Saturday, August 12, 2017

NEW YORK DIARY

DSC_0427 11-3

Oh New York, New York... How can I have so much love for one city? As you know, before we went to Puerto Rico, we spent a couple of days in the city that never sleeps and today I would like to show you some shots which I took during our stay there and also tell you something more about what we did, what we saw and where we stayed during our visit of the Big Apple!

Ach New Yorku... Sama se divím, jak moc tohle město miluju a jak často bych do něj mohla létat. Jak asi víte, před naší návštěvou Puerto Rica jsme se rozhodli strávit pár dní v New Yorku - no a právě z města, které nikdy nespí mám pro Vás dneska článek. Chtěla bych Vám říct něco o tom, co jsme v NYC dělali, co jsme tam viděli a také kde jsme byli ubytovaní!
WHAT I WORE

DSC_0397-2

As you can probably imagine, it was more than hot in NYC. The temperatures were crazy high and the city itself has added some degrees too - which was a super-hot combination. Luckily, the last days the temperatures dropped down, so I could wear something else than a thin dress and a pair of flats. Since it got a little colder, I went for an all-white outfit, wearing my white skinny jeans with an off-the-shoulder top, combined with a pair of white pumps. I have added my last bag addiction - the J'Adior bag by Dior, which I absolutely love! Of course, I also added a pair of sunglasses since the sun was still pretty intense. I love all white looks, especially in summer and I hope you do enjoy them as well!

Teploty v New Yorku byly opravdu vysoké a masy lidí, odvětrávání a panelové budovy teplu nějak neubíraly - proto jsem většinu našeho pobytu strávila v lehkých, vzdušných šatech (o kterých jsem Vám již říkala v minulém postu). Ke konci dovolené se teploty naštěstí snížily a já tak konečně mohla vyrazit ven ve džínách a topu. Zvolila jsem "all white" kombinaci, která se podle mě do teplých, letních dnů hodí nejvíce. Přidala jsem ještě bílé lodičky a novou, milovamou kabelku J'Adior od Diora, kterou jsem si oblíbila. Samozřejmě jsem nemohla vynechat sluneční brýle, bez kterých bych v NYC a později i v Karibiku nepřežila - tak jak se Vám outfit líbí? A co nosíte Vy v létě?


SHOP MY LOOK


WHAT WE DID

DSC_0093-2
nyc-girls-trip-aspyn-ovard-blog-post_-14-1600x1066-2
29749504996_232e5e5bc9_o-2

In New York you cannot be bored - there is a plenty of stuff to do and each and every single one of you are going to choose what's the best for you and what interests you the most. We spent a few days in the city, however we couldn't see everything we planned on seeing. We started our first day by going to the Midtown, where we went to the Top of the Rock and lately biked in the Central Park for an hour. Then we met a couple of friends and sat by in a rooftop bar with a view over the Empire State Building, which felt really nice! Later in the afternoon we went to the hotel and just enjoyed the dinner in the Club Lounge. Our second day started with a ride to the Midtown. We decided to bike again in the Central Park, however this time we booked 3 hours. Then we continued on 5th Avenue, where we checked a couple of stores and later in the afternoon went to the Times Square and got a dinner in Midtown. On Tuesday we woke up super-early and went to the Brooklyn Bridge to take some pictures. After that we went to Dumbo and after that we decided to do a little shopping spree in Soho - Dior, Chanel, Topshop, and many many more. Of course we had to stop by in the Ladurée store and also got a small bite at the By Chloé Soho location. I can't miss a visit when going to NYC! In the evening we went to the hotel, where we enjoyed a glass of wine and walked a little bit around the neighborhood. Wednesday was our last full day in NYC and in the morning we decided to go to the Financial District, where we walked a little bit. For lunch we came back to our hotel and in the afternoon we decided to visit the 9/11 Memorial, which is very close by to the Ritz-Carlton, where we stayed at. In the later afternoon we went to Brooklyn to get dinner and on the way back stopped by in Dumbo, where we got a drink overlooking the Manhattan's Skyline and the Brooklyn Bridge - what more can one ask for? I really enjoyed visiting NYC again and I hope to come back ASAP!

V New Yorku se toho dá dělat spousta a i ten, kdo město moc nemusí, si v něm najde něco, co si zamiluje. My jsme v NYC byli bohužel jen pár dní a bohužel jsme nestihli všechno, co jsme plánovali. Do New Yorku jsme přiletěli v sobotu večer a neděli jsme začali ranním výletem na Top of the Rock, kde jsme si vychutnali výhled na ranní Manhattan a také nafotili pár fotek. Poté jsme se vydali do Central Parku, kde jsme si na chvíli půjčili kola. Na cestě zpátky jsme potkali pár kamarádů, které v USA máme, a tak jsme si s nima šli sednout na skleničku do baru s výhledem na Empire State Building. V podvečer jsme se pak vydali na hotel, kde jsme se navečeřeli a vychutnali si skleničku s výhledem na Sochu Svobody. Náš druhý den začal výletem do Midtown. Rozhodli jsme se vrátit zpátky do Central Parku a také si znovu půjčit kola - tentokrát již na 3 hodiny, aby sme ho mohli projet celý. Zpátky jsme se zastavili na 5th Avenue, kde jsme se podívali do pár obchodů a pak vyrazili na Times Square. Večeři jsme tentokrát zvolili v Midtown a večer si pak jen dali skleničku vína na hotelu. V úterý jsme jako první šli na Brooklynský most. Vstali jsme opravdu brzy, jelikož jsme na mostě chtěli vyfotit pár fotek. Most jsme prošli až do Brooklynu a Dumbo, kde jsme se prošli a také naobědvali. Odpoledne jsme pak vyrazili na nákupy do Soho, kde jsme nemohli vynechat moje milované Ladurée a také restauraci By Chloé, kterou si zamilovala při minulé návštěvě NYC. Středa byl náš poslední den v NYC a jako první jsme vyrazili do Financial District, kde jsme se prošli po Wall Street a vyfotili se se známým býkem. Tato čvrť města byla od našeho hotelu cca. 15 minut pěší chůze, a tak jsme se na oběd vrátili zpět do hotelu. Odpoledne jsme se pak byli podívat na památník 9/11, který byl od našeho hotelu vzdálený jen pár minut. Na večeři jsme se rozhodli zajet do Brooklynu a při zpáteční cestě jsme se zastavili v Dumbo, sedli si u řeky a užívali si výhledu na Manhattan. New York mám moc ráda a tato návštěva mi jenom připomněla, jak moc se mi po městu stýskalo... Proto doufám, že do NYC podívám co nejdříve - třeba v zimě!

nyc-girls-trip-aspyn-ovard-blog-post_-16-1066x1600-2
29547720096_6098e2d02f_o-2 29672628922_bcec23fd32_o-2

WHERE WE STAYED

DSC_0201 1 11-2 DSC_0241 1-2

I have been to New York already three times before. I have already stayed in the Midtown and on the Upper West Side - so this time we chose a completely new part to stay at - the Battery Park. In this area we picked the beautiful Ritz-Carlton Battery Park to stay at, which has many things to offer. One of the things that I loved the most about our stay was the amazing view from our room - the hotel is situated at the end of Manhattan, which gives you the perfect view on the river Hudson and the Statue of Liberty (which you can spot from the room!). I loved sitting at the window with an in-room breakfast and enjoying this amazing view. The room we had - "the Statue of Liberty room with a king bed and a harbor view" - was not really big, however it made feel us like being "home away from home". The rooms and the whole hotel has luxurious and stylish interior in warm colours. Our room was a part of the "Club lounge" rooms, which allowed us to go to the "Club Lounge". This area is a special room, where you can relax and enjoy some extra benefits - like food and beverages during the stay, complimentary pressing of clothes, complimentary newspaper, private check-in and check-out and other services. We have already experienced the Club Lounge in Abu Dhabí and Cancun. We also chose the Lounge in this hotel, because I am, personally, a big fan of it. In the hotel you can choose from 259 rooms and suites located on 14 floors, with a harbor or city view. Besides the Club Lounge, in the hotel you can also take a bite at the 2 West Restaurant, which offers meals from the international cuisine. In the hotel you'll also find meetings rooms paired with a terrace, which gives you the perfect view over the whole river, New Jersey and One World Trade Center Tower! We really enjoyed the location of the hotel - staying in Midtown is really nice, however it gets really hot, busy and hectic there - that's why we really enjoyed staying in this more quiet area, where you can walk around in the evening without being disturbed!

V New Yorku jsem tentokrát byla potřetí. Při mých minulých návštěvách jsme bydleli buď v Midtown nebo na Upper West Side. Tentokrát jsme se rozhodli pro luxusní hotel Ritz Carlton Battery Park, který leží na nejjižším bodu Manhattanu. Hotel jsem si vybrala hlavně kvůli výhledu - z pokoje totiž přímo vidíte na Sochu Svobody, čemuž jsem já osobně nemohla odolat! Hotel má celkem 259 pokojů a suites, ze kterých si můžete vychutnat výhled na již zmiňovanou Sochu Svobody a řeku Hudson, nebo výhled do města. Náš pokoj nebyl extra velký, ale i tak jsme se v něm cítili pohodlně a jako "doma". Mojí nejoblíběnější částí dne byla snídaně u velkého okna, ze kterého jsme mohli pozorovat lodě na řece Hudson a Sochu Svobody - a to díky dalekohledu, který byl v pokoji. Náš pokoj byl součástí tkz. "Club Lounge", což je speciální místnost, kde si kromě jídla a nápojů můžete vychutnat další služba jako například vyžehlení věcí, noviny nebo provátní check-in a checků-out. Club Lounge jsme s přítelem již měli v Abu Dhabí a já sama pak ještě v Cancúnu, takže jsme neváhali ani minutu a tuto službu si bookovali. Přijde mi super, že jsme měli během dne možnost se najíst a večer si vychutnat skleničku (nebo dvě)... Sama bych Club Lounge doporučila každému, kdo za jídlo a pití nechce extra utrácet! Kromě Club Lounge v hotelu najdete také restauraci 2 West, které nabízí mezinárodní kuchyni, business cetrum a i meetingové prostory s terasou, kde si kromě pracovních schůzek můžete nechat uspořádat i svatbu. Sama musím přiznat, že se mi bydlení v této části New Yorku líbilo mnohem více než v hectickém, přelidněném Midtownu...

DSC_0196-2-2





SHARE:

7 comments

  1. You're so lucky to have been to NYC so many times! I wish I could go just once, it looks amazing!

    Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
    http://charmainenyw.com

    ReplyDelete
  2. Such a chic look!

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Your time in NYC sounds great.
    There is always so much you can do in New York and your plans seem lovely.
    Love the photos as well.

    xx Julia

    http://www.talesofjules.com/

    ReplyDelete
  4. Skvelej clanek, do New yorku bych se vazne rada podivala a uz na to setrime, moc diky za inspiraci!!! <3 A hlavne tolik tipu, urcite si to nekam napisu.
    Sandra

    ReplyDelete
  5. Very beautiful! :)

    www.theinvisiblebutterfly.com

    ReplyDelete
  6. Love the all white look! The shirt is amazing!
    xx

    The Black Blush

    ReplyDelete
  7. Magical images Barbora!!! Looks as though you had a wonderful trip!

    Arum Lilea

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig