Thursday, May 8, 2014

MY CLOSET ESSENTIALS


A lot of you have asked me about my closet essentials, that are worth to invest in. I thought it might be helpful to show them to you in one article. I have picked the top 10 things in my closet, that I wear almost daily and I couldn't live without. So, here they are and I hope that this article will help you.

Hodně z Vás se mě ptalo, které kousky považuji za základ šatníku, tak jsem se rozhodla je shrnout do jednoho článku. Vybrala jsem celkem 10 věcí, které nosím skoro denně a bez kterých bych se neobešla. Myslím, že je to i změna od outfitových článků a doufám, že někomu z Vás případně pomůže :)


1. Skinny jeans


Well fitted skinny jeans is for me the absolutely number 1 must have in my closet. I think that everyone should own a pair of black and blue jeans. Personally, I love Topshop Leigh Skinny Jeans - they are more elastic and high waisted, so that works the best for me. A jeans can be worn in a daytime or in the nighttime, so this is the absolute must have!

Dobře pasující džíny jsou podle mně absolutní základem šatníku. Myslím, že každý by měl vlastnit alespoň jeden pár černých a modrých džínů. Mně nejvíc vyhovují džíny Leigh z Topshopu. Jsou elastičtější než většina džín a mají i vyšší pas, čímž mi absolutně vyhovují. Džíny se dají nosit jak ve dne, tak na večer, k podpatkům i k botám bez podpatku, uvolněně i elegantně. Proto si myslím, že jsou džíny dobrá investice!

2. The handbag


A piece that is in my opinion worth investing is an universal designer bag. First it's important to say, that the quality is definitely a bing difference to all cheaper bags. You can carry a lot of thing in the bag, however the bag won't get destroyed that easily. Besides, a designer bag can bring your outfit to another level. If I should pick one of my designer bags, it would be probably my Celine bag. I feel like it is the perfect everyday bag - you can fit a lot of things in the bag, it still has shape and it can be worn in the nighttime as well! If you are thinking about getting a designer bag, I highly recommend to buy a black bag as your first designer bag. Black is the most universal color, so you can wear is basically with anything.

Věc, do které se podle mně vyplatí investovat, je designérská kabelka. Jako první je důležité zmínit kvalitu, která je s běžnými řetězci nesrovnatelná. Ne nadarmo se říká, že Vám taková kabelka vydrží celý život. Můžete v ní nosit těžké věci, ale jen tak se Vám nezničí. Navíc si myslím, že designérské kabelky skvěle outfit doplní. Kdybych se měla rozhodnout pro jednu kabelku, kterou vlastním, byla by to pravděpodobně moje Celine. Vejde se do ní poměrně dost věcí, hodí se jak k volnějším, tak k elegantnějším outfitům a dobře se kombinuje. První kabelku bych si rozhodně pořídila černou, která se hodí prakticky ke všemu.

3. Leather jacket


A leather jacket is another thing that I wear almost daily. I love combining materials and a leather jacket can make your outfit more stand out. I personally prefer faux leather, since the jacket isn't that heavy and it fits me well. My favorite is from Sheinside.

Další věc, kterou nosím skoro denně, je kožená bunda. Ráda kombinuji materiály, což dělá outfit zajímavější. Osobně mám mohem radši umělou kůži. Přijde mi, že mi bunda sedí líp a že není tak těžká. Moji oblíbenou jsem si objednala ze Sheinside.

4. Black heels


Black heels is another good "investment" piece. Finding THAT pair is really hard - the heels should be comfortable, so that you can wear it for hours. I personally do not own any designer heels, but the last weeks I was thinking about getting myself a pair of Valentinos. My favourite heels are from Zara and Mango.

Černé podpadkové boty jsou podle mě další věc, která by v šatníku chybět neměla. Najít "ten pravý" pár není jednoduché - boty musí sedět perfektně, aby byly nositelné a nebolely Vás z nich nohy. Sama žádný pár z designérské dílny nemám, ale poslední týdny jsem uvažovala nad lodičkami od Valentina. Moje oblíbené podpatky jsou ze Zary a Manga.

5.  Watch


The only accessorize I wear every day is the watch. I own the Michael Kors watch in rose gold (which is my favourite) and Marc by Marc Jacobs watch in silver. I change them, because I dont like wearing silver and gold together. 

Doplněk, který nosím každý den, jsou hodinky. Moje oblíbené jsou v rose gold od Michaela Korse. Střídám je ještě se stříbrnými od Mraca Jacobse, protože nerada kombinuji zlatou a stříbrnou dohromady.

6. Blouses


I personally love blouses. There are many ways to wear them. I love layering it with sweaters, I feel like its such a nice detail to have a peeping collar. For me, a white, black and plaid blouses are the essential ones.

Halenky nosím často, hlavně pod svetry s vykukujícím límcem. Já beru černou, bílou a kostičkovanou halenku za základ.

7. Ankle boots


Ankle boots are the best! They are really comfortable and edgy, yet you can wear them in lot of combinations. I have three pairs of Vagabond boots and I can highly recommend them!

Kotníkové kozačky jsou nejlepší! Jsou pohodlné, vypadají dobře a také se lehce kombinují. Pořídila jsem si tři páry z Vagabondu a můžu je jenom doporučit!

8. Simple tops


I love simple tops, that you can wear with anything and look clean. I think that you should have some tops in black, white and grey. Also I think that a striped shirt is also a must-have.

Miluju jednobarevné, jednoduché topy, které se dají kombinovat prakticky se vším. Myslím, že každý by měl bílý, černý a šedý. Podle mě by v šatníku neměl chybět ani pruhovaný top.

9. Sunglasses


Sunglasses are something, I wear all-the time, no matter if the sun is strong or not. Ray Bans work the best for me. My number ones are Ray Ban Wayfarer (I own men ones).

Sluneční brýle jsou jeden z mých nejoblíbenějších doplňků. Určitě jste si všimli, že je nenosím jenom, když svítí sluníčko. Ray Bany mám ráda a myslím, že občas outfit skvěle doplní. Moje nejoblíbenější jsou Ray Ban Wayfarer (pánské).

10. Converse


In the last weeks I started to wear Converse a lot. I never thought that a pair of sneakers can look good in an outfit. I have two pairs of short ones (black, white) and a pair of ankle ones (black).

Poslední týdny jsem nosila často tenisky Converse. Nikdy jsem fanouškem tenisek nebyla, ale Conversky jsem si oprvadu oblíbila. Myslím, že pokud se dobře zkombinují, vypadají dobře. Pořídila jsem si dva páry nízkých (bílé, černé) a jeden pár kotníkových (černé). Všechny jsem objednávala z eshopu Spartoo.


SHARE:

30 comments

  1. Skvělý článek:)) a naprosto se vším s tebou souhlasím!!:)) Takové to věci by opravdu neměli v šatníku chybět:)) Jen ta pořádná designerská kabelka mi chybí, ale myslím, že teď když jsem student, není ani takovou nezbytností. Až budu mít pořádnou práci a budu sama vydělávat, do nějaké třeba zainvestuji, ale teď to ještě považuji za ne tak důležité:) A ještě nutně potřebuji bílou košili, ale zatím jsem bohužel nenašla žádnou takovou, která by mě nadchla a seděla mi:( Nemáš nějaké doporučení?:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem objednávala svoje se "zdobením" s Vjstyle a ty mi sedí suprově :) Jinak třeba Zara, Mango, Asos nebo Nelly :)

      Delete
  2. moc podařený článek :)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  3. Hodně pěkně sepsaný a souhlasím s tím! A krásné fotky k tomu, tvůj blog mě pořád hrozně baví.:) jsi skvělá.

    ReplyDelete
  4. Pekny clanek, dobry vyber :-) Souhlasim se vsim, akorat u kabelek sebojim, ze je vetsina kozenych, a ja kuzi odmitam :-/ Ale snad najdu nejakou "umelou".

    ReplyDelete
  5. so many great looks!

    www.bstylevoyage.blogspot.com
    xx

    ReplyDelete
  6. Taky s tebou souhlasím, nedávno jsem si konečně koupila černé skinny z Topshopu a už prakticky nenosím nic jiného, což už je na nich dost znát, haha! :)

    ReplyDelete
  7. Celine je krasna kabelka..raz by som si tiez priala nejaku dizajnersku :) Vagabond robi uplne uzasne boty a o to viac ma mrzi, ze na moju nohu akosi nesedia. Mam 38,5 a vagabondie botky su mi stale bud male alebo velke. Achjo ;(

    ReplyDelete
  8. Baru, tohle je jeden z nej postů co jsem viděla a ráda uvidím podobné =)

    ReplyDelete
  9. Super článek !! :)

    ReplyDelete
  10. skvělý článek a myslím, že spousta tvých essentials je i pro mě must-have, jako např. conversky, basic trika, kožená bundička i kvalitní hodinky :)

    ReplyDelete
  11. super shrnutí, k tomu není moc co dodat, snad jen by se tu hodily ještě nějaké šaty - bodycon v neutrální barvě (černé, tmavě modré,..), které se také velmi dobře kombinují (se sakem x koženkovou bundičkou, podpatky x tenisky) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určitě malé černé, ale jelikož jsem je na blogu nikdy neměla, tak jsem je do článku nezařadila :) Nosím víc jiné věci :)

      Delete
  12. Brilliant post! :)
    X

    http://lifeisbeauty1994.blogspot.ie/?m=1

    ReplyDelete
  13. Super príspevok ! Súhlasim so vštkým :)

    www.michaelakovalcikova.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. můžu se zeptat, kolik stály ty hodinky? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesnou cenu si bohužel už nepamatuju, dostala jsem je před 2 lety k narozeninám v USA, ale myslím, že něco kolem 250 USD....

      Delete
  15. Super článek, všechno hezky napsané tak jak to doopravdy má být :-) S čím asi nejvíce souhlasím jsou skinny jeans, mám jedny černé i modré a nosím je skoro pořád. Dál souhlasím s pohodlnou a velkou kabelkou, protože všude nosím vždycky moc věcí navíc, malé psaníčko si vezmu leda tak na ples nebo když si jen odskočím do města. Co také nosím často jsou kožené bundy, nemůžu si je vynachválit :-) Jinak musím pochválit tvé podpatky, jsou nádherné :-)
    www.bokattyna.blog.cz

    ReplyDelete
  16. Souhlasím ve všech bodech :)
    Ty kotníkové kozačky a kožená bundička jsou boží :)

    ReplyDelete
  17. Máš úžasný štýl :) Všetky veci sú tak krásne

    ReplyDelete
  18. Toto je parádny článok ! :-) absolútne súhlasím !

    ReplyDelete
  19. máš výborný vkus a podle mě taky vynikající cit pro módu! tvoje basic kousky jsou prostě super a moc se mi líbí jak píšeš :)

    ReplyDelete
  20. This is such a informative article especially if you don't exactly know how to combine pieces! I love my basics, I own all the things you pointed out and I can definitely agree with your choices. They're such nice and lovely basic pieces. Do you want the Valentino Rockstud heels, because they're a classic pair of heels as well. Good luck with your exams!

    ReplyDelete
  21. ankle boots, thing I love most

    visit mine,
    Miss Aa

    ReplyDelete
  22. Já bych se neobešla bez jedněch pěkných šatů, které se hodí na ven i na večer. Dneska nosí každý druhý skinny a koženou bundičku...je to už tak trochu uniforma:( Osobně si teda kalhoty nevezmu víckrát než jednou do týdne. Žena má nosit sukně!

    ReplyDelete
  23. Parádní článek! :)) Máš krásné outfity :)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig