Wednesday, May 13, 2015

MY INVESTMENT PIECES

in

Some trends may come and go, however there some pieces that will last in your wardrobe. During the past years I’ve been blogging I realised what those items are to me and that investing into them is a good thing. So today here are ten pieces that in my opinion are worth investing in.

Každou sezonu je in něco jiného, ale každý/každá z nás má určitě nějaké “zakladní” kousky ve svém šatníku, které mu vydrží sezon hned několik. Za tu dobu, co bloguji, jsem si uvědomila, jaké kousky jsou (pro mě) nesmrtelné a do jakých se podle mě vyplatí investovat. Při prohlížení posledního Cosmopolitanu jsem na takových kousků narazila hned několik, což mě inspirovalo k napsání dnešního článku. Takže do jakých věcí bych se nebála investovat?

in3

LARGE & SMALL BAG

The first thing that comes to my mind when talking about investing into fashion pieces, is bags. I don’t how about you, but to me a bag is something that can take the outfit to a complete another level and make it the it-outfit. I owned a couple of “non-designers” bags and the quality is really low. My investment piece would be the Celine Mini Luggage for daytime and Chanel Le Boy for the evening (and day time also when you don’t have to take so many things with you).

První věc, která mě při investování do svého šatníku napadne, je investrování do kabelek. Z vlastní zkušenosti vím, že je rozdíl hlavně v kvalitě a že taková kabelka Vám vydrží minimálně několik let. Kromě toho dokáže i úplně obyčejný outfit vyzvednout na jiný level. Pro mě by takovou investicí byla Antigona od Givenchy (pžípradně Celine Mini Lugagge), kterou doporučuji hlavně na denní nošení - vejde se toho do ní opravdu hodně a dá se nosit prakticky s čímkoliv. Na večer by to pak byl Le Boy od Chanel, který se také dá nosit “přes den”, když s sebou nepotřebujete tolik věcí.

in7

JEANS

They can be worn in daytime, they can be worn in the nighttime, to any occasion, basically with anything. Yes, we’re talking about jeans. Finding the right pair isn’t always easy, but once you find them, you won’t want to wear anything else. That’s why investing into a pair of jeans isn’t a bad idea. I love love my Acne jeans and I only can recommend them! And if you are looking for plus size, definitely try Levi's, Rag & Bone or also Addition Elle has a great pick!

Můžete je nosit před den, můžete je nosit večer. Dají se nosit do práce, na nákupy, na večírek. Řeč je o džínách. Najít ten správný pár není jednoduché, ale až ho najdete, tak džíny už nesundáte. Proto se podle mě vyplatí investovat do džín, které Vám vydrží několik let. Pro mě to jsou černé a tmavě modré skinny od Acne.

in4

SUNGLASSES

Sunglasses to me are one of the most important accessories, wearing them all year long. My “It” sunglasses at the moment are the “Butterfly” by Céline.

Sluneční brýle jsou pro mě jedním z nejdůležitějších doplňků, čehož jste si určtě všimli. Nosím je prakticky celý rok a často je nosím i jako doplněk na tričku. Moje oblíbené jsou “Butterfly” od Céline.

in2

ANKLE BOOTIES

The very last thing, but not least, is the ankle boots. To me they are the most comfortable “heels” and I am wearing them almost all the time. At least when it’s not too hot outside. Last autumn I purchased a pair by Kurt Geiger - they are so comfortable, so definitely an item investing in!

Jako poslední bych chtěla zmínit kotníkové kozačky. Pro mě to jsou nejpoholdnější “podpatky” - nosím je přes den, na párty a někdy dokonce i když cestuji. Na podzim jsem si pořídila pár od Kurta Geigera a nemůžu si je vynachválit! 

in9

KNITS & CARDIGANS

I love all knits, turtle necks and sweaters. I think that having some quality ones is worth the money, at least in basic colours like beige, white, grey and black. To me, the best knits are from American Apparel and Acne.

Miluju všechny svetry, roláky a cardigany. Podle mě se vyplatí zainvestovat do nějakého, který Vás v zimě zahřeje - což je podle mě od Acne Studios.  Několik svetrů mám i od Americal Apparel, které jsou podle mě na jaro/léto/podzim nejlepší.

in5

WATCH(ES)

I hate being late. Not only are watches important for keeping me on time, but I think they are a great accessory as well. I own several pairs, in silver, gold and rose gold. My favourite are by Michael Kors and Daniel Wellington.

Jedna z věcí, kterou nesnáším, je chodit pozdě. Hodinky jsou pro mě důležité nejen proto, že díky nim chodím včas, ale také proto, že jsou i skvělým módním doplňkem. Mám hned několikatery - stříbrné, zlaté nebo “rose gold”. Moje nejoblíbenější jsou od Michaela Korse a Daniela Wellingtona.

in12

WHITE SHIRT

We all bought at some point in our lives a basic H&M shirt and found a hole in it two weeks later. Basic white shirt will never go out of fashion and you will always need one. You can wear it the whole year, so that sounds like a good investment piece to me!

(Skoro) Každá z nás si určitě koupila obyčejnou košili v H&M apod. a za pár měsíců v ní našla dírů. Ne-li za pár týdnů. Klasická bílá košile je základem šatníku a vždycky jí budete potřebovat. Dá se nosit po ceý rok, takže pro mě je to jeden z kousků, do kterého bych se nebála investovat.

in6

WHITE SNEAKERS

I’ve never been a fan of sneakers. Now look at me - how could I not wear them? We all have those days, when we want to feel comfortable and going for a more casual look. My absolute favourites are the white Converse.

Nikdy jsem tenisky extra ráda neměla. Ještě před 2 lety jsem je nosila jenom na běhání. A to jsem se ještě musela přemlouvat. A dneska je to jedna z věcí, bez které se neobjedu. Moje nejoblíbenější jsou pravděpodobně bílé Conversky.

in10

BLAZER

A blazer is simply a must-have, in black (or/and white). They are perfect for spring/summer and you won't regret spending more on a quality blazer. I have mine from Zara (which is not the biggest quality, but I like the style and the quality of this one is really good). I can recommend!

Klasické sako je must-have, v černé a/nebo bílé. Skvěle se hodí na jaro/léto a dají se kombinovat prakticky s čímkoliv. Myslím, že sako unosí každá z nás a proto bych se do něj nebála investovat. Já jsem si nově pořídila tohle černé (i bílé) ze Zary. Jsem moc spokojená jak se střihem, tak kvalitou, takže můžu jen doporučit!

in8

BLACK HEELS

Also shoes play an important role in woman’s closet. In my eyes one pair that is worth spending the money is a simple black heels. I owned many pairs from Zara, Topshop or Mango, however after one season I could throw them away. That’s why I got myself a pair of Jimmy Choos and I only can recommend the same. 

Boty jsou stejně důležité jako oblečení a doplňky. Myslím, že klasické černé lodičky vlastní každá z nás. Z vlastní zkušenosti vím, že se do nich investovat vyplatí. Už jsem měla několik párů z Manga, Topshopu a Zary, ale po jedné sezoně jsem je mohla vyhodit (lodičky nosím i na běžné nošení). Nedávno jsem si pořídila klasické lodičky od Jimmy Choo a nemůžu si je vynachválit. 



SHARE:

32 comments

  1. Thanks for all the tips. Great post.

    Liv

    www.livforstyle.net

    ReplyDelete
  2. loove the Chanel boy! can't wait to be able to afford it!

    ReplyDelete
  3. i really want to invest in a pair of black pointy heels, love your pair !

    CLUB AVENUE / http://club-avenue.blogspot.com / instagram

    ReplyDelete
  4. Pěkný článek :) Odkud je ta bílá košile, prosím? Myslíš, že se pořád nosí slip on shoes? Nebo jsou už pasé?

    ReplyDelete
  5. Vyděláváš si nějakým způsobem? :) Zajímalo by mě jak lze vydělat/našetřit na takové množství luxusních věcí. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A jen blogem nebo i nějak jinak? Jestli se můžu zeptat :)

      Delete
    2. Více jak polovinu luxusních věcí dostala zadarmo, ze spoluprací atd.

      Delete
    3. To vím, ale přece jenom nějaké ne :)

      Delete
  6. Super tipy, poslední dobou jsem si nakoupila kvantum džínů, ale ne moc kvalitních řekla bych, takže to byla nejspíš velká chyba. Ty Acne džíny vypadají moc pěkně, dají se objednat někde i z internetu? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acne džíny doporučuju! Dají se normálně objednat z oficiálních stránek, doručují po celém světě a nemusíš se bát cla ani dph, posílají ze Švédska :)

      Delete
    2. koľko stoja také Acne rifle? :) zo všetkých vecí, ktoré si spomenula v článku by som asi najradšej investovala do nich, lebo rifle nosím skoro stále a veľmi rýchlo sa mi vyšúchajú a celkovo zničia :X

      Delete
    3. podívej se na oficiální stránky, tam najdeš všechny typy i s cenama :)

      Delete
  7. Such good items to put up!

    If anyone is interested in a Q&A I have one on my blog right now!

    www.thisissarahluna.blogspot.dk

    ReplyDelete
  8. Ahoj Baru. Chtěla bych se zeptat na ty Superstary. Budu si je objednávat z internetu, můžeš mi, prosím, poradit, jak Ti sedí velikost? Máš stejnou třeba jako s Converskami, nebo Vanskami? Moc děkuju, měj se krásně! Pa Dominika*

    ReplyDelete
  9. Very usefull post, thanks for creating it! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Skvělý článek a naprosto nádherné fotky! Také miluji svetry a roláky. :)
    Diary of a Girly Things

    ReplyDelete
  11. U ankle boots máš "a jako poslední", tak si říkám, že toho zas tolik není a něco bych si mohla pořídit a sjedu níž a tam další a další věci :D :) hezký a inspirativní článek :) dost dlouho už přemýšlím o nějaké takové kabelce :)
    One blondie life

    ReplyDelete
  12. Souhlasim snad se vsemi zminenymi vecmi :) mne samotne asi pred rokem doslo, ze bych mela investovat do poradnych hodinek, penezenky, bryli a kabelky. Proto jsem si postupne setrila a jsem rada, ze alespon mam nektere kousky v satniku, ktere vim, ze vydrzi :) a s dzinami mam vecny problem, kupovala jsem si vzdy v H&M nebo v Zare, ale po par vyprani se z cernych stavaji sedive a prestavaji drzet tvar. Asi budu muset zkusit tu znacku Acne, protoze kdyz si koupim nekolikery dziny za 800 z H&M, ktere stejne za 3 mesice vyhodim, tak uz je lepsi investovat do drazsich :)


    ClaudiasNewLife

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já mám džíny z Tally Weijl a Guess, obojí jsou super, není to o značce ale o materiálu ;)

      Delete
  13. Investovala bych ráda, ale na takovou Antigonu musim šetřit ještě tak 20 let :D :D

    Good vibes by ADEL

    ReplyDelete
  14. I like to invest in Designer Bags and coats :)
    xoxo Lynda
    http://fashion-petite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Souhlasim s investicí do většiny produktů, hlavně do džín. Já jsem ty svoje pravé objevila v MET a Seven. Ty mi sedí snad nejlépe. :)
    www.rinakrois.com

    ReplyDelete
  16. Já jsem se v poslední době naučila nakupovat kvalitnější kousky v secondhandech a outletech, od té doby mám v botníku jen kvalitní designer lodičky, nenošené, jistě. Sice to chce trpělivost a štěstí, ale docela se mi v poslední době daří. S investicí do kabelky zatím otálím, protože s tou zátěží, kterou každé ráno vláčím do školy, by mi jí bylo líto, tak mě doprovází jen klasická Le Pliage.

    ReplyDelete
  17. Gorgeous pictures and even more gorgeous pieces.

    xx julia

    http://www.followthefashionrookie.blogspot.de/

    ReplyDelete
  18. Do takových kousků se investovat skutečně vyplatí! Super post! ♥

    THE KAWAII PLANET

    ReplyDelete
  19. The key pieces that every girl should have!

    Love, Maria
    marieroget.blogspot.pt

    ReplyDelete
  20. Myslím, že nezáleží na značce, ale na tom z jakého materiálu je daný módní kousek vyrobený.. Podle mě je zbytečné dávat za lodičky 12000 jen kvůli tomu že jsou Jimmy Choo u takových extrémně drahých značek se platí jen za značku... Kvalitní kožené lodičky se dají sehnat i v Tamarisu nebo v Geoxu, ale každého věc do čeho investuje, jen píšu svůj názor :)

    ReplyDelete
  21. Všechny jmenované věci mám ve svém šatníku, samozřejmě jiné značky..ale to mi vůbec nevadí..:) hezké kousky jsou to také..:)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig