Wednesday, June 13, 2018

I TURNED 22 AT THE MANDARIN ORIENTAL PRAGUE

DSC_0932-3

I don't know about you, but I am feeling 22. Who follows me for a longer time might know, that I turned 22 years old on 11th of June. I had the amazing opportunity to celebrate my 22nd birthday at the beautiful and calm Mandarin Oriental Prague, located in the Malá Strana of Prague. Today I would like to share with you a little bit more about  my whole stay, how I celebrated my birthday and how do I feel like like a 22 year old!

"I don't know about you, but I am feeling 22". Tohle je úryvek ze známého songu Taylor Swift a k tomuhle postu se skvěle hodí. Proč? 11.června jsem totiž oslavila své 22.narozeniny a měla jsem tu možnost je užít naplno v luxusním hotelu Mandarin Oriental Prague, který je situovaný v srdci Malé Strany. V dnešním postu bych Vám tedy chtěla říct něco víc o své oslavě a jak jsem své narozeniny oslavila. 

THE ACTUAL "IT" DAY


I have been in Prague since the morning, as I was celebrating there my boyfriend's birthday which is a day before me. In the morning I had a quick hairdresser appointment and then I continued to the luxurious Mandarin Oriental in order to check in. The hotel was so nice to have our room ready by the time to check-in, so it was great that we could check-in right away. We stayed at the amazing Premier Castle View Room, which was located on the 5th floor. The room was furnished in a very luxurious and chic way. There was a small hall where you can find the wardrobe, a very spacious bathroom in warm tones and a bedroom where we could find not only the bed, but also the working space. From both rooms we had a direct view on the Prague Castle.. I mean, is there anything else I can ask for?! The room was very lovely and the atmosphere of the hotel was very chilled and calm - exactly what I needed after a busy period! of course there was a lot of champagne, cake, small cakes, lights and presents.

V Praze jsem v pondělí byla již od rána. Jako první jsem si zašla ke kadeřníkovi a pak se kolem jedné hodiny jela ubytovat do již zmiňovaného, luxusního hotelu. Přestože je oficiální check-in až ve tři hodiny, hotelový personál byl tak milý, že nám pokoj připravil již dvě hodiny předem. Ubytovaní jsme byli v krásném Premier Castle View Room, ze kterého jsme měli přímý výhled na Pražský hrad. Pokoj byl poměrně prostorný a zařízený v luxusním stylu. Po příchodu do pokoje jsme se ocitli v malé předsíni, kde se nacházela také šatní skříň. Odtud byl pak vchod do prostorné koupelny a také do ložnice, kde jsme kromě postele měli také psací stůl a menší komodu s televizí. Z obou místností jsme měli krásný výhled na zahradu hotel a hlavně na Pražský hrad - no, co vís si přát? V celém hotelu byl opravdu klid a příjemná atmosféra, což po několika náročných pracovních týdnech bylo přesně to, co jsem potřebovala. Samozřejmě na pokoji nechybělo krásné blahopřání s kyticí a dortem od hotelu a i já jsem si nechala objednat speciální dort. No, není roztomilý?

DSC_0973-2-2 DSC_0890-2 DSC_0962-3 DSC_0979-3 DSC_0875-2 DSC_0886 (1(-2 DSC_0944 11-2

Later in the afternoon we continued with a private boat tour provided by the hotel. The boat looked very chic, the seats were very comfy, the captain very friendly and - of course - there wasn't champagne missing. It was great to see the city from a different perspective. I also like the fact that the captain could adjust the tour to our needs. I believe that this is a true must when staying at the Mandarin Oriental in Prague. Just give a call to the concierge and arrange a date and a time. This was something we really loved and I can only recommend doing this to everyone who is going to stay at this beautiful hotel in Prague. We were able to see the iconic landmarks of Prague, including sights like the Charles Bridge, National Theatre or the Castle.

V podvečer jsme se pak vydali do recepce, kde na nás čekala kapitánka lodi. Hotel totiž nabízí soukromou plavbu loďkou po Vltavě, kterou si můžete zaboovat u hotelového concierge. Loďka vyplouvá jen pár minut od hotelu a kapitán (v našem kapitánka) trasu může přizpůsobiz podle vašich přání a představ. Loďka vypadala opravdu krásně a luxusně, měla pohodlné kožené sedačky s polštářky a samozřejmě nesmělo chybět ani šampaňské. Plavba byla opravdovým zážitkem a rozhodně ji doporučuji každému, kdo chce zažít něco "jiného" a podívat se na Prahu z trochu jiné perspektivy. Během plavby jsme nemohli vynechat Kampu, Karlův Most, Národní Divadlo ani Pražský Hrad.

DSC_0010-3

After that followed a 3-course dinner at the Spices, a very Asian and very good restaurant inside of the Mandarin Oriental hotel. The restaurant has a part inside, yet also a nice and chilled outside terrace, which is perfect for summer nights. On the menu you'll find a lot of Asian specialties, like spring rolls, soups, sushi or fish. If you are not a very big fan of the Asian cuisine, don't worry. They also have more international menu in case you would prefer this one. When it comes to drinks, they have a very great selection of wines, sparkling wines, champagne, cocktails or liquor. The restaurant has a very nice atmosphere and a very friendly staff. I decided to try their asparagus soup from the specialty menu and it was really delicious. For my main course I chose the snow crab with some jasmine rice - the crab tasted really fresh and with combination with the sauce the dish tasted simply amazing. As my last course I went for a vanilla-coconut ice cream. I was very happy to see this dish on the menu, especially if it's lactose free. Coconut ice cream is my all time favourite and not so many restaurants are making it, unfortunately. That's why I was very kindly surprised to see this on the menu!

Po návratu na hotel jsme se rovnou šli posadit do hotelové restaurace Spices, která se specializuje především na asijskou kuchyni. Na jídelním lístku najdete klasické pokrmy, jako je například sushi, asijské polévky a nebo rybí speciality. Pokud nejste fanoušky asijské kuchyně, můžete si vybrat i více mezinárodnějších jídel z mezinárodního jídelního lístku. Samozřejmě nechybí ani velký výběr nápojů - vína, šampaňského, cocktailů i lekéru. Já jsem jako předkrm zvolila chřestovou polévku, kterou měli speciálně v sezónním menu. Byla opravdu jemná. Jako hlavní chod jsem zvolila sněžného kraba s rýží a speciální omáčkou, který mi opravdu chutnal. Krab byl opravdu čerstvý a společně s omáčkou chutnal prostě fantasticky. Dezert mě opravdu mile překvapil. Vybrala jsem si vanilkovo-kokosovou zmrzlinu bez laktózy. Kokosovou zmrzlinu zbožňuji a byla jsem opravdu mile překvapená, když jsem ji na lístku viděla. 

DSC_0039 (1))-2 DSC_0049-2

THE DAY AFTER 


If you know me well, and I bet you do, you already know that I am a 300% breakfast person. After celebrating with my closest family and my boyfriend until 1 am, I decided to sleep in on the next day. I actually never do this, as my schedule is pretty busy, so it was really nice to get some sleep. I decided to go for a room service, as I love having my breakfast all casual in my pyjamas. On my birthday I love to be a little spoiled, so the fact that there is someone making the breakfast for me, makes me really happy. Of course I went for all of my favourite breakfast ingredients - egg white omelett, a lot of coffee, fresh berries and also some orange juice. We just stayed in until 11:30 and then checked-out...

Druhý den jsme se probudili relativně pozdě. Normálně vstávám opravdu brzy, takže jsem byla ráda, že jsem si alespoň na svoje narozeniny mohla přispat. Nechala jsem si přinést snídani na pokoj a snídali jsme v klidu v pyžamech. Samozřejmě nechyběla moje oblíbené snídaňové pokrmy - bílková omeleta, čerstvý pomerančový džus, latte machito a také čerstvé ovoce. Po snídani jsem si už jen zabalili a udělali check-out...

DSC_0064-3
DSC_0068-2

For me, personally, this was a really special occasion to celebrate in a very special hotel. For me the best part about the hotel was the privacy which it offered to you, the amazing and friendly staff, who was always there for, the greatest view of Prague combined with some delicious food. I cannot imagine to spend my birthday in a better way. Thank you so much Mandarin Oriental Prague for this amazing experience and I only home to come back one day. I would recommend this hotel to anyone who looks for an unforgettable stay with some unforgettable memories.



Jsem moc ráda, že jsem měla tu příležitost oslavit moje narozeniny právě v Mandarin Oriental. Pro mě byl celý pobyt opravdu bezchybný a opravdu jsem si ho užila. Personál na byl opravdu příjemný, pokoj měl nádherný výhled, hotel byl klidný a měl svělou atmosféru. Moc se mi líbila i projížďka po Vltavě, která byla opravdu vyjímečná. Mandarin mohu doporučit jak na ubytování, tak třeba i jen na skvělou večeři každému, kdo hledá něco vyjímečného.

Thank you Mandarin Oriental Prague for this collaboration

SHARE:

5 comments

  1. Happy Belated Birthday! Looks like you had an amazing one. x

    www.yzwears.com

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday! :)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Wau, tak to museli byť naozaj krásne strávené narodeniny ♥ tak aj keď oneskorene, ale želám tiež všetko len to najlepšie a najkrajšie a hlavne nech sa ti stále nadalej dari v robeni toho, čo ťa baví :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Všetko znie naozaj úžasne <3 musela si prežiť nádherné narodeniny a prajem ti k nim všetko len to najlepšie :)
    WOLFCHILD

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig