Tuesday, November 9, 2021

OUR STAY AT LE SIRENUSE

sirenuse15-2

Good morning guys! I hope you are doing well. Today I would like to show you and tell you a little bit more about our stay at Le Sirenuse in Positano - which in my opinion is one of the best hotels in town. if you are considering staying in this luxurious 5-star property or simply just wanna see more pictures, make sure to continue reading!

Krásné odpoledne všem! Dneska mám pro Vás další post z Positana - a to konkrétně z hotelu Le Sirenuse, kde jsme během našeho pobytu na pobřeží Amalfi byly ubytované. V tomto postu bych Vám tedy chtěla ukázat pár fotek, které jsem v hotelu nafotila, a zároveň i zhodnotit náš pobyt. Takže pokud plánujete nebo přemýšlíte do hotelu jet, určitě pokračujte ve čtení!

sirenuse7 sirenuseootd7-2 sirenuse3-2

the hotel

As mentioned, Le Sirenuse is a luxurious, 5-star hotel located in the heart of Positano on the Amalfi Coast. In my opinion the hotel is the best choice for a stay in Positano: the location is ideal - you can simply walk to the beach or to one of the small boutiques which are located near-by. In the evening you get to watch a beautiful sunset and in the morning you get the early sunshine. There is a total of 58 rooms, 1 Michelin-star awarded restaurant - called La Sponda -, Aldo's and Franco's Bar. In the outside area you will find an outside pool with sun beds and inside of the hotel you can enjoy the spa and book one of the amazing treatments there. The hotel is also providing transfers, so if you are coming by air to Naples, you don't have to worry about how you're gonna get to the city.

Hotel Le Sirenuse se nachází přímo v srdci Positana. Jedná se o luxusní, 5-i hvězdičkový hotel, ve kterém najdete celkem 58 pokojů, které jsou rozprostřeny do 6 pater. Podle mě má naprosto skvělou polohu: pěšky dojdete na pláž, do butiků, supermarketu i okolních restaurací. Večer z něho máte krásný výhled na západ slunce a ráno naopak první sluníčko. V hotelu najdete i jedinou restauraci oceněnou Michelinskou hvězdou, která se jmenuje La Sponda. Součástí hotelu je také restaurace a bar Aldo's a Franco's Bar. Samozřejmě nechybí ani venkovní bazén s lehátky, který se nachází v blízkosti spa, kde si můžete dopřát masáž nebo další z procedur. Hotel taky nabízí možnost transferu - takže pokud přiletíte do Neapole, nemusíte si dělat starosti s tím, jak se do Positana dostanete.

sirenuse13-2
sirenuse14-2

OUR ROOM

During our stay we were sleeping in one the most iconic rooms on the 3rd floor. When you walked in, there was a hallway with a wardrobe and mini-bar area. On your right you could enter a luxurious, marble printed bathroom with a bathtub, two sinks, a shower and a restroom. If you continued walking straight from the hallway, you entered our bedroom. On the right there was a big bed with nightstands. Next to the bed you could relax in the seating area with a TV or walk out on our private balcony from which you could enjoy the most beautiful view and sunset. 

Během našeho pobytu jsme byly ubytované v krásném pokoji s výhledem ve 3. patře hotelu. Hned po příchodu do pokoje jste se ocitli v dlouhé předsíni, ve které se nacházel mini bar a skříň. Po pravé straně byla pak krásná, mramorová koupelna s vanou, 2 umyvadly, sprchovým koutem a toaletou. Z chodby vedla ulička přímo do ložnice, kde se kromě manželské postele s nočními stolky nacházel i menší obývací pokoj s televizí a hlavně také terasa, ze které byl opravdu nádherný pohled na západ slunce.

sirenuse8-2sirenuse5-2sirenuse8-2

THE FOOD

As we stayed only for one night, we unfortunately didn't have a lot of time for discovering the hotel. In the evening, we just ordered room service. I have to say that I was really amazed by the choice of the gluten-free dishes in the hotel. For my dinner I ordered a gluten-free pasta which was really amazing! In the morning we went to the breakfast at the Michelin-star awarded La Sponda which to me personally is really iconic. The breakfast room has such a special vibe as it is overlooking the city. For my breakfast I chose a healthy, gluten-free avocado toast with an egg-white omelett on the side. Everything was really amazing! As we went to Positano also last year, we had the chance to get a drink at the Franco's Bar which was truly amazing. Not only you get to watch the sun down with amazing drinks and atmosphere, but you get some popcorn on top as well

Jelikož jsme v Le Sirenuse strávily jen jednu noc, neměly jsme bohužel moc času na prozkumání "teritoria". Večer jsme si objednaly room-service: já jsem zvolila bezlepkové špagety, italskou klasiku. Musím říct, že mě opravdu překvapil výběr bezlepkových jídel a potravin. Obecně na hotelu jsem zvyklá na úzký výběr - pokud nějaký - takže bezlepkové těstoviny, chléb a těsto mě opravdu potěšily. Ráno jsme na snídani zašly do ikonické La Spondy, která má opravdu krásný snídaňový sál: je z něho výhled na celé město a podle mě má naprosto kouzelnou atmosféru. Já jsem k snídani zvolila bezlepkový avokádový toast a bílkovou omeletu a oboje bylo na 1*! Minulý rok jsme také měli šanci zajít do Franco's Bar (tenhle rok byl již zavřený), který všem mohu jen doporučit!

sirenuse2-2sirenuseootd4-2sirenuse9-2

OVERALL RATING

To me, Le Sirenuse is THE BEST place to stay at when in Positano. I think the hotel has so many great features - the best location which gives you both sun in the morning and a beautiful sunset in the evening, always friendly and helpful staff, beautifully decorated rooms and delicious food. I only hope to come to Le Sirenuse next year!

Pro mě osobně, Le Sirenuse je nejlepším hotelem v Positanu: a to jak spojí polohou, svým stylem, příjemným personálem a skvělým jídlem, tak i nádherným výhledem a super službami. Já už se těším na náš další pobyt v Le Sirenuse, který doufám, že bude brzy!

* in collaboration with Le Sirenuse

SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig