Wednesday, August 3, 2016

VINTAGE TREASURES

DSC_0481

I don't know about you, but when it comes to me and my clothes, I usually have a couple of pieces that I really love and wear, and then pieces, which I don't wear that often. Or at all. I think there is no point of having a closet full of clothes, which you don't wear - so why not to make someone else by selling something, that you don't wear? With more than 4 million users, one of the biggest portals with luxury goods is Vestiaire Collective, an e-shop founded in 2009. They ship into more than 47 countries and have more than 3 000 new arrivals daily. I was looking for the shoes of my dreams, the Chanel espadrilles in white/black leather, everywhere for the past years, and I found them a couple of days ago at Vestiaire - and today I want to tell you everything about it.

Nevím, jak to máte Vy, ale u mně je to tak, že mám pár oblíbených kousků, které nosím skoro pořád a pak kousky, které mi většinu času leží jen ve škříni. Občas se mi stane, že se koupím něco, co mi úplně nesedí a bohužel se mi to stává i s designérskými kousky. Někdy se prostě netrefím a v takovém případě jsem ráda, že je tu portál Vestiaire Collective, kde se takové kousky dají snadno prodat (a nebo naopak snadno pořídit). Vestiaire funguje již od roku 2009 a se svými 4 miliony registrovanými uživateli patří k jedné z největší sítí s vintage/preowned luxusním zbožím. Doručují do více než 47 zemí a denně jim do nabídky přibyde přes 3 000 kousků. Já jsem na portálu nedávno našla espadrilky, co kterých jsem toužila už pár let - a to v kožené bílo/černé verzi!

AUTHENTICITY

One of my biggest fears, when shopping pre-owned luxury goods online, is definitely the authenticity. I am simply too scared to buy something, which is not authentic, which is a reason why I always preferred buying new items. At Vestiaire they have a guarantee, that you will get 100% authentic piece. How? There are different sellers on the e-shop and once you make a purchase, the seller has to send the item first to Vestiaire center, where the professionals will look into the item in order to make sure it's an authentic piece and the quality is the same as stated in the description. Once they're sure about the origin of the item, the VC team will then ship the purchase directly to you.

ORIGINÁL?

Upřímně jsem nikdy moc nemusela nakupování luxusních věcí online, obvzlášť těch vintage. Vždycky jsem měla strach, že věc bude fejková a že budu tak "investovat" do něčeho, co není originál. Na Vestiaire jsem ale mohla nakupovat bezstarostně. Prodejce musí totiž musí věc nejdrívě poslat do centra Vestiaire, kde tým expertů prozkoumá, zda-li se jedná o originál nebo ne. Pokud je věc v pořádku a odpovídá i popisu a stavu, tým VC Vám pak objednávku pošle domů. Pokud ne, věc bude vrácena prodejci a Vy dostanete peníze nazpátek. 



Chanel espadrilles in black/white leather


DELIVERY

In my case, the delivery took about 2 weeks. Yes, the delivery takes a little longer than at other e-shops, but on the other hand it's the only way to make sure you're getting an original item. I'd rather wait a couple of days and sleep well knowing that my shoes are original, than get them next day and wonder what I actually bought...

DORUČENÍ

Moje objednávka byla doručená během 2 týdnů. Ano, je trvá to dýl než ve většině eshopů, ale zase máte záruku, že se jedná o originál. Myslím, že je lepší si počkat pár dní déle a nestrachova se, jestli se jedná o originál nebo fejk...


MY EXPERIENCE

Overall, I had a great experience with my purchase. You can easily find the goods at VC page - since they have a lot of sections, the website is really well-arranged. The team also makes editorials, where you can find inspiration in case you need one. Also you can buy a premium membership, which allows you to see and buy pieces before regular members. I am a regular member and I was pretty happy with finding, but if you're planning to get something that is sold out everywhere, I recommend you to get this special membership. 

MOJE ZKUŠENOST

Celkově jsem s nákupem moc spokojená. Stránky mají udělané přehledně, takže snadno najdete to, co hledáte. Věci mají rozdelné do kategorií a také podle značek. Kromě toho každý týden je ještě zveřejněnovaný editorial, kde můžete najít i inspiraci. Také si můžete zakoupit "premium členství", díky kterému uvidíte nové kousky jako první a jako první si je můžete i koupit. Já mám členství základní, tedy zadarmo, a i tak jsem byla schopná najít to, co jsem heldala. Pokud ale plánujete koupi něčeho, co je momentálně vyprodané, zkuste i placené členství. V tomto případě se Vám podle mě vyplatí.

DSC_0495

DETOX YOUR CLOSET

One last point is selling the items, which you don't wear that often. You can make someone really happy by selling something, that you don't appreciate that much. On Vestiaire all you need to do is take pictures of your item, upload the pictures, write down information and you're done! You'll getting charged for selling only when someone buys the item, which in my opinion is the most friendly way to sell something. Also you can set notifications on your phone - when someone is interested in your item or sends you a price offer, you can see it right away! I am using Vestiaire myself and I am pretty sure, that I am going to detox my closet very soon and get new pieces for that!

DETOXUJTE SVŮJ ŠATNÍK

Posledním bodem je prodej věcí. Myslím, že mít šatník plný věcí, které Vám v něm jen leží, je nesmysl. Proč neudělat radost někomu jinému prodejem nečeho, co Vy sami tolik nezužitkujete? Navíc je to i skvělý způsob, jak šatník "provětrat" a mít místo na nové kousky. Já sama na Vestiaire účet mám a dokonce jsem na něm už i prodávala (a pravděpodobně budu brzy znovu). Stačí jen všc vyfotit, nahrát fotky online, přidat popisek a pak už jen čekat až se někdo ozve. Můžete si nastavit i upozornění na telefon, díky kterým budete okamžitě informovací, když někdo bude mít o Vaši věc zájem!

* in collaboration with Vestiaire Collective

SHARE:

15 comments

  1. Need them!
    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Super článok a dík za tip... mám kabelku, ktorú by som tam mohla predať.

    my blog - Daniela

    ReplyDelete
  3. Vyzerajú skvelo, ale nič pre mňa :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  4. Tak to mi pripada, jako uzasny napad! :D Je pravda, ze nikdy nevis co ti poslou a oni tento problem uzasne vyresili!!! :D Ty espadrilky jsou mimochodem bozi! Uz takovou daub si tyhle chanel preju, jen cena je trocha problem! :D
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com/
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  5. ahoj Baru, za kolik se ti je podařilo sehnat? nebo v rámci spolupráce zadarmo? v jakém rozmezí se ceny pohybují (cca v % původní ceny?) díky moc

    ReplyDelete
    Replies
    1. ved píše, že ich má v rámci spolupráce, takže zadarmo ako väčšinu veci na blogu :)

      Delete
    2. ved píše, že ich má v rámci spolupráce, takže zadarmo ako väčšinu veci na blogu :)

      Delete
    3. Tyhle na Vestiaire stály 650€, ale měla jsem štěstí, normálně v této kombinaci stojí kolem 800€ :)

      Delete
  6. So in love with this shoes! <33

    Love, Tschok
    www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  7. Detox šatníku je moc důležitý a poslední dobou ho dělám víc a víc :)

    Simple living: Čas pro sebe

    ReplyDelete
  8. Chtěla jsem se zeptat jestli by jsi nechtěla udělar zase nějaký lifestyle článek a třeba taky článek o kosmetice jakou ráda používáš, si vždycky krásně nalíčená a vím, že používáš dražší značky a nějaký tip by se mi hodil :) Díky

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig