Monday, June 24, 2013

FITSPIRATION: ADVICES & TIPS


A lot of you have asked me questions about my body, exercises and food I eat in order to stay fit. I have thought that it might be useful to summarize this all in one article. I would like to tell you what I do in order to keep my weight and stay fit!

Hodně z Vás se mě ptalo na to, jak cvičím nebo co jím, abych se udržela fit. Otázek to bylo celkem dost a proto si myslím, že by pro Vás mohlo být užitečné, kdybych všechno shrnula do jednoho článku. Dneska bych Vám tedy chtěla dát tipy ohledně udržení postavy, které já dělám.


Here's how I look like after 3 months of exercising. Sometimes something sweet is necessary!

EXERCISES
I think that the most important part is exercises. I exercise every single day and I got used to it. Now, when I don't feel well and I am not able to exercise, I feel bad. I take it as a part of my day. I wasn't satisfied with my legs only, so I do just "legs-exercises". I have started with this video, but as the time went I started to do only some skills for a longer time. I had a big motivation and I got used to it quickly. I saw the result in about 2 weeks.

CVIČENÍ
Podle mě je cvičení nejdůležitější z "celého procesu". Já cvičím každý den (ca. 10 - 15 minut). Zvykla jsem si na to a když si z nějakého důvodu nezacvičím (např.: nemoc), tak z toho mám špatný pocit. Cvičím jenom na nohy, protože jenom s nimi jsem nebyla spokojená. Začínala jsem tímhle videem. Postupně jsem ale nějaké cviky vynechávala a jiné dělala déle. Výsledky jsem začala vidět už během 2 týdnů.

Smoothies are perfect for summer. I make them as a snack by mixing strawberries, milk and greek yogurt. My usual lunch - a salad. For snack I eat a lot fruits as well (my favs are blackberries, strwaberries and cherries). My usual breakfast - cornflakes and white yogurt. Sometimes I add some fruits as well.

FOOD
Food plays a big role as well. My rule is "eat clean" - I eat a lof fruits, salads and sushi. I am vegetarian - the only meat I eat is fish meat. Also pay attention to what you drink, because all sweet lemonades have a lot sugar and kilo joules, so I recommend you to drink clean water only. Of course you can eat some cake or ice cream, but you shouldn't do it very often. I, personally, go rather for a (carrot)cake or Frozen Yogurt than for chocolate. What I don't eat all is fast food or some sauces. It's important to eat more times a day in smaller portions.

JÍDLO
Samozřejmě důležuitou roli hraje i jídlo. Já se řídím pravidlem "eat clean" - jím tedy hodně salátů. ovoce a také sushi. Jsem (poloviční) vegetarián - jím jenom rybí maso. Rozhodně si dejte i pozor na to, co pijete. Všechny limonády a slazené vody obsahují hodně cukru, proto bych doporučila pít jenom obyčejnou vodu. Čas od času mžete "zhřešit", ale rozhodně by to nemělo být každý den. Já si radši dám nějaký dort (mrkvový) nebo Frozen Yogurt než doma čokoládu. Co jsem z jídelníčku vyřadila úplně? Těžká jídla, fast food a omáčky. A je také důležité jíst v menších porcích víckrát denně!

Don't drink too many alcoholic drinks. It contains a lot of sugar and some drink has the same energy value as some meals! And finally - we're ready for the summer season!

ANOTHER ASPECTS
Also get a lot of sleep. That will make you feel better. And don't stress yourself much, because for example when I stress myself a lot, I eat more, have a bad mood and feel bad. I think that is all and if you had any questions, you can ask me here, on my Ask.fm or my Formspring! :)

DALŠÍ FAKTORY
Určitě je důležitý spánek. Nejenže se cítíte lépe, ale také máte více energie. Moc se nestresujte. Například já když se stresuju, jím mnohem víc, mám špatnou náladu a celkově se necítím moc dobře. To by bylo asi všechno a pokud máte nějaké dotazy, ptejte se v komentářích, na mém  Ask.fm nebo Formspring! :)


SHARE:

39 comments

  1. Já s nohama spokojená nejsem, kouknu určitě na video a snad mě to bude motivovat:)

    ReplyDelete
  2. a hlavne sa vyhýbať alkoholu a cigaretám, to je najväčší zabijak na krásne a zdravé telo

    ReplyDelete
  3. já to mám teď naopak, s nohama jsem naprosto spokojená, kvůli jízdě na kole, ale břicho a celkově vršek potřebuju shodit :). Mě by stačilo vyřadit sladké a začít víc cvičit, ale poslední dobou jsem celkem líná:D:/

    ReplyDelete
  4. hrozně ráda pořád pozoruju, jak se na všech stránkách objevují motivační články na to jíst zdravě a ne takové ty proana myšlenky co byly dřív :) je konečně vidět, že se svět ubírá lepším směrem

    ReplyDelete
  5. skvělý článek, já se také snažím cvičit každý den, ale s jídlem je to marné, nikdy to nevydržím a musím si dát nutellu nebo milku :D)

    ReplyDelete
  6. super článek,taky se to snažím dodržovat,ale jednou za čas prostě je nějakej ten bad day :)

    ReplyDelete
  7. haha vegetarián co jí ryby :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20120225011202AAX1Gxg ;)

      Delete
    2. podle mě teda ryba je taky maso, ale naprostá většina lidí, co znám, je za maso nepovažuje a tím pádem jsou vhodné i pro vegetariány:)

      Delete
    3. Já jsem se považovala za 1/2 vegetariána, ale všude, když jsem řekla, že jím ryby, mi řekli, že ryba maso není :D Ať už je, nebo není, pointa je, že žádné jiné nejím :)

      Delete
    4. nejde o maso samotny, ale o zabijeni a pojidani zvirat omg

      Delete
    5. A co tedy ryba je? Z anatomického hlediska to má svaly jako savci, takže jejich stavební hmota je maso, žádné dřevo nebo plast. Takže vegetarián nejsi a kdo říká, že vegetarián je, ale vlastně rybí maso jí, tak neví co říká a je smutné, že nejste schopní si přiznat věc, nad kterou by se pozastavila snad většina dětí v mateřské školce.

      Karolína

      Delete
    6. Nevím co to je, ale jako maso klasifikovaná není ;)

      Delete
    7. Se pak nedivím, že maj lidi vegetariány za idioty, když vždycky někdo vyrukuje s něčím jako "jsem vegetarián a jím ryby"...

      Delete
    8. Tak zkus použít obyčejný selský rozum a sama si odpověz na otázku 'Co je to ryba?'. Na nějaké blbé tabulky se vykašli, sama napíšeš 'rybí MASO' a pak 'jsem vegetarián'.. Nepřijde Ti to divné, jo? Pak je asi něco špatně..

      K.

      Delete
    9. Už jen věta "Jím jen rybí maso" a pak pod ní "Ryba není maso"..no nic.

      Báro, když už argumentuješ tím odkazem, koukni sem : http://en.wikipedia.org/wiki/Fish_(food)#Fish.2C_meat_and_vegetarians
      "Vegetarians don't eat fish, and consider that fish is meat, since it is the flesh of an animal."

      Wiki je přecejen trošku víc, než nějaká Yahoo otázka. Mimochodem, je jich tam mraky s odpovědí, že ryba maso je. Ti muselo trvat dlouho vydyndat zrovna tu, co se ti hodí.

      Delete
    10. Záleží na člověku, ne na tom, co říká wiki. Já také jím jen rybí maso, kašlu na ostatní lidi: Ano, máte pravdu, je to maso, ale pro mě je to prostě něco jiného. Taky záleží na tom, proč nějaký člověk nejí maso: Třeba to není kvůli zabíjení zvířat, ale jen z chuti, pocitu. Ty vaše argumenty jsou irelevantní.

      Delete
    11. ryba opravdu není považována za klasické maso, po chemické stránce je struktura dosti odlišná :)
      Barčo někteří si nedají pomoct, mimo to já s tvým stravováním zcela souhlasím, dříve jsem byla zaryzá veganka, ale pak jsem začala jíst ryby a cítím se mnohem lépe, a stejně tvrdím, že jsem vegetariánka, protože si nemyslím, že je špatné si jednou za čas dát kousek ryby a hlavně jsou zdravé! :)

      Delete
  8. super článok!
    ja tiež riešim stále len nohy, takže tip na video sa mi hodí. inak drepujem alebo behám :)

    ReplyDelete
  9. Kdo by to byl řekl, že jsi mohla být nespokojená se svýma nohama! Máš je perfektní :)

    ReplyDelete
  10. Skvělý článek, závidím ti tvé nohy taky na nich pracuji. Mohla bys mi prosím říct, kdes koupila ten věnec z květin co máš na hlavě ? :)

    ReplyDelete
  11. Vegetariánka, která jí maso...ha ha ha ha ha ha. To jíš ryby, protože jsou ošklivější než prasátko nebo protože ti rybička víc chutná? A pokud ryba není maso, tak z čeho se vlastně skládá? :D

    Ty jsi hloupoučká, ale neříkej o sobě alespoň, že jsi vegetariánka, pak vypadáš ještě víc hloupě.

    ReplyDelete
  12. Hlavně potřeba napsat, holky, je mladá, zatím se jí toho moc neukládá, počkejte až ji bude 20 a více. Potom má zásluhu genetika...cvičením 15 min denně toho opravdu moc nevytrhnete.

    A samozřejmě taky závidím, jak vypadá a nemusí prakticky nic dělat, ale když jsem byla mladší, byla jsem na tom stejně ;-) Pak přišlo období kolem 20- ti let antikoncepce a začalo to být horší.

    Jediné, co je pravda, důležité je jídlo, je to to nejdůležitější, můžete makat jak divé, ale pokud správně nejíte, nepůjde to.

    ReplyDelete
  13. Parádní inspirace! :) Jsi krásná.
    Taky žiju zdravě, jen tedy už je mi 23 a musím říct, že je pravda to, že už nic není zadarmo. Sladký si neodepírám, jen jsem omezila zbytečný cukry - nesladím čaj atd, ale jednou týdně se řádně sprasím a pak to doženu alibisticky na rotopedu. :)

    ReplyDelete
  14. Kde je ten odkaz na videjko ? :)

    ReplyDelete
  15. Podle mě to dost přeháníš :) na to že je ti 16... co budeš dělat ve 40ti? Vždyť jsi štíhlá od přírody, tak proč si huntuješ tělo zbytečně už takhle mladá

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nejsem štíhlá od přírody, na nohou rozhodně ne. A ve 40 budu cvičit ještě víc :)

      Delete
    2. Vždyt se nijak nehuntuje :-D Jestli ti 15min přijde jako huntování, tak to přijď někdy na atletický trénink a uvidíš, co vyvádí 16-ti leté holky ;-) Tohle je cvičení opravdu jen zlehka a rozhodně tím nic nezhubne, max. se jí trošinku zpevní stehýnko, ale jen trošinku, tuk nezmizí ;-) Na to jsou jiné věci ;-)

      Delete
    3. Psala jsem potom, že nemyslím to cvičení :) Deset min je úplné nic, sama cvičím hodinu denně, ale spíš to hlídání se mi přijde přehnané :)

      Delete
    4. Aaaha, to se omluvuju :-D Jídlo si moc nehlídá, jen píše, že nejí fast food, tak to bych souhlasila...není to vůbec dobré na postavu...i když pravda, zatím to řešit nemusí, ale pokud si nenavykne za nezdravé jídlo, tak dobré pro ní do budoucna...nebude to muset nějak hlídat...:-D Hlavně hooodně dnešních dětí nebo mladistvích by možná mělo omezit fast foody :-D

      Takže jen tleskám, že o sebe takto dbá ;-) Alespon, co se jídla a módy týče ;-)

      Delete
  16. To cvičení je v pohodě, 10 min denně nic není, myslela jsem to spíš s tím hlídáním celkově :)
    Že to jako moc řešíš, na to jak jsi hrozně mladá

    ReplyDelete
  17. já potřebuju spíš břicho no.. jinak jsem hubená až moc :D ale to břicho zpevněný fakt nemám.

    ReplyDelete
  18. Poloviční vegetariánka? Stoprocentní pí*a.

    ReplyDelete
  19. jak se stravuješ na internátu? sama si vaříš,chodíš na obědy nebo si kupuješ? zajímalo by mě to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do školy si nosím s sebou menší jídlo (svačinu + ovoce na oběd) a pak jím na intru, kde si sama vařím :) V neděli si přivezu zásoby na celý týden :)

      Delete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig