Thursday, March 31, 2016

SHOPPING FOR VACATION

DSC_0623

As you might know from my last posts, in a couple of day I am leaving for my vacation. I am leaving for a hot, sunny and beachy destination. Because I will need a lot of summer clothes, during the Easter I drove to the outlet center Freeport Hatě to get some new pieces for the summer season. And I scored!

Jak už asi víte z minulých příspěvků, za pár dní odletám na dovolenou. Chystám se do "teplých" krajin, takže jsem posledních pár týdnů objednávala oblečení z internetu a obnovovala tak svůj letní šatník. O Velikonocích jsem jela navštívit rodinu na Moravu a při té příležitosti jsem se zastavila i v outletové centru Freeport Hatě - a pár kousků na dovolenou ulovila!

DSC_0595
DSC_0466
DSC_0518

Just in case, you're not familiar with the outlet  - Freeport Hatě is a famous outlet center located at the Czech-Austrian border, just a few kilometers away from the city Znojmo. The center has a long history - when spending my holidays at my family living ca, 1 hour away from the outlet center, we always got there with my parent to do a little outlet shopping. There are 75 stores with 250 brands in the outlet, including Frey Wille, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Armani Jeans, Michael Kors, Pinko, Nike or Adidas. There are many "concept" stores in the center, where you can find a lot of brands - for example I found there a Balenciaga bag or a Gucci scarf! There are also some restaurants, cafés and duty free shops. 

V případě, že outletové centrum Hatě neznáte - Freeport Hatě leží na česko-rakouské hranici, jen pár kilometrů od Znojma. Centrum funguje už mnoho let - já sama jsem tam jezdívávala jako malá, když jsem trávila prázdniny na Moravě. V centru je celkem 75 obchodů a 250 značek - mezi ně patčí například Frey Wille, Tommy Hilfiger, Armani Jeans, Nike, Adidas, Calvin Klein, Klenoty Aurum, Michael Kors nebo třeba Pinko. Kromě obchodů v centru najdete i pár restauací, kaváren a duty free obchodů. 

DSC_0515 DSC_0635 DSC_0510

Now let's talk about about the main part ... the prices. The outlet prices are always 30% till 70% less than the regular price. They also have a period with special promotions during the year - the prices in this period can be up to 90% cheaper than in the usual store. Some stores have their own promotions. For example we shopped at the Duty Free store, where we received 20% off our purchase, because we spent more than 100 euros, which in my opinion is very accomodating purchase. I also recommend to sign up their VIP club, which gets you even more sales. You can see all offers on their online site, which I think it's really cool.

A teď už o tom důležitém .... o cenách. Ceny v outletu jsou vždy o 30% až 70% nižší než v běžných obchodech a v období speciálních slevových akcí můžete nakoupit levněji až o 90%. Některé obchody nabízí ještě speciální akci, takže celkový nákup Vás pak vyjde ještě levněji - my jsme například nakupovali v duty free, kde při nákupu nad 100 euro byla sleva 20%, což se podle mě vyplatí. Také doporučuji se zaregistrovat do VIP programu, díky kterému dostanete další slevy do obchodů. Super mi přijde také to, že is na internetu můžete prohédnout aktuální akce v obchodech a najdete tam i konkrétní zboží s cenou. 

DSC_0642 DSC_0529
DSC_0498

The outlet center is opened 365 days a year from 10 to 9, so if you're looking for some good deals, definitely make a trip there!

Centrum má otevřeno 365 dní v roce, vždy od 10 do 21 hodin. Pokud budete v okolí, určitě se do Freeportu jeďte podívat - dají se tam najít opravdu skvelé kousky za super ceny!


SHARE:

19 comments

  1. tak si to v teploučku pořádně užij!:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    ReplyDelete
  2. wow,looks great! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Hate znam, prejizdime tam obcas hranice, kdyz se vracime do Ceska. Ale za posledni roky jsme se tam nezastavovali - bud jedeme moc pozde anebo proste neni cas. Mas peknou zasobu balicku na dovolenou. To ja jsem na tom hure, vzhledem k tomu, ze dneska vecer odletam za segrou do Svycarska a v patek odpoledne konecne na prodlouzeny vikend do Osla, jsem si neporidila opravdu nic, krome novych tenisek. A pochybuji, ze v Oslu budeme nakupovat obleceni.

    ReplyDelete
  4. Milujem tvoje fotky, sú pre mňa takou motiváciou. :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  5. Musím sa tam ísť niekedy určite pozrieť. :)
    Victoria's secrets

    ReplyDelete
  6. ta kabelka Balenciaga se tam dá také koupit? děkuji Hanka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, všechny fotky jsou pořízené ve Freeportu :)

      Delete
  7. V kterém obchodě jsi našla Gucci kabelku? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jméno si nepamatuji, ale je to obchod naproti Armani/Versace Jeans, měli tam i Gucci šátky, apod. :)

      Delete
    2. Děkuji za odpověd :) Určitě se tam příště mrknu :)

      Delete
  8. Perfektný tip! Akurát idem za priateľom do Brna, tak si nám práve urobila program na víkend :) a nádherné fotky!

    http://www.thestylemon.com/

    ReplyDelete
  9. Užij si dovolenou. :) Ta šedá kabelka je nádherná!

    Chic by Jane

    ReplyDelete
  10. ten culík ti moc sluší :) řekla bych, že se ti strašně zlepšila kvalita vlasů...máš je hustší a delší, jaké produkty na ně používáš nebo jsi změnila něco, že ti tak rostou? a super outfit ;)

    ReplyDelete
  11. Beautiful pictures! <33

    xx Tschok | www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  12. You are literally life goals!

    www.blossomikebana.com

    ReplyDelete
  13. sluší ti to :-) kam vyrážíš na dovču?

    ReplyDelete
  14. Už máš řidičák, Barčo? Gratuluju.

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig