Saturday, July 22, 2017

LET'S GET PERSONAL I Q&A

2DDC1467-D984-4396-BB07-6CB9875A93CB

I feel like it's been a while since we had a little chat between each other. As a blogger, I believe that is kind of my job to keep you updated with what's going on in my life - that's why I decided to write a little bit more personal post today and tell you something more personal about my self, what I do at the moment and what are my plans for the future. I have divided the questions into these parts: personal, fashion and blog! So I hope you will enjoy this post!


Už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy psala trochu osobnější článek. Komunikace mezi Vámi a mnou mi přijde opravdu důležitá, a proto jsem se dneska rozhodla sepsat trochu osobnější článek, kde se dozvíte něco o mě a co je v mém životě nového. Článek jsem pojala formou Q&A, a rozdělila ho do 3 částí: o mně, o módě a o blogu! Tak doufám, že se Vám tento post bude líbit a že Vás taky bude bavit se o mně zase něco dozvědět...


2B466907-C003-40E4-BAE6-A00150C0C3E6

PERSONAL

What is new in your life?

July has been a little life-changing for me. I left my home university (I have to do one more semester abroad and one semester praxis together with writing my Bachelor's Thesis), I am giving up my apartment in Dresden, so I have to move everything out and also my boyfriend is finally done with his studies in Barcelona - so it feels more than great to have him fully back!

What are you currently up-to? 

As you might know from my last stories on my Instagram, in the last month I had to over 10 exams, which kept me pretty busy. I had my last exam on Thursday and decided to take off yesterday from my blog, and focus on re-designing it. The following week I am planning to work on my sites and social media channels, take some time for myself (hairdresser, finally!), meet some of my friends and finally pack because we are off to NYC on Sunday!

Are you still studying?

Yes,  I am still a student of my university in Dresden, studying International Business in Bachelors. As already said, I am no longer be studying in Dresden. As a part of my program you have to spend one semester abroad - which I chose to do in the Czech Republic - and also one semester of praxis. For my praxis I was allowed to take my blog, which made me really happy - that way I can focus on my social media and blog 100% and finally will have to travel to places I always wanted to go! I also won't be restricted with exams, essays, etc. which will also help me to relax a little bit and not feel stressed out 24/7.

What are your plans for the future?

In the future I would like to finish my studies and get my Degree, finally. As for my living situation I would like to purchase an apartment in Prague, which would make my life easier - no more traveling to Prague and back and it would be great to finally have a place, where I could get all my clothes, bags and stuff. As you know, I spent the 9 years with having 2+ homes, so finally I would like to settle down in "my own" place. Eventually I would like to get a Master's Degree as well, however I am not quite sure about this. I definitely want to take a year off between my Bachelor's a Master's, shall I decided to continue studying.

IMG_7073

What are your next travels?  

Next week we are off to NYC for a few days. Then we are going to Puerto Rico and Sant Thomas, all with my boyfriend. I've never been to those islands, so I am pretty much excited to get to know them! In September I would like to go to Santorini, Italy or Monte Carlo for a few days. I have also planned trip to France (Paris and one press trip), Milano and hopefully London as well!

Is there any place where would you like to go?

YES! I've never been to Greece, so Santorini is really high-up on my bucket list. I would also like to see more from Italy - Venice, Cinque Terre or Positano are places, which I would love to visit too. Besides those, I have also never been to Bali or Maldives, so these two are also places I would like to visit in the future.

We haven't seen your boyfriend in a while - are you still together?

YES! Both, me and my boyfriend, had exams in June/July, so we were both busy the past month - however still managed to see each other in between. Now, he's back from Barcelona and finally done with his studies!

IMG_9941

We noticed you lost some weight.. Was that an intension?

Whenever I am in the exam period, I always feel 200% stressed out and that affects my stomach. I don't feel hungry and I eat less than normally.

What are you doing on days, when you feel unmotivated and unhappy?

I try to fight unmotivation and sadness by taking some time for myself - go on a walk, take a bath, get a coffee with my friend or if my boyfriend's around, then go into his arms. 

What are your favourite TV shows at the moment?

A show that really moved me was 13 Reasons Why. I know that there are many people, who have different opinions on the show, however I really do think that 13 Reasons Why get you to thinking. I this that the shows discuss really important issues and shows the effects of bullying, cyber-bullying or sexual abuse. As someone who got bullied in the past, I think this is a good example and I think that the crew did a very good job by showing it to the world.

unnamed

FASHION
What was your last purchase?

My last purchase was actually this week at Dior's. I decided to buy the J'Adior flats in black. I have worn my slingbacks since April, when I got them in Paris, so I decided to get another pair, which will be perfect for long walks in NYC. I got the last pair in the Prague's store and I am really happy about it!

What's on your wishlist right now?

Of course, my wishlist is non-ending. On the top of my wishlist is right-now this bag by Dior. I am missing a white bag with golden details in my collection and I think this one will be perfect for summer! On my wishlist I also still have the Balmain blazer, which I think is a classical piece. I would also like to get a Dolce&Gabana dress and a Miss Sicily bag in pink, blue or yellow! As for my Bachelor's Degree, I would like to reward myself with an Hermes bag. I would like to get a Kelly bag, because I think this one is never getting old and I would also like to have a Kelly in my collection! I also really like the Hermes sandals, however I am not 100% sure about them.

What are your most worn pieces at the moment?

My J'Adior slingbacks and my Diorama bag. They are also matching together very well and I simply love the style and the colour!

Which piece do you regret buying?

There is not really a piece which I would regret buying. There are a few bags, which I didn't the wear out of - for example the brown Chloé Faye in Medium, the Gucci Dionysus or the J.W.Anderson bag in pink. This is mostly because I have other bags, which I wore more or simply because the size of the bag wasn't the right choice. However I don't regret buying them!

IMG_2452

BLOG

You weren't really active on your blog - is there a reason?

The biggest reason was my school and my exams, which kept me really busy most of the time. If I had some time off, I had to shoot, write and keep my blog and Instagram going, which was a lot to handle. I also didn't like my old design anymore and I couldn't identify myself really with the blog. Now I made a design which I love and I will also have more free time - which means more posts and being more active!

What made you decide to change your design?

As said in the previous question, I didn't really like my design anymore and wanted to do something which I liked better. I am really happy with the design now and I hope so are you!

What would you like to achieve with your blog?

I don't really have plans regarding achieving goals with my blog. I would like to continue writing, creating content and hopefully inspiring and helping my readers! I would like to travels as much as possible and simply enjoy all the opportunities I got thanks to my blog.

How do you edit your pictures?

I have actually written a full guide about how I edit my pictures, which apps and which filters I use. You can download the guide HERE!

unnamed (1)

O MNĚ

Co je u Tebe v životě nového?

Červenec byl pro mě měsícem plných změn. Na své domovské univerzitě jsem dostudovala a čeká mě rok v zahraničí. Proto také už nebudu mít svůj byt v Drážďanech, takže ho do příštího týdne musím vysvěhovat. Kromě toho se mi už také vrátil přítel z Barcelony. Po roce je ve Španělsku hotový a já skáču štěstím, že ho mám zase "zpátky".

Co teď děláš?

Jak můžete vědět z mých Stories na Instagramu, za poslední měsíc jsem měla víc jak 10 zkoušek. Díky tomu jsem byla zaměstnaná na 200%. Poslední zkoušku jsem měla teď ve čvrtek, takže jsem si v pátek vzala volno "od blogu" a rozhodla se místo psaní postu předělat design. Tento týden plánuji strávit s přítelem, konečně zajít ke kadeřnici, zajít na drink s kamarádkami a koncem týdne začít balit - v sobotu totiž s přítelem odlétáme do NYC!

Stále studuješ?

Ano, stále studuji bakaláře v International Businessu. Na své domovské univerzitě jsem teď hotová, a čeká mě semestr v zahraničí - ten jsem se rozhodla strávit v ČR - a také semestr praxe, při kterém budu také psát bakalářskou práce. Jako praxi mi škola povolila si vzít svůj vlastní blog. Konečně nebudu omezěná zkouškami, termíny, essayemi a budu se moct blogu a Instagramu věnovat na 100%. Jsem moc ráda, že budu mít vlastní jako praxi, jelikož si díky tomu také trochu odpočinu.

Jaké máš plány do budoucna?

V budoucnu bych ráda (konečně) dokončila svoje studium. Plánuji se věnoat blogu a sociálním sítítak dlouho, jak mě to bude bavit a chtěla bych také hodně cestovat. Plánuji si také pořídit byt v Praze - jak asi víte posledních 9 let jsem strávila v "kufru" mezi svými 2+ domovy, a tak bych konečně chtěla mít vlastní byt se zázemím, kde bych mohla mít své oblečení, věci a také "zázemí".

FullSizeRender

Do jakých destinací teď plánuješ jet?

V sobotu se s přítelem chystáme na pár dní do NYC. Z něho pak pokračujeme do Puerto Rica a pále pak na Americké Panenské Ostrovy. Do NYC se moc těším, jelikož je to jedno z mých nejoblíbenějších měst na světě a také se těším i do Karibiku - ani na jednom z ostrovů jsem ještě nebyla, a tak se těším až je s přítelem poznáme. V září mě pak čeká press trip do Francie a Milána. Také, jako každý rok, pojedu na Fashion Weeky, takže se můžete těšit na reporty z Milána, Paříže a snad i Londýna!

A kam by ses chtěla v budoucnu ještě podívat?

Na svém bucketlistu mám hodně destinací, které bych chtěla vidět "na vlastní oči". Nikdy jsem ještě nebyla v Řecku, takže bych se chtěla podívat na Santorini a i Mykonos. Kromě toho bych také chtěla poznat a vidět víc z Itálie - lákají mě Benátky, Cinque Terra a Positano! Z dovolenkových destinací bych se chtěla podívat na Bali nebo Maledivy, kde jsem bohužel ještě nebyla.

Tvého přítele jsme neviděli od dubna.. Jste stále spolu?

Ano! Bohužel jsme oba celý červen a červenec prostudovali, ale i tak jsme si našli chvíli se navzájem navštívit. Naštěstí máme oba už po zkouškách (a přítel již po studiu), takže se těším na dalších 5 týdnů, co budeme spolu.

IMG_7739

Všimla jsem si, že si za poslední dobu zhubla.. Bylo to úmyslně?

Úmyslně jsem nehubla. Bohužel mám ale problém se žaludkem, takže okaždé když jsem nadměrně vystresovaná (tudíž při zkouškovém), prakticky nemám hlad a jím mnohem méně než obykle. Takto jsem to měla už i únoru.

Co děláš, když máš "dny pod psa" a cítíš se absolutně demotivovaně?

Takových dní naštěstí moc nemám, ale pokud mám den "pod psa", snažím se sama rozveselit například drinkem s kamarádkou, procházkou nebo relaxem ve vaně. Pokud mám přítele "doma", tak samozřejmě jdu jako první za ním.

Máš teď nějaký oblíbený seriál?

Seriál, který mě v poslední době chytl, byl 13 Reasons Why. Myslím, že se jedná o seriál, který Vás donutí se zamyslet a také si myslím, že skvěle ukazuje následky šikany, což je pro mě jako někoho, kdo v minulosti šikanován byl, velice důležité. Vím, že si hodně lidí o seriálu myslí, že je "špatným příkladem", ale já osobně myslím, že skvěle zobrazuje dnešní společnost a také problémy v ní a jejich následky.

20FF6403-572A-4914-8199-ADF16F49D2DC

O MÓDĚ

Co bylo Tvým posledním nákupem?

Můj poslední módní úlovek jsem si koupila minulý týden, a to v Dioru. J'Adior slingbacks jsem nosila prakticky od doby, co jsem si je pořídila (tedy v dubnu), a tak jsem se rozhodla svojí sbírku obohatit ještě o pár "flats" - tentokrát ale v černé, hadrové verzi. Boty jsem si zamilovala a myslím, že tyhle bez podpatku budou super na dlouhé chození po NYC!

Co máš teď na svém wishlistu?

Můj wishlist je, jako obvykle, nekončící. Momentálně bych si chtěla poříit tuhle kabelku od Diora. Ve své sbírce mi chybí bílá kabelka se zlatými detaily a myslím si, že tahle se skvěle hodí na léto. Kromě toho mám na svém wishlistu stále sako od Balmaina a nově také i šaty od Dolce & Gabanny a Miss Sicility v růžové, baby blue nebo žluté. Za baláře bych se chtěla odměnit Kelly od Hermés. Kabelku Hermés ve své sbírce ještě nemám a i já bych si takovou nesmrtelnou klasiku chtěla pořídit.

Které kousky teď nosíš nejvíc?

Slingbacks J'Adior od Diora a také Dioramu. Oba kousky se k sobě skvěle hodí a oba kousky jsou podle mě perfektní na léto!

Je nějaký kousek, kterého lituješ?

Neřekla bych, že ve svém šatníku mám kousek, jehož nákup "lituji". V šatníku mám sice mnoho kabelek, které jsem neunosila tolik, jak jsem plánovala, ale naštěstí mě ani jedna z nich nezklamala!

IMG_1860

O BLOGU

V poslední době jsi na blogu nebyla moc aktivní.. Proč?

Jak jsem již psala, poslední měsíc jsem byla zaneprázdněná zkouškami. Učila jsem se prakticky každý den a když už jsem měla od učení volno, musela jsem se věnovat blogu, emailům, spoluprácím, atd. To byl hlavní důvod, proč jsem na blog nepřispívala tak jako normálně. Zároveň se mi i přestal líbil design blogu, a tak nějak jsem se s blogem jim nemohla "identifikovat". Teď jsem ale našla design, do kterého jsem se zamilovala a tak se můžete těsit na spoustu postů z dovolené!

Co Tě přinutilo změnit design blogu?

Design jsem změnila, protože se mi ten starý již vůbec nelíbil. Nový design se mi líbí mnohem více a přijde mi, že se také více hodí k mému "stylu" - takže doufám, že se líbí také Vám!

Co by jsi s blogem ještě chtěla dokázat?

S blogem nemám žádné konkreétní plány. V budoucnu bych se blogu chtěla věnovat na plno a stále vytvářet nový obsah, a díky němu něhomu i pomoct nebo někoho inspirovat. Chtěla bych také víc natáčet, ale to až v době, kdy budu "osvobozená" od školních povinností!

Jak upravuješ svoje fotky?

O tom, jak svoje fotky upravuji, jak je fotím, jaké aplikace a filtry používám, jsem sepsala celou "guide", kterého si můžete stáhnout TADY!

SHARE:

9 comments

  1. I loved learning more about you. To be honest, personal posts from bloggers are my favourite! :)

    Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
    http://charmainenyw.com

    ReplyDelete
  2. I wish you the best of lucks with exams!!

    www.blossomikebana.com

    ReplyDelete
  3. I need to do a Q&A someday, love your answers!

    / ORRBLOG

    ReplyDelete
  4. prekrasny blog, fotky, tipy, vsetko!! vémi drzim palce do buducna, mna si inspirovala na par kuskov 😊

    ReplyDelete
  5. pekný článok, veľmi sa mi páčia takéto osobné posty :) články o móde sú skvelé, ale predsa len tieto blog trochu okorenia ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  6. Lovely pics! ;)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. What a great post! thanks for sharing

    http://thedaydreamings.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Pekný update..to na tebe mam velmi rada, ze vlastne ked nie si dlhsie aktivna a nieč sa deje..mas toho vela a nemozes postovat, tak o tom spises nejaky post a dás nam vediet :) si skvelá a držím ti prsty v kariere, blogu, s priatelom aj s bytom a tesims a na dalsie posty :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig