Saturday, January 14, 2017

TOP 10 BUYS OF 2016

Collage_Fotor

Everyone of us bought something last year, which they loved. And something, which they didn't like as much as they hoped for. I would say that in 2016 I bought a lot of things, that became my absolute favourites and only a few items, which didn't really fit me. In this post I would like to highlight a couple of products, that I fell in love with last year and which I was, and I am, wearing a lot!

Každý z nás si minulý rok koupil něco, co nosil skoro pořád. A něco, co ho překvapilo. A něco, co ho zklamalo. Pro mě byl rok 2016 v tomtu směru poměrně dobrým. Naučila jsem se kupovat to, co opravdu chci a co je můj styl. Samozřejmě se mezi mými nákupy našly i kousky, které mě zklamaly - ale i kousky, které mě překvapily. A přesně o těch bych Vám chtěla povědět v dnešním článku!


1. CHLOÉ FAYE

Collage_Fotor1

I bought the Faye bag in Medium size in colour taupe by Chloé during Milan Fashion Week. When purchasing the bag, I wasn't really sure if I should get it or not, even though it was on my wishlist and radar for some time. I ended up buying the bag, because somehow I couldn't get it out of my head - and the bag became one of my most worn bags of 2016! I really do feel like I found a relationship to neutral colours thank to this bag. I have to say that I am really surprised how much I wore and love this bag. I think it matches perfectly with my items and my style - so for me, definitely one of my best buys of 2016!

Faye od Chloé jsem si kupovala koncem února v Miláně, kde jsem byla na Fashion Weeku. Kabelku jsem měla na wishlistu už delší dobu, pořád jsem na ní myslela, ale když jsem si jí kupovala, tak jsem pořád váhala, jestli si jí mám koupit nebo ne. Jelikož jsem z ní ale nemohla spustit oči, rozhodla jsem si jí pořídit - a musím se přiznat, že to jedna z mých nejlepších koupí za celý rok! Kabelku jsem nosila opravdu často a především díky ní jsem začala nosit víc světlejších barev. Faye jsem si opravdu zamilovala a rok 2016 bych si bez ní nedokázala představit!

2. ALL SAINTS SWEATER DRESS


One of my purchases in the later 2016 was this amazing turtleneck dress by All Saints. If you know me a little bit, then you know, that I am a big knit lover. I love sweaters, I love turtlenecks and I love sweater dresses. It took me some time to find the "perfect" turtleneck dress - some are too short, some are too long, some have poor quality and some simply don't fit. I have to say that this All Saints one really got me. I love the length, I love the material and also the fact that it was on sale makes me even happier with the purchase!

Jedna z mých posledních koupí v roce 2016 byla od All Saints. Přes net jsem si objednala tyhle rolákové šaty, po kterých jsem toužila už delší dobu. Probrouzdala jsem snad všechny známé eshopy, levnější i dražší, ale nikdy jsem nenašla takové svetrové šaty, které by mně zaujaly. Kdo mě zná, ví, že jsem milovníkem všech svetrů, roláků a svetrových šatů. Na tyhle jsem narazila náhodou ve slevách. Sedí mi jak střihem, tak materiálem. Na podzim a zimu jsou ideální - nejenže jsou super pohodlné, ale také zahřejí!

3. STUART WEITZMAN HIGHLAND BOOTS


I already had a pair of over-the-knee boots by Stuart Weitzman in my closet - it was the Highland boots in black. I bought the pair in late 2015 and last year I decided to get another pair in grey. I love the boots to the moon and back. Even though the shoes are kind of pricey, I still think it's worth the investment. The boots are comfortable, fit perfectly and also don't make you look like you were "The Booted Cat" - meaning the boots would protrude on you!

Svůj úplně první pár kozaček Stuart Weitzman jsem si koupila koncem roku 2015. Zvolila jsem černé "All Legs", které jsem si okamžitě zamilovala. Ano, je mi jasné, že se nejedná o nejlevnější záležitost, ale já osobně si myslím, že občas se vyplatí zainvestovat. V roce 2016 jsem si pořídila pár druhý, a to v šedé. Přijdou mi stejně skvělé jako ty černé a navíc se mi skvěle hodí do světlejších outfitů! Ikdyž mají poměrně velký podpatek, vydržím na nich celý den. Navíc se mi líbí, že vzadu "nedostávají" a tím pádem vypají elegantněji - v mnoha kozačkách jsem si totiž přišla jako "kocour v botách".

4. GUCCI MARMONT BELT


Now I am not a person, who would enjoy wearing pieces, which would scream "hey, I am a designer piece!" I like simple and elegant pieces. However I do have to say that the Gucci Marmont belt is something, which got me. Even though some of you might think that it's "too much" or "too big", for me it's a beautfiul piece, which adds a little something to my looks!

Nejsem ten typ člověka, co by nosil designérské kousky, které křičí "navrhl mně ten a ten". Mnohem radši mám nenápadnější kousky, které působí jednoduše a elegantně. Občas ale také zatoužím po něčem, co obohatí můj outfit - a minulý rok to byl práve pásek Gucci Marmont! Vím, že někomu z Vás asi přijde moc "velký" nebo "kříčící", ale podlě mě dokáže skvěle obohatit moje outfity!

5. CHANEL BROOCH


The same, as with the Gucci belt - I don't necessary have to show everyone, what brands I am wearing, but sometimes it's necessary to add something to your outfit in order to make it more interesting. My very last purchase of last year was the Chanel brooch. I got this one in Dubai as a Christmas present "from me to me". I won't lie to you - it's pricey, but I think it makes my looks special!

Stejně jako s páskem od Gucci to mám i s broží od Chanelu. Přijde mi jako krásný detail, obzvlášť v zimě na kabátu nebo na svetrových šatech. Brož byla mojí úplně poslední koupí v roce 2016. Pořídila jsem si jí v Dubaji, kde jsem byla koncem roku, jako dárek "ode mě pro mě". Ikdyž se nejedná o nejlevnější záležitost, jsem moc ráda, že jsem si ji pořídila!

6. GUCCI MARMONT BAG IN VELVET

Collage_Fotor

Another bag, which to me was and still is really outstanding, is the Gucci Marmont bag in size medium and in velvet. I purchased this one when in Paris. I was already looking for a velvet bag, but it was Saint Laurent Crossbody bag, which I had on my mind. Then Gucci came out with this one and I absolutely fell in love. Not only has the bag the perfect size, but it's also great for traveling, because it can't lose the shape - definitely one of my favourites from 2016!

Kromě kabelky Faye od Chloé jsem si oblíbila i Gucci Marmont bag v semišovém provedení. Kabelku jsem si kupovala v Paříži během Pařížského Fashion Weeku. Už delší dobu jsem pokoukávala po nějaké semišové. Byla jsem rozhodnutá pro model od Saint Laurena, když přišel Gucci s jeho Marmont kolekcí. Tu jsem si okamžitě zamilovala - a volba pro mě byla jasná! Kabelka je zajímavá hlavně materiálem. Kromě toho má "perfektní" velikost na nošení přes rameno, jako crossbody i jako psaníčko - navíc je i super na cestování, protože "neztratí tvar". Zě mě jednoznačně jeden z nejlepších kousků za rok 2016!

7. H&M TAUPE HAT


I remember the day when I purchased this hat like it was yesterday. I went to Berlin with my boyfriend for his exams and when he was taking the exam, I had a free time and had a shooting with The Styleograph. Right before I went to meet him I stopped at H&M and saw this hat. Not only I am a BIG HAT LOVER, but the hat also matches my Chloé bag absolutely perfectly! With no deliberation I bought this one and it was one of my most worn pieces of 2016! The hat was about 10 Euros and it was definitely one of the purchases I made last year!

Den, kdy jsem si kupovala tenhle klobouk, si pamatuji jako by to bylo včera. S přítelem jsme jeli do Berlína - měl tam zkoušku a já jela s ním s tím, že společně s Christianem ze The Styleograph nafotíme pár fotek. Těsně před tím, než jsem se za ním vydala, jsem zašla do H&M na Kurfüstendammu, protože jsem zapomněla hřeben. Hřeben jsem v H&M nenašla, ale za to jsem tam našla tenhle klobouk, který jsem od té doby nosila skoro pořád. Stál necelých 10 Euro a minulý rok jsem ho na sobě měla opravdu nespočetkrát!


8. CARTIER LOVE BRACELET


I am not really a jewelry person. I invest into bags and shoes, sometimes into key pieces when it comes to clothing, but I never felt like I need some jewelry. However there is one special piece to me, which you all know about. I love the Love bracelet by Cartier and finally I was able to get one. I love the bracelet to death!

Nejsem typ člověka, který by si potrpěl na šperky. Ano, mám pár kousků ve své sbírce, ale radši investuji do kabelek, bot a základních kousků, které vím, že unosím a které mi vydrží. Na svém wishlitu jsem ale měla jeden kousek, na který jsem pořád myslela - a to Love bracelet od Cartiera. Pro mě je to jeden z nesmrtelných kousků!

9. CHRISTIAN LOUBOUTIN SO KATE 

28491544050_3e3488c56a_o

Another pair of shoes, which was really outstanding last year, is the Christian Louboutin So Kate heels. I bought these during my trip with my boyfriend through the US, in Los Angeles. I was looking for a simple pair of nude heels and I decided to get myself these beautiful pumps. Even though they really high and I am able to spend in them only a limited amount of time, I would still re-buy it - this was definitely one of my most worn pair of shoes in 2016!

Další pár bot, který musím zmínit, jsou jednoznačně lodičky So Kate od Christiana Louboutina. Ty jsem si pořídila v LA během roadtripu po USA s mým přítelem. Dlouho jsem toužila po lodičkách v béžové. Rozhodla jsem se zainvestovat do těhdle od Christiana Loubotina a jsem moc ráda, že jsem tak udělala. Přestože jsou lodičky poměrně vysoké a vydržím na nich jen pár hodin, přijdou mi jako klasický kousek a určitě bych si je koupila znovu - už jenom proto, že to byl jeden z mých nejnošenějších kousků v minulém roce!


10. ASOS SWIMSUIT


I purchased this swimsuit right before going to Mexico. I took to every vacation I've been to ever since and it was basically the only swimsuit I was wearing. I really love the shape of the swimsuit. I think it's elegant, yet something unexpected. The swimsuit also gives me some 50s vibes and simply makes me feel really good in it!

Tyhle plavky jsem si objednala z Asosu těsně před tím než jsem odletěla do Mexika. A od té doby na dovolených prakticky nenosila nic jiného. Přijdou mi elegantní, ale zároveň sexy. Jednoduché, ale s něčím nečekaným. Pro mě tohle byla koupě, která mně překvapila. Sice plavky nejsou nejkvalitnější, ale pro mě jsou momentálně jedničkou!

SHOP MY BUYS




SHARE:

11 comments

  1. So inspiring! I love your style and buys!

    ReplyDelete
  2. Jee, ten napad je fakt skvelej, Vsechny kousky jsou fakt krasny a urcite se vyplatili, do nich investovat, ale mam jednoho naprostyho favorita, na kteryho si taky jednoho dne nasetrim, a to chloe faye. Tak nadherna kabelka, ktera se proste jodi ke vsemu! Jinak ty plavky bych taky okamzite brala. ;)
    S laskou
    Sandra / http://www.shineoffashion.com

    ReplyDelete
  3. Love all pieces!

    http://martaskripnik.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Great post ;)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. najviac sa mi páčia vysoké čižmy a klobúk ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  6. I love them all! :)

    www.theinvisiblebutterfly.com

    ReplyDelete
  7. Mas naozaj vyborny vkus a za posledny rok si nakupila naozaj nadherne kusky, konecne nie len cierne kabelky a ci su to topanky, oblecenie, doplnky, vsetko top. Vidim ze sa vratila na Gucci stranke do ponuky velvet vo fialovej farbe len je v najmensej velkosti. Ty mas tvoju ciernu ktoru velkost? Dakujem Lucia

    ReplyDelete
  8. Hello gorgeous! Can you please confirm the size of the Gucci marmont bag? (I believe it is the Small)?

    Also, can you please post links to the Camel coat, black coat and the All Saints dress?

    Many thanks xx

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig