Thursday, May 2, 2024

5 DESTINATIONS TO VISIT THIS SUMMER


Good afternoon everyone! I hope you are all doing well. Today I am back with 5 destinations worth the visit this summer. Now it's the perfect time to book your stay so in case you are still in between places, maybe these tips will be helpful to you!

Krásné odpoledne všem! Doufám, že se všichni máte skvěle. Jelikož je právě teď ta nejlepší doba na plánování letních dovolených, výletů nebo rozluček se svobodou, rozhodla jsem se pro Vás sepsat 5 destinací, které stojí za to vidět. Doufám, že třeba článek někomu z Vás při plánování pomůže.

1. MALLORCA

Mallorca is beautiful and it is definitely a cheaper option to Ibiza. On the island itself there is plenty to do: if you wanna get a city feeling, make sure to take a scroll in Palma de Mallorca and get lost in the little streets and shops in there. Fancy a restful vacation? Then just stay in the hotel or at the beach! Wanna party? Mallorca is famous for its nightlife - no matter if you choose a beach club, a bar or a night club!

Mallorka je krásná a je rozhodně finančně přívětivější než Ibiza. Ostrov toho nabízí opravdu hodně: pokud toužíte po městě, zajeďte do hlavního města Palma de Mallorca, kde najdete spoustu krásných malých uliček, kaváren a obchodů. Pokud toužíte po relaxu, zůstaňte na hotelu nebo zajděte na jednu z místních vyhlášených pláží. Toužíte po párty? V Palmě, Magalufu nebo na Balamanu je jich opravdu hodně!

2. SARDINIA

The clearest sea water I've ever seen in Europe was definitely in Sardinia. To me, personally, this is the most beautiful island in Europe and I wouldn't hesitate a second to come back. However, to be perfectly honest, last summer was unbearable hot in July and August (and also super crowded = more expensive). I definitely recommend visiting in September first.

Na Sardínii jsem byla poprvé minulý rok a musím říct, že průzračnější vodu v Evropě jsem ještě neviděla. Pro mě se hned stala nejkrásnějším evropským ostrovem. Neváhala bych ani chvilku se vrátit zpět. Avšak musím říct, že červenec i srpen jsou opravdu neúnosnými (alespoň minulý rok bylo kolem 45 stupňů). Doporučuji tedy navštívit spíš v září, kdy jsou teploty již nižší a ostrov není ani tak přeplněný a předražený.

3. BUDAPEST


I feel like Budapest is the prefect city for a summer visit. The temperatures aren't usually super-super hot however if they are, you can simply visit one of their many spas and enjoy some time at the water!

Osobně si myslím, že Budapešť je skvělou letní volbou: teploty většinou nejsou neúnosné (oproti Římu například), a pokud se Vám přecejen horko udělá, můžete jednoduše navštívit jedny z jejich lázní a trochu se zchladit.


4. BARCELONA


Another city, which in my opinion, is offering the "best of both worlds" is Barcelona. The city is super fun to discover yet it has so many beach options (in or near the city). However again, it is quite busy during the school holidays, so late June or early September is a better choice!

Další město, které nabízí propojení kultury a moře, je Barcelona. V Barceloně je toho opravdu nespočet, co se památek, umění a kultury týče, ale zároveň nabízí i několik krásných pláží (přímo v i v blízkém okolí Barcelony). Opět bych ale doporučila se vyhnout prázdninovým měsícům, a do této metropole vyrazit buď koncem června nebo pak v září.

5. CINQUE TERRE

107214243_919612858542581_1479475729256858834_n

Cinque Terre offers the perfect share between city and beach. These 5 Italian cities are really fun to discover yet if it's getting too hot you can simply go to the beach and take a swim in their crystal blue waters. Additionally, it has Positano vibe without the Amalfi prices!

Cinque Terre je perfektním kompromisem mezi městem a mořem. Těchto 5 italských městeček je perfektním místem na "městský" výlet, ale zároveň má i několik krásných pláží - takže pokud se udělá moc horko, můžete jednoduše zakotvit na pláži a zchladit se v moři. Zároveň je vypadá trochu jako Positano, ale jako Amalfi rozhodně nestojí.



SUMMER MUST HAVES


SHARE:

No comments

Post a Comment

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig