Monday, July 9, 2012

PACKING TIPS & ADVICES

Key West, Florida

With comming holiday come vacations and trips as well and before you leave you have to pack your clothes, shoes and bags. There are two types of people when it comes to packing - the first take their whole closet just for a weekend getaway, the second one can walk 14 days in Paris in one shirt and shorts. I have to say, that I am the type nr. 1. That is the reason why I would like to give you some tips and advices about packing your closet.

Letní prázdniny trvají 2 měsíce, a proto hodně lidí vyráží na dovolenou. K tomu neodmyslitelně patří i balení věcí. Na světě jsou 2 typy lidí, co se týče balení kufrů - ti první si na víkendový výlet vezmou celý jejich šatník, ti druzí si vystačí s jedním tričkem celých 14 dní v Paříži. Já patřím k té první skupině. Proto bych Vám dát několik tipů, jak si sbalit jen to potřebné a zbytečné nechat doma.

at Sea World, Orlando, Florida

TIPS & ADVICES
1) Make a list of activities you are planning to do at your destination. You will need another clothes if you are going to city and another if you are going to the sea. Once you have this list, just imagine yourself there and imagine wha you are wearing. That will help you to get the first feeling, what you will need to pack.
2) Take more tops than bottoms because the tops are more combinatable. It should be 2:1 and the tops should be in some classy colours such as black, white, grey or cream because they go with anything.
3) If you have enough time before your departure - then prepare an outfit for each day. You can take pictures of it and then just see what you planned and wear that. It will sheer of packing you clothes you really do not need.
4) Do not pack on weight (at least if you are going to your destination). Leave some space for your finds because for example me - I always get something, no matter where I fly!

TIPY & RADY
1) Udělejte si seznam toho, co na daném místě chcete dělat. Jiné věci si vezmete s sebou na prohlídku města, jiné na pláž. List Vám udělá první představu o tom, co si tak s sebou vzít a co byste mohli potřebovat.
2) Vezměte si více topů než spodků, a to nejlépe v roměru 2:1. Topy se dají lépe a více kombinovat. Měly by mít základní barvu, čermou, bílou, šedou nebo krémovou, protože s těmi se dá zkombinovat úplně cokoliv.
4) Nebalte přesně gram na povolený limit (alespoň ne, když letíte tam). Nechte si nějaké místo na suvenýry nebo nákupy. Například já si pokaždé něco přivezu!

my closet in Florida (18 days)

BEACH VACATION (1 week)
clothes: 2 bikinis (best that you can combinate with each other), 4 tops/shirts, 1 blouse, 3 skirts (1 for daytime, 1 for night, 1 for both), 1 shorts, 2 daytime dresses, 2 nighttime dresses, 1 tunic, 1 sweater/cardigan, 1 pair of jeans, 1 blazer
shoes: 1 pair of flip-flops, 1 pair of sandals, 1 pair of flats, 1 pair of heels
bags: 1 large bag (plane), 1 evening bag (clutch), 1 beach bag
accessories: 1 - 2 sunglasses, 2 scarfs for beach, jewerly, belts

Playa del Carmen, Mexico, 2011

PLÁŽOVÁ DOVOLENÁ ( 1 týden )
oblečení: 2 plavky (nejlépe mezi sebou kombinovatelné), 4 tílka/trička, 3 sukně (1 na den, 1 na večer, 1 na oboje), 1 kraťasy, 2 šaty na denní nošení, 2 šaty na večerní nošení, 1 tunika, 1 svetr, 1 džíny
boty: 1 žabky, 1 sandále, 1 boty bez podpatku, 1 boty na podpatku
kabelky: 1 větší kabelka (letadlo), 1 večerní kabelka (psaníčko), 1 kabelka na pláž
doplňky: 1 - 2 brýle, 2 šátky na pláž, šperky, pásky


CITY VACATION ( 5 days )
clothes: 3 tops/shirts, 2 night/evening tops (which can be worn by day as well), 1 - 2 daytime skirt, 1 nighttime skirt, 1 - 2 shorts, 1 dress, 1 evening dress, 1 jeans, 1 knit/cardigan, 1 blazer
shoes: 1 pair of sneakers, 1 pair of sandals, 1 pair of heels
bags: 1 big bag (you will carry it for hours and throw there everything), 1 evening bag
accesories: sunglasses, jewerly, belts, 1 scarf

Key West, Florida
wearing Calvin Klein top, DKNY jeans, Ray Ban sunglasses, Louis Vuitton bag, Aldo boots

MĚSTSKÁ DOVOLENÁ ( 5 dní )
oblečení: 3 topy/trička, 2 večerní topy (které se dají nosit i přes den), 1 - 2 sukně na denní nošení, 1 sukně na večer, 1 - 2 kraťasy, 1 šaty, 1 večerní šaty, 1 džíny, 1 svetr
boty: 1 pár tenisek, 1 pár sandál, 1 pár bot na podpatku
kabelky: 1 velká kabelka (budete do ní dávat všechno a nosit jí hodiny), 1 večerní kabelka
doplňky: brýle, 1 šátek, šperky, pásky

WEEKEND GETAWAY (3 days)
clothes: 3 daytime tops, 1 nighttime top, 1 skirt (which can be worn by day and nigh as well), 1 pair of shorts, 1 dress, 1 pair of jeans, 1 knit/cardigan, 1 bikini (depends on when are you going)
shoes: 1 pair of sneakers, 1 pair of flats
bag: 1 larger bag
accessories: 1 scarf, jewerly, sunglasses, belts

London, 2008

VÍKENDOVÁ DOVOLENÁ ( 3 dny )
oblečení: 3 topy na den, 1 top na večer, 1 sukně (která se dá nosit ve dne i večer), 1 kraťasy, 1 šaty, 1 džíny, 1 svetr, 1 sako
boty: 1 tenisky, 1 boty bez podpatku
kabelky: 1 větší kabelka
doplňky: brýle, 1 šátek, šperky, pásky


What to wear in the plane?
Make sure that you are comfortable in your airplane-outfit. Take some shoes you can easily take on or take off. Wear some blazer or scarf - airplanes are usually cold.

I hope you liked this article and I hope it helped you!
And where are you going to go?

Co nosit v letadle?
Určitě si oblečte něco pohodlného. Také si vezměte nějaké boty, které se dají rychlo obout a zout. Sako a šátek je nezbytností, v letadlech bývá zima!


Snad se Vám článek líbil a snad Vám pomohl při balení.
A kam se chystáte?





SHARE:

31 comments

  1. super článok :) akurát teraz sa chystám na dovolenku a hádam mi tento článok pomôže. Najťažšie bude pre mňa obliecť sa do lietadla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. děkuji Simone! Jsem ráda, že Ti pomůže ;) Do letadla doporučuji něco pohodlného a teplejšího. A velkou kabelku, kam se dá hodit všechno a nic tam nenajdeš ;)

      Delete
  2. Prý podobný článek :D Jsi mě rozesmála :D... Takový můj druhořadý z Česka bych určitě s tímto mega článkem nesrovnávala :)
    Nádherné fotky
    Opravdu skvělý článek

    ReplyDelete
  3. This is a wonderful article! I really like that you listed some exemplary packing lists, this helps a lot! Actually, I was thinking about making such a post, too, but now that you have done it so much better... :) Really really good post!

    xoxo, Dani of glitzerglitzer.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Dani! I know that feeling when you are crying over your suitcase two hours before departure and do not know what to pack. I hope it will be helpful!

      Delete
  4. Krásné fotografie. A skvělý článek, mnoha lidem určitě pomůže :-)

    www.czechblondyn.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. úžasný post!! Hrozně hrozně se mi líbí! :))

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  6. Great tips!

    *Enter my Romwe Giveaway here: http://madridforniagirl.blogspot.com.es/2012/07/romwe-giveaway-special-leggings.html*

    ReplyDelete
  7. Skvělý článek....Dlouho jsem nikde na dovolené nebyla, ale myslím, že mi to do budoucna pomůže, protože jsem děsný zmatkář...:)

    http://thoselovelywings.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Panejo, ten článek je úplně super. Líbí se mi, hezky si to všechno napsala a ty fotky k tomu. No nádhera. :)

    ReplyDelete
  9. Úžasný článek, moc se mi líbí :)

    musliwithmilk.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Tak to je teda uitečné, fakt sis s tím dala práci. Moc pěkné. A kde ses naučila tak dobře anglicky? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. děkuji. Ano, práci mi to dalo a strávila jsem nad tím asi 3 hodiny. Jsem ráda, že ohlas je pozitivní a snad to někomu pomůže při balení! Ale článek mně bavil psát, také asi budu dělat častěji!

      Delete
    2. A angličtina je jen ze školy. Možná je na vyšší úrovni díky cestování a díky zážitkům - jako rezervování letenky po telefonu kvůli hurikánu, řešení uletěného letadla v Bostnu nebo volání na policii v Tampě :D

      Delete
  11. Tak to je krásný, užitečný článek! Moc se ti povedl :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji Hani! Doufám, že bude užitečný!

      Delete
  12. šikovný článek :)) balím dost podobně, hlavně podle toho, kam na dovolenou jedu. jsem ale člověk prvního typu - beru s sebou vždycky hrozně moc věcí :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. já také! :) ale někdy jsem prostě zoufalá a skoro brečím nad kufrem :D

      Delete
  13. Thanks you for all.
    Im going to try my list for Roma

    ReplyDelete
  14. WOW dein Schrank *.* Ich liebe deine Chaneltaschen, wird Zeit, dass ich mir auch endlich eine hole. Weiß auch nicht warum ich das nicht schon längst getan habe.
    LG & I enjoy you posts & blog :)
    Sabina

    ReplyDelete
    Replies
    1. danke danke! :) es freuet mich, dass du meine taschen magst :) danke!

      Delete
  15. aw i would of loved to meet you when you came to florida
    i live in miami :)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig