Sunday, October 9, 2016

#VH CITY GUIDE: PARIS

Collage_Fotor

Oh, Paris, Paris, how I've missed you. It felt great to reunion with one of my favourite cities in the entire world after 1 year. Today, as I did when I came back from New York, I would like to share with you some of my favourites places, restaurants and sights in the capital of France! So I hope this post will help anyone who's currently planning a trip to Paris and maybe inspire you! Here are some of my all-time favourite locations in Paris. If you have any, please share them with us in the comments section!

Ach, Paříž. Myslím, že nemusím ani říkat víc. Všichni, co mně sledují asi ví, že Paříž je jedno z mých nejoblíbenějších měst na celém světě. Miluju se do Paříže vracet a když mně na první pohled vůbec nechvátila, musím přiznat, že pokaždé, co se tam vrátím, mi přiroste k srdci víc a víc. Dneska bych Vám chtěla představit pár míst, které v Paříži miluju a které nemůžu při návštěvě vynechat. Tak doufám, že někomu z Vás při návštěvě třeba pomohou!

Collage_Fotor2

SIGHTS & PLACES

  • Eiffel Tower: Do I even have to mention the iconic Eiffel Tower? Going to Paris and not seeing the Eiffel Tower is like living without breathing - it's not possible. I've been to Paris several times, but only climbed up the tower once. I enjoy more seeing it from different places than actually being at it, but that's more a personal thing.
  • Arc de Triomphe: On the very top of Champs Elysées you'll find the Arc de Triomphe. This famous sight is not only worth seeing from the street, but also from the top! You can climb up the Arc (students till 25 years have a free entry). Arc de Triomphe offers a breathkaing view over the whole Paris! Definitely worth going!
  • Le Louvre: Another spot, which you can't miss when in Paris. To be honest I prefer seeing the Louvre from outside than going inside. I think the building looks really nice, yet I am not the biggest an of museum, so seeing it inside once is pretty much enough for me.
  • Pont Alexandre III: For me it's Pont Alexandre III one of the most beautiful bridges in Paris. The Pont is not only special because of its archiecture, statues and golden elements, but also because of the Eiffel Tower view!
  • Jardin des Tuileries: Just like New York has the Central Park, Paris has the Jardon des Tuileries. Next to Le Louvre and Place Vendome, you'll find this beautiful Jardin with a lot of green, cafes, water and places to sit down! Plus if you go there during the PFW season, you might spot your favourite fashion person there, since a lot of shows take place there!
  • Best view of the Eiffel Tower:
- Trocadero: As I mentioned in one of the latest posts, Trocadero is one of my all-time favourite places in Paris. The place offers a breathking view over the Eiffel Tower with a lot of options to take the perfect shot. Also, if you're looking for a place to see the "sparking" Eiffel Tower, definitely go here in the evening!
- Printemps: This famous luxury department store offers a great Eiffel Tower view at the roof. They also have there a small cafe, where you can sit down and enjoy a drink with the view!
- Montmarte: I am a person, who usually stays in the city centre when being in Paris. However if you're planning to go for the first time or stay near Montmarte, definitely go to Sare Sour and enjoy the view from there!
- Iena Bridge: Another favourite bridge in Paris of mine is the Iena Bridge, which offers a very good view on the Eiffel Tower and a lot of "picture perfect" spots!
- Rue de'l Université: I was looking for this place for a long time and I am happy that I found that it's calles Rue de'l Université. I've seen a lot of pictures taken from this street and it's pure magic.
- River Seine: The bunding of the river itself offers a very good view on the Le Tour Eiffel Eiffel. Even though the place might be a little colder and windier in the winter or autumn, I still think this is one of the best spots to sit down and enjoy the view!

  • Eiffel Tower: Myslím, že Eiffelovku nemusím ani zmiňovat. Kdo by jel do Paříže a neviděl Eiffelovu věž, jako by nežil. Symbol města je prostě jedním z míst, které musíte vidět.
  • Arc de Triomphe: Na začátku Champs Elyseés najdete Arc de Triomphe, nebo-li Vítezný oblouk. Ten stojí za zmínku nejen kvůli pohledu z ulice, ale i pro svůj výhled z něj. Na oblouk můžete totiž vylézst (studenti do 25 let mají vstup zdrama) a podívat se nejen na Eiffelovu věž, ale i na Le Defense, Montmarte a zbytek města.
  • Le Louvre: Další ikonické místo, které v Paříži nemůžete nevidět. Já osobně nejsem největším fanouškem muzeí, takže pokud to máte stejně, zajděte alespoň k Louvru a vyfoťte se s pyramidou. Já jsem byla v samotném muzeu dvakrát a musím říct, že mi to bohatě stačilo!
  • Pont Alexandre III: Pont Alexandre III je pro mě jedním z nejkrásnějších mostů v Paříži - a to nejen svým výhledem na Eiffelovku, ale také i architekturou, sochami a zlatými elementy!
  • Jardin des Tuileries: New York má Central Park a Paříž má Jardin des Tuileries. Park, který se nachází hned u Le Louvre a Place Vendome je známý svojí zelení, kaštnami, kavárnami a místem pro relax. Navíc, pokud se do něj podíváte běžem Fashion Weeku, máte šanci v něm narazit na svojí oblíenou bloggerku, módní editorku nebo třeba modelku - většina přehlídek se totiž koná právě tam!
  • Nejlepší výhled na Eiffelovku:
- Trocadero: O Trocadero jsem Vám už psala v jednom z minulách postů. Pro mě je to jedno z nejoblíbenějších míst v Paříži, a dokonce i na celém světe. Trocadero se může pyšnit dechberoucím výhledem na Eiffelovku a spousty místy, ze kterých můžete vyfotiti nádherné fotky. Večer na něj doporučuji zajít a podívat se na "blikajcí" Eiffelovku.
- Printemps: Známý obchodní dům s luxusním zbožím nabízí na své střeše skvělý výhled nejen na celou Paříž, ale právě i na Eiffelovu věž. Dokonce tam najdete i malou kavárnu, takže si můžete dát kávu/skleničku, relaxovat a užívat si výhled!
- Montmarte: Montmarte je pro mě "z ruky", takže já osobně spíš preferuji místa v centru Paříže. Pokud ale do Paříže jedete poprvé nebo bydlíte v blízkosti, určitě zajděte na Montmarte a Sacre Sour.
- Iena Bridge: Další z mostů, která stojí za zmínku, je Iena Bridge, který nabízí skvělý výhled na Eiffelku a Seinu.
- Rue de'l Université: Z Rue de'l Université najdete na Instagramu, Tumblru i blogách spoustu fotek. Mně trvalo poměrně dlouho než jsem zjistila, jaká ulice to přesně je. Nachází se hned u Eiffelovky a pokud rádi fotíte, určitě se tam zajděte podívat. Ulice má svoje kouzlo.
- Nábřeží Seiny: Nábřeží Seiny je podle mě jedno z nejhezčích míst v Paříži. V létě je kouzelné si tam sednout a udělat si třeba piknik. Na podzim i v zimě je nábřeží dost chladné a větrné, ale i tak je to podle mě jedno z míst, které byste neměli při návštěvě Paříže vynechat.

Collage_Fotor3

RESTAURANTS & CAFES

  • Le Pain Quotidien: Le Pain Quotidien is a perfect, budget-friendly chain of restaurants. The chain is more famous in the US, however even in Paris you'll find several locations. The place is perfect for a healthy breakfast/brunch offering a lot of eggs options, avocados, juices and coffee!
  • Ladurée: Would be a Paris visit possible without going to Ladurée? My all-time Parisian Tea House with several stores worldwide is for me a must-stop. I am pretty sure you all have seen their macaroons, deserts, pretty macaroon boxes and famous light green bags!
  • KONG Paris: Featured in the Sex and The City, KONG Paris is definitely one of the best-view offering places in the town. The place is usually crowded and a little pricey, but definitely worth going!
  • Ob La Di: Ob La Di is a small cafe with everything you need - coffee, avocado toasts, eggs, juices, cute interior and acceptable prices.
  • Cafe Marly: Cafe Marly is one those places, which I can't miss when going to Paris. The place is located directly at the Louvre, offering the best view on the Pyramides. Their cuisine is more american/international, but really delicious!
  • L'Avenue: If you're looking for a more fancier meal, L'Avenue is the perfect location for you. The place, where are many celebrities regulary spotted - including Kendall Jenner or Hailey Baldwin -, is famous for its delicious meals. Even though the place is a little overpriced, it's still worth the visit.
  • Ralph's: If you want to enjoy some burgers, fries or a good salad, definitely go to Ralph's, a café by Ralph Lauren. The place is a little more expensive, but really delicious.
  • Peninsula Rooftop Restaurant: If you're looking for a place to eat and enjoy the Eiffel Tower view, definitely head to the hotel Peninsula. The place is made really clean and provides the best inside sitting view!
  • Angelina Paris: Another Parisian Tea House worth mentioning is Angelina Paris. Their deserts taste like heaven! Besides that, they have a bright variety of breakfast, brunches, lunches and dinners!

  • Le Pain Quotidien: Le Pain Quotidien je americký řetezec,který nabízí zdravé, chutné a hlavně cenově přijatelné jídlo. Doporučuji do něj jít hlavně na snídani nebo brunch - mají totiž velký výběr vajíček, palačinek, avokádových toastů, pečiva, kávy a čertsvých džusů!
  • Ladurée: Jet do Paříže a nenavštívit moje oblíbené Ladurée je nemožné. Od té doby, co jsem tam byla porpvé, mi tahle pařížská kávarna, s mnoha frančízami po světě, přirostla k srdci. Jsem si jistá, že jste určitě už někdy viděli jejich barevné makronky, božské dezerty nebo světle zelené papírové tašky!
  • KONG Paris: Kdo viděl Sex and the City, zná i KONG Paris. Jedná se o prosklenou restauraci v blízkosti Pont Neuf, která nabízí nádherný výhled na Paříž a skvělé jídlo. Ceny jsou vyšší než v normální restauaraci. Jelikož je to místo, na které jen tak nezapomenete, tak se podle mě alespoň jednou vyplatí.
  • Ob La Di: Ob La Di je malá kavárna v Saint Germain, která má všechno, co potřebujete - vynikající kávu, avokádový toast, příjemný personalá, skvělý interiér a přijatelné ceny!
  • Cafe Marly: Jedním z míst, které v Paříži při své návštěvě nemůžu vynechat, je Cafe Marly, kavárna přímo v Le Louvre. Pyšní se svým výhledem na pyramidy muzea a skvělé jídlo. Restaurace je dražší než obyčejné restaurace, ale podle mě stojí za to.
  • L'Avenue: Pokud hledáte trochu luxusnější místo na oběd/večeři, zajděte do L'Avenue. Restauraci si oblíbila například Kendall Jenner, Jessica Alba, Kim Kardashian nebo Hailey Baldwin. Kromě toho, že je to "IT" místo, se můžete těšit na vynikající jídlo, skvělý interior a třeba i na to, že tam potkáte nějakou celebritu!
  • Ralph's: Café značky Ralph Lauren, Ralph's, je populární americká restaurace. Pokud si chcete dát dobrý burger, hranolky nebo třeba salát, určitě zajděte právě tam!
  • Peninsula Rooftop Restaurant: Pokud hledáte restauraci s výhledem na Eiffelovku, určitě zajděte do restaurace hotelu Peninsula. Moderně zařízená restaurace nabízí ten nejlepší vnitřní výhled na věž!
  • Angelina Paris: Angelina je další pařížskou čajovnou, která stojí za zmíňku. Kromě vynikajících dezertů, které vypadají božsky a chutnají ještě lépe, čajovna nabízí i velký výběr "klasických" jídel a nápojů.

Collage_Fotor4

SHOPPING

  • Rue Cambon/Sant Honoré: Rue Cambon a Saint Honoré are two streets close to each other. You'll find there high-street luxury brands, just like Chanel, Dior or Jimmy Choo, but also cheaper and budget-friendlier brands just like Zara.
  • Colette: Colette is a boutique, where you can several brands, from luxury to normal ones. If you're looking for new clothes, shoes, accesories, cosmetics, books, magazines or anything, which is trending in the fashion world, make a stop there!
  • Rue Rivoli: For normal international brands, like Zara or H&M, go to Rue Rivoli. There are many stores, supermarkets and cafés on the street.
  • Printemps: If you're looking for luxury goods under one roof, definitely go to Printemps. This famous department store has all the famous luxury brands in one house.
  • Avenune Montagne: For luxury shopping go to Avenue Montagne. The street has all the famous names and designers, which you need!
  • Galeries Lafayette: This department store is not only famous for its beautiful interior, but also for its big picks of brands, clothes, accessories, cosmetics, shoes and gourmet food. You'll find there a lot of expensive brands (Chanel, Gucci, etc.), but also cheaper ones like Topshop.

  • Rue Cambon/Sant Honoré: Rue Cambon a Saint Honoré jsou hned u sebe. Najdete na nich luxusní obchody jako je například Gucci, Dior, Chanel, Louis Vuitton, Jimmy Choo nebo Stuart Weitzman. Kromě ultra-luxusních butiků tam narazíte například i na Zaru a cenově přijatelnější obchody.
  • Colette: Colette je butik, ve kterém najdete nejen oblečení, boty a doplňky, ale i kosmetiku, knížky, časopisy a všechno, co v módním světě letí!
  • Rue Rivoli: Klasické obchody, jako je Zara, H&M, MAC apod. najdete na Rue Rivoli. Kromě ochodů tam najdete i potraviny, spoustu lékaren a nespočet kaváren.
  • Printemps: Pokud toužíte po luxusních nákuoech a nebaví Vás chodit z butiku do butiku, zajděte do Printemps, kde máte všechny l
  • Avenue Montagne: Pokud toužíte po luxusních nákupech, Avenue Montagne je pro Vás to pravé ořechové. Všechny známé luxusn zančky najdete právě tam.
  • Galeries Lafayette: Tento pařížšký obchodní dům je známý nejen svým krásným interierem, ale i velkým výběrem oblečení, doplňků, bot, kosmetiky a gurmánských potravin. V Galeries Lafayette najdete jak drahé značky (Gucci, Chanel, Louis Vuitton, apod.), tak i cenově přijatelné jako je například Tosphop.

SHARE:

12 comments

  1. Planujeme jet do Parize na Vanoce, tak to se urcite vratim! Pariz je vazne krasny mesto, taky ho miluju, ale bohuzel jsme tam byli jen dva dny a to je malo, tak doufam, ze toho na Vanoce stihneme vic!!! ;)
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  2. Paris is magical, always! Loved this post, photos are adorable and so dreamy and I have def. bookmarked some of the places which you've recommended here.

    http://lartoffashion.com

    ReplyDelete
  3. Beautiful as usual!

    www.blossomikebana.com

    ReplyDelete
  4. Always love your photos! :)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. ´Love this post, beautiful pictures as well :D

    ReplyDelete
  6. Sice je Lourve krasny muzeum samo o sobe, ale vzdycky me mrzi, kdyz nekdo napise o necem, ze je to nuda ale za fotku to stoji :D Uprimne bych nekdy vsem blogerkam doporucila jet na nakou dovolenou a zakazat si fotit - no ono by stacil jeden den. Ta zavislost na sdileni vseho je podle me nekdy az silena. Mozna nekdy fakt si vychutnat to jidlo, fakt si vychutnat ten vyhled a nehnat se jen za vecma, co stojej za fotku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nepsala jsem, že je to nuda, jenom, že to není pro mě. Nechápu, co je na tom špatného - někdo rád chodí do muzeí, někdo rád fotí. Každý je jiný. Mně tohle baví a radši upřímně napíšu, že to nenní nic pro mě než abych lhala a vychvalovala si, jak to bylo úžasný. Byla jsem tam 2x, viděla jsem to a to mi ke štěstí stačí. Bohužel, když jseš bloggerka tak volno nemáš ani na dovče :)

      Delete
  7. I might go to Paris in summer so I will take into account these tips ;) xxx
    http://fallingforablog.blogspot.com.es/2016/10/top-20-jeans-under-20.html

    ReplyDelete
  8. Thank you for the guide. Enjoying all of you posts on instagram!



    www.kristenskouture.com | luxury. fashion. lifestyle.



    .

    ReplyDelete
  9. Paříž je nádherné město. Měla jsem to štěstí, že jsem ji navštívila už několikrát. Milovníkům muzeí určitě doporučuji Musée d´Orsay, které obsahuje sbírky impresionismu, pro který mám slabost :). Za návštěvu stojí zmiňovaná moderní čtvrť La Défense. Hřbitov Père Lachaise je také skoro povinnost - dokonalé místo s atmosférou. Asi ten nejhezčí zážitek, který mám, je procházka po Montmartru v noci za deště :D. No a nejen milovníci parfémů nesmí minout úžasný La Maison de Guerlain na Champs Elysées.
    Děkuji Baru za tipy na restaurace,těch není nikdy dost :)

    ReplyDelete
  10. Perfect city guide! Love the photos!

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig