Tuesday, July 18, 2017

WEEKEND IN VIENNA

DSC_0447-2

As you probably know from my Instagram (if you don't follow me there, you definitely should!), for the weekend we decided to go to Vienna. As I am still in my exam period now, we wanted to go somewhere near, where can we spend a weekend-giveaway. I think Vienna is the perfect choice, since it's only a couple hours away from Prague and we haven't been to the city for a while.

Jak asi víte z Instagram, o víkendu jsme se rozhodli jet do Vídně, kde jsem nebyla už asi dva roky. Jelikož mám ještě stále zkouškové, chtěli jsme jet do města, které je blízko a kam cesta trvá jen pár hodin - a Vídeň nám právě přišla jako perfektní volba! Dneska bych Vám tedy chtěla ukázat pár fotek z Vídně a zároveň Vám něco povědět i o tom, co jsme ve Vídni dělali a také co jsem na cestě zpátky ulovila v Praze..

We arrived to Vienna on Friday evening. As first, we checked in the hotel. This time we chose the Sofitel Stephansdom as our home away from home - this place was actually on my bucket, due to its amazing view over the whole city, especially the symbol of Vienna, Stephansdom. The Sofitel is a 5-star luxury hotel, where you can stay at one of their 182 rooms and suites. We have stayed at the Luxury Room, overlooking the St. Stephan's Cathedral. The room was a little small, however it had enough space to store the luggage and to feel comfortable. The whole hotel is furnished in a very modern style, and so are also the rooms. Of course you can find restaurant, a bar and a café in the hotel as well. The famous "Loft" restaurant offers the best of the best from the international cuisine, together with an amazing view of the whole city and the cathedral. The Loft is located together with the bar in the 18th floor of the hotel. In the building there is also a fitness center and a spa, where you can find facilities like 2 jacuzzis, a hamam, a sauna and many treatments like massages or beauty procedures. Of course, the hotel offers a great service, amazing atmosphere and one of the best views in the town!

Do Vídně jsme přijeli v pátek večer. Hned jsme se jeli ubytovat do hotelu - tentokrát jsme zvolili luxusní, 5-i hvězdičkový hotel Sofitel Stephansdom, který jsem měla na svém bucketlistu již pár týdnů. Do hotelu jsem se chtěla podívat hlavně kvůli svému výhledu. Nabízí krásný pohled nejen na celé město, ale také i na symbol města, katedrálu "Stephansdom". V hotelu najdete celkem 182 pokojů i suites, které jsou zařízené moderně a vkusně. My jsme bydleli v pokoji "Luxuyr Room, St.Stephan's Cathedral View". Pokoj nebyl extra velký, ale díky svému úložnému prostoru v něm bylo dostatek místa. Celý hotel je velice moderní a i tak byl zařízený náš pokoj. V Sofitelu najdete také resturaci Loft, kterou najdete v 18.patře, tedy nejvyšším patře hotelu. Vychutnat si tam můžete skvělou mezinárodní kuchyni a také nádherný výhled na celou Vídeň. V tomto patře najdete také bar. V hotelu se nachází také kavárna, kterou najdete hned v přízemí. Kromě restaurací si v hotelu můžete odpočinout v jejich spa, kde najdete 2 jacuzzi, hamam, saunu, páru a také odpočinkové místnosti. Samozřejmě si také můžete zabookovat další služby, jako je například masáž nebo další kosmetické služby. V hotelu je samozřejmě také fitness centrum, business centrum, příjemný personál a skvělá atmosféra!

We had basically only Saturday for the city, however since we have been to the city before, it was enough. We started the day by having a big breakfast in-room, which was really amazing. Enjoying the meal while overlooking the Cathedral felt really amazing. After that we went to the city and made a walk though the center - the Kärtnerstrasse, Graben and some other smaller streets. Of course we stopped by at the Hotel Sacher and got the traditional Sacher cake, also one for my mom and my boyfriend, who unfortunately couldn't come with us. In the evening we went to get a bubble waffle and then finally returned to the hotel. We decided to try out the spa and spent an hour in the jacuzzi, which felt really good after the whole day of walking and also it was good to get some relax during my exam period. Then we just had dinner and chilled in the room. The next day we just went to the Loft to get breakfast and then went home. In Prague we stopped at Dior, where I picked up my new shoes - this was the last model, in size 38. Fade? Destiny? I pretty much think so!

Na prohlídku města jsme měli jen sobotu. Tu jsme začali velkou snídaní na pokoj. Kdo mě zná, ví, že snídaně miluji stejně tak jako výhledy na města, a tak snídaně na pokoji s výhledem na celé město byla pro mě zážitkem. Po snídani jsme se vydali do centra, kde jsme si prošli Kärtnerstrasse, Graben i další menší uličky. Odpoledne jsme zašli i do světoznámého Hotelu Sacher, kde jsme si vychutnali známý Sachr. Ten jsme dokonce kupovali i domů, dokonce dvakrát. Také jsme si koupili "bubble wafli" a večer se pak vrátilil na hotel. Tam jsme se šli zrelaxovat do hotelového spa, keré jsem teď, během zkouškového, potřebovala jako sůl. Večer jsme se už jen navečeřeli a pak odpočívali na pokoji. Další den jsme se již jen v "Loftu" nasnídali a dopoledne ještě vyrazili směrem Praha... V Praze jsme se zastavila v Diorovi, kde jsem měla zarezervované boty - ve čvrtek jsem se tam totiž byla podívat a našla tyhle krásky, velikost 38, poslední pár.. Náhoda? Osud? Myslím, že na léto i do NYC budou skvělé! Tak jak se Vám líbí? 

DSC_03921-2
DSC_0331 1-2 DSC_0347 1-2 DSC_0369 12-2 DSC_0451-2 DSC_0338 1-2
DSC_0363 1 2-2 DSC_0333-2 DSC_0456-2 DSC_0459-2

SHARE:

7 comments

  1. You are so lucky you get to just have a quick weekend getaway to Vienna. I would kill to be able to do that! Looks like you had a wonderful time too, I love the glam photos!

    Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
    http://charmainenyw.com

    ReplyDelete
  2. Ty boty jsou tak děsně nevkusný, ten pásek působí strašně lacině, kdyby na nich nebyla značka Dior, myslela bych, že sis koupila nějaké obyčejné střevíce a k nim přidělala gumu a to ještě hodně nešikovně.

    ReplyDelete
  3. Super výlet, vo Viedni som nebola asi 4 alebo 5 rokov a neviem, či sa tam ešte dostanem, ale je tam krásne. No a výhľad ste mali perfektný. Tie Dior topánočky sú mega a musím povedať, že tieto nízke sa mi páčia oveľa viac ako tie s malým zahnutým opätkom..aj keď sú tiež zaujímavé :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. So nice!

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. The pics look amazing! So in love with the Dior flats <33

    Love, Tschok
    www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  6. Super fotky! Doufam, ze sis uzila Viden, je to krasny mesto. <3

    ReplyDelete
  7. This excellent website truly has all the info I needed concerning this subject and didn't know who to ask.

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig