Saturday, November 14, 2015

DUBAI DIARY

DSC_0355

I’ve already showed you some random pictures I took in Dubai a couple of days ago, so I thought it’s the perfect to show you some more today. So this time I am going to tell you something more about our visit at Burj Al Arab Jumeirah and also tell you what we did in the other days. There is one more random post from Dubai coming, so definitely stayed tuned for that as well!

Před několika dny jsem už dělala jeden random post z Dubaje. Fotek mám opravdu hodně, takže dneska bych Vám chtěla ukázat další a také Vám něco říct o tom, jak jsme byly pozvané na oběd do Burj Al Arab Jumeirah a co jsme ještě v Dubaji dělaly!

DSC_0459 DSC_0476 DSC_0504
DSC_0536

 We got invited by “the world’s only 7 star hotel”, Burj Al Arab Jumeirah, for a lunch at their Al Muntaha restaurant the other day. The hotel is one of the most famous hotels in Dubai, located on the Jumeirah Beach, on its own artificial island. The hotel offers 202 rooms, 9 restaurants and bars, its own helicopter landing area or tennis courts.

Pozvané jsme byly od hotelu Burj Al Arab Jumeraih, který také můžete znát pod přezdívkou "jediný 7 hvězdičkový hotel na světě". Hotel je také symbolem Dubaje. Položený je na umělém ostrově na Jumeirah Beach a kromě 202 luxusních pokojů také nabízí 9 restaurací a barů, vlastní přistávací prochu pro vrtulník a tenisové kurty. My jsme měly tu možnost podívat se do Al Muntaha, jedné z nejznámějších hotelových restaurací.

DSC_0315 DSC_0409
DSC_0434 DSC_0425 DSC_0361

This wasn’t my first visit of the luxury hotel - my very first visit was a couple of years ago when we, me and my parents, went there for lunch. The difference was that the other time we had a special menu, but now we got to choose from the menu what we wanted. As started I went for lobster and had a cod for the main course. The food is really delicious and is not only an taste-experience, but also an experience for the eye. The view from the restaurant is breathtaking. You can see Dubai downtown, The Palm, but also the open sea and Jumeirah Beach. To me, this was one of the best lunches in my entire life.

 V hotelu jsem nebyla poprvé. Už před několika lety jsme si v restauraci zarezervovali s rodiči stůl. Rozdíl je ale v tom, že tenkrát jsme měli zaplacené menu, kdežto teď jsme si mohly vybrat z klasického jídelního lístu. V nabídce najdete hodně mořských plodů a ryb, ale samozřejmě restaurace nabízí také maso (jako je například steak) a vegetariánské jídlo. Jako starter jsem měla humbra a jako hlavní jídlo pak tresku. Ochutnaly jsme i drink z baru (já měla klasický Cosmopolitan) a zůstaly jsme i na dezert - malinový sorbet. Celý oběd byl zážitkem pro chuťové bunky a také i podívaná. Z restaurace je totiž nádherný výhled na Dubai Downtown,  Jumeirah Beach, The Palm, ale i přímo na otevřené moře. Jídlo bylo opravdu vynikající a oběd by jeden z nejlepších, který jsem kdy měla.

DSC_0322
DSC_0334 DSC_0390 DSC_0312 DSC_0546

After the lunch we got to Dubai Mall to see the fountains and to also take a look around the mall. We also shopped a little, which you can see in the picture below. We really enjoyed this day and I hope to come back to Dubai soon. And don't forget to stay tuned, because there is one more random post coming!

Po obědě jsme jely do Dubai Mall. Jely jsme se hlavně podívat na fontány, které jsou přímo před nákupním centrem. Večer jsme se pak byly podívat ještě v Dubai Mall, ale o tom až příště - můžete se těšit ještě na jeden ranom post!

DSC_0897 DSC_0176 DSC_0097l
DSC_0097

Special thanks to Burj Al Arab Jumeirah

SHARE:

30 comments

  1. Wow, what a beautiful, colorful hotel!

    http://presentsofthepast.com/

    ReplyDelete
  2. Oh wow, these pics are so amazing :-* www.inblushandblack.blogspot.de

    ReplyDelete
  3. Krása! Moc hezké fotky!
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. Uprimne receno, kdyz jsem tenhle clanek na tvem blogu videla, mela jsem trosku strach. Pravidelne ukazujes z cest - luxusni obchody ze vsech moznych stran. Tento clanek je pro me mile prekvapeni. Krasne fotky...

    ReplyDelete
  5. Snidas ve slunecnich brylich?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Někdy ano :) A pokud myslíš fotku nahoře, tak to snídaně neni, ale ok :)

      Delete
  6. .... potešil ma článok nečakal som že bude taky dobry ale fakt si vybrala super fotky !! :)

    ReplyDelete
  7. V BAA mě láká právě to jídlo:) Jinak se mi ten styl vůbec nelíbí - moc barev, moc zlata, moc všeho. Je to spíš o tom, aby si člověk řekl "byl jsem tam." Ale radši bych bydlela třeba v One and Only na palmě nebo v St. Regisu, ty jsou takové vkusnější a mají taky super servis:-)

    ReplyDelete
  8. Barčo, proč KAŽDEJ tvůj článek má asi milion překlepů? Blog tě živí, dostáváš díky němu spoustu věcí a můžeš cestovat a proto myslim, že alespon rychlou kontrolu článku bys mohla udělat. Poslední dobou mám fak pocit, že si absolutně nevážíš čtenářů a timhle postojem mně úplně sereš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslíš, že si článek nekontroluju? Ono když nad tim sedíš ráno, když si extra přivstaneš, nebo pozdě večer, tak asi nevnímáš úplně všechno. Jednou si zkus něco nafotit, dát dohromady a napsat, ať víš, kolik času to zabere :)

      Delete
    2. Ty jsi vážně mistrině argumentů. Uvědomuješ si, že když člověk dělá něco co ho živí, tak nad tim tráví většinu dne, že jo? takže tvůj argument je naprosto invalidní. Navíc to je takhle z každym článkem. Views jsou ti dobrý, ale ne až tak moc, aby sis dala záležet se článkem. Myslim, že tady posíláš dost jasnou zprávu svym čtenářům ;)

      Delete
    3. Když Tě něco živí, tak k tomu neděláš něco jinýho na plnej úvazek. A nevim, z čeho tohle usuzuješ. Myslim, že je jasně vidět, kolik a co do blogu investuju a jenom proto, že neodpovídám na každej komentář neznamená, že si čtenářů nevážim.

      Delete
    4. Tak napriklad v tomto interview (http://skanderova.blog.sme.sk/c/362944/jednoducha-a-extravagantna-zaroven.html) tvrdis, ze blog beries ako svoju pracu a travis pri nom niekolko hodin denne. To je dost casu aj na kontrolu chyb, ci nie?

      Delete
    5. Nika: Mistryně se píše s tvrdým "y," ale to byl asi překlep, že? :)

      Delete
    6. sice s Nikou souhlasím, ale píše se S každým článkem:) když už někoho opravuješ, tak je dobrý mít svůj text také v pořádku :)

      Delete
  9. To jídlo vypadá fakt super!!

    Italianfashionpasta.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Amazing hotel! very beautiful pics!

    www.bstylevoyage.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. wow! what breathtaking views! love the picture of the city below... as well as your shopping haul! xo, Natalie http://natalieast.com

    ReplyDelete
  12. nadherny fotky, do dubaje bych se jednou chtela podivat

    ClaudiasNewLife

    ReplyDelete
  13. Nadherné nohy! Skutočne krásne :)

    ReplyDelete
  14. Teda, to musí být skvělé, že tě hotel (a ještě takový) jen tak pozve :) vypadá to, že sis to parádně užila! A ty nákupy <3 :D
    One blondie life

    ReplyDelete
  15. tie taštičky :3 už sa teším na chanel! :)

    ReplyDelete
  16. Super, kam až jsi se dostala!
    Jen se prosím nauč správně držet příbor, ať neděláš ve světě ostudu, že nevíš, jak se správně drží ;)

    ReplyDelete
  17. Great photos! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Wow! Stunning hotel and pictures!
    Love your precious smile on the first photo!

    Wishing you a fabulous day,
    xoxo Suzy ( ˘ ³˘)♥

    THE KAWAII PLANET

    ReplyDelete
  19. Hotel je opravdu krásný! Také bych chtěla někdy takto nakupovat, bohužel si můžu nechat zajít chut..:)

    ReplyDelete
  20. Baru, proc nekde pises my delalY a pak zase delalI. kontroluj si to po sobe, je to jako dybyste tam byli jen holky a pak zase cela rodina .

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig