Friday, June 19, 2020

SPENDING A DAY AT THE FOUR SEASONS PRAGUE

fs4-3

Good afternoon everyone! I hope you are all doing well. Two days ago I had the chance to spend a day at the luxurious 5-star hotel Four Seasons Prague. Now in the corona time it was the perfect oppurtunity to have a "staycation" in my city and give you a tip what to do in the hotel and why I think it's the perfect place to stay at.

Krásné odpoledne všem! Dneska bych Vám chtěla ukázat jak strávit perfektní den v luxusním, 5-i hvězdičkovém hotelu Four Seasons Prague. Ikdyž je tento tip spíše pro zahraniční čtenáře, myslím, že teď v koronovém období je skvělá příležitost zabookovat si například pobyt právě v Praze a objevit krásy České republiky. Já jsem si svůj pobyt rozhodně užila a pokud se v hotelu nebudete chtít ubytovat, mám pro Vás alespoň pár tipů, proč do hotelu zajít a co si tam dopřát.

fs-2fs2-3 fs5-2

3 PM: CHECK IN

The official check in starts at 3 pm however if the hotel has the availability, they will accomodate you sooner. Four Seasons Prague is located in the heart of Prague, directly at the Old Town riverside of Vltava. The hotel is a complex of 4 buildings and we had the chance to stay in their old building, in a beautiful Premier River Suite which was duplex of 2 floors - once you entered there was a closet, a restroom, a mini bar area and a living room together with the TV. On the upper floor you'll find spacious bedroom with a working area, another closet and a bathroom with a bar, shower and another toilett. From both floors you can enjoy a breathtaking view on the Prague's Castle, the river and "Malá Strana".

Oficiální checkin v hotelu Four Seasons Prague je ve 3 hodiny odpoledne - pokud bude v hotelu volno, tým Vás určitě rád ubytuje i dříve. Hotel se nachází v samotném centru Prahy, a to přímo na břehu Vltavy. My jsme byli ubytování v nádherném dvou-patrovém pokoji s přímým výhledem na Pražský Hrad, Vltavu a Malou Stranu. V přízemí jste vešli do předsíně, kde se nacházela prostorná skříň, toaleta a obývací pokoj se sedačkou, televizí a minibarem. V patře nad ním jste vešli do prostorné ložnice, kde se také zároveň nacházel psací stůl. Dále pak jste mohli pokračovat do prostorné šatny a velké koupelny s vanou, sprchovým koutem a druhou toaletou. Výhled, který můžete vidět na fotkách, byl z obou pater.

fs7-3 fs8-2

5 PM: BOAT TOUR

One of the experiences provided Four Seasons Prague, which I can for sure recommend, is a private boat tour on the river Vltava. We had an amazing, 1 hour long tour on a private boat with some refreshments and a captain who told us many interesting facts about Prague and the Czech Republic. I love being on boats, so I can for sure recommend this experience!

Four Seasons Prague nabízí spoustu růzých zážitků a nabídek - privátní projížďku jejich lodí po Vltavě mohu rozhodně doporučit. Loď si můžete zabookovat na libovolný počet hodin. My jsme jí měli pronajatu na hodinu a kromě neuvěřitelného zážitku, skvělého občerstevní a milého pana kapitána se také můžete těšit na spoustu zajímavostí ohledně Prahy a ČR obecně!

fs15-2 fs9-2 fs16-2

7 PM: DINNER AT "PIAZZETTA POP UP"

Our night ended in the restaurant's pop-up restaurant called "Piazzetta", which is serving mainly Italian and freshly grilled dishes. The restaurant has a great atmosphere - you're seated outside with a view on the Prague's Castle and together with the lights above you it makes a memorable experience.

Náš den jsme zakončili v pop-up restauraci "Piazzetta", která nabízí pokrmy z italské kuchyně a čerstvě grilované maso i ryby. Podle mě má restaurace krásnou atmosféru - kromě skvělého jídla se můžete těšit i na spoustu světýlek, květin a výhled na řeku a Pražský Hrad!

fs18-2 fs6-2

9 AM: BREAKFAST IN THE ROOM

I love breakfasts and especially breakfast with a view. I can highly recommend to stay in and make an order in the room service so that you can enjoy your breakfast in a bathrobe while overlooking the magical landscape of Prague.

Druhý den jsme začali velkou snídaní, kterou jsme si nechali donést na pokoj. Mohli jsme zůstat v županu, užít si pohodovou snídani a hlavně krásný výhled z našeho pokoje.

fs27-2

11 AM: SPA APPOINTMENT

Another thing which I can recommend for you to enjoy in the hotel: a treatment at their AVA spa. They have a large selection of both beauty and therapeutical procedures - personally I would go for a nice massage and relax a little bit. There's also a pool in the hotel so make sure to pack your swimsuit!

Mým dalším bodem programu byla návštěva AVA spa, které se nachází v přízemí hotelu. Nabízí velkou škálu kosmetických i zdravotních prodecur jak pro dámy, tak pro pány, dále pak například manikuru, pedikuru nebo různé zábaly a pleťové masky. Určitě si s sebou nezapomeňte zabalit plavky a vykoupat se v jejich krásném bazénu!

fs24-3 fs23-2

1 PM: CHECK OUT & LUNCH AT "COTTOCRUDO"

And how to end the stay? After checking out make sure to stop by in the famous restaurant called "CottoCrudo" which has also their own bar and a nice terrace where you can enjoy one of the traditional dishes or a special lunch menu which is offered during lunch time only.

Po check-outu ještě doporučuji zajít na oběd do restaurace "CottoCrudo", kde se zároveň nachází i hotelový bar. V restauraci najdete výběr tradičních jídel a během oběda také speciální obědové menu, které se podle mě opravdu vyplatí, především na jejich krásné terase! 

* in collaboration with Four Seasons Prague



SHARE:

1 comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig