Monday, September 5, 2016

BODY TALK

Collage_Fotor1

I receive more and more messages from you asking about my body. Barbora, what do you eat? How do you work out? How do you stay fit? Well, I don’t have any secret tips or don’t follow any particular diet, but since so many of you asked me this, I decided to sit down and write down something about my meals, my workout and body in general!

V poslední době mi od Vás přišlo několik dotazů ohledně toho, co jím, co nejím, jak cvičím či necvičím. Jelikož Vás tohle téma zajímá, rozhodla jsem se dneska napsat článek právě na tohle téma. Nejsem na žádné speciální dietě a ani nemám žádné triky jak si udržet postavu. Každý máme jíné tělo, jiný metabolismus a tohle je, co vyhovuje mně.

What do you eat?

I don’t know about you, but when it comes to me and food, I love eating fruits, vegetables, nuts, fishes and some cheese! Most of the time you can see me grabbing a salad with a goat cheese or shrimps/salmon or a fruits salad. I also eat a lot of rice and I am the biggest sushi fan! From time to time I also eat potatoes or a soup for example (way to my heart is a pumpkin soup). Nowadays I, most of the time, grab a salad since it’s too hot outside. I eat a lot of cashew nuts during the day and of course a lot of avocados!

Každý z nás je jiný, má jiné chutě a chutná mu něco jiného. Já osobně miluju ovoce, zeleninu, ryby, mořské plody, sýr a ořechy! Kromě toho mám také ráda rýži a občas si dám pečené brambory.  V zimě si dávám často i polévky, jako hlavní chod (dýňovou nikdy nehrdnu). Teď v létě si ale většinou dávám salát, jelikož je venku teplo. Jím i hodně avokádo a kešu oříšky.

What do you not eat?

As you probably know, I avoid anything with gluten. I cut gluten about 2-2.5 year ago and I truly don’t miss in my meals. Nowadays you can get a lot of gluten free cakes, bread, rolls, pizzas - well basically anything, so if you’re still craving for that, you can find a healthier option (however I almost never eat those). I also don’t eat meat, besides fish and sea food - so you call me a pescetarian. I know many of you wonder why - I actually don’t have a reason. I started eating like this about 6 years ago, after I felt really heavy and kind of bad after eating meat. I am perfectly fine with eating just fish and sea food, which I love! Added to that I also try to lower the lactose in my meals. I am not really strict - so if there is for example a gluten free cake with normal milk, I take it, but for my coffee I use only lactose-free milk. So basically if I have an option to go lactose-free, I take it. I almost never eat at fast food, because the food a) doesn’t taste good for me and b) I feel really bad and heavy afterwards. So if you meet me at MC, you’ll see me either sipping a lactose-free latte or grabbing cut apples! 

Jak asi víte, před 2-2.5 lety jsem zjistila intoleranci na lepek, takže od té doby se stravuji bezlepkově. Mně upřímně klasické potraviny s lepkem (pečivo, těstoviny, koláče) ve stravě nechybí a myslím, že kdyby mi chybět začal, existuje spoustu bezlepkových potravin. Z masa jím jen ryby a mořské plody. Žádný extra důvod hledat nemusíte - maso mi přestalo chutnat a navíc jsem se po něm cítila těžce. Ryby a mořské plody ale zbožňuju a bez nich si svůj jídelníček nedokážu představit! Také se snažím vyvarovat laktóze. Na tu intoleranci nemám, ale z jídelníčku se jí snažím vyřadit. Samozřejmě když není jiná možnost, dám si klasické mléko nebo mléčné výrobky, ale když mám možnost výrobku bez laktozy, tak si dám radši ten. Jediné, co si nedokážu předtsvait, je káva, do které si dávám zásadně jen mléko bez laktozy. Kromě toho mně moc neuvidíte v klasických fast-foodech. Za a) mi jídlo z nich nechutná a za b) se po něm vždy cítím těžce. Takže už už mě uvidíte v Mekáči, tak buď s lattém nebo nakrájeným sáčkem jablek z dětského menu (:D).

Collage_Fotorě2

How does your day usually looks like food wise?

- breakfast: I am a big BIG breakfast lover. I don’t what I like so much about breakfasts, but I simply enjoy having them a lot! As you probably noticed, I eat more in the morning, which satisfies me till the afternoon. Most of the time I got for 2-3 scrambled eggs with tomatoes, avocado and some cottage or goat cheese. Sometimes, when I feel like eating something sweet I make an acai bowl with fruits. For breakfast I drink fresh orange juice and a lot of water.

- lunch/noon: my next meal depends on the time of breakfast. So if I eat at 7 am, the next meal will be around 10/10.30. If I eat at 10, then I usually get the next meal around 1pm. As said I eat a lot in the morning, so in the noon I usually grab a big latte and some fruits.

- afternoon: in the afternoon I usually eat some nuts, mostly cashews and almonds, or go for some fruits or some veggie snack (cut carrots, etc). If I am craving for something sweet, I get it.  

- dinner: dinner is my next “big” meal. I usually go for a salad with some cheese (I love mozzarella and goat cheese) or fish (salmon or shrimps most of the time). In the evening I also get a glass of rosé and enjoy the evening.

- snídaně: snídaně doslova miluju. Nevím proč, ale snídaně je rozhodně mým nejoblíbenějším jídlem z celého dne a kolikrát se na ní už večer těším. Určitě jste si všimli, že ráno toho jím poměrně dost. Díky tomu jsem pak zasycená až do odpoledne. Nejradši si k snídani dělám míchána vajíčka a k nim přidám rajčata, sýr cottage a samozeřjmě avokádo. Občas, když mám chuť na něco sladšího, si udělám acai bowl. K snídani si vždycky dávám pomerančový fresh.

- dopoledne/oběd: moje další jídlo záleží na tom, kdy si dám snídani. Když jím brzy, třeba kolem 7, tak moje další jídlo bude kolem 10.hodiny. Když snídám ale později, tak znovu jím až kolem 1. Jelikož jsem ještě zasycená ze snídaně, dopoledne/kolem poledne si dávám většinou jenom velké latte a nějaké ovoce.

- odpoledne: během odpoledne si dám ještě něco malého ke svačině - třeba kešu oříšky, mandle, ovoce, čerstvou zeleninu a pokud mám chuť, třeba i něco sladkého.

What sweets do you eat?

To be honest, I don’t really eat “normal” sweets - chocolate, Haribos, Oreos are a no no for me. Call me weird, but I simply don’t like those and don’t enjoy eating it at all. When I crave for something sweet, I get either some fruits, macaroons, some gelato or a piece of cake. I love carrot and cheesecakes, so that’s my guilty pleasure. I usually eat sweets and deserts only when traveling, because let’s face it - who would ever say no to Sprinkles and Laduree?

Po pravdě, já na klasické sladkosti nejsem - medvícci, čokoláda, Orea, apod. mi prostě nechutná. Když mám chuť na něco sladkého, dám si buď dort, gelato nebo makronky. Mlsám hlavně při cestování - kdo  by odmítl Ladureé a Sprinkles?

Have you got any cheat days?

No, I see no point in cheat days. When I feel like eating something sweet, I eat it. I don’t think that planing a day, when you can eat something guilty is a good idea. I think if you feel like eating it, for go it.

Nemám. Podle mě jsou cheat days na nic. Nevidím smysl v tom určit si jeden den, kdy můžu hřešit. Když mám na něco chuť, dám si to. Myslím, že když nehřěšíte každý den, tak si můžete dát čas od času něco sladkého.

Collage_Fotor3

Do you work out?

No. My work out is walking. A lot of walking. I am usually on the go and I almost never take a subway or a bus when in a city. In a day I usually make between 10 000 and 15 000 steps and that keeps me fit. If I have a day, when I am not that busy, I just go on a walk. Also I take steps instead of taking the elevator. From time to time I run on treadmill, but that’s only a few times in the month.

Necvičím. Ve formě mě udržuje hlavně chození pěšky. Denně ujdu kolem 10 000 až 15 000 kroků. Metro skoro veužívám a vždycky v centru běhám "po svých". Také místo výtahů chodím pěšky. Čas od času si zaběhám i na běhacím páse, ale to je opravdu jen párkrát v měsíci.

SHARE:

12 comments

  1. Skvelý článok a myslím, že viacerým pomôže :)
    NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  2. Skvely clanek, uplne jsem ho hltala, neuveris mi, ze zrovna taky chystam takovej Q&A, tak to bylo zajimavy si to precist od nekoho jinyho. Jinak me docela sokovalo, ze necvicis, mas totiz perfektni postavu! ;D
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  3. Moc krasne napsano, pro me je vzdy dulezita hlavne prirozenost a primerenost! Telo si rekne co chce, ale samozrejme chute chce obcas krotit, zadne drasticke diety! :)
    Andrea Mokrejšová

    ReplyDelete
  4. Krásné fotky! A postavu máš vážně úžasnou :)

    http://marketafrank.com/

    ReplyDelete
  5. Od nového roku tvoj blog dostal podľa mňa iný rozmer. Článkami ako recepty,Q&A, make up, sa k nám, k čitateľom trochu približuješ a to je návštevníkom tu veľmi blízke a radi sa sem vrátia. Vrátane mňa, si sa stala Top1na mojom liste. Len tak ďalej, veľmi ma bavíš! ��

    ReplyDelete
  6. Like to know more about your food routine. Amazing photos as always.

    http://maisonvendome.blogspot.pt/2016/09/hope.html

    ReplyDelete
  7. Thanks, it was helpful! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Hezký článek a nádheré fotky. Jen mi nejde do hlavy, jak můžeš denně tolik ujít, když pořád nosíš jehlové podpadky :)

    Simple living: Letní úkolníček

    ReplyDelete
  9. Thanks for sharing! <33

    Love, Tschok
    www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  10. Skvěle napsaný článek. Vypadáš skvěle a je vidět, že nad věcma přemýšlíš. "Cheat days jsou na nic" - souhlas. Žádný extrém není dobrý. Stačí ani nehladovět ani nejíst jako prasátka. Pak nemusíte mít cheat days :)

    Personal Concepts

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig