Friday, October 19, 2012

SHOPPING  TIP & REVIEW:  ROMWE


Because there was no review for a long time, I decided to write one. I had no new products, so I decided to pick one of the e-shops and write a review on it. I have picked Romwe. Romwe started on a Christmas night in 2009 as a small vintage shop. Within only 6 months it became one of the most famous e-shops selling high steet fashion. I looked first at Romwe about year and half back. Since then it belongs to one of my favourite stores. They alway sell hot high-fashionable pieces and always come up with new ideas. They update their site every day with a lot of new clothes, shoes and accessories!

Jelikož a protože se tu dlouho neobjevila žádná recenze, rozhodla jsem se jednu napsat. Nemám žádné nové produkty na otestování, a tak jsem si vybarala e-shop Romwe, o kterém bych ráda napsala recenzi. Stránka Romwe byla spuštěná o Vánocích 2009 jako malý vintage e-shop a během neuvěřitelných 6 měsíců se stala jednou z předních internetových stránek prodávající "high-fashion" oblečení. Poprvé jsem se na stránku dostala zhruba před rokem a půl a od té doby patří k mým nejoblíbenějším e-shopům. Vždycky mají něco, co se mi líbí a co je právě "in". Navíc každý den mají nové zboží.

QUALITY

Some of you might think that label "Made in China" says: "Definitely do not buy, the quality is poor." That is definitely not true. If I should compare the quality to some other store, I would say it is like the H&M one. It happened to me once, that there was a small hole in my top. But that is it. I am really satisficted with the quality of Romwes clothing, jewerly and even shoes!

KVALITA

Když vidíte cedulku "Made in China", tak první, co Vás asi napadne je, že tričko si na sebe vezmete jednou a pak bude samá díra. Ale to vůbec není pravda. Kdybych měla přirovnat kvalitu oblečení Romwe k nějakému jinému z obchodů, bylo by to třeba H&M. Za tu celou dobu, co jsem si oblečení z Romwe objednávala, se mi stalo jenom jednou, že jsem měla malou dírku v topu ve švu. Ale to je všechno. Celkově jsem s kvalitou spokojená jak u oblečení, tak u bot i doplňků!

SIZING

They say that sizing in e-shop from Asia runs smaller. Actually I have always ordered my size - S and it always (luckily) have fit alright. I have never had any problem with the size. I must say that when they did not have S, I ordered M and it fit as well. So maybe M runs smaller.

VELIKOSTI

Říká se, že velikosti v e-shopech z Asie jsou menší. Já jsem s nimi ale prozatím problém neměla - vždycky jsem si objednala mojí velikost (S) a vždycky mi seděla. Musím akorát zmínit, že když neměli S, tak jsem si objednala M, a také mi sedělo. Takže M je podle mě menší než v Evropě. 

SHIPPING

Romwe offers a free worldwide shipping which is amazing. They offer also Express and Next day shipping. However if you choose this type, you will have to pay a lot of extra taxes, which is in my opinion baseless. It takes about a week before the order it shipped. To Czech Republic the shipping usually takes about 6 - 9 days.

POŠTOVNÉ A ZASLÁNÍ

Romwe nabízí celosvětové zaslaní objednávek zdarma. To mi přijde super. Také nabízí za příplatek Express a Next day poštovné. Podle mě jsou ale tyto dvě zbytečné, protože u nich platíte extra daň - když já jsem si objednala Express a musela jsem doplácet něco málo přes 20 euro. Když si zvolíte to poštovné zdarma - neplatíte nic, ani žádnou daň. Trvá jim zhruba týden než Vám objednávku vyřídí a po zaslání trvá zhruba 6 - 9 dní než přijde.
* DPH a CLO: Já jsem ho ještě nikdy neplatila. A to jsem měla objednávky třeba i za 160 dolarů. Jestli chcete vědět, jak na to, napište mi na mail.

SAVE,SAVE,SAVE

Every month there are special promo codes, that give you sale and make you save money. Everyone receives 20% off the first order. For October the promo codes are:
$35 off $155+ at Romwe - code: Oct35
$25 off $115+ at Romwe - code: Oct25
$15 off $80+ at Romwe - code:  Oct15

SLEVY,SLEVY,SLEVY

Každý měsíc Romwe udělá speciální kódy, které Vám při zadání na konci nákupu zajistí určitou slevu. Každý dostane 20% na jeho první objednávku. Další kódy pro měsíc říjen jsou:

sleva $35 z $155+ na Romwe - kód: Oct35
sleva $25 z $115+ na Romwe - kód: Oct25
sleva $15 z $80+ na Romwe - kód:  Oct15

Follow on Bloglovin - Like me on Facebook - Follow on Twitter Ask me on Formspring

SHARE:

11 comments

  1. ještě bych se chtěla zeptat, jak je to s platbou. Platí se přes kartu přes paypal, nebo si to normálně přepočítá peníze do korun českých samo?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. platí se kartou i paypalem, jak chceš,přičemž by se ti to mělo strhnout v českých korunách, pokud nemáš speciální dolarový účet :)

      Delete
  2. Skvělý článek! Já to právě moc neznám, tak jsem moc ráda, že někdo něco takového napsal:) Uděláš ještě nějaké jiné eshopy? :)

    ReplyDelete
  3. Skvělý článek! Díky za radu :)

    musliwithmilk.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. bezva! stručně, výstižně:)

    ReplyDelete
  5. No, tato stránka je mi moc sympatická, ale zatím z ní nic nemám:/ Doufám, ale, že ji někdy vyzkouším a budu spokojená!

    ReplyDelete
  6. Super článek, můžu se jenom zeptat, jak jsi platila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paypalem :) To je nejjednodušší :)

      Delete
    2. A někdy si mohu vybrat věci v určité hodnotě zdarma :)

      Delete
  7. Z romwe som párkrát objednávala, síce nie za svoje peniaze, ale tiež som nikdy nemala s nimi žiaden problém, s kvalitou som spokojná a balík mi vždy prišiel načas. Z ázijských e-shopov, z ktorých som zatiaľ objednávala mám romwe najradšej a takmer každý deň ich web navštívim a rada si tu prezerám oblečenie :)
    Inak pre pár dňami som čítala na jednom blogu, že slečna vyhrala ich súťaž, ktorú usporiadali na FB a za balík musela nakoniec zaplatiť skoro 40€ clo. Ja som tiež clo ani nič podobné zatiaľ neplatila a dúfam, že ani nebudem.

    ReplyDelete
  8. It's definitely one of my favorite online stores. They have fantastic items at such low prices :)

    Lubna
    www.ellevox.blogspot.com
    www.ellevox.blogspot.com
    www.ellevox.blogspot.com
    www.ellevox.blogspot.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig