Sunday, August 7, 2016

BEAUTY TALK


Hi babes, how are you all doing? Right now I am sitting at home with my cup of coffee and since a lot of you asked me about how I do my make-up, what products I use and cosmetics in general, I decided to tell you all my secrets in this little beauty talk! I am not a make-up artist or professional, so this is just what works for me, but I hope that this post will be helpful for some of you!

Zrovna sedím u každodenního šálku kávy a přemýšlím nad tím, co za post bych dneska chtěla udělat. Hodně z Vás se mně v poslední době ptalo na kosmetiku, jaké produkty používám a obecně, jak se maluji. Nejsem žádný make-up artist a ani se tolik v kosmetice nevyznám, ale během těch pár let jsem si oblíbila pár produktů, které mi vyhovují a bez kterých by se neobešla. V dnešním malém "beuaty talk" bych m tedy chtěla říct něco o tom, jak se o pleť starám a jaké produkty používám - tak doufám, že se třeba někdo inspiruje nebo někomu post pomůže!



SKIN CARE

I've never had the "perfect" skin. No. Even though you might get the feeling that my skin was laways perfect because of the pictures you see now, trust me, it always wasn't like that. Actually back in the day my skin was pretty bad. I used to have acne and I did everything I could to get rid of it. Creams, lasers, masks... Creams and masks were helpless for me, the only thing that helped me a little bit was the red laser therapy, which I had to visit A LOT. Not only did I feel really unconfident due to my skin issues, but I also started to think uncomfortable in my own skin. To be honest I also didn't eat healthy at all at that time, which made my skin only worse. I realized that and once I started to eat a lot of veggies, drink a lot of water and got ridded of fat, carbs and sugar in m food. My skin then got a lot better. I also started to use the Acne solutions cleaning water by Clinique and the Effeclar K cream by La Roche-Possay in addiction to that. I would say that there products helped me a lot and if you're having trouble with your skin, definitely try those. However this is only my own experience, so I cannot guarantee, that this will work as effective as it worked on my skin.

Nikdy jsem neměla "perfektní" pleť. Vím, že hodně z Vás tomu asi moc nechce věřit, protože posledních pár let jsem problematickou pleť neměla, ale vždycky tomu tak bohužel nebylo... Pamatuju si, že kolem 13.narozenin se mi pleť radikálně zhoršila. Udělaly se mi pupínky a samozřejmě jsem se díky tomu necítila úplně ve své kůži. Zkoušela jsem prakticky všechno, aby se mi pleť zlepšila - krémy, masky, kosmetickou péči, ale opravdu mi pomohl až červený laser. Nevýhodou bylo, že jsem na něj musela chodit opravdu často, ale díky němu jsem měla pleť o dost lepší. Musím přiznat, že v té době jsem se nestravovala extra zdravě a na tělo nějak nedbala. Tento mi fakt mi došel bohužel až po několika letech, kdy jsem změnila jídelníček a začala se zajímat o to, co jím. Do jídelníčku jsem přidala hodně zeleniny, začala dodržovat pitný režim a zbavila se většiny tuků, cukrů a sacharidů. Musím říct, že po změně stravy se mi pleť sama od sebe zlepšila a kromě toho jsem také zhubla. Produktů jsem za těch pár let vyzkoušela hodně. Doporučit bych mohla například Cleansing water z řady Acne Solutions od Acne a krém Effeklar K od La Roche-Rossay. Tyto produkty pomohly mně, ale bohužel nemůžu zaručit, že budou tak efektivní i u Vás. Přecejenom každá pleť je trochu jiná, ale každopádně za zkoušku nic nedáte.


THE STRESS FACTOR

Do you know that also stress has a good influence on your skin? If you feel really stressed out and anxious, of course your skin is not going to look as good as it looks like when you're relaxed on your holiday.  I know it's hard to cut out all stress, because sometimes you simply feel more stressed out - whether it's because of work, school or any kind of stressful event in your life, try to stay as relaxed as possible. I think it's also important to find some time for yourself and relax a little bit. Take a spa day for example or if you don't have that much time, take an hour at home for yourself, get a mask on, sit down, get a detox green smoothie and watch an episode of your favourite series...

Stres, stejně jako Vás jídelníček, má opravdu velký vliv na Vaší pleť. Myslím, že je jasné, že Vaše pleť nebude v nejlepší kondici, když jste vystresovaní. Vím, že je nemožné se nestresovat, protože stres tak nějak k práci, škole a vlastně ke většině věcí patří, ale snažte si najít alespoň den nebo alespoň hodinu pro sebe. Dejte si masku, udělejte si detoxční zelenou smoothie, podívjte se na díl oblíbeného seriálu a prostě relaxujte...


MAKE-UP TALK

Now that I talked about my skin and beauty, it's time to tell you something more about my make-up secrets and what products I use.
- Foundation: I use the "Ani-blemish foundation" by Clinique in the colour nr. 3. I have used many foundations, including the ones from MAC or NARS, however I feel like this one looks really natural. It doesn't cover that much, but since I don't have that much to cover, it really works well for me.
- Concealer: I use the Anti Cernes concealer by YSL. The concealer covers the dark circles under my eyes, which I unfortunately have, and also, if needed, covers any other imperfections on my skin.
- Contouring: I only contour my cheeks. I am a contouring freak and I don't have any specific techniques. I feel like you really have to know what you're doing when it comes to contouring, because I think that most girls look really artificial in that. I just contour my cheek bones with a contouring palette "Contour blush - Olympia" by NARS. 
- Eyes: For my eyes I usually start with a NAKED palette by Urban Decay. I have several palettes, so that I always have something to choose from. I prefer warm Earth-tones like brown, gold or beige. I would never go out without my mascara, which is the "Grandiose Mascara" by Lancome. I also use the liquid eyeliner a lot. I think it really makes me eyes stand out. I use the "Babydoll eyeliner" by YSL. 
- Brows: I have naturally thick brows and I am also not a fan of brows, which look really fake. I only use a brow pencil by NARS to get my brows more definition and a "Styler gel" by Dior.
- Lips: I usually just go for a lipstick or balm, depending on my mood.

Teď, když už víte, jak se starám o pleť a jaké produkty používám, abych si pleť udržela v dobré kondici, je ten správný čas se přesunout k samotnému make-upu a produktům, které používám.
- Make-up: Jako první vždy začínám samotným make-upem. Používám "Anti-blemish foundation" od Clinique (číslo 3). Vyzkoušela jsem už několik make-upů od NARS a MAC, ale tenhle bmi vyhovuje nejvíc. Vypadá přirozeně a sedí i méu tónu pleti. Make-up není tolik krycí, ale já tolik nedokonolastí na pleti nemám, takže mi tento vyhovuje.
- Korektor: Už pár let používám korektor "Anti Cernes" od YSL. Jsem s ním velice spokojená, zakryje kruhy pod očima, které bohužel mám, a i jiné drobné nedokonalosti.
- Konturování: Nejsem blázen do konturování. Mám celkem drobný, hubený obličej a myslím, že ho nijak extra kontrurovat ani nepotřebuji. Zvýrazňuji si jenom lícní kosti, a to paletkou "Contour Blush - Olympia" od NARS.
- Oči: Na zvýraznění očí používám paletky NAKED od Urban Decay. Mám jich několik, ale většinou volím teplé odstíny jako je zlatá, béžová nebo hnědá. Oči obvykle ještě zvýrazňuji tekutou linkou "Babydoll" od YSL a samozřejmě také řasenkou. Momentálně používám řasenku "Grandiose Mascara" od Lancome. Řasy mám dlouhé přirozeně, takže je nepoutřebuji ani natáčet nebo si nalepovat umělé.
- Obočí: Obočí mám poměrně husté, takže vždycky jen trochu zvýrazním tvar tužkou na obočí od NARS a upravím "Styler gelem" od Dioru. Mně osobní se moc nelíbí uměle namalované obočí, myslím, že takhle přirozenější je mnohem hezčí.
- Rty: Na rty používám jen rtěnku nebo výživný balzám, podle nálady. Rtěnky si kupuji buď Chanel, YSL nebo MAC.

SHARE:

7 comments

  1. Uzasny clanek! Ja zroovna zacinam s malovanim, takze mi tvuj makeup talk hone poradil! Ty jsi vazne vzdy krasne namalovana Baru! :D
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  2. Děkuji za článek a že si mě inspirovala k vyzkoušení nových produktů

    ReplyDelete
  3. great outfit hun!

    www.bstylevoyage.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Skvelý článok! :) Takýchto určite viac :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing! <33

    Love, Tschok
    www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  6. Přečti si to po sobě, protože ty zbytečné překlepy jsou škoda.

    ReplyDelete
  7. where is the green outer from?

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig