsou všechny pod jednou střechou. Berlínksá verze Pařířské je konec ulice Kurfüstendamm, kde jsou všechny luxusní obchody. Co se týče značek jako H&M, Zara, Mango, Urban Outfitters, Forever 21, tak těch je v Berlíně poměrně dost. Většinu z nich najdete na ulici Kurfüstendamm nebo na Friedrichstrasse. V Berlíně je i jeden Primark. Nachází se v centru na Walther-Schreiber Platz.


As transportation, I recommend to you to use the underground, which can take you to most of the popular places. One way ticket coasts 2.60 € and the daily ticket is 6.70 . We also walked a lot, because most of the sights are close to each other.

Co se týče dopravy, to bych doporučila metro. Je přehledné, rychlé a dostanete se s ním téměř všude. Jedna cesta stojí 2.60 € a děnní lístek Vás vyjde na 6.70 €. V Berlíně jsme také chodily hodně pěšky - většina památek a obchodů je totiž jenom kousek od sebe.


I hope I have helped you with this article in some way and I hope that you have found at least some of the tips useful! Berlin is a beautiful city and I am sure you will like it as much as I did. I hope that I will visit the city soon and maybe take a lot in some vintage stores!

Tak doufám, že jsem Vám tímto článkem alespoň trochu pomohla. Berlín je krásné město a jsem si jistá, že se Vám bude líbit tak jako mě. Doufám, že se tam zase brzy podívám a snad navštívím i některý z vintage obchodů, který jsem nestihla.

Follow on Bloglovin - Like me on Facebook - Follow on Twitter - Ask me on Formspring - Ask.fm


SHARE:

20 comments

  1. určitě se taky někdy musím podívat do Berlína :)

    ReplyDelete
  2. V pátek se do Berlína také chystám :)

    Na mém blogu probíhá giveaway budu ráda když se zapojíš :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. člankom si mi sice nepomohla (v najbližšej dobe sa nechystam do Berlina, možno Pariž o pol roka), ale určite si mi nim sprijemnila večer :) milujem spoznavať zaujimave miesta (ak nie naživo tak aspoň takto)... :)

    ReplyDelete
  4. Super tipy. V Berlíně jsem zatím nebyla, ale chystám se určitě. Na konci příspěvku jsem každopádně čekala na tvé nákupní úlovky, tak doufám, že se brzo pochlubíš. Jinak v Dominikánské jsem byla asi před pěti lety a bylo to tam moc fajn. Rozhodně doporučuji navštívit ostrov Saona - viděla jsem tam asi tu nejvíc azurovou vodu!!! Paradise!!!

    ReplyDelete
  5. Skvely clanok, ja by som Berlin naozaj rada navstivila, takze dakujem za tipy! ;)

    ReplyDelete
  6. Sounds amazing. Berlin ist always worth a trip. Greetings from Zürich!
    http://kleine-reisewelten.blogspot.ch/

    ReplyDelete
  7. Kde si kupovala tu MJ kolu prosím?

    ReplyDelete
  8. Super článek, ráda bych se podívala to Berlína příští rok. :) tento rok už mám naplánovanou Vídeň.

    ReplyDelete
  9. Thanks for the advices :)

    Http://Fashioneiric.blogspot.com

    Coline ♡

    ReplyDelete
  10. Berlín mě až tak neláká, spíš Drážďany se mi hrozně líbily:) Ale krásné fotky. Berlínská architektura určitě stojí za vidění.

    ReplyDelete
  11. Berlín je krásné město! Krásné fotky:)

    ReplyDelete
  12. Do Berlína se chystám s kámoškou o letní prázdniny ! :) Podle obrázků krásné město .. Díky za tipy :)

    ReplyDelete
  13. Krásná místa! :) V Berlíně jsem byla asi před třemi lety a zaujal mě. Jednou ho projdu celý! :)

    ReplyDelete
  14. Parádní, brzo se tam chystáme s přítelem, takže toto určitě pomohlo ❤

    EJNET

    ReplyDelete
  15. Super tipy! Díky moc!

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig