Wednesday, April 27, 2016

NEW IN: CHLOÉ

DSC_0311

There is something about designer bags. It's been a couple years since I saved up on my first designer bag (which was a Balenciaga) and rewarded myself a little bit. Ever since then I realized that it's really worth investing into my bag collection and I started getting more and more and more. Today I welcomed another baby into my closet - the small Faye by Chloé, which I was obsessed for a couple of weeks now. I think this is the perfect opportunity to share with you something more about my new baby and also tell you why do I think that luxury handbags are worth the price.

Designérské kabelky miluje asi každá z nás. Je to už pár let, co jsem si našetřila na svojí první designérskou kabelku a saba sebe odměnila (tenkrát to byla Balenciaga). Od té doby se mi sbírka kabelek mírně rozrostla. Dneska mi do šatníku přibyla další kráska - tentokrát small Faye bag od Chloé. V dnešním článku bych Vám chtěla napsat něco víc o kabelce a zároveň se s Vámi podělit o to, proč si myslím, že se vyplatí investovat do designérských tašek.

DSC_0327

Chloé small Faye in snakeskin and leather

Why Faye?

 I think this is the "it" bag of the season. Yes, I do have a medium Faye already in grey, I know, but this time I was looking for a brown bag because I don't have any at the moment. I was actually deciding between this one and a Nano Drew, but since I already own a small Drew bag, I decided to go for this one. And I don't regret my decision. The bag is not big, but I don't think that you need a lot of things in summer, so I am perfectly fine with this smaller size. The bag has different pockets, which I see as a really big advantage - I hate searching in my bag for stuff! Also the strap can be shorten and the bag can be also worn as a clutch. You can purchase this one here.

Proč zrovna Faye? Myslím, že Faye je "it bag" pro tuto sezonu. Ano, už jednu mám ve velikosti medium. Při koupi jsem se rozhodovala mezi Nano Drew a touhle small Faye, která nakonec vyhrála. Přecejenom Drew už mám a medium a small Faye jsou přecejen trochu odlišné. Rozhodla jsem se pro hnědou barvu, protože kabelku v hnědé momentálně ve svém šatníku postrádám a podle mě bude super hlavně na léto. Kabelka není prostorná, což ale podle mě nevadí, protože v létě toho potřebuji míň než v zimě. Kabelka mi vyhovuje v tom, že má několik kapes vevnitř. Nesnáším hodinové hledání a štrachání v kabelce. Popruh se dá zkrátit a kabelka se dá nosit i jako psaníčko, což mi taky přijde super. Přímý odkaz najdete tady.

DSC_0367

And why do I think designer bags are worth the investment?

1. They perfectly upgrade an outfit. I don't know why, but wearing a designer bag takes your outfit to another level. I don't spend that much money on my clothes, but I really invest into accessories, which make the look more expensive and more high-street. I like mixing luxury and middle-prices pieces together.
2. You can always re-sell it. There are hundreds of vintage stores and online portals, where you can re-sell your bag in case you'll regret your purchase. Yes, you usually sell it for  a little less than you bought it, but the difference is not big, so I think that the purchase is still really worth it.
3. The price (in most cases) grows. This might be not the case of every designer handbag, but sadly in most cases, the price grows every year. Did you know that my Chanel Flap bag costed just 2.500 USD in 2009, but today the price is more than 5 000 USD? How crazy is that! So I think that you can actually sell some bags even more expensive than you bought it!
4. We all love them, we all want them and plus, they're really photogenic!

And what do you think about designer bags? Do you agree with me? And how do you like my new baby? Let me know in the comment section!

1. Designérské kabelky dokáží posunout outfit na vyšší úroveň. Ano, je to tak. Ani vlastně nevím, proč tomu tak je, ale podle mě díky designérským doplňkům outfit vypadá víc luxusně a "high-street". Já osobně (skoro vždycky) kombinuji levnější oblečení s dražšími doplňky, díky kterým outfit opravdu vypadá luxusněji.
2. Vždycky se dají prodat. Na světe je několik tisíců portálů a vintage obchodů, kde kabelku vždycky můžete prodat, když koupě začnete liltovat nebo když se Vám přestane líbit.
3. Většina kabelek roste na ceně. Bohužel je tomu tak, ale ceny se každý rok zvyšují. Tohle je případ hlavně nestárnoucích kousků jako je mojej Flap Bag od Chanelu. Věděli jste, že v roce 2009 cena byla 2 500 USD? Dneska je to víc ak přes 5 000! Tkaže je možné, že kabelku prodáte i za vyšší cenu než za kterou jste si jí pořídila.
4. Všichni je milujeme, všichni je chceme a navíc jsou fotogenické!

Souhlasíte se mnou? Jaký je Váš názor na designérské kabelky? A jak se Vám líbí můj nový úlovek? Budu ráda, když mito napíšete do komentářů!


SHARE:

15 comments

  1. Vyzerá dokonale... tiež o nej rozmýšľam (:

    my blog - Daniela

    ReplyDelete
  2. A gde na to beres prasule devcico? !
    Tos take by se me libilo kupovat luj vujton kabelke a prata a kloe ale gde na to brat? Porad.,.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obávám se, že s tvými vyjadřovacími schopnostmi asi nikde :D

      Delete
  3. Omg that purse is AMAZING. I am so jealous! xx

    -Mikayla
    http://thetastetracker.com

    ReplyDelete
  4. Moje favoritka je pořád béžová Chloé, kterou už máš! :)

    ReplyDelete
  5. Wow, this is such a beauty! I'm in love with the colour :)
    xx
    Svenja | svenjasparkling.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. milujem hnedú farbu, preto sa mi neskutočne páči jej odtieň :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  7. This bag is to die for! <33

    xx Tschok | www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  8. Lovely bag! :)

    huemonochrome.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Za jak dlouho Ti prosímtě přišla?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Připlatila jsem si Express a doma jsem jí měla hned druhý den :D

      Delete
  10. Prosim ta Baru, kontroluj si po sebe cesky pisany text, dost to kazi dojem z clanku :( A kabelka je prekrasna !!

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig