Sunday, March 1, 2020

STAYING AT THE INTERCONTINENTAL MALDIVES

DSC_2775-2

Another day in Maldives, another day in Paradise. Today I would like to show you some of the shots I took during our stay at the newly opened 5-star resort Intercontinental Maldives Maamunagau, the most luxurious one in the whole group. So if you would like to know a little bit about the resort, please continue reading.

Náš druhý týden na Maledivách uplynul jako voda. Jak jsem již psala v minulých postech, jako druhý rezort jsme si vybrali nově otevřený rezort Intercontinental Maldives Maamunagau, který je zároveň nejvyšší kategorií a nejluxusnějším rezort v celé hotelové skupině. Dneska bych Vám hotel chtěla přiblížit a ukázat jak to v něm vypadá.

DSC_2813-2 DSC_2543-2 DSC_2551-2

THE HOTEL

This "all club" hotel is located on the Raa Atoll, which can be found north from Male, just a few steps away from the UNESCO reserve. With this unique location, the island can be really proud of their marine life - you'll get to see different species of fish, mantas, baby sharks and we even got to see dolphins. You can reach the Intercontinental Maldives Maamunagauwithin 35 minutes, flying from Male with a sea plane. After the flight, you'll be taken into the island by a boat - this ride takes 10 to 15 minutes. The hotel had the official opening in September 2019, so it's very new to the destination. The island itself is about 1.5km long which is quite a lot for Maldives - this is good for everyone and anyone who is also looking for a little bit of movement and wants to walk from time to time. What's really special about this hotel is the fact that everyone can enjoy the "Club" benefits, no matter what their status is. This means that everyone who is booking a stay, gets automatically complimentary daily breakfast and can enjoy the Afternoon tea which is served everyday from 3 to 5 pm. Included there is also a "canapé" hour from 8 to 10pm where you can get some smaller bites to eat and complimentary selection of wines, beers and cocktails. In addition, you will receive a  nice welcome in the villa, fresh fruits and sweets, personal butler who is going to take care of you throughout the stay and a turndown service twice a day. I think this make a difference and I really think that the service offered in the hotel was amazing.

Intercontinental Maldives Maamunagau je jedinečný v mnoha směrech. Nachází se severně od Malé, na atolu Raa, a to jenom pár deítek metrů od chráněné rezervace UNESCO. Díky své jedinečné poloze se může chlubit pestrým mořským životem - kromě několika druhů ryb, u ostrova můžete denně spatřit manty, malé žraloky a my měli to štěstí vidět i delfíny, kteří se přiblížili doslova na dosah ruky. Na ostrov se letí cca. 35 minut hydroplánem, který ale neletí přímo do hotelu. Z plošiny Vás pak odveze tým lodí a tato cesta trvá cca. 10 až 15 minut. Hotel byl otevřen v září 2019 a jako jediný na světě je "all club". To znamená, že každý host má tu možnost využívat clubových výhod hotelu. Kromě bohaté snídaně, si denně můžete vychutnat "Afternoon Tea", který se servíruje od 3 do 5 odpoledne a také 2 hodinou "canapé hour", ve které se servírují kanapky společně s vybranými druhy vína, piva a koktejlů. Každý také dostane přivítání ve své ville a denně čerstvé ovoce. Po celou dobu se o Vás bude starat Váš butler a dvakrát denně chodí servis do villy. 

DSC_2619-2
DSC_2507-2 DSC_2765-2

THE ROOMS

The hotel is also special when it comes to rooms as well. Usually there is two types of rooms: you can get the water villa or the beach villa. In  they introduced a new category, the Lagoon villa. When you book the Beach Villa, you can choose between 1, 2 and 3 bedroom villas located on the island. Every villa has its own private pool. When it comes to the Lagoon Villa, you will get a house with a waterfront on one side and beach on the other one. The house has two floors and a private terrace with a pool. I think this house is suitable for families or parents traveling with kids. Also in this category you can choose from 1, 2 or 3 bedroom villa. The last category, the one we had, is the Water Villa. The 160 square meter house featured a bedroom with a sofa, a separate bathroom with both a bathtub and a shower and a spacious terrace with a pool, sunbed and a seating area.

Hotel je unikátní také ve svých kategoriích pokojů. Na výběr máte z klasických plážových vil, které jsou postaveny na původním ostrově. Hotel nabízí ubytování ve vilách s 1, 2 nebo 3 ložnicemi. Každý baráček má samozřejmě svůj vlastní bazén. Jedinečně se tady můžete ubytovat v lagoonových vilách, které jsou postaveny v rámci uměle vybudované laguny. Výhodou takové vily je fakt, že z jedné strany terasu s vlastním bazénem, a z té druhé pláž. Všechny vily jsou dvoupatrové, což mi přijde jako výhoda hlavně pro rodiny s malými dětmi - kromě blízké pláže tato kategorie nabízí i spoustu soukromí. I v této kategorii si můžete vybrat z 1, 2 nebo 3 ložnic. My jsme byli ubytovaní v jedné z vodních vil, a to konkrétně na straně západu slunce. Naše vila měla celkem 160 metrů čtvrečních a kromě prostorné ložnice se v ní nacházela také relaxační prostor se sedačkou, stůl s 2 židlemi a oddělená koupelna se sprchovým koutem a vanou. Na terase pak byl privátní bazén, lehátko pro 2 a stůl s 2 židlemi. Kromě naší "jednoložnicové" vily si můžete zaboovat i větší s 2 nebo 3 ložnicemi, jako v již zmiňovaných kategoriích.

DSC_2842-2 DSC_2604-2 DSC_2592-2

THE FEATURES

On the island you will find 5 restaurants - "The Retreat", adults-only club with its private pool and bar, "Cafe Umi" where you can enjoy daily breakfast, lunch and dinner, "The Collective" where you can enjoy the Club benefits if you're traveling with children, "The Lighthouse" which is offering Mediterranean cuisine and "The Fish Market" which specializes in fresh fish and seafood dishes. There is also a "Pool Bar" which is serving the canape hour from 8 to 10 pm (together with The Retreat). The least, but not last venue, is the "Sunset Bar" where you can enjoy a drink or two with the exclusive collaboration with Moet. We can recommend their "infused" glass of Moet ice which was really good in our opinion! There is also a "Pool Bar" which is half way in the pool, half way on the ground. Besides the restaurants and bars there is also a Marine Center which is working closely with the "Manta Trust" - this means you can help the animals by "adopting" one of them. At this place you can also enjoy one of the free unmotorized sports (like a paddle board or a kayak) or one of the motorized which comes with a charge. There is also a fitness center with a yoga deck and the "AVI Spa". In the Spa there is a separate house for the Traditional Chinese Medicine, and other 5 houses in which you can find the spa rooms where you can book a treatment. We got to try the "Couple Massage" where we got a 60 minute treatment in exactly this house. I can tell you this is exactly what I needed to feel 100% relaxed.

Na ostrově se nachází celkem 5 restaurací - "The Retreat" je exkluzivní klub, do kterého mají přístup jen dospělí. Právě tady můžete čerpat klubové výhody. Kromě toho se zde také nachází velký bazén, bar a několik sítí s výhledem na vodní vily. My jsme většinu času trávili v "Cafe Umi", kde se denně servíruje snídaně, oběd i večeře. Vedle něj se nachází "The Collective", ve kterém si můžete objednat například pizzu, gelato nebo kávu "to go". Zde se také servíruje odpolední čaj pro ty, co přijeli s menšími dětmi. Specialitou ostrova je středomořsk restaurace "The Lighthouse", která je umístěná, jako již plyne z názvu, v majáku. Ten se stal symbolem ostrova a zároveň se jedná o nejvyšší bod na celém Raa Atolu. Navečeřet se můžete také v "The Fish Market", který se specializuje na pokrmy z čerstvých ryb a plodů moře. Přímo nad nim je pak umístěn "Sunset Bar", který ve spolupráci se značkou Moet podává exkluzivní šampaňské. My doporučujeme vyzkoušet jejich "infuzed" skleničku Ice Moetu. Kromě Champagne Baru je u hlavního bazénu také "Pool Bar", který je napůl v bazénu a napůl na souši. V rezortu najdete také "Marine Center", kde si můžete zaboovat jeden z nabízených výletů, využít nemotorových sportů (jako je například kayak nebo paddle board) zadarmo a nebo si za poplatek vypůjčit nějaký motorový za poplatek. Zde se také můžete dozvědět více o "Manta Trust", speciální fond, který se zaměřuje na podporu mant. Právě tady na ně můžete přispět a jednu si "adoptovat". Na ostrově se samozřejmě nachází velké fitness centrum s velkou terasou, která slouží na ranní jógu. Pokud chcete opravdu zrelaxovat, zabookujte si masáž v jejich AVI Spa, které se nachází v blízkosti majáku. Každý host na masáž dostane svojí vlastní villu, která je opravdu krásná. Kromě masáží, si můžete zabookovat i kosmetické procedury nebo jednu z prodecur v rámci Tradiční čínské medicíny, která se tady na ostrově také provozuje. 

DSC_2941 DSC_2586-2 DSC_2852-2

OVERALL RATING

We've been to Maldives three times in 6 different resorts - and we can agree that usually you don't get the see the value you're paying for. In our opinion, Intercontinental Maldives Maamunagau is one of the hotels where everything is one point and you can definitely see the value you are paying for - the island is beautiful, there is a lot of marine life, the food is amazing and to summarize everything was perfect basically, We think this was one of our best stays in Maldives and we would come back right away - we were even thinking about staying longer than we initially planned on. Unfortunately we had to leave this paradise but we would come anytime we could. I hope it's going to be soon...

Na Maledivách jsme již byli 3 krát a celkem jsme navštívili 6 rezortů. Musím říct, že v několika rezortech jsme měli pocit, že platíte víc za značku než za služby. Podle nás Intercontinental Maldives Maamunagau rozhodně není jedním z nich. Podle nás byl náš pobyt naprosto bezchybný a cena nám přišla víc jak férová. Ostrov byl moc hezký, viděli jsme hodně druhů ryb, mantu, delfíny a během našeho šnorchlování i želvu. Služby nám přišly taky bezchybné a jídlo bylo vynikající. Prakticky není snad nic, co bych rezortu mohla vyčíst - maximálně jeden den deště, za který ale nemůžou... Dokonce se nám tu líbilo tak, že jsme zvažovali, jestli nemůstaneme déle... bohužel to nebylo možné, ale doufáme, že se do rezortu ještě někdy (a snad brzy) znovu podíváme!

 * in collaboration with Intercontinental Maldives Maamunagau

SHARE:

1 comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig