Wednesday, July 9, 2014

BARCELONA TIPS & ADVICES


After my Paris and Vienna tips, today I would like to talk about Barcelona. The city is really amazing and we have seen some amazing spots that I would love to share with you. We went there for 5 days (when I count the arrival and departure day as one) and it was the perfect time to see what we wanted to see. I hope this will help some of you and if you, personally, have some favourite places, definitely write them in comments, because I would love to visit Barcelona one day again.

Dneska bych se chtěla věnovat Barceloně a případně někomu z Vás poradit, kam jít nebo co stojí za to vidět. Barcelona je sama o sobě nádherná a jsem moc ráda. že jsem jí mohla navštívit. S kamarádkou jsme letěly na 5 dní (když počítám den příletu a den odletu jako jeden), což bylo úplně akorát, abychom stihly vidět, co jsme chtěly vidět. Tak doufám, že případně dnešním článkem někomu pomůžu nebo poradím. Pokud máte Vy sami nějaká oblíbená místa v Barceloně nebo nějaké tipy, budu ráda, když mi je napíšete do komentářů, protože bych se do Barcelony jednou ráda vrátila.


Our flight //  At the airport

THE FLIGHT

We have booked a ticket by Vueling, which is a low-cost company. Flying from Europe, there are many low-coast companies that you can choose to fly with, however this one was the cheapest we found. We flew from Dresden (Germany), which is near the cities we live in. We have bought one ticket with a luggage and one without - we have shared the big luggage. i think that this is a really good idea, when you traveling with a friend just for a couple of days, because if each had a luggage, it would be too much and if hadn't, it would be too few. Then, the price was 128€ for each. The flight took about 1 hour and 40 minutes.

Do Barcelony létá mnoho nízkonákladových společností, např.: Iberia nebo Vueling, se kterým jsme letěly právě my. Odlétaly jsme z Drážďan, které obě máme mnohem blíž než Prahu a ze kterých byly i lety levnější. Co se týče letenek - koupily jsme si jednu s kufrem a druhou bez něho. Kufr jsme si pak rozdělily na půl, což mi příjde jako super nápad, protože mít 2 kufry na 5 dní by bylo zbytečné. Cena pak vyšla na 128€ za každou. Let trval kolem 1 hodiny a 40 minut.


The hotel pool on the roof // The best breakfast in Travel & Cake

HOTEL

There are many hotels that you stay at. We chose Melon Marina District because of the location, price and design. The total price for 5 nights (for a double room) was 337€ (without breakfast) which is a really acceptable rate. The rooms were smaller, but it was totally okay for us since we spent most of the time in the city. There is also a kitchen corner with a fridge on each floor and a pool on the roof (the view was amazing!) in each of the hotel buildings. Metro station was ca. 3 minutes away and there was also a shopping centre near our hotel.

Hotel jsme vybíraly poměrně dlouho. Jeden jsme měly vybraný delší dobu, ale v den, kdy jsme se rozhodly bookovat, byl už obsazený, a tak jsme se rozhodly (poměrně na posledmí chvíli) pro Melon Marina District. Pokoj pro 2 na 5 nocí bez snídaně nás vyšel na 337€, což mi přijde jako velice dobrá cena. Pokoje jsou sice trochu menší, ale na přespání bohatě stačí. Navíc na každém patře hotelu byla místnost s kuchyňským koutem a lednicí a na střeše každé budovy hotelu bazén se skvělým výhledem. Do stanice metra to trvalo pěšky asi 3 minuty a blízko hotelu bylo i několik super restaurací a nákupní centrum.

The view of Placa Catalunya // Fresh fruits from La Boqueria

TRANSPORT

Most of the time, we walked through the city, however we used metro a lot as well. I totally recommend the 10-journeys ticket for 10.30€. You save almost a half of the price for each ride. We have bought 1,5 tickets each. It's really good that you can share this with another person as well.

Většinou jsme po Barceloně chodily pěšky - pokud si "trasu" naplánujete dopředu, rozhodně se město (minimálně centrum) dá projít pěšky. Z hromadné dopravy jsme využily jenom metro a to většinou na místa, která byla pěšky hodně daleko. Doporučuji si koupit jízdenku na 10 jízd, která vyjde na 10.30€. Jedna jízda pak vyjde skoro o polovinu levněji než samostatně. Celkem jsme si koupily každá 1,5 lístku. Přijde mi super, že lístek můžete i s někým sdílet a také s ním dojet až na letiště (nebo případně z něho).

Cupcakes in Cup & Cake // Our second breakfast in Travel & Cake

RESTAURANTS & CAFES

Now, here comes my favourite part - talking about food! We have spent literally hours on the internet reading reviews, checking menus and photos of the restaurants. For breakfast/brunch you have to try Brunch & Cake (or their another location called Travel & Cake) - perfect atmosphere, nice design and the best food. They serve the best eggs benedict on waffles, deserts, smoothies or even yogurt with home-made granola (simply EVERYTHING tastes just like heaven). The prices are between 3 - 9€ and the locations near metro stations. For lunch/dinner I recommend a places Sensi in Barceloneta or Picnic with the best tapas. Also you have to go to La Boqueria near famous street Las Ramblas, which is a famous food market. They have a huge selection of fruit, fresh juices, sea food, nuts or baked food. You shouldn't miss italian gelato as well.

Restaurace a kavárny byly v Barceloně opravdu nezapomenutelné. Strávily jsme doslova hodiny na netu hledáním restaurací, čtením recenzí a koukáním na fotky jídla. Nejlepší místo na snídani/brunch je Brunch & Cake (nebo jejich druhá kavárna Travel & Cake). Snídaly/"Brunchovaly" jsme tam každý den - skvělá atmosféra, nádherný design a opravdu skvělé jídlo. Mají snad ty nejlepší vajíčka Benedict na vaflích a i jejich dorty, smoothies a domácí granola stojí za ochutnání (jednoduše všechno chutná božsky). Ceny za jídlo se pohybují mezi 3 - 10€. Obě lokality jsou přímo v centru, jen pár minut ze stanice metra. Na oběd/večeři doporučuji Sensi v Barcelonetě, Picnic nebo Granja Petitbo, který byl blízko našeho hotelu. Určitě byste si neměli nechat ujít trh La Boqueria u známé ulice Las Ramblas. Prodávají se tam čerstvé ovocné šťávy, ovoce, ořechy, koření, pečivo, ale také maso a mořské plody. A nezapomeňte ochutnat gelato nebo španělské xurros!

Fresh juices at La Boqueria // Another view of Placa Catalunya

SIGHTS

There are many famous sights in Barcelona. The most famous is probably Sagrada Familia in the city centre. Right now it was under reconstruction, so we haven't seen much of it. it coasts 14€ to get inside or 19€ to get upstairs. I think the money isn't really worth it, because there are places with better views. We have also seen the Plaça Espanya with the National Museum and the very nice view from it. You shouldn't miss Park Güell or Gràcia with the famous Gaudi buildings or Plaça Espanya.

Co se památek týče, v Barceloně je určitě z čeho vybírat. Nejznámější je Sagrada Familia, která je bohužel momentálně v rekonstrukci. Vstup stojí 14€ a vstup s výstupem nahoru 19€. My jsme si nezaplatily ani jedno a rozhodně nelitujeme. Mnohem hezčí výhled je z Parku Güell, kde najdete také známé stavby od Gaudiho (vstup 8€) nebo z restaurace v obchodním domě na Plaça Catalunya. Další stavby od Gaudiho najdete u ulice Las Ramblas nebo v Gràcii. Určitě si také nenechte ujít Plaça Espanya, kde stojí Palau Nacional společně se známou fontánou.

Shopping at Brandy Melville // Ice cream from fresh fruits

SHOPPING

It's a known fact that spanish brands are in Spain cheaper - Zara, Mango, etc. You'll these literally on each corner. However most famous store are located around Plaça Catalunya - for example streets Passeig de Gràcia with Zara, Zara Home, Brandy Melville or Mango or directly at the place - Hard Rock, big department store or Apple store. Another famous stores are located near Plaça Universitat - for example the only Topshop store in Barcelona

Je známé, že španělské značky jako Zara, Mango nebo Bershka jsou ve Španělsku levnější (a ano, je to pravda), takže se nákupy v Barceloně rozhodně vyplatí. Známé obchody jsou u Plaça Catalunya - například na Passeig de Gràcia najdete Brandy Melville, Zaru nebo Zaru Home. Přímo na náměstí pak velký obchodní dům s více značkami (jako je MAC, Chanel, Acne), Hard Rock Cafe nebo velký Apple Store. Další obchody jsou pak u Plaça Universitat, napřǐklad jediný Topshop v Barceloně.

Port of Barcelona // Yummy gelato

BEACHES

If you wanna to go to the public beach, you'll find most of them in Barceloneta. However they are really overfulled, you have to watch your stuff and have really limited space. If you are traveling to Barcelona because of the sea, I definitely recommend to book a hotel with a private hotel beach, otherwise you won't have much of it.

Pokud se rozhodnete zajít na nějakou veřejnou pláž, budete se muset vydat do Barcelonety. Musím říct, že většina z pláží je doslova přeplněná. Kromě toho, že máte opravdu limitovaný prostor, musíte si neustále dávat pozor i na věci. Pokud plánujete letět do Barcelony hlavně kvůli moři, určitě si zabookujte hotel se soukromou hotelovou pláží, jinak z plážování moc mít nebudete.



SHARE:

23 comments

  1. Super článek :))) Vypadá to tam hodně dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. Super článek, budu doufat že se někdy do Barcelony dostanu a tvé tipy mi budou velkou výpomocí :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Skvělý článek, snad se mi někdy poštěstí a tipy se mi budou hodit!

    www.thetasteofviolet.com

    ReplyDelete
  4. ooooooooo rozmyslam ze dalsia destinacia bude prave tam :

    ReplyDelete
  5. Sagrada Familia není v rekonstrukci, ona ještě totiž nebyla dostavěna a výhled taky není to, o co by tam mělo jít. Ale chápu, že pro tebe asi nejsou památky priorita, tak se o ně asi tak moc ani nezajímáš, když někam jedeš :) jinak si myslím, že pro všestranný přehled o Barceloně, jsou tvé tipy skvělé! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ona se prý už dostavuje už několik let, tak snad někdy bude hotová :D každopádně doufám, že tipy někomu pomůžou :)

      Delete
    2. No, ne několik, ale víc, než sto:)) a to hlavní je úžasný interiér, příště tam bez a lístky si kup přes než předem, vyhnes se radam. Krásné je i v uličkách starého města a na Montjuicu... Ještě tam mas co objevovat.

      Delete
    3. Přesně na to samé jsem se chystala reagovat, Bářina zmínka o "rekonstrukci" Sagrada Familie jen dokazuje, že architektura, umění a Gaudí nebude uplně její šálek kávy..

      Delete
    4. Každý se zajímá o něco jiného a nemůže vědět vše :) Nesuďte ji podle toho, že má jiné priority než vy :) Život by byl nudný, kdyby se všichni zajímaly o stejné věci, no ne? :)
      Jinak skvělý článek, Baru :)

      Delete
    5. Jenomže já jsem vevnitř už byla :) ale to nevadí. Každopádně je jedno, jestli se dostavuje nebo rekonstruuje, efekt je stejný :)

      Delete
  6. takové články se vždycky hodí ! :)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  7. Iberia neni nizkonakladovka ;) ale jeji odnoz Iberia Express jo. At se to neplete ... :)

    ReplyDelete
  8. Já bych se tam taky chtěla někdy podívat :)

    Zvu tě ke mě na giveaway o 20$, která probíhá na mém blogu :YOKO NGUYEN BLOG

    ReplyDelete
  9. ach, to jídlo <3 Barcelona vypadá z tvých fotek moc hezky, ačkoliv mě nikdy moc nelákala:)

    ReplyDelete
  10. mnam tu zmrzlinu bych si dala:D:) krásný fotky:))

    ReplyDelete
  11. Dokonalý článek! Hned bych jela na dovolenou! :))

    ReplyDelete
  12. v Spanielsku su myslim vsetky plaze verejne, cize sukromnu hotelovu plaz tam nenajdes

    ReplyDelete
  13. Parádně shrnuté, nenapsala bych to lépe. Byla jsem tam devět dní a snad se tam ještě podívám. Město mělo pro mě zvláštní atmosféru. Na trh jsem chodila skoro každý den - měla jsem kousek bydlení a od kamarádky kartu na bicing, takže to byla paráda ;-). Moc ráda na to vzpomínám a rozhodně všem doporučuji ;-). Btw "nejznámější" a nejvýraznější španělskou značku bych tam snad považovala Desiqual - obchody jsou na každém rohu a oblečení od nich tam nosí snad každej :-D. Také jsem si dovezla jednu kabelku: http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.cz/2013/03/h-necklace.html
    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.cz/2013/01/flare-jeans.html
    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.cz/2012/11/maxi-cardigan.html

    ReplyDelete
  14. Super článok, do Barcelony idem za pár dni tak určite využijem tvoje typy! :))

    ReplyDelete
  15. Moc užitečný článek, do Barcelony se taky chystám, tak se sem určitě vrátím pro tipy :) jinak krásné fotky <3
    Eva Hearts Life

    ReplyDelete
  16. Super tipy a skvělé fotky! Hned jsem si tenhle tvůj článek šoupla do složky mých tipů na dovolené a výlety, jelikož se příští tok nebo přespříští rok chystáme do Barcelony také:) nikdy jsem tam nebyla, ale hrozně ráda bych to tam celé prošla, zanakupovala si a užila si hezké město:))

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig