Friday, December 11, 2015

TRAVELING READY

DSC_1014

Today’s post is going to be a little bit different. The year has come to the end, which means that many people are thinking about resolutions for the coming year and also about their goals and plans in 2016. Well I am a person, who would make a list of resolutions - I think that if you really want to, you can change things without New Year’s Eve. However I have some goals that I would like to reach in 2016 and also a lot of traveling plans, which I would like to talk about now that I have a new traveling bag, which I wanted for so long - the (preowned) Keepall 55 by Louis Vuitton, which I got as present from Luxussachen.

Dnešní post bude trochu jiný než obyvkle. Rok pomalu končí a většina z nás přemýšlí nad předsevzetími a cílemi do dalšího roku. Já nejsem člověk, co by si dával předsevzetí - podle mě  nebotřebujete předsevzetí na to, abyste něco změnili. O plánech v budoucím roku jsem ale přemýšlela, tedy hlavně o těch cestovacích. Na cestování mám právě nového společníka - a to vintage Keepall 55 od Louis Vutton, kterou jsem dostala přečasně pod stromeček od německého eshopu Luxussachen.

DSC_0918 (kopie)

Luxussachen is a German e-shop selling designer-preowned bags and accessories (they also have 2 “real” stores - in Hamburg and . If you are looking for a Christmas present, definitely check them out, they also offer free shipping! They also offer a lot traveling items, so if you need  a traveling bag to make flying easier, it’s the perfect place to shop at.

Luxussachen je e-shop, který prodvává preowned a vintage doplňky a kabelky. Mají také dva kamenné obchody - a to v Hamburgu (Eppendorf) a Hannoveru (Galerie Louise). Na Luxussachen najdete značky je Louis Vuitton, Chanel, Hermés nebo třeba Prada. Takže pokud sháníte dárek a máte omezený budget, určitě se na eshop podívejte.

DSC_0910

As many of you know, traveling is a great passion of mine. Last year I had the opportunity to go to Amsterdam twice (once in between flight and the second time on a press trip), however only for a couple of hours each time. I was really surprised how beautiful the city is, that’s why I would like to come to the capital of Netherlands soon.

Why?
Amsterdam is the most visited town of Netherlands and this is not surprising a fact to me. The city offers a wide and diverse range of attractions - numerous cultural programs, wonderful town squares, many sightseeing opportunities - including the Royal Palace, the Dam, the Red Light District and not to forget the Canals the city is famous for.
If you are a fashion lover and addict, I am pretty sure you won’t miss the Albert Cuyp Market, one of the busiest open-air markets in Europe, or the Pieter Cornelisz Hooftstraat, the most famous luxury-shopping street with stores like Chanel, Agent Provocateur, Jimmy Choo and more! Also there are many international stores in the city, that I like shopping at, and that aren’t present in the Czech Republic - American Apparel, &other stories, Urban Outfitters, COS or Acne! 
If you are a coffee lover just like me, I am pretty sure that you will like their small and cozy places. Also you have to taste the famous Dutch waffles and chips, which you can find almost on every corner, or other typical Dutch meals!
Amsterdam is definitely a place worth seeing, so I would like to go there for the third time, but this time for at least three days, so that I can discover and enjoy the city!
What I also find really good is the fact, that you can fly there for a really good price, especially when booking in advance. You can check some deals here.

A teď už k té cestovací části. Určitě víte, že jsem tenhle rok byla dvakrát v Amsetrdamu - poprvé jsme tam měli několik hodin mezi lety a podruhé jsem tam byla pozvaá na denní press trip. Z města jsem tedy viděla minimum, ale i za tu krátkou chvíli mě Amsterdam stihl okouzlit a proto bych se v příštím roce chtěla podívat právě tam.

A co v Amsterdamu?
Amsterdam je nejnavštěvovanější město Nizozemska, což mě vůbec nepřekvapuje.  Město má plno památek, které stojí za to vidět - slavné kanály, královský palác, a plno muzeií.
Amsterdam má toho hodně v nabídce i co se módy týče. Na ulici Pieter Cornelisz Hooftstraat najdete plno luxusních butiků, jako je Chanel, Jimmy Choo nebo třeba Agent Provocatuer. Ve městě je ale i plno obchodů, ve kterých ráda nakupuji - American Apparel, Acne, COS a &therstories.
A také nesmím zapemout na slavné wafle, které nejdete skoro na každé rohu! 
Přijde mi super i fakt, že pokud bookujete dopředu, dají se sehnat letenky za skvělé ceny. Pokud cestu plánujete, tak určitě omrkněte letenky tady.

Co Vy? Kam plánujete vyrazit?

DSC_0961
SHARE:

28 comments

  1. ty překlepy! Báro, dávej si pozor, je to děsně neprofesionální.. blogem se živíš, tak by to mělo vypadat.. když už fotíš jen kabelky atd.

    ReplyDelete
  2. No, me celkem legracni, ze jsi tuto tasku dostala predcasne pod stromecek. Kupujes si znackove kabelky po cely rok. Takze pro me je to k smichu...
    Ale jo, taska hezka, ale nepochopim, proc si stale kupujes dalsi a dalsi cestovni zavazadla, vsak to ani nevyuzijes. Sice cestujes hodne, ale opravdu jich musis mit tolik? Prave tohle hromadeni materialnich veci, se mi na tvem blogu prilis nelibi. Pripada mi to, az prilis komercni, nepromyslene a neekonomicke. Plus si myslim, ze firmy s tebou hodne manipuluji...A prave u tehle postech to citim nejvice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mam stejne pocity. K.

      Delete
    2. kdyz by tobe nabidl nekdo luxusni kabelku za to, ze se o nich zminis v clanku, tak bys to neudelala ??? neverim, ze ne

      Delete
    3. Já jsem ale neměla v podmínkách blogpost (jenom Instagram), takže tohle je z mojí vlastní iniciativy :)

      Delete
  3. Ta kabelka je vážně super! Určitě je i kvalitní. Do Amsterdamu se chci jednou podívat, snad se mi to jednou povede. :)
    P.S. Nechtěla bys natočit nějaké video? :) Už dříve jsi to slibovala, ale nakonec nic.. Mohla bys třeba udělat post, kam bychom ti posílali otázky a ty bys na ně pak ve videu odpověděla. :) Ale chápu, pokud se ti nebude chtít.

    ReplyDelete
  4. Jednak jsou v článku překlepy skoro v každém odstavci, jednak je to tak umělé a komerční, že už mě tu ani nebaví chodit. Je to furt o tom samém. Cestovací posty si ráda přečtu, ale jak už jsem psala minule, pokud jsou na všech fotkách z cestování Vuittonky, Chanelky a makronky, tak to zavírám. Tvůj blog podle mého názoru není osobitý a působí arogantně, i když to tak ve skutečnosti třeba není, ale prezentuješ se tak, což je škoda. I když se oblíkáš dobře a nosíš krásné věci...

    ReplyDelete
  5. proc jsi si deaktivovala ask ? vzdyt je to super alespon by sme se neco o tobe dozvedeli. Ne takto. Len o taskacxh

    ReplyDelete
  6. Úžasná cestovní taška!
    seulementteresa.blogspot.cz

    ReplyDelete
  7. Tyjo Amstr máme naplánovaný na příští rok ! Jestli tě tak okouzlil, tak o to víc.

    ReplyDelete
  8. Kabelka je moc pěkná, ale zkus se zaměřit i na gramatiku. :)

    Cury in the City
    Instagram
    FB Page

    ReplyDelete
  9. Báro, proč jsi smazala z instagramu tuhle fotku? http://www.cernobilyblog.com/images/Screenshot_2015-12-10-22-19-27.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proč bych jí nemohla smazat?

      Delete
    2. Já neříkám, že jí nemůžeš smazat :D Ptám se, proč jsi jí smazala?

      Delete
    3. Moc žiješ tím instagramem.. ;)

      Delete
  10. Budou na blogu outfity s Michael kors kabelkami, které ti přišli do Dubaje? :)
    M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zatím to neplánuji :) jsou spíš letní

      Delete
    2. Děkuji za odpověď :) mě se líbí ta zlatá, ta by seděla i k nějakému vánočnímu outfitu? :) A proč si nebyla na Elite bloggers večeru, líbí se ti překvapení? :)

      Delete
    3. Myslím, že třeba k all black outfitu by se skvěle hodila :)
      Jinak jsem tam nebyla, protože a) bych kvůli tomu jela extra do Prahy a b) bych pak neměla kde přespat / jak se dostat domů :)

      Delete
    4. To je škoda :) viděla jsem tě na vlogu z xmas Blogesmarketu, slušelo ti to, budeš ještě někde?

      Delete
    5. Děkuji moc! Zatím nikde nic neplánuji (původně jsem chtěla dělat vlastní akci, ale bohužel domluva s některými bloggerkami je celkem složitá :D). Ale určitě sleduj fb stránku blogu, tam informuji o všem, kde jsem a tak :)

      Delete
  11. Báro přijde mi celkem dost nefér, že dostaneš spoooustu designerských věcí ZDARMA a teď se nestydíš prodávat je čtenářkám na FB. A ještě to napíšeš tak, aby měli lidi pocit, bůhví jak jsi neslevila a jak to není výhodné.. to je vážně nehezké, slušně řečeno. :) A je mi jasný, že tohle zase nezveřejníš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A proč by je to hezké? Když už se mi daná věc nelíbí, to mi má ležet v šatníku?
      Myslím, že to moc prožíváš. Někdo za práci dostane zaplaceno, já dostanu kabelku. Takže nevidím nic špatného, když kabelku pak prodám a koupím si/někomu něco jiného :)

      Delete
    2. To je náhodou super,že i čtenářky si mohou koupit pěkně kabelky za dobre ceny, ne? Budeš ještě něco prodávat? :)

      Delete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig