Saturday, November 12, 2016

MY TOP 10 FALL/WINTER ITEMS

Collage_Fotor

Autumn is definitely here. It feels really cold outside, it gets darker at 4 pm and Christmas is almost around the corner. Seeing this makes me think about autumn and winter fashion and pieces, which will be key for me for this season. Those are the pieces, which I will be wearing a lot. Today I made a list of my top 10 fall/winter pieces, which I couldn’t live without! :)

Podzim už je definitivně tady - venku se ochladilo, stmívá se už ve čtvyři a Vánoce jsou už za rohem. Když na to tak koukám, často přemýšlím i o podzimní a zimní módě a proto mě napadlo dneska udělat trochu "jiný" článek - a to mých top 10 věcí, bez kterých bych se tento podzim a zimu a neobešla!

1. OVER-THE-KNEE BOOTS


One of my favourite items to wear this season, just like last year, are the over-knees. I think they look really beautiful and make your outfit more elegant. For me the most gorgeous over-the-knee boots are by Stuart Weitzman. I currently own 2 pairs - one in black, one in grey - and I can't get enough of them! Even though the boots are expensive, I still think it's an investment piece, which you're going to have in your closet for a long time!

Jednou z mých nejoblíbenějších věcí tuto sezonu jsou pro mě bezpochybně vysoké kozačky, tz. "Overknees". Myslím, že vypadají elegantně, žensky a luxusně. Navíc mi přijde, že outfit pozvednou na vyšší level. Já osobně jsem si zamilovala kozačky od Stuarta Weitzmana. Momentálně mám 2 páry - černé a šedé - a dokáži si představit mít je i vínové. Nejsou sice nejlevnější, ale jedná se o opravdu kvatní, klasický kousek, který Vám v šatníku vydrží opravdu dlouho.

2. A STATEMENT BELT


Sometimes, you can wear a pretty simple outfit, just add a accessory, like a statement belt, and it would make your outfit look more unique and interesting. This season I fell in love with the Gucci Marmont belt. I don't tend to buy items, that scream "this is Gucci", however I find this belt really beautiful and adds that little something to my outfits.

Někdy stačí do úplně jednoduchého outfitu přidat nějaký doplněk, jako je například pásek, který outfit posune zase kousek dál a udělá ho zajímavějším. Tuto sezonu jsem si zamilovala pásek od Gucciho, konkrétně z jejich kolekce Marmont. Obvykle se věcěm, které křičí, že jsou začkové, vyhýbám, ale tenhle jsem si opravdu zamilovala.

3. NEUTRALS

Collage_Fotor

For autumn I always tended to wear more dark colours - like black, grey or burgundy. This season it's all about neutrals! I love camel, beige or taupe. I think not only jackets, coats or sweater look amazing, but also bags, heels, svarves or dresses!

Vždycky jsem na podzim nosila spíš tmavší barvy - černou, šedou, khaki nebo například vínovou. Tuhle sezonu jsem si oblíbila světlejší barvy - miluju bélou, béžovou, camel i off white. Myslím, že "světlé" outfity se na podzim skvěle hodí a také, že vypadají elegantně a luxusně!

4. A VELVET BAG


Velvet is definitely one of the biggest trends this season. What I love the most, are velvet bags! I think they look a little bit different than leather and can make your outfit a little different. When in Paris, I purchased the Gucci Marmont bag in black and size medium. I love really a lot and wear it almost on a daily basis now!

Semiš je bez pochyb jedním z největších trendů tuhle sezonu. Já osobně jsem si zamilovala především semišové kabelky, které mi přijdou o něco zajímavější než klasické kožené. V Paříži jsem si pořídila Gucci Marmont bag a od té doby jí nosila skoro každý den.


5. WATERFALL COATS & VESTS

1200

I think waterfall coats and vests look really nice, no matter what colour whey have. I have a lot varians in my closet - camel vest, camel coat, grey coat, grey vest, black coat, pink coat, red coat. I think you get the point. I think waterfall is more interesting than a regular coat, giving a simple look a little something extra. I personally also enjoy wearing waterfall vests, which create the same effect!

Myslím, že "watefallové" kabáty i vesty vapadají krásně v každém provedení. Já osobně jich v šatníku mám opravdu požehnaně - vestu mám kamelovou i šedou a kabáty v černé, šedé, kamelové, růžové, červené i vínové. Myslím, že asi ani nemusím dodávat, jak moc tenhle typ kabátů i vest zbožňuji!

6. HATS


Hats, in my opinion, are great way to complete your look. Not only you can cover your "bad hair day", but it also look really nice. I have a lot of hats at home, in different sizes, shapes and colour. This season I tend to wear this taupe one, which matches neutral looks perfectly!

Klobouky jsou podle mě skvělým doplňkem na "ucelení" outfitu. Já osobně klobouky miluju. Doma jich mám několik v různých provezeních - menší, větší, barevné, černé. Tuhle sezonu jsem si obzvlášť oblíbila tenhle béžový, který skvěle doplní neutrální outfity!

7. LEATHER

Collage_Fotor

To make the winter fashion a little bit more interesting when it's freezing cold, I tend to combine different materials, which create more interesting look. Leather is a material, which I wear a lot in winter and autumn. Mostly I wear my leather leggings, which I love. I invested in a pair of Balenciaga ones and I can only recommend to invest in pieces like that. I also wear a lot of leather jackets and skirts.

Móda v zimě je spíš o tom být v teple a neumrznout, když je venku mínus 20. Aby outfity nepůsobily nudně, často kombinuji různé materiály, čímž je outfit pak zajímavjěší. Nejčastěji na mě uvidíte kožené legíny, které miluju. Rozhodla jsem se zainvestovat a pořídila jsem si kvalitní od Balenciagy. Myslím, že se jedná o nestárnoucí kousek, který se vyplatí mít kvalitnjší. Kromě legín na mě můžete vidět i kožené bundy a sukně.

8. CHUNKY KNITS


Do I even have to mention chunky knits? I love knits, I love turtle necks, I love sweater dresses. There is nothing better than cuddling up in a warm sweater on a cold autumn day. I have a pretty big selection of knits at home. I simply love them all!

Myslím, že svetry ani zmiňovat nemusím. Jedná se o (pod)zimní klasiku a není nic lepšího než se zachumlat do teplého, velkého svetru, když je venku zima. Miluju všechny klasické svetry, roláky i světrové šaty. Doma jich mám opravdu požehnaně a jedná se o kousky, bez kterých si podzim nedokážu představit!

9. PONCHOS & CAPES


This season I am also a lot into capes and ponchos. I think they are a little bit different and more unexpected than regular coat. I love pairing those with a skirt and my overknee boots! At the moment I have only one cape in my closet - which is the one on the picture - but I would love to get another one in camel or grey as well!

Tuhle sezonu jsem si zamilovala i kápě a ponča. Podle mě vypadají super v kombinaci s krátkou sukní a vysokými kozačkami. Přijdou mi trochu "nečekané" a mnohem zajímavější než klasické kabáty. Bohužel mám v šatníku jenom jedno pončo - a to černé z fotky -, ale to bych ráda změnila a pořídila si nějaké v béžové nebo šedé!

10. SCARVES

Collage_Fotor1

Another thing that is connected with autumn and winter, just link chunky knits, are scarves. I own many, many of them. They are really cozy, warm and I love bringing some colour by adding a checked red scarf! This year I would like to get some simple, chunky, big and warm beige scarf. 


Stejně tak jako svetry zbožňuju i šály. Myslím, že k podzimu patříí stejně tak jako svetry. Ať už kruhové nebo klasické, jednobarevné i vzorované, šály jednoduše miluju. Tuhle sezonu bych si ráda koupila nějakou kvalitní velkou a teplou šálu - nejlépe v béžové barvě.


SHOP MY ESSENTIALS



SHARE:

10 comments

  1. Need them all! :)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Skvely clanek, moc se mi libi vsechny kousky, ani nevim, co me zaujalo nejvic! Saly jsou kazdopadne mym nejvestim favoritem, na ty nenecham dopustit a neutralni barvy pribyvaji tak nejak automaticky v satniku! Jinak jeden kousek, na kterej si netroufnu je klobouk, strasne se mi libi, ale asi bych se v nem necitila sva! A zrovna dneska jsem si jeden semisovej kousek a milujuuuu tenhle material... ;))
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  3. Love this list! Especially the ponchos, hats and knits!

    ReplyDelete
  4. Very interesting post! You have a great fashion taste! :)

    www.theinvisiblebutterfly.com

    ReplyDelete
  5. For me the scarves are a must! xxx
    http://fallingforablog.blogspot.com.es/2016/11/a-touch-of-pink.html

    ReplyDelete
  6. Opravdu boží fotky! ♥
    lalymylifestyle.blogspot.cz

    ReplyDelete
  7. Amazing post! thanks for sharing

    thedaydreamings.blogspot.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig