Thursday, July 28, 2016

BARCELONA DIARY

P7260221

Ohh Barcelona, how amazing it is to be back? The weather, the architecture, the beaches, the food. There is so much the city has to offer. I am really happy I got to reunite with one of my favourite cities. I really do think that Barcelona is one of the most beautiful cities in Europe. Today I would like to show you some of my random shots I took during our first days in the city and also tell you something more about what we did, what we did and where we stayed at!

Ach, Barcelona. Je to už pár let zpátky, co jsem tady byla naposledy a jsem moc ráda, že jsem se sem znovu mohla podívat. Barcelonu mám ráda a podle mě je to rozhodně jedno z nejhezších měst Evropy - nádherná architektura, mnoho památek, výborné jídlo, zajímavá kultura a samozřejmě pláže. V dnešním článku bych Vám chtěla ukázat pár random fotek, které jsem v Barceloně první dny nafotila a zároveň Vám povědět i něco o tom, co jsme v Barceloně dělaly, co jsme viděly a kde jsme byly ubytované!

P7260182
P7250069
P7260155 P7260121

When I was looking for a place to stay at in Barcelona, I wasn't sure whether to book a hotel or an apartment. And then I found Sweet Inn, which offers the very best of both worlds. The chain offers apartments not only in Barcelona, but also in Paris, Rome, Lisbon, Brussels, Tel Aviv and Jerusalem. Sweet Inn offers not only full furnished apartments, but added to that you can also enjoy benefits from a hotel - like getting showering products, using towels, getting breakfast delivered, borrowing a local phone or getting picked up at the airport. We stayed at their apartment in Sant Gervasi - at Diagonal - Francesc Maria. Our apartment had 4 bedrooms, 2 bathrooms, a kitchen, a living room and a balcony placed on 100 squared meters. Christian, the person responsible for the apartment, welcomed us at the property and was always ready to answer our questions about the flat. The property was really spacious, light and well-designed. I have to say that I was really enjoyed our stay there and I simply loved eating my breakfast at the balcony. Our apartment was designed for 7 guests, so if you are going to travel with your family or friends, this is a very budget friendly option for you! I can only recommend the brand and I would definitely rent an apartment again.

Když jsem hledala ubytování v Barceloně, nebyla jsem si 100% jistá, jestli chci bookovat byt nebo hotel. Při hledání jsem narazila na síť Sweet Inn, která nabízí apartmány s výhodami hotelů - a tak jsem řekla, že síť vyzkouším. Kromě bytů v Barceloně, Sweet Inn nabízí i plně zařízené byty v Paříži, Říme, Lisabonu, Bruselu, Tel Avivu a Jerusalému. Všechny byty mají plné zařízení, plus k tomu můžete využívat hotelových služeb - jako je například úklid, donáška snídaně, odvoz z/na letiště, zapůjčení místního telefonu, apod. Náš byt byl ve čvrti Sant Gervasi - a to konkrétně Diagonal - Francesc Maria. Byt měl celkem 4 ložnice, 2 koupelny, obývací pokoj, kuchyni a balkón (celkem 100 metrů čtverečních). Celkem je určený pro 7 lidí. Podle mě se byt opravdu vyplatí pokud cestujete například s rodinou nebo s přáteli. Půdobí domácky,  vše je čisté a máte vše, co potřebujete. Každý vyt má svého správce, který Vám v bytě uvítá, předá klíče a je na příjmu, pokud máte jakékoliv dotazy. Já jsem se službami byla moc spokojená a určitě bych ve Sweet Inn znovu bydlela. 

P7250071
P7260200 P7250070
P7250074
P7250068

Barcelona is a city, where one has do a lot. There are a lot of sights, there are a lot of amazing restaurants, there are the beaches, there are the shops. On the first day we checked-in and as first went to get brunch at the Travel&Cake, which is one of my favourite cafes in Barcelona. After that we checked some stores at the Avenue Diagonal and Passeig de Gràcia. We continued to the Plaça Catalunya and went to La Ramblas. We got there some of the famous macaroon gelato at Amorino and also went to La Boqueria, which is one of my favourite places in Barcelona! I am not the biggest fan of markets, but I truly love this one. We got there a fresh juice and continued to the Port of Barcelona. We walked by the sea and ended in Barceloneta, where we just sat down and relaxed. In the evening we went back to the apartment through the Gothic Quarter. On the next day we got a brunch at out balcony and then went to the Park Güell. This is also one of my favourite spots in the city. I think the architecture is amazing and I truly love the view from the Park. After that we got a coffee and discovered the Sagrada La Familia. In the evening we went out to get a drink and also walked a little by the beach.

V Barceloně je vždy co dělat - je tu spoustu nádherných památek, dobrého jídla, obchodů a pláží. My jsme se jako první ubytovaly v našem bytě a vyrazily na brunch do Travel&Cake, což je jedna z mých nejoblíbenějších kavárnen v Barce. Po brunchi jsme se prošly do Diagonale a Passeig de Gràcii, kde jsme se podívaly i do pár obchodů. Došly jsme až na Plaçu Catalunyi, odkud jsme pokračovaly Ramblou až k moři. Samozřejmě jsme nemohly vynechat slavné makronkové gelato v Amorinu a místní trh La Boqueria, který přímo zbožňuju. Trhy obecně moc ráda nemám, ale podle mě má Boquerie určité kouzlo. Vždycky se tam ráda vracím a dám si ovoce, fresh džus nebo nanuk. Dále jsme se podívaly do místního přístavu a po pláži se prošly až do Barcelonety, kde jsme si sedly a trochu relaxovaly. Do bytu jsme se vrátily přes gotickou čtvrť a večer strávily "doma". Druhý den jsme začaly brunchen na našem balkonu, což bylo moje nejoblíbenější místo v celé bytě. Odpoledne jsme se pak vydalu do Park Güell, což je další místo, které v Barceloně miluju. Architektura mi v parku přijde úžasná a výhled z něho je naprosto dechberoucí (podle mě "must-see"). Po návštěvě parku jsme si sedly na kávu a pak se prošly k Sagradě la Familia. Večer jsme si pak šly sednout na drink a ještě se prošly po pláži...

P7250050
P7260095 DSC_0095
P7270643
P7250082

* in cooperation with Sweet Inn

SHARE:

13 comments

  1. Beautiful Barcelona diary, I have truly enjoyed reading and scrolling through photos! Great post. :)

    http://www.lartoffashion.com/2016/07/28/visit-helsinki-saaristo/

    ReplyDelete
  2. Super fotky! Zkus i Amorino v Praze, je otevrene asi mesic :-).

    ReplyDelete
  3. Jejo, pekné fotky, Barcelona je naozaj pekné mesto, aspoň teda podľa fotiek. Ten byt je tiež super, keď je taký rozľahlý a balkón nemá chybu, ten je proste stvorený na posedenie len tak von a samozrejme na fotky :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Pěkné fotky a další destinace, kam bych se ráda jednou podívala...:-)
    www.thebestyle.cz

    ReplyDelete

  5. Ollala prý tvrdí, že jsi jí tuhle pózu ukradla, fakt by se z těch svých lží měla začít léčit.
    https://www.instagram.com/p/BIXHSeRAuCB/
    https://www.instagram.com/p/BIcomg_gkvA/
    Teda nevím, co je už trapnější, jestli ty Veroničiny fejkový hadry a kabelky, to že se se všema plastikama a úpravama (zvětšená prsa, rty, nos, liposukce, botox obličeje) chce srovnávat s top modelkama – Peštovou, která je o 18 let starší a po 4 dětech, ale stále hezčí než ona. Nebo její povolání, které provozuje v leže, popř. na čtyřech a tvrdí jak je vážená svými „obchodními partnery“ a klienty vydává za svého přítele...

    ReplyDelete
  6. Báro, že ti vůbec stojí za to se s ní na Instagramu špinit. Je přece jasné, že to dělá proto, aby se na tobě přiživila, aby nasbírala nové followery. Nikdy jich moc neměla a v poslední době o stovky z nich přišla kvůli těm blbým kecům a pověsti. Napodobuje tvoje pózy, aranžmá, Vespa je okopírovaná skoro do puntíku...ta ženská je prostě celá fejk. Všechno, co v životě dělá je faleš, kopie někoho populárního. Kašli na to, neřeš to, komunikací s ní se můžeš jedině ušpinit. Víš, od čeho.

    ReplyDelete
  7. Wow, this looks amazing!

    Nena from http://nenangyn.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  8. Musím říct, že tyhle cestovatelské články plné skvělých tipů mám na tvém blogu nejradši!

    ReplyDelete
  9. There are many involving scenery, there are many involving remarkable dining establishments, you'll find your beach locations, you'll find your outlets. For the 1st morning many of us checked-in in addition to being 1st attended find brunch with the Travel&Cake, and that is considered one of our much-loved stores, banks throughout Barcelona.

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig