Wednesday, November 18, 2020

MY STAY AT THE ONE&ONLY THE PALM

OOO-2

Good morning everyone! Today I would like to show you some pictures from our amazing stay at the luxurious, 5-star One&One The Palm. We spent amazing 3 nights in the hotel and to be honest - it felt more like staying on a private island rather than being on a city vacation. So if you would like to see more photos from our stay or would like to learn more about the resort, keep reading!

Krásné ráno všem! Dneska bych Vám chtěla ukázat pár fotek z našeho pobytu v krásného, luxusního 5-i hvězdičkového hotelu One&One The Palm. V hotelu jsme strávili 3 skvělé noci a upřímně - podle mě to byl jeden z  nejlepších pobytů, který jsme kdy v Dubaji zažili. Pokud se chcete o hotelu dozvědět víc, pokračujte ve čtení.


OOpalm33-2 OOpalm7-2 OOpalm8-2 OOpalm6-2

THE HOTEL

One&One The Palm is located at the very end of the Western wing of the Palm Jumeirah - which gives the property an exclusive location, which allows the guest enjoy a really intimate and private stay. The 2012 opened hotel has many things to offer: from "classical" hotel rooms to private beachfront villas, two pool areas over a 450 meters of private beach, 3 restaurants, a Guerlain spa with a gym and tennis courts to private marina and ships. I am pretty sure that every kind of traveller will find what he or she is looking for. To be honest - for me it was the most private, intimate and calm hotel which I've ever been to in Dubai. 

One&One The Palm se nachází na západní konci západního "křídla" Palmy Jumeirah. Díky této unitákní lokaci může hotel svým hostům nabídnout naprostý klid a soukromí. Hotel byl otevřený v roce 2012 a nabídnout toho může opravdu dost: kromě "klasických" pokojů se hotel může pyšnit i několika plážovými vilami, které svým hostům mohou nabídnout maximální soukromí. V hotelu také najdete 2 bazény, Guerlain spa s vlastní posilovnou a tenisovými kurtami, 3 restaurace a bary, vlatsní marinu a loď, která každou hodinu vyráží do sesterského hotelu One&Only The Mirage. Myslím, že každý si najde "to svoje". 

OOpalm4-2 OOpalm21-2 OOpalm26-2

OUR ROOM

Our room was located on the second floor. When you entered the room there was a mini bar area in the entry hall. Once you stepped in further, you were in a spacious bedroom where you could also find a sitting area, a working area and also a couch where you could relax. On the right side there was the bathroom with the closet area: spacious rooms with two sinks, a bathtub, a shower and a make-up table. On the left side there was a big balcony with a sofa and a table with chairs where you could enjoy an in-room breakfast. Our room was overlooking the Palm - with a direct view on the Atlantis and Atlantis Royale. The whole room was styled into light, warm tones which gave you a true feeling of the Middle East.

Náš pokoj se nacházel v druhém patře hotelu. Hned po příchodu jsme se ocitli v prostorné předsíni, ve které se nacházel minibar, společně s odkládácí plochou. Z předsíně jste pak vešli do velké ložnice, kde kromě postele byla také pracovní plocha, sofa s konferečním stolkem a také "odpočívací část" s křeslem. V pravé části pokoje byla koupelna, společně s make-upovým stolkem a šatníkem. Na levé straně byla pak terase se sedačkou a také s jídelním stolem a židlemi. Z balkonu jsme měli skvělý výhled na Palmu, včetně Atlantisu a nového Atlantisu Royal. Pokoj byl vybavený moderně, ve světlých a luxusních teplých tónech v arabském stylu.

OOpalm18-2 OOpalm12-2 OOpalm31-2

BARS & RESTAURANTS

As mentioned before, there is a total of 3 restaurants. All day dining, inclusive breakfast, can be enjoyed at the "ZEST". During breakfast you can enjoy a selection of a la carte drinks and dishes: everything we tasted was absolutely delicious. My favourite was without any doubts the coconut chia seed pudding which was served in an actual coconut. It doesn't happen to me very often that a hotel would have a large gluten-free selection of dishes - usually I am eating eggs in the morning because there is no other option. I have to say that in the One & Only The Palm this wasn't an issue: every day I enjoyed a different dish which made me super happy. During lunchtime and dinnertime you can order both Asian and International dishes. I can definitely recommend trying the sashimi and their signature sushi roll! Another possible dining option is the STAY by Yannick Alléno which is a modern fine experience which we unfortunately didn't have the time to try. However we did go to the 101 Dining Lounge and Marina which is located on the hotel's private dock. In this place you can come just for a drink or enjoy a full dinner experience. The atmosphere is truly amazing and what we loved a lot - was the signature drink called "Finding Nemo", served in a blowfish-shaped glasses. Even if you are not able to stay in the hotel, I can highly recommend paying a visit of the 101 - trust me, you'll love the drinks! We also enjoyed a full dinner: my night started off with a fresh, well seasoned tuna tartare and followed by a shared seafood platter. I have to say: this was one of the freshest fish and seafood I have ever eaten in my life. On the platter we got served a large selection of shrimps, squid, scallops, mussels, crab, white fish, lobster and octopus. After eating the food platter we unfortunately didn't have any room for dessert - however I believe it wouldn't disappoint either!

Jak jsem již zmiňovala, v rezortu najdete celkem 3 restaurace. "ZEST" má otevřeno celý den - včetně snídaně, která byla naprosto skvělá. Musím říct, že se mi nestává moc často, že by hotel měl velký výběr bezlepkových jídel: v O&O The Palm tomu tak rozhodně není. Každý jsem jsem měla jiné jídlo - za mě mohu rozhodně doporučit kokosový chia pudding, servírovaný v pravém kokosu, který je naprosto dokonalý. Během dne se zde pak servírují asijské a mezinárodní pokrmy. Večeři si pak můžete užít v jeidnčném 101 Dining Lounge and Marina, která se nacháží na privátním molu hotelu. Do 101 můžete zajít buď jen na cocktail - v tomto případě doporučuji signature "Finding Nemo", který je naprosto dokonalý - a v případě večeře mohu rozhodně doporučuji vyzkoušet Seafood Platter, ze kterého si můžete vychutnat mix čerstvých ryb a mořských plodů: od krevet, mušlí, bílé ryby, přes mušle sv. Jakuba a ústřic, až po sněžného kraba a humra. Hotel také nabízí "fine dining" s názvem STAY by Yannick Alléno - ten jsme bohužel ale neměli šanci vyzkoušet.

OOpalm9-2 OOpalm2-2

OVERALL RATING

Overall, I have to say that our stay was absolutely perfect. Usually our experience in Dubai hotels was a little different: many people, loud music and no privacy. I have to say that One&One The Palm is the opposite. We loved the stay and to be honest - shall we come back to Dubai, the One&Only The Palm will be absolutely one of our first options. For me - 11/10 in total!

Musím říct, že naše předchozí pobyty v Dubaji byly opravdu jiné: spousta lidí, hlasitá hudba, žádné soukromí. Tohle rozhodně nebyl případ nádherného One&One The Palm, který nám doslova sebral dech. Pokud se do Dubaje znovu vrátíme, bude tento hotel jedna z prvních voleb. Za mě celkově 11/10!

SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig