Friday, January 11, 2013

NEW IN: BALENCIAGA GIANT 12 CITY

Photobucket

Because some of you asked me questions about this purchase I decided to make an article about it. First of all I want to say that I am not doing this to show off or anything, I just want to give you advice in case that you would like to buy a Balenciaga bag. I did not buy it in a standart way. The Balenciaga bags belong to the absolute classics and I got obsessed with them a couple of moths ago. 

Protože jsem na Formspring a Instagramu měla několik otázek ohledně mojí poslední kabelky, rozhodla jsem se, že o ní napíšu článek. Jako první bych chtěla říct, že ho nedělám, abych se mohla vytahovat nebo něco podobného. Jelikož jsem si vybrala verzi, která není dostupná na eshopu
a koupila jsem jí nestandarní cestou, možná by Vás mohlo zajímat, jak to tedy bylo.


I will be talking about the Giant 12 City in rose gold in black. I have to admit that I expected the bag a little bit bigger, but I am completely happy about how the bag looks like. I chose this type and that was a big problem since it was available only at the US site. So I decided to contact Balenciaga and they told me, that a real store in Paris is carrying one. I contacted them, filled in the forms and transfered money to them. That 
all took about 6 days, because of the holiday. I paid 15 euros for the shipping and it arrived within 4 working days.

Vybrala jsem si typ Giant 12 City v černé a v rose gold. Musím přiznat, že jsem ji čekala o něco větší, ale každopádně jsem s ní moc spokojená a nelituji jediného halíře. Rose gold jsem zvolila, protože mi připadá jemnější a prostě se mi líbila víc. Ale to byl ten háček. Tato verze je v eshopu k 
dostání pouze v USA. Nejenže tam vyjde dráž, ale musela bych čekat (a to jen možná) další 2 měsíce, a to se mi nechtělo. Proto jsem kontaktovala přímo Balenciagu. Odpověděli mi, že tento typ prodává jejich obchod v Paříži. Ten jsem tedy konktakovala, domlouvila se s nimi, vyplnila všechny papíry a převedla peníze klasickým převodem. Jelikož se nejednalo o platbu po internetu, ale o převod, trvalo to asi 6 dní.
Pokud byste někdy něco takového platili, musíte se uvést jako plátce všech poplatků. U mojí banky to bylo něco kolem 500 Kč. Poštovné jsem platila 15 euro a doručili mi jí během 4 pracovních dnů. Jelikož se jedná o koupi v EU, neplatí se už nic navíc.

Photobucket

This part might be the most interesting for you. I know you might be wondering ,,Where did you get money for this?!". I have saved my money since August, which is 5 months. I earned a lot by selling (under the price) my two destroyed Chanel bags, also I made some money by selling my old clothes and from adverts on my Tumblr. I have bought it by myself. I really like this bag and I understand why it belongs to the classics.
If you have any questions, feel free to ask me. And how do you like my new bag?

A tahle část bude pro Vás asi ta nejzajímavější. Vím, že se většina z Vás asi diví ,,Kde si v 16 vzala peníze na Balenciagu a koupila sis jí úplně sama?". Sama jsem si předtím drahou kabelku nekoupila, ale teď už nechci být vázaná na rodiče. Takže jsem se v posledních 5 měsících, co jsem na ni šetřila, trochu omezila. Hodně mi "pomohlo", že jsem prodala mé dvě zničené Chanelky, také mi přišly peníze za reklamy na mém Tumblr, něco z prodeje oblečení nebo z psaní článků. Takže ano, jde si na ní našetřit a podle mě záleží hodně i na člověku, protože ne každý, když šetří, peníze neutratí a ne každý by do kabelky investoval. Mě se líbí a už se nemůžu dočkat až si jí vezmu. Pokud máte nějaké dotazy,
ráda je zodpovím. A jestli se tu objeví komentáře typu "Hm, super fejk", ráda ukážu účet :)
No, a jak se Vám líbí?


SHARE:

40 comments

  1. zaujima ma: kolko sa da zarobit z hentakych reklam na malo sledovanom tumblri?

    ReplyDelete
  2. zajímalo by mě, kde jsi prodala ty zničený Chanelky. na tvym eshopu jsem si žádný nevšimla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky jsem je tam neprodávala, použila jsem stránku designer-vintage.com. Tam se prodaly rychle (podle mě rychleji než by se prodaly tady) :)

      Delete
  3. A za kolik se dají prodat takový dvě zničený fejkový Chanelky, stačí to na jednu repliku Balenciagy?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty si neuvěřitelně trapná a ubohá ;)

      Delete
  4. I kdyby ti ji koupili rodiče, tak co :) Lidé budou bohužel vždycky plný závisti.. Je nádherná, taky bych ji chtěla. Bohužel se bojím, že patřím mezi ty, co na ni nenašetří.

    ReplyDelete
  5. Kolik stála, pokud mohu znát cenu? :)

    ReplyDelete
  6. I kdyby sis doma jen píska, že ji chceš, tak to nikoho nemusí štvát:) Gratuluju, je vážně krásná!!! Díky tobě jsem si "založila" prasátko, do kterého si šetřim na svojí vysněnou kabelku :)
    M.

    ReplyDelete
  7. skoda, ze si si kupila "ten isty" druh giant 12 ako ma pavlina http://1.bp.blogspot.com/-2AL7M57pOPc/UC0YhowqF0I/AAAAAAAAFtQ/fKCzRLmYJac/s1600/IMG_9450.jpg, ono ked tie fotky porovnas su tam viditelne rozdiely (material, velkost studs, aj ten pribeh vyznel minimalne smiesne, neni ti to trapne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Co to kecáš? Ukaž svou Balenciagu!
      Ty lidi jsou vážně ubohý..

      Delete
  8. nesnazis sa tak trochu kopirovat pavlinu jagrovu? dufam ze ti coskoro pribudne do zbierky aj kabelka od philipa lima:D

    ReplyDelete
  9. Je vážně překrásná. Moc ti jí přeju. Užij si ji a nenech si radost zkazit případnými hnusnými komentáři.

    ReplyDelete
  10. Tak ukaž tedy účet, možná ti sem pak přestanou chodit podobné komentáře, až jim všem vytřeš zrak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. né, to čo sme v dobe starej aby sme si tu dokazovali niečo také?
      a áno nech aj ešte ukáže daňové priznanie rodičov aby sme ohodnotili či si ju môže dovoliť :) :)

      Delete
  11. má úplne iné prevedenia ako pavlína, aj dievčatá z CC majú myslím, že túto verziu. Halo, to nie je HM, že majú jednu kabelku v jednom prevedení.
    a podla mňa je úplne jedno či by si to kúpila za svoje, alebo jej aj pomohli rodičia. ja sama som student a neviem si predstaviť že by som všetko zvládala bez ich podpory, bohužiaľ pri mojom štúdiu nemám ani chvíľu času na brigádu, úprimne rodičia sú radšej keď sa venujem štúdiu a nebehám po brigádach.
    jasne mala som ich pár, a keď je príležitosť si niečo zarobím, ale nedá sa to všetko zvládnuť len tak :)
    A je na svete tisíc dievčat, ktoré majú menej rokov ako Barbora a rodičia im kupujú drahšie a viac drahých kabeliek, ale bohužiaľ česko, ani slovensko sa ešte nedostalo na tú úroveň, aby dokázalo prekúsnuť, že niekto má viac, niekto je iný.
    Barborka len si ju pekne užívaj, v rose prevedení je moc krásna.

    ReplyDelete
  12. no já třeba nevím, z čeho bych si na ní pět měsíce šetřila :D
    každopádně, je nádherná, ta rose barva se mi moc líbí, a celkově tahle kabelka nemá chybu! :)

    ReplyDelete
  13. Baru, toto normálně nedělám, a vím, že není nad životní zkušenost, ale přesto mi nedá ti říct, aby sis uvědomila, že udávat odprodej dvojice starých Chanel kabelek jako něco, co má podpořit tvou vizi osamostatnění se od rodičů v 16 letech, opravdu není to správné. Neuvědomuješ si cenu peněz. 90% slečen, které čtou tvůj blog, by nebylo schopno ušetřit na věci, o kterých tvrdíš, že sis je koupila za peníze, které sis ušetřila, protože ses omezila ve svých osobních výdajích. Pro ně by totiž už tyto tvé osobní výdaje na občasný nákup v Zaře nebo kafe ve Starbucks znamenal vrchol toho, co si mohou dovolit. Snad mi rozumíš.. Je jen vinou věku a životních zkušeností, že tvrdíš, že tvá rodina pochází ze střední třídy. Ne, nepochází. Máš štěstí na dobré rodinné zázemí pro tento koníček. Tečka. Kdo se s tímto nesmíří a píše ti agresivní anonymy, že jsi rozmazlená, je pitomec, kterému se nemusíš zpovídat nebo se ho pokoušet uklidnit slovy o osamostatnění se od rodičů.. Každopádně Baru, máš výtečný vkus a píšeš velice čtivě! Tento blog nepatří k oblíbeným žádnou náhodou;) Ať se daří.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Souhlasím.. Opravdu nevíš, co jsou to peníze, neuvědomuješ si jejich hodnotu. Pavlíně tu kabelku přeju, je jí 22 nebo kolik a už má na to věk i možnost si na to vydělat, jenže tobě je 16, koupit si něco takového v tomhle věku je absolutní zhýralost. Já tady nechci nějak ventilovat, co dělají moji rodiče, podstatný je, že by mi toho nejspíš mohli kupovat víc, než kupují teď - ale nedělají to! Od mala mě učí, že peníze mají velkou hodnotu a nic není jen tak zadarmo z čistého nebe. A upřímně bych ti přála pár lekcí finanční gramotnosti, aby se ti otevřely oči. Vždyť plat některých lidí je někdy míň než polovina té tvojí kabelky, nemluvě o tom, že z toho musí zaplatit plyn, elektřinu, jídlo.. prostě životně důležité věci. A to mnohdy počítají každou korunu! Já absolutně chápu, že někdo má víc, a jiný zase míň. Tak to je, bylo a vždycky bude - to je úplně přirozený. Ale že si holka ve tvým věku koupí něco takového a ještě to interpretuje jako věc, na kterou si sama vydělala... to opravdu působí jako výsměch vůči všem těm lidem, kteří se pro patnáct tisíc měsíčně dřou jako koně (např. učitelé), aby z toho mohli uživit rodinu. A pak seš tu ty, nezletilá holka a kabelka jako jejich dvojnásobnej plat.

      Delete
    2. Terezo, uvědom si, co řikáš. Pavlíně je sice 22, ale brigádu nemá, takže nevim, co na tom vidíš. A netahej sem, jak se kdo má. Každého svého štěstí strůjce. Nevíš, čím si Bára prošla, tak to laskavě nesuď. A podle toho, že si koupí Balencigu, se to nedá soudit. Jasně, každej si na ní nevydělá, ale je každýho věc, kolik a za co peníze uratí, ale když si jí koupí, neznamená, že je rozmazlenej fracek. Takže až Barču potkáš, tak teprve laskavě suď :)

      K.

      Delete
    3. Tady nikdo netvrdí, že Barča je rozmazlený fracek, ale to, že je od ní povrchní říkat, že si na tu kabelku našetřila - prodala Chanelky, které jí koupili rodiče (pokud to tak není, promiň, Baru). Průměrný člověk nemá ani ty, aby je mohl prodat. Výraz typu 'čím si prošla' si prosím ušetři, zní to jako kdyby zažívala válku v Koreji nebo tak :) Proto si dovolím souhlasit s komentářem Terezy - moji rodiče, ačkoliv na to mají, mě nutí vážit si věcí a ceny peněz, právě proto mi takovou kabelku nekoupí a musím chodit na skutečné brigády (kde je nutná má fyzická přítomnost klasickou pracovní dobu, někdy i víc) - abych si rozmyslela, jestli peníze mých rodičů a svoje za tu kabelku vůbec chci dát, a tohle Barči podle mě chybí :) Nevím, jestli teď mluví jako 'podle sebe soudím tebe' - ale i když mi táta někdy takovou věc chce koupit, cítím pak vůči němu jakousi zodpovědnost mu říct ne...

      Delete
    4. Souhlasim s holkama..je to povrchní v 16ti letech machrovat účtem od Balenciaga. Bára podle textu, kterej publikovala moc dobře věděla,jaké reakce vyvolá..už v samotném článku obhajuje původ financí,trošku zbytečný..buď to na ní mám a nekomentuju to, nebo na ní nemám a hlavu mi to netrhá..je to trošku nevyzrálé,..splnila jsem si v 16sen Balenciagou, život je trošku o něčem jiném..

      Delete
    5. Aha, a ty by si nechtěla ukázat pravost kabelky kdyby ti tady anonymové nadávali do fejků?? :D víš co, tak jedni tady nadávaj do fejků, druhý to berou jako povrchnost a vychloubání. Lidi, nikdo se Vás na Váš názor k tomuhle neptá a je jen na Barče, kolik do kabelky dá. A ikdyby, tak tohle je blog o módě, takže tu asi tašky od vietnamců za pajdu nenajdete.

      Delete
  14. Promiň ale ty pohádky o vydělávání jsou přeci zbytečný. Kabelka je krásná, na Birkin ani Celine sice nemá, ale i přesto je hezká. Tvrdit pořád, že z peněz na tumblru, který sleduje pět lidí a z narozenin našetříš na Birkin atd. je nesmysl. Nemáš povinnost lidem vysvětlovat, kde co bereš. Nic jim do toho není.

    ReplyDelete
  15. Tenhle model od Balenciagy se mi moc nelíbí, klasické 2.55, Boston bag, Antigona, Birkin atd jsou mnohem hezčí:)

    ReplyDelete
  16. ja sa priznám, že sa mi kabelky balenciaga nepáčia (nie, fakt to neni preto, že na ne nemám)...no dôležité je že s páči tebe a o to predsa ide:)
    každopádne chcela som vyjadriť že ťa veľmi obdivujem, že sa si v 16tich dokázala zmobilizovať a našetriť si na ňu sama:)

    ReplyDelete
  17. já se omlouvám, ale to bys nenamluvila ani slepému, že ta kabelka je originál. kabelky ,,giant" maji cvoky o dost vetsi, které mají jiný tvar. kůže také není tak leská a vypadá přirozeně z kvalitní ovčí (popr. jehneci, nejsem si jista) kůže a ne z materiálu, který je uměle zmačkaný jak jen se to dá. no nic, uzij si ji a prosim priste se zamysli, jestli se těmi pohadkami ala kontaktovani francouzkeho obchodu, nesnažíš přesvědčit hlavně sama sebe :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prosimtě, než něco takového napíšeš, tak si zjisti všechny informace. Já mám Giant 12 City (nečekané po přečtení nadpisu), která není stejná jako Giant 12 Work od Czech Chicks a Pavlíny. Jinak asi nevíš, že kabelka "nedrží" tvar kvůli své kůži, a jestli si myslíš, že ti tady povídám pohádky, tak se mrkni na youtube ;) a pro případ, tady je účet: http://i47.tinypic.com/2eckdoz.jpg. Doufám, že ti zveřejnění tvého komentáře udělalo radost ;)

      Delete
    2. Nauč se rozeznávat fejk a originál, anonyme!

      Delete
  18. Ježiš holky.. Když vás tak štve, že si Bára může v 16 pořídit takovouhle kabelku, tak na její blog vůbec nechoďte. ABSOLUTNĚ nechápu proč by vám měla dokládat nějaký důkaz o pravosti, i kdyby si koupila ledvinku z tržiště a tvrdila, že je to poslední model od Prady, tak vám to může bejt úplně ukradený. A že nezná hodnotu peněz? To, že si může dovolit takovýhle věci rozhodně neznamená, že si peněz neváží. Někdo si radši koupí nový lyže, někdo kabelku. Uvědomte si že, každýho baví něco jinýho a ona si radši koupí oblečení než něco, za co utrácíte větší sumy zase vy. No a to jak se do ní navážíte kvůli tomu, že jí to platěj rodiče, to je vážně směšný. Předpokládám, že její rodiče si všechno tvrdě vydělali a vybudovali a je jasný, že pokud mají hodně peněz, do své dcery je dají, ať už je to na cokoliv, když jí to baví a udělá jí to radost. Kdyby ty peníze měli vaše rodiče a byli ochotni vám takový věci kupovat, myslím že byste těžko odmítli:)

    Jinak Barčo, kabelka je krásná a v tom provedení rose gold se mi taky líbí nejvíc:) Já taky když chci něco, co zrovna nemají v nabídce, tak píšu úplně všude, jestli by nebylo možný to nějak sehnat:D Člověk z toho má pak o to větší radost, když se mu to podaří:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skvěle napsané, musím souhlasit :)

      A kabelka je krásná Barčo!!

      Delete
  19. uvedomte sa, prosim vas, ako keby bola pavlina jedina, kto ma tasku od balenciagy.

    ReplyDelete
  20. Wow ! Love this bag ! I just discover your fantastic blog ! Would you like to follow each other ? Let me know !
    Come to see my new POST
    EIDESIGN GLAMOUR

    ReplyDelete
  21. COŽE? Ono jí je 16 let? :-O Tak to zírám, myslela jsem, že jí je tak kolem 24. V tom případě vypadá neskutečně staře. Měla jsem za to, že na ty drahý věci bere v Německu, že si tam vydělává.

    Narovinu lidi, řekněte mi, která 16ti letá holka má v šatníku, takhle drahý věci?

    ReplyDelete
  22. Některé děti po světě mají už v kočárku oblečení od Ralpha Laurena a slečny v USA kabelky LV,Chanel...Je hrozné, že u nás v Čr jsou lidé tak závistivý. Proč by si to nekoupila, když chce a může. Já můžu narovinu řítct, že nemusím mít pouze značkové tašky a oblečení. Nelíbí se mi třeba,že značkové kabelky jsou vyráběny z kůže například ohrožených krokodýlů ....Ale nikdy bych si nedovolila někomu na blog napsat nic sprostého nebo urážlivého. Vypovídá to pouze o omezenosti a nepřejícnosti. Ten kdo tu kritizuje ,by si přál mít alespoň polovinu věcí,co má Barbora.

    ReplyDelete
  23. ahoj,
    mne je jedno odkial mas peniaze na nu, ak sa ti paci a mas na nu tak si ju kup :)
    ja na nu nemam a este nebudem mat dlho

    chcela by som ti napisat skor, ze (ber to v dobrom) podla mna sa ti ta blond hrozne nehodi, kazdemu sa hodi nieco ine, podla mna by to cely outfit (kazdy) pozdvihlo keby si skusila nejaku svetlohnedu taku v studenych odtienoch, v tmavej by si bola prilis bleda
    ale si mlada skusaj co cches, len som chcela povedat svoj nazor

    ReplyDelete
  24. I've got a question barbora, do you earn money with this blog? And where do you sell your old clothes and bags?

    ReplyDelete
  25. To je křiku...všimli jste si vůbec, že Báře tatínek v jednom dni koupil PRAVOU birkinku, PRAVOU chanelku a PRAVOU celine? http://www.voguehaus.com/2012/04/dubai-photos-1-arrival-dubai-mall.html

    Bára prostě žije na stejné úrovni, jako její rodiče. Jestli její maminka nakupuje kabelky u Hermés, není důvod, aby si Bára odskakovala pro svoje do Orsay nebo do HMka, kvůli "skromnosti", nebo z "výchovných důvodů". Měla by to mamince se sklopeným zrakem odmítnout, že nechce Chanelku, ale radši nějaký kousek od Bati? Nebo ty vaše vzkazy byly vlastně adresovány jejím rodičům? Ti si to tady ale asi nepřečtou a Bára těžko jejich chování ovlivní. Až budete mít svoje děti, poznáte, že koupit dětem cokoliv, co vás finančně nezruinuje, je to nejmenší, co jim S RADOSTÍ můžete dopřát. S radostí pro VÁS.
    Jestli někdo z dětí "nezná cenu peněz", tak jsou to lidi, kvůli kterým se zadluží rodiče, přijdou třeba v exekuci o dům, byt, zařízení - proto, aby jejich poflakující se děti nestrádaly, mohly si něco koupit anebo prostě jen nešly do vězení. A to Bára evidentně není. Snaží se, studuje, píše blog, články...rozhodně není líná, naopak. Mohla by mít kabelku jen tak bez práce, od rodičů, však to píše sama, a vydělané peníze prohýřit. Ona si je přidala k základu od rodičů a koupila si, co chtěla. sama si ji sehnala, šikovně si vykomunikovala a zajistila nákup nedostupné kabelky. Vám nikdy rodiče nepřidali na vysněnou věc? Jsem si JISTA, že ano (byť to bylo asi míň - každý dá, co může). Věřím, že její rodiče jsou na ni pyšní.
    Bára s velkou pravděpodobností nebude nikdy žít "z ruky do huby". Narodila se se stříbrnou lžičkou, vystuduje prestižní školu a peníze a styky jejích rodičů jí zajistí prestižní povolání i příjem - možná zdědí rodinnou firmu. Je pracovitá, chytrá, šikovná, snaživá a přičinlivá - není důvod, proč by neměla být úspěšná. S velkou pravděpodobností si najde partnera na stejné společenské úrovni, jako se ona UŽ TEĎ pohybuje. Jestli se něco nezvrtne, tak Bára si ty Chanelky bude kupovat celý život. Ona se nemusí učit nosit laciné kabelky.

    Mmch. tahle kabelka stála i s poplatky nějakých 35 tisíc. To není tolik. To je cca 65 pracovních dní na brigádě u McD. Při studiu na střední škole se to dá za půl roku zvládnout bez ztráty kytičky.

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig