Friday, January 31, 2014

NEW YORK TIPS


It's been a while since my NYC visit, but because many of you have asked me to make a NYC guide, I decided to make an article about my favourite places in the Big Apple. Better late than never, right? New York City belongs to one of my favourite places on planet Earth. I love the buildings, atmosphere, sights - simply everything about New York is amazing and I hope to return there soon!

Je to sice už déle, co jsem navštívila New York, ale jelikož se mě celkem dost z Vás ptalo, jestli bych neudělala článek o tipech, rozhodla jsem se, že bych "NYC guide" článek udělat mohla. New York jsem si zamilovala - krásné budovy, památky, obchody. Prostě všechno je v NYC skvělé. Doufám, že se tam brzy znovu podívám!



HOTELS
There are many hotels in NYC, but the prices are higher than in other cities, especially staying in NYC during some holiday. We have stayed in the Hilton between Broadway and 5th Avenue (35th Street), near the Empire State Building. This was a perfect location, because you could walk on the 5th Avenue, you could get to Times Square or Central Park. So, I recommend you to book a hotel in Midtown, just like we did.

Co se týče ubytování v New Yorku, tak výběr je opravdu široký. Obecně je jsou ale ceny za hotely vyšší než v ostatních městech, hlavně když v New Yorku jste přes nějaký svátek. My jsme bydleli v Hiltonu na 35th Street, což je mezi 5th Avenue a Brodway. Místo hotelu bylo opravdu opravdu super - pěšky jsme se dostali k Central Parku nebo na Times Square. Určitě bych Vám doporučila si rezervovat nějaký hotel v Midtown.


TRANSPORTATION
One of the most famous things about New York is the yellow cabs. Use them. there is no better way to get through the city than taking a taxi. We tried the subway once - really confusing, you don't get (exactly) where you want and it's almost the same price as the cab. Also, there black taxis, which are more expensive.

Jednou z nejznámější věcí na New Yorku jsou žluté taxíky. Využijte je. Není lepší způsob, jak se pohybovat po městě než právě si vzít taxík. Metrem jsme v NYC jeli jednou - systém je opravdu nepřehledný, zmatený a cenově vyjde metro jen o něco málo levněji než taxíky. Kromě klasických žlutých taxíku v NYC narazíte také na černé, které jsou ale dražší.


SIGHTS
There is a lot to see when you're in New York. You can't miss the Empire State Building, the symbol of the city. You can get in the Empire State Observation Desk, there are two floors available. However, I prefer to actually take a look on the Building. The best view on the Empire State Building you'll get at the Top of the Rock, which is located in the Rockefeller Center. There are also the famous ice rink by the entrance. Also, go downtown and take a walk on the Brooklyn Bridge. I highly recommend to take a boat tour, where you can the whole city from Hudson and it also takes to the Statue of Liberty. In the city, you can also visit the Central Park, 9/11 Memorial or some of the famous museums - I loved the Museum of Modern Art. When it gets dark, take a walk to the Times Square! It's really beautiful there.

Památek je v New Yorku opravdu dost. Nejznámější je pravděpodobně Empire State Building, která je symbolem města. Nachází se na 34th Street. Nahoře budovy jsou pak přístupná 2 patra. Mě se ale vc líbil výhled přímo na Empire State Building, a to z Top of the Rock v Rockefelloerově Centru. Pod si také můžete zabruslit na ledu. V Downtown si nenechte ujít Brooklyn Bridge a Wall Street. My jsme si také rezervovali projížďku po řece Hudson. Vidíte tak celé město a také se dostanete k Soše svobody. Ve městě se také podévejte do Central Parku, 9/11 Memorial a také se můžete podívat do nějakého muzea - my byli jenom v Museum of Modern Art. Po setmění se běžte podívat na Times Square, které je v noci nepopsatelné.


SHOPPING
New York is also a shopping paradise. Most of the stores, like Victoria's Secret, Urban Outfitters, Zara, are located on the 5th Avenue and Broadway. However, the best shopping is in Soho. There were all stores I shop at ( the only Topshop in NYC, VS, American Apparel, Acne) and even some luxury stores (Mulberry, Chanel ). Often, we went to department stores, like Bloomingdales, Macy's, Berfdorf Goodman or Barney's, where you can find more brands at once and there are also some offers and promotions. When it comes to luxury shopping, Madison Avenue is the best place. There are literally all stores - Pronza Schouler, Valentino, Céline or Alexander McQueen. More luxury stores can be found on the 57th Street, which is only few minutes away. Also, try store Centrury 21. This is a store where you can found designer stuff on sale. I got there my YSL scarf for 30 USD.

New York je také rájem na nákupy. Většina obchodů, jak je Victoria's Secret, Urban Outfitters nebo Zara, najdete na Broadway a 5th Avenue. Pro mě byly ale nejlepší nákupy ve čtrti Soho. Najdete tam jediný Topshop v NYC, Sama Edelmana, VS, Acne, atd. u sebe. Kromě toho tam jsou i luxusnějš obchody typu Mulberry nebo Chanel. Často jsme chodili i do větších obchodů (Macy's, Bloomingdales, Barny's), kde najdete víc značek pohromadě a většinou mají i nějaké speciální akce. Pokud hledáte luxusnější obchody, určitě zajděte na Madison Avenue, kde najdete skoro všechny světové značky - Céline, Proenza Schouler, Valentino nebo Alexander McQueen. Od Madison Avenue je jen pár minut vzdálená 57th Street, kde najdete např.: Chanel nebo Tifanny's ze Snídaně u Tiffanyho. Doporučiji také obchod Century 21, kde se dají najít designérské kousky za skělé ceny. Já si tam koupila YSL šálu za 30 dolarů.


FOOD
In NYC there are really a lot of restaurants to choose from. My tip? Planning is useless. You'll have to find a place to eat near by. When I was in the city, I usually went for sushi or some italian restaurant. I really liked Tommy Bahama on the 5th Avenue or the restaurant in the 8th floor of Bloomindales on the 3rd Avenue. When it comes to sweet, you can visit Ladurée, which is on the Madison Avenue or the best cupcake shop, Sprinkles, on the Lexington Avenue.

New York má co nabídnout, pokud se jedná i o restaurace. Můj tip? Nehledjte žádnou na internetu, spíš se podívejte po okolí. My jsme v NYC volili většinou japonské nebo italské restaurace. Doporučila bych restautaci obchodu Tommy Bahama na 5th Avenue a také v posledním patře obchodního domu Bloomindgales na 3rd Avenue. Co se sladkého týče, určitě se nenechte ujít makronky z Ladurée na Madison Avenue nebo nejlepší cupcaky ze Springles na Lexington Avenue.




OTHER TIPS
If you don't want to take a walk, don't walk and just take taxi. It saves you a lot of time.
Plan your day and make sure what you wanna see.
When you're in one neighborhood, discover that one and next day go in another one.
Just enjoy the atmosphere of the city!

Pokud nemáte zrovna chuť na procházku, tak si vezměte taxi,. Ušetří Vám to spoustu času.
Doporučuji si dopředu naplánovat den, to také ušetří čas.
Pokud jste v nějaké části NYC, tak je nejlepší tam zůstat, prohlédnout si památky  a až pak jet do dalšího.
A prostě si užívejte NYC a jeho atmosféru :)


So, I hope you liked my NYC tips and if you had any recommendations yourself, I'd be happy if you could share in the comments! I will talk to you soon in an outfit post.

Tak doufám, že článek třeba někomu z V8s pomůže. Pokud máte ještě nějké otázky, ráda je zodpovím tady v komentářích. A jestli máte sami nějaké tipy a zkušnosti, tak budu ráda, když je napíšete do komentářů :) Tak příště v outfit postu :) 


SHARE:

25 comments

  1. Wow, naozaj skvelo napisane, ja by som kludne uvitala taketo tipy zo vsetkych miest, ktore navstivis. :) A teda New York je moj velky sen, snad uz tento a najneskor buduci rok sa mi tam podari pozriet sa.. ;)

    ReplyDelete
  2. máš to krásně napsané! hned bych jela:)

    ReplyDelete
  3. New york - můj největší sen! Jednou bych tam chtěla žít. :-)

    ReplyDelete
  4. nádhera :) jela bych hned s tebou :D

    www.levne-a-stylove.cz

    ReplyDelete
  5. Skvělý článek! New York je můj úplně největší sen a v létě se mi konečně splní, takže se mi budou tvé tipy určitě hodit :)

    ReplyDelete
  6. Hned bych jela! :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  7. Moc děkuji za skvělý článek, do NY se podívám k květnu, tak jsem vděčná za každé informace :-)

    ReplyDelete
  8. To je užasný článek:) krásný fotky!

    ReplyDelete
  9. Nádhera. Úžasný článek, hned bych vyrazila :-)! Až se mi někdy poštěstí, tak vím, kde hledat hezké tipy :-)

    ReplyDelete
  10. Krásné fotky :) Hrozně moc ti závidím, že jsi tam byla. Já bych se tam strašně moc chtěla podívat. Musí to být opravdu úžasné město, tak snad se mi to někdy podaří..

    ReplyDelete
  11. Příští rok se to bude hosit, přítel tam má rodinu, tak se tam chystáme.
    Skvělý článek.
    Přeji krásný den! ♥

    EJNET

    ReplyDelete
  12. Ahoj chcela som ťa poprosiť na nejaký dobrý tip čo sa týka kníh,, čo by si mi doporučila? Prepáč, viem že ku tomuto článku sa to nehodí.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je dobrý :) Já moc nečtu, ale třeba se mi líbilo Style od Lauren Conrad, Brekfast at Tifannys nebo The Carrie Diaries :)

      Delete
  13. where is your coat from?

    ReplyDelete
  14. Nevím ale asi bych Empire State Building nenazývala památkou... je to spíše zajímavost. Jako památku bych nazvala Karlův most ze 14. století... ale samozřejmě nevím přesnou definici slova památka - jen mi to nějak nesedí :o)

    ReplyDelete
  15. krásne fotky :) a znova super outfit :)
    Beauté Caresse

    ReplyDelete
  16. Krasne fotky hned by som tam isla a spravila si mi obrovsku chut na cupcake :D Chcela by som sa ta spytat, ze s kym chodis na taketo vylety?? dakujem Terez

    ReplyDelete
  17. Úžasný článek, hned bych se do NY vrátila!! :)

    ReplyDelete
  18. I´ve been to NY exactly one year ago and it was so wonderful.
    NY is just always a good idea and such a wonderful city.
    I agree with you on all the tips, a boat tour is awesome and the view from rockefeller center at night is breathtaking !

    xx Julia

    http://www.followthefashionrookie.blogspot.de/

    ReplyDelete
  19. z vlastnej skusenosti preferujem skor NY metro nez zlte taxiky. metro nieje az tak tazke pochopit, vsetko je prepojene a vzdy sa najde cesta. ale osobne preferujem vsetko na peso, pokial clovek je ubytovany v mid town tak nema problem prejst peso na hlavne ''atrakcie'' ,s taxikom som osobne nebola spokojna, na rusnych uliciach 7th a 5th av. by clovek rychlejsie presiel na peso alebo metrom. Metro je uzastny zazitok (hudobnici, charita vyberajuca peniaze a podakuju vam handmade sandvichom alebo squash,atd) clovek tak spozna pravy zivot new yorku a ma to super atmosferu. :) new york metre sa neda stratit aj keby clovek chce. ludia su tam strasne mily a mapy su tam na kazdom rohu ze si vzdy najdete svoju cestu :). len treba vediet ulice :D- tipy su super ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mne sa tiez hrozne pacilo metro(o; samozrejme nie kvoli samotnemu metru, ale kvoli tym vystupeniam(o;

      gomistories

      Delete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig