Wednesday, January 6, 2016

FASHION RESOLUTIONS

Desktop13
Jil Sander blazer (on sale!) / Dolce&Gabbana jeans / Valentino heels / Fendi bag / YSL bag / Stella McCartney keychain / Burberry knit / Fendi bracelet / YSL bag

I am not a person, who would made a New Year's resolutions. In my opinion you don't need a new year to make a change. However with the cold weather outside and being at home, drinking hot chocolate and lying in my bed, I decided to make one anyways - the fashion one. So in this post I'd like to tell you what I would like to purchase, achieve and change in 2016. Along I picked some favourite from my favourite store Coltorti - most of them are on sale, so I am thinking about purchasing some items there! 

Nejsem typ člověka, co by si dával předsevzetí. Myslím, že na to, abyste něco změnili, nepotřebujete nový rok. Přecejenom jsem ale přemýšlela, jestli bych si v roce 2016 chtěla něco změnit - a dala si alespoň taková "módní" předsevzetí, ohledně nákupů a mého stylu. Také jsem rovnou vybrala i pár kousků z oblíbeného eshopu Coltorti. Mají teď hodně zlevněných věcí, takže přemýšlím, že bych začala s nějakým "předsevzetím" právě u nich.

Desktop16

Valentino flats (on sale!/  Saint Laurent blazer (on sale!) / Michael Kors pants (on sale!) / Michael Kors sweater (on sale!) / Dolce & Gabbana bag (on sale!/ Jil Sander bracelet (on sale!) / Stuart Weitzman boots (on sale!)

1. Buy less, choose well. - I think this will be my motto for this year. In 2015 I purchased way too many Zara/Asos/H&M items, which just lay in my closet and were worn like once. Instead of that, I would like to focus on more quality pieces - like purchasing a really high-quality leather jacket (I am thinking about investing into Acne), a nice-fitting pair of jeans (because I still haven't found the right pair) and basic knits (which are cozy and warm) and basic white shirt.

2. Colours. - I am a big lover of everything black, however I feel like this year I want to start wearing some colours as well. I think colours can be fun and also the outfits can look really nice, so I am definitely planning on getting more colurful items this year.

1. Buy less, choose well. - Aneb kvalita je víc než kvantita. Myslím, že nejsem jediná, kdo si minulý rok koupil něco v H&Mku a pak mu to prakticky jen leželo ve skříni. Většinou tenhle problém nemám, ale občas si koupím něco a pak to neunosím. Proto jsem si řekla, že místo 10 triček je lepší si kupit jenom jedno. Tento rok bych si chtěla pořídit kvalitní koženou bundu (přemýšlím nad Acne). Pro mě je kožená bunda základem šatníku a proto je na čase zainvestovat do nějaké pořádné. To samé platí s i kvalitní bílou košilí (kterou postrádám) a džíny, které jsem dobře sedící ještě nikde nenašla.

2. Barvy. - Asi není novinkou, že miluji všechno, co je černé - od oblečení, přes kabelky až po doplňky. Černou nosím ráda, ale myslím, že je na čase začít nosit trochu barevnější outfity. Alespoň čas od času. Určitě bych si chtěla pořídit víc béžových kousků, pár věcí v baby pink a i něco červeného.


Desktop14

Maison Martin Margiela dress (on sale!) / YSL card holder / Stella McCartney keychain / Dolce & Gabbana coat / Valentino bag / Lanvin coat (on sale!) / Burberry belt / Valentino bracelet / Dolce & Gabbana heels

3.  Bags. - Talking about colours, here is my next resolution - bags. You know that I am in love with most designer bags and that I have some pretty big collection at home. I decided to sell those, that I don't wear anymore - like my Valentino or Mulberry - and get some new instead of those. I would like to get a baby pink Valentino, because I think it looks really good in this colur, beige Saint Laurent Sac De Jour / Givenchy Antigona or Chanel Flap Bag, Gucci Dionysus bag and a Chloé Faye bag in brown. See? No black bags allowed this year (or maybe one black is allowed - a small crossbody YSL, which I have a crush on for a couple of months)!

4. Shoes. - The same goes with shoes. I came to an opinion, that I don't need 10 000 pairs in my closet, which are a) really uncomfortable or b) purchased on sale. Ever since I got my Jimmy Choos  heels and Stuart Weitzman boots I realized, that it is better to have 5 pairs, which I can combine and wear a lot than 50 pairs, that will just lay in my closet. So this year, I would like to get grey Stuart Weitzman boots, Aquazzura lace-up heels in beige and beige heels by Louboutin!

3. Kabelky. - Když už je řeč o barvách - chtěla bych si pořídit i nějaké barevnější kabelky. Černých už mám spoustu a myslím, že když svůj šatník obohatím i o nějaké barevnější kousky, budou se i snadněji kombinovat. Momentálně ve své kabelkovské sbírce plánuji udělat menší "úklid" a prodat kabelky, které nenosím. Místo nich bych si ráda pořídila Valentino v baby pink, Sac de Jour od Saint Laurenta, Antigonu od Givenchy nebo Flap bag od Chanelu v béžové, Gucci Dionysus a hnědou Faye od Chloé.

4. Boty. - To samé platí o botách. Doma mám několik desítek párů, ale přesto nosím jenom pár oblíbených dokola. Proč? Protože od té doby, co jsem si pořídila svůj první designérský pár, v jiných už chodit nechci. Jde hlavně o pohodlí. Netvrdím, že "nedesignérské" boty musí být nutně nepohodlné, ale z vlastní zkušenosti vím, že v dražších podpatcím můžu chodit mnohem déle než v těch levnějších. Tento rok bych si ráda pořídila další kozačky od Stuarta Weitzmana, tentokrát šedé, béžové šněrovací podpatky Aquazzura a béžové/baby pink lodičky od Christiana Louboutina.

Desktop15
Valentino bag / Fendi scarf / Burberry coat / Fendi key chain / Michael Kors shirt (on sale!) / YSL bag  / YSL high heels / DsQuared2 jeans (on sale!)

5. Jewelry. - Diamonds are girl's best friends. Oh yes. I think that accessories can make your look more polished and finished, that's why I'd like to get some of my "dream" jewerly this year. I would like to get another Hermès bracelet, this time in silver, so that I can wear it with my silver watch too and I am also thinking about getting the Love bracelet by Cartier. I love the bracelet very much, however the price is a little over the top considering it's a bracelet, that you can only open with a screw diver.

Do you have any resolutions for this year? If you do, please let me know in the comments! I'd love to read them all.

5. Doplňky. - Diamonds are girls best friends. A nemůžu souhlasit víc. Myslím, že doplňky můžou outfit posunout zase o trochu výš a proto bych si chtěla pořídit ještě jeden Clic H od Hermès, tentokrát ale ve stříbrné. Kromě něho jsem si zamilovala i Love Bracelet od Cartiera, ale ten se pohybuje už v trochu jiné cenové kategorii. Navíc se dá sundat jenom šroubovákem, takže si teď rozmýšlím, jestli se do něho vyplatí investovat.

A co Vy? Máte nějaká předsevzetí? Pokud ano, budu ráda, když mi je napíšete do komentářů, ráda si je přečtu!

All items available on Coltorti Boutique



SHARE:

20 comments

  1. Ja som si síce žiadne módne predsavzatia nedávala, ale od minulého roka sa snažím oveľa viac investovať do kvalitnejších nadčasových kúskov a vyhýbať sa nárazovému nakupovaniu vecí, ktoré vôbec nepotrebujem (výpredaje). Taktiež som takmer úplne prestala nakupovať bižutériu a kupujem si iba šperky, ktoré viem, že mi vydržia naveky ♥

    GIVEAWAY

    ReplyDelete
  2. Báro! Chtěla bych se zeptat jestli někdy bude vyhlášení soutěže o poukaz na Answear.cz?
    Super předsevzetí by bylo vyhlašovat giveaweye, tohle je můj asi 3 komentář ohledně souteže, která měla být vyhlášena na štědrý den a do teď nebyla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nevím, Answear mi nedal vědět, kdo soutěž vyhlašuje, takže s tím bohužel nic neudělám :) Takže tenhle komentář spíš napiš PR a ne mně :)

      Delete
    2. Soutež si zprostředkovávala, takže myslím, že ty by ses měla zajímat :)

      Delete
    3. Ale já se zajímám :) Ale za to, že mi ještě nikdo na email neodpesal, bohužel nemůžu ;)

      Delete
  3. Jooo, bundičku od Acne bych taky brala, ale ta cena... Jinak má předsevzetí jsou podobná - snažit se přemýšlet nad tím, co budu kupovat, a investovat do kvalitnějších kousků, hlavně aby byly nadčasové a vhodné i na nošení do práce (protože tam trávím nejvíc času a logicky tak věc víc unosím). Taky musím probrat a vyadit z šatníku věci, o kterých vím, že nejsou to pravé ořechové, moc je nenosím, ale z nějakého důvodu se mi jich nechce zbavovat.
    Držím palce, ať předsevzetí vyjdou a těším se na tvoje nové (hlavně kabelkové) přírůstky :)

    ReplyDelete
  4. I inspire to be like you!! So stylish and with such a good taste in fashion

    www.blossomikebana.com

    ReplyDelete
  5. To jsou super předsevzetí. Já si dávám každý rok, ale módy se většinou netýkají.
    Ty lodičky Valentino na prvním obrázku jsou dokonalý!

    Podzim 2015: oblíbené kosmetické produkty

    ReplyDelete
  6. vidím tu veľa pekných, nadčasových kúskov :) som zvedavá, čo pekného si kúpiš ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  7. Super inšpirácie ! A ten nový dizajn je super :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  8. Mé předsevzetí je mít více obečení šitého na míru od českých tvůrců. Mám s ním totiž ty nejlepší zkušenosti. Ono není nutné objednávat designérskou módu z eshopů, aby člověk chodit kvalitně oblečený, stačí zapátrat u nás:-) A navíc není nad originál...

    ReplyDelete
  9. OMG, I LOVE all of those black and red fashion picks. So chic! xx

    -Mikayla
    http://thetastetracker.com

    ReplyDelete
  10. Krásný článek!! Vybrala jsi klasicky úplně nádherné věci, které bych hned brala :).

    ReplyDelete
  11. Veci jsou super, ale prijde mi to tak trochu porad to same dokola :)

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    FB Page

    ReplyDelete
  12. Adorable post, really inspiring! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. amazing collection!

    thedaydreamings.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Krásný článek!! Vybrala jsi klasicky úplně nádherné věci, které bych hned brala :). funtime inflatables

      Delete
  14. Jooo, bundičku od Acne bych taky brala, ale ta cena... Jinak má předsevzetí jsou podobná - snažit se přemýšlet nad tím, co budu kupovat, a investovat do kvalitnějších kousků, hlavně aby byly nadčasové a vhodné i na nošení do práce (protože tam trávím nejvíc času a logicky tak věc víc unosím). Taky musím probrat a vyadit z šatníku věci, o kterých vím, že nejsou to pravé ořechové, moc je nenosím, ale z nějakého důvodu se mi jich nechce zbavovat.
    Držím palce, ať předsevzetí vyjdou a těším se na tvoje nové (hlavně kabelkové) přírůstky :)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig