Thursday, April 8, 2021

MY 3 EVERYDAY ESSENTIALS (DURING COVID TIME)

ffp2-2
 
Good morning everyone! I hope you are doing well. In today's post I would like to show you a couple of my essentials which I use on a daily basis now during COVID-time. 

Krásné ráno všem! Dnes bych Vám ráda představila moje tři každodenní nezbytnosti, bez kterých se teďv době COVIDU neobjedu a které používám každodenně.

1. FF2 FACE MASK

No matter where you live right now, I think a face mask is something all of use need. In the Czech Republic it is mandatory to wear a FF2 mask everywhere you go. I got mine made by a Czech company which you can find here. In the Czech republic we usually get distributed masks which were made in China - however these Chinese ones are often not even certificated and made out of a cheap material which makes a couple of hours in the mask unbearable. When purchasing this mask made in the Czech Republic, you're not only getting a high quality product which is certificated and meets the requirements approved by the World Health Organisation (WHO). The mask was designed in a collaboration with the Technical University in Liberec and is being produced in the Czech Republic. The mask has a very high filtration rate, has a strap at the nose which means you can make it smaller in case you have a smaller face just like me and it also has elastic straps which are comfortable. There are 4 layers in the mask and it's also waterproof. Of course the mask is certificated. To be honest I don't only think that having a high-quality mask is important but also, especially now in the COVID times, I am trying to support local and smaller brands which I think is important. The price is cheaper when you buy more pieces so make sure to check them out here.

Resipirátor je věc, bez které se momentálně nikdo z nás neobejde. U nás v České republice se bohužel většinou distribuují respirátory vyrobené v Číně, přestože u nás v republice máme několik firem, které vyrábí kvalitní, české repirátory. Čínské respitáry jsou totiž vyrábené z levných materiálů a často nejsou ani certifikované - proto si myslím, že by každý z nás měl zainvestovat do kvalitního ČESKÉHO repitáru. Já jsem si svoje pořídila na tomto e-shopu. Jedná se o cestifikované FF2 respitáry, které splňují požadavky vydané Světovnou zdravotnickou organizací (WHO) a které jso vyráběny u nás v ČR. Filtrační materiál je vyrobený se spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci a respitár je vybaný páskou na nosu, takže pokud máte - stejně tak jako já - menší obličej, můžete si ho bez problémů utáhnout. Respirátor má celkem 4 vrsty, má vysokou filtrační shopnost a je voděodolný. Zároveň má také pohodlné elastické gzmičky - tudíž se v něm dá pohodlně vydržet i několik hodin. Cena se odvíjí podle počtu kusů - pokud si jich ojednáte 400, za kus zaplatíte 19Kč. Více info najdete zde -  a s kódem "barbora15" dostanete 15% slevu!

2. A LIP BALM

Another thing which I am using on a daily basis now in the lockdown is a lip balm. I usually suffer from dry lips and especially now I feel like taking care of my lips became really important. I am using this Rouge Dior Universal Lip Balm which I think protects and moisturizes my lips very well.

Další věc, bez které se momentálně neobejdu, je balzám na rty. I za normálních podmínek jsem často trpěla suchými, popraskaným rty, což se v poslední době zhoršilo. Po ruce tak mám vždycky balzám na rty - momentálně používám Rouge Dior Universal Lip Balm.

ffp21-2

3. FACIAL TREATMENTS

Another thing which I am using a lot nowadays is the mask device by FOREO called UFO which takes care of my skin and protects it from break outs, itching and being over-sensitive. This was mostly the case when I didn't care what kind of masks I am wearing - since I invested into a higher quality mask my skin also got better.

Stejně tak jako moje rty trpí i moje pleť. Proto se momentálně snažím o ni extra pečovat, a to především nejrůznějšími maskami - a to převážně od FOREO, které jsou podle mě naprosto super!

* in collaboration with MY2SHOP

SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig