Thursday, May 19, 2016

AMSTERDAM DIARY PART 1

DSC_1829

Good morning from Amsterdam! It's our third day in the capital of Netherlands and right now, we're in the middle of our stay. Today I would like to show you some pictures I took during our stay and I really hope that you will enjoy them as much as I enjoyed taking them! We arrived here on Monday in the evening. We got dinner, went to the hotel and went directly to the bed. On Tuesday we had a breakfast at our hotel and then went off to the city. The first stop was the shopping house "De Bijenkorf", where you can find luxury goods from brands like Chloé, Isabel Marant, Louis Vuttion, Gucci. etc. I got myself a pair of Chloé wedges, that I was looking for (you can buy them here)! I was actually thinking about ordering them online, however I wanted to try them on first. Plus, I also prefer buying designer goods "live", because I like to try the item first on and also I like getting paper bags! After that we walked around a little bit in the city and went to a boat rental, where we actually rented a boat and went though the canal on our own! In the afternoon we got coffee and went to the Flower Market! After that we ate some delicious sushi and walked back to the hotel though the canals.

Zdravím Vás z Amstedamu! V hlavním městě Holanska jsme s příletem už od pondělí a dneska jsme přesně v polovině pobytu. V dnešním článku bych Vám chtěla ukázat pár random fotek, které jsem tady za ty dva dny stihla nafotit. Do Amsterdamu jsme přiletěli v pondělí večer, takže jsme zašli jen na večeři a pak hned šli na hotel. Úterý jsme začali snídaní na hotelu a vydali se na procházku po městě. Jako první jsme se zastavili v nákupní domě "De Bijenkorf", kde najdete především luxusní zboží (například Chloé, Gucci, Louis Vuitton nebo Isabel Marant). Už delší dobu jsem pokukovala po botech od Chloé. Boty si nerada objednávám online, takže jsem doufala, že se na ně podívám právě tady v Amsterdamu. Pokud se Vám líbí, online si je můžete objednat tady. Po nákupech jsem měli namířeno k půjčovně lodí, kde jsme si vlastní loď i půjčili a sami tak projeli několik kanálů - známý Prinsengracht, ale i například Herengracht a Keizergracht. Bylo opravdu super, že jsme měli loď jen sami pro sebe a mohli se tak podívat i tam, kam se s klasickou prohlídkovou lodí nedostanete. Odpoledne jsme pak zašli na kávu, podívali se na Dům Anne Frank a také na Flower Market. Večer jsme pak zašli na sushi a na hotel se vrátili pěšky. 

DSC_1811 DSC_1847 DSC_1929 DSC_1737 DSC_1746

We stayed at the lovely The Exchange Hotel, which is a Fashion hotel located in the heart of Amsterdam. It's  a small, yet cozy place to stay at. We had a very lovely room, which was really bright and spacious. I really felt like at home, because of how "fashionable" the place was. All the rooms were designed by designers from the AMFI (Amsterdam Fashion Institute). I am a big fan of white interior, so I also liked that. We had breakfast included in our stay, so we also got to experience the "Stock Cafe", which belongs to the hotel and which also very nice! My stay overall was really good, the hotel was really nice, the staff very friendly and there is nothing I can complain about - so if you're planning a trip to Amsterdam, definitely check this place out!

Ubytovaní jsme byli v The Exchange Hotel, který se nachází přímo v centru města. Jedná se o malý, ale útulný hotel. Každý pokoj v hotelu je unikátní a všechny pokoje byly navržené designéry z AMFI, Amsterdamského Institutu Módy, což mě, jako milovníka módy, potěšilo. Pokoj byl prostorný, prosluněný, zařízený v minimalistickém stylu. Cítila jsem se v něm jako doma, hlavně díky stojanu na oblečení, který doma také mám. K hotelu patří i kavárna "Stock", kterou jsme také vyzkoušeli. Měli jsme v pobytu zahrnoutou i snídani, která byla právě tam. Hotel i kavárnu bych mohla jen doporučit. S pobytem jsem byla moc spokojená, personál byl moc příjemný a poloha hotelu byla také super! Takže pokud plánujete cestu do Amsterdamu, určitě se na hotel podívejte!

DSC_1979 DSC_1950 DSC_1802 DSC_1749 DSC_1921 DSC_1962 DSC_2012 DSC_2009

Special thank to The Exchange Hotel

SHARE:

18 comments

  1. ahoj Baro, kolik vyjde noc cca? a to sis brala tolik obleceni, bot a stetcu na malovani sebou?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No jo, fashion blogerka proste :D
      http://www.shineoffashion.com/

      Delete
    2. booking.com - 3noci cca 23tis..

      Delete
    3. Zaleží, co chceš za pokoj, tam se ceny docela liší. Podívej se na oficiální stránky. Štětců jsem si brala tolik, kolik jich normálně používám :)

      Delete
  2. Beautiful pictures as always. You really know how to make a gril hungry because the food always lokks so yumi ;)

    dixiwonderland.com

    ReplyDelete
  3. Jezisi, jak ja miluju Amsterdam, uplne jsem se do nej zblaznila, ty Chloe boty na klinku jsou proste bozi, zamilovala jsem se do nich :D
    http://www.shineoffashion.com/

    ReplyDelete
  4. To sis na celkem asi 4dny sbalila 8párů bot a všechny svoje kabelky na výstavku?! WTF :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nejen kabelky,boty,ale i papirove tasky,ktere se davaji t.c. misto igelitek!OmG...

      Delete
  5. Amsterdam je krásny ! Užívaj :)
    NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS


    ReplyDelete
  6. Těšila jsem se na více fotek ze samotného města, na kanály a Flower market. Snad bude ještě nějaký post :)

    ReplyDelete
  7. Hezké fotky :)

    Www.italianfashionpasta.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Awe I love Amsterdam! So glad I decided to come for my studies to the Netherlands to be able to visit this city more often! Such a vibrant city.

    Kind regards,
    Sarah from a passport can get you everywhere

    ReplyDelete
  9. I am off to Amsterdam in a couple of days and seeing this post has made me even more excited about my trip. Great post.x
    www.stephylately.com

    ReplyDelete
  10. Beautiful pics! Was in Amsterdam 2 weeks ago and it was amazing! <33

    xx Tschok | www.thedetosrnfactory.com

    ReplyDelete
  11. The prices were very reasonable, and the flowers were very high quality. I have used them twice now for gf birthday flowers, she loved them both times. Couldn't be better. Staff at Flower Delivery Los Angeles is very professional, and very courteous.

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig