Sunday, September 27, 2015

MY AUTUMN STYLE

16332270179_7a40f04ca9_o_Fotor_Collage

The time of year is here again. Leaves on the ground, cold mornings, rainy days and the sweater weather. You've heard this (probably) ten thousand times, but here it is again - autumn is my favourite season and I cannot wait till showing you my outfits! To be perfectly honest withy you I had a very busy week, had to get up at six am in order to manage everything. Don't get me wrong, I love what I do, but sometimes I also need to sleep in a little and just relax. So yesterday I didn't feel like taking outfit pictures, so instead I prepared a post about autumn style and what I am going to wear this season!

Podzim už oficiálně začal a já se nemůžu dočkat až Vám ukážů víc podzimních outfitů. Už jste to tady určitě slyšeli nejmíň tisíckrát, ale pokud ne, tak po tisíctéprvní: Miluju podzim a všechno, co k němu patří - barevné listí, sweater weather, chladná rána, déšť - prostě všechno. Dneska pro Vás nemám outfit, ale takový inspirační článek o tom, co plánuji na podzim nosit, co si chci pořídit a na co se už nemůžu dočkat!


1. LAYERING

Layering is one of the first things that comes to mind when thinking about autumn/winter - shirts under sweaters, jackets under coats, scarves over everything. Somehow layering belongs to this season and I am pretty much into it!

Vrstvení je jedna z prvních věcí, které mě napadnou, když myslím na podzimní módu - košile pod svetrem, bunda pod kabátem a šála přes to všechno. Vrstvení prostě patří k podzimu a já se na něj už hrozně moc těším!

2. MONOCHROME 

I think there is something powerful about monochrome outfit. I like wearing all-something outfits and I think that monochrome outfits will stand out even more in this season. It doesn't matter if all black, all grey or al nude - all monochrome outfits look beautiful!

Ráda kombinuju různé odstíny jedné barvy a myslím, že obvlášť na podzim monochromní outfity skvěle vyniknou - ať už all black, all grey nebo třeba all nude, myslím, že všechny vypadají super!

3. SCARVES

Do I even have to something about scarves? There is no better thing than cuddling into a big, cozy scarf when it's cold outside. Plus, it's a nice accessory and makes the whole look more interesting!

Myslím, že bez šály by se na podzim neobešla žádná z nás. Není nic lepšího než se v pochmurném počasí zachumlat do velké, teplé šály. A také jí oživit i úplně obyčejný outfit. 

4. PRINTS ON TEES
DSC_0957


If I should name one thing I am really into this season, it would be probably printed tees. Finally I got my CK one, I also have the Adidas shirt and now I am also thinking about getting a CK sweatshirt!

Do potištěných triček jsem se zamilovala. Už před pár měsíci jsem si pořídila tričko s logem Adidasu a teď nedávno mi přišlo tohle od Calvina Kleina. Od něho bych si také chtěla pořídit i potštěnou mikinu.

5. SNEAKERS

16332270179_7a40f04ca9_o_Fotor_Collage

Superstar by Adidas, Converse or Air Force by Nike - I doesn't matter which I am wearing, I love them all. I started wearing sneakers last winter and didn't take them off since then. I think they will look super-nice with a coat too!

Superstar od Adidasu, Air Foce od Nike nebo tenisky Converse - to jsou tenisky, které teď vlastním a které jsem začala nosit minulou zimu (a od té doby je prakticky nesundala). Myslím, že budou vypadat super jak ke koženkové bundě, tak i ke kabátům! Většinu tenisek mám z eshopu Spartoo.

6. SUEDE
19661494890_d4857988a4_o

If you hit any store now, you can't miss the 70s vibe in the autumn collection. There are fringes, there are flares, there are shearling  jackets and of course - there is suede. At the moment I own only this beautiful suede skirt, but I am also planning getting a jacket in similar colour!

Když teď vejdete (prakticky) do jakéhokoliv obchodu, nemůžu si nevšimnout, že polovina věcí je inspirovaná 70.lety - třásně, zvonáče a samozřejmě i semiš. Zatím vlastním jenom tuhle semišovou sukni, ale chtěla bych si pořídit i nějakou bundu (v podobné barvě).

7. BEANIES  & HATS 16166719383_7351072524_o_Fotor_Collage

Beanies and hats belong to autumn/winter style. I think they look super-cure and somehow make your outfits more interesting. I recently got a new red beanie, so I cannot wait till showing it to you!

Čepice, beanies a klobouk k podzimu a zimě prostě patří. Podle mě vypadají opravdu skvěle a navíc i dokáží outfit krásně doplnit. Beanies a klobouků už mám několik - svojí sbírku jsem si nedávno obohatila červenou beanie a vínovým kloboukem!

8. COZY KNITS

I don't have to say more, do I? Is there something better than throwing on a cozy sweater, pair of skinny jeans and ankle boots?

Myslím, že k tomuhle bodu asi ani víc říkat nemusím - je něco lepšího než si na podzim obléct velký, pohodlný a teplý svetr, k tomu skinny džíny a kotníkové kozačky?

9. LEATHER

Leather, leather, leather - I cannot wait till wearing my leather leggings, my leather jacket or my leather skirt!

Už se nemůžu dočkat až si budu moct zase obléct koženkové legíny, koženkovou bundu a nebo svojí koženkovou sukni!

10. CAMEL 
256sr9u_Fotor_Collage

I am so in love with the camel colour. I think that the colour stands out in the autumny weather and looks really amazing. I just purchased a camel vest and new camel coat (which I was looking for for ages!).

Co se barev týče, nejvíc plánuji nosit béžovou/camel. Myslím, že se do šerého podzimního počasí skvěle hodí. Nedávno jsem si pořídila vestu a i nový kabát (který jsem hledala od loňského podzimu) právě v camel barvě!

11. MIRRORED


Thanks to Dior and most of the bloggers, mirrored sunglasses are a thing now. You will probably see these here as much as you could see my Celine sunnies last season.
So, do you agree with my list? And what are you excited about this season? Definitely let me know in the comments!

Díky Dioru a většině známým bloggerů jsou in zrcadlové brýle. Minulý podzim (i zimu) jste na mě mohli vidět brýle Celine, které jsem si přivezla z Londýna - no a tuhle sezonu to budou zrcadlovky, které tu uvidíte často.
Tak doufám, že se Vám článek líbil. Souhladíte s mým seznamem? Dejte mi vědět do komentářů, na co se na podzim těšíte Vy!

SHARE:

31 comments

  1. Krásný článek :) Strašně se mi líbí tvůj styl! Zamilovala jsem se do toho CK trička, a vlastně do všeho :)
    Podzim naprosto miluju, hlavně ty rána a ty večery.

    http://ilyfuhull.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. Autumn is my favourite season too for fashion, I spend so much money at this time of year on new pieces for my wardrobe. All your outfits are so chic, they've given me lots of inspiration for more outfits.

    Adorethee.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Ja to mam uplne stejne.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. yess this is great !! autumn is such a great season for fashion, you can create so many different outfits x

    CLUB AVENUE / http://club-avenue.blogspot.com / instagram

    ReplyDelete
  5. Všetky tie outfity sú úžasné ! Milujem vrstvenie, je to jedna z vecí, na ktoré sa vždy teším na jeseň/zimu :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  6. Super tipy, skúsim ich tuto jeseň využiť aj ja!

    ReplyDelete
  7. Zrovna připravuji must have na tuto sezonu :) perfektní článek Baruš! jinak ty semišové sukně se mi hrozně líbí :) našla jsem stejnou u mamky ve skříni!

    Zvu tě na Dior giveaway!
    www.stylesolution.cz

    ReplyDelete
  8. Super článek:) a naprosto stebou souhlasím!:)

    ReplyDelete
  9. Mám to úplně stejně, taky se na podzim moc těším a hlavně to vrstvení a klobouky! Akorát mám problém s tím, že v obchodech bývají klobouky jen "ONE SIZE" a s mou malou hlavou mám omezený výběr... :(

    Klára
    NARA blog
    www.natalieklara.blogspot.cz

    4dny do konce naší giveaway o keramické cupcaky!!:
    natalieklara.blogspot.cz/2015/09/sweet-next-50-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. S "ONE SIZE" klobouky mám úplně stejný problém :( :D

      http://just-another-lifestyle-blog.blog.cz/

      Delete
    2. To jednoduše vyřešíš tak, že zajdeš do specializovaného obchodu s klobouky, kde mají různé velikosti. :) Klobouky jsou sice trochu dražší, ale zato kvalitnější. Já mám opačný problém, mám velkou hlavu, takže jsem si koupila např. fedoru od Stetson v pánské velikosti L. Jinak i některé konfekční značky mají klobouky ve více velikostech, hlavně ty trošku dražší (rang 30EUR/klobouk a víc)...což je logické, protože nejlevnější výrobci objednávají nejvíc masově (a tudíž vše v jedné velikosti).

      Delete
  10. ja se na podzim tesim taky, ale na takove ty hezke dny, ne pochmurne a destive :) co se tyce obleceni, tak musim jeste doplnit satnik o krivak, nejake kalhoty a boty, abych na podzim byla pripravena :)

    ClaudiasNewLife

    ReplyDelete
  11. CK tričko je boží :) stejně jako zbytek tvých outfitů <3

    ReplyDelete
  12. Baru, perfektní článek a tipy! :)

    ReplyDelete
  13. I follow the same points as you, when putting together my fall wardrobe! The CK sweater is so nice, I'm also thinking about getting it :)

    Greetings from Austria,
    http://tamaraami.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  14. Skvělý článek plný užitečných tipů :) Určitě se něčím letošní podzim inspiruji :)

    ReplyDelete
  15. Podzim mám hrozně moc ráda, především kvůli toho co všechno podzim v oblasti módy přináší! :) Spoustu bodů máme podobných. Já mám na podzim hrozně ráda vínovou barvu a hrozně bych v té barvě chtěla nějakou semišovou sukni ze 70's. :)

    ReplyDelete
  16. Já s tebou naprosto souhlasím. Miluju podzim a vše kolem něj. Je to moje nejoblíbenější roční období, ale když před někým řeknu, že ho mám radši jak léto, tak na mě koukají jak na blázna. Taky se těším na vrstvení, svetříky a na to, jak se začnu chumlat do šátků a šálů. Jinak miluji tvůj styl a outfity, těším se na další článek!

    ReplyDelete
  17. Great Outfits! :)

    - Nena
    http://nenangyn.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  18. PERFECTLY AWESOME! Yyou are stunning and your style is the best! I believe you are an inpiration for million people or more!

    Have a LOVELY start to the new week! xo
    Love, Suzy ( ˘ ³˘)♥

    THE KAWAII PLANET

    ReplyDelete
  19. Love the way you layer your outfits with the minimal colour, everything was spot on! Your list is a really nice starter for autumn fashion, love it! :)

    huemonochrome.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. What a great article! The pictures are super pretty. I definitely agree with every point on your list, I am personally super excited for the monochrome look and wearing scarves again!

    Lisa from http://lisasmirror.com

    ReplyDelete
  21. Naprosto úžasnej článek! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  22. Ty máš vždy také krásne fotky, že to nie je ani možné :)

    Bari Bircak

    ReplyDelete
  23. Bezva článek! Všechny fotky a outfity jsou super :) Ten vínový svetřík je opravdu boží!
    The Colorful Blog

    ReplyDelete
  24. Odkud máš tenhle svetr? Díky :)
    https://instagram.com/p/8D0_XqnvA_/?taken-by=fashioninmysoul

    ReplyDelete
  25. Super článek, hrozně moc mě inspiroval :) akorát to vrstvení se mi pořád moc nedaří a nevypadá to tak dobře, jak bych si přála :(
    One blondie life

    ReplyDelete
  26. hi,i like your style. i would like to know the styles brand. like where you got the camel coat in the middle picture above or the pair of black jeans, ....

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig