Sunday, August 24, 2014

MY AUTUMN ESSENTIALS


The summer comes nearly to its end, it is getting cold and rainy. Today's one of the rainy days at home in bed with my laptop. I am looking forwards to the autumn season, since it's my favourite part of the year and I thought I would show you what I am looking forwards to buying and wearing. This will be more like a guide or an inspiration to you - and I hope you will enjoy it! And don't forget to write below which autumn trends you like the most!

Posledních pár dní to venku spíš vypadá na podzim než na léto. Ochladilo se, většinou je pod mrakem a často i poprchává. Dneska u nás od rána prší, tak pravděpodobně budu celý den doma v posteli koukat na filmy, plánovat byt a projíždět eshopy s podzimním oblečením. Podzim je mým nejoblíbenějším ročním obdobím a moc se na něj těším. Dnesa bych Vám chtěla ukázat pár trendů/věcí, které plánuji nosit tuhle sezonu. Je to spíš takový inspirační článek, tak doufám, že se Vám bude líbit! A nezapomeňte mi napsat, jaké trendy máte rády Vy :)


1. LEATHER


There is no better time for leather than autumn and winter. I wear leather jackets during the year, however in autumn and winter I add leather shorts, skirts or sleeves. I feel like the leather brings something into the outfit - and I love combining materials! 

Kožené a koženkové věci nosím sice celý rok, ale na podzim a v zimě nejvíc. Kromě kožených bund často nosím i kožené kraťasy, sukně nebo třeba i rukávy u bund. Myslím, že kůže outfity skvěle obohatí a vypadají pak mnohem zajímavěji. 

2. COZY KNITS


Another reason to love autumn is because of the cozy knitwear. They look fantastics, warm you up and are so comfortable! I have literally tons of sweaters at home and I love the all! This year I would love to purchase some basic ones in beige/grey and also some big turtle neck!

Proč milovat podzim? Kvůli svetrům a tzv. "Sweater weather"! Jsou pohodlné, zahřejí a navíc i skvěle vypadají. Doma jich mám ve skříni už celkem dost. Tenhle rok bych si koupila nějaký béžový/světle šedý a na svém wishlistu mám i nějaký velký černý rolák!

3. ANKLE BOOTS



And the third reason to love autumn is the ankle boots, the most comfortable shoes ever. You will always find several pairs of ankle boots in my closet, because they are simply the best. I would love to purchase some brown for this season.

Kotníkové kozačky jsou dalším důvodem, proč miluju podzim. Jsou to snad ty nejpohodlnější boty. V mém šatníku mám hned několik párů, převážně z Vagabondu nebo od Jeffreyho Campbella. Tenhle rok bych si ráda pořídila ještě nějaké v hnědé.

4. SCARVES



I also own many, many scarves. They are really cozy, warm and I love bringing some colour by adding a checked red scarf! This year I would like to get some simple, one coloured scaves.

Stejně tak jako svetry zbožňuju i šály. Ať už kruhové nebo klasické, jednobarevné i vzorované, šály jednoduše miluju. V Londýně bych si ráda koupila nějaké "klasické" - nejlépe nějakou vínovou a béžovou.

5. KHAKI



Yesterday I discovered a couple of khaki blouses in my closet and immediately I had to wear one of them! I fell in love with the color and I think that khaki is an autumn statement that will never go out of fashion. On my wishlist I have a khaki sweater and a khaki parka!

Včera jsem ve svém šatníku narazila na pár khaki halenek a hned jsem si jednu z nich musela obléct. Momentálně se mi khaki strašně líbí a ráda bych si pořídila nějaký khaki svetr a parku. Myslím, že khaki je jedna z barev, která k podzimu prostě patří a tenhle rok jí tady na blogu uvidíte často!

6. GOLDEN DETAILS



Talking about autumn there comes gold to my mind. In autumn I wear a lot of beige, brown, red and khaki and I feel like these warm colour go with gold perfectly. I wear it on my watch, rings or bags.

S podzimem mám spojené zlaté doplňky. Většinou na podzim nosím béžovou, hnědou, červenou nebo khaki, ke kterým se nejvíc hodí zlatá. Zlaté nosím nejenom hodinky a prstýnky, ale často i přesku na kabelce nebo na detaily na límci u košile.

7. LEOPARD PRINT


Leopard print belongs to my favourites a couple of months right now. I was wearing the print on the shoes only. I would like get some leopard printed heels and maybe even a blouse or shirt.

Leopardí potisk jsem si zamilovala už před několika měsíci. Zatím jste ho na mě mohli vidět jen na botách, konkrétně na mokasínách a slip onech. Ráda bych si koupila i nějaké leopardí lodičky a možná i nějakou košili.

8. WRAPPED



Wrapped blouses, wrapped skirts, wrapped dresses - I simply love everything wrapped! I have many blouses in my closet, now I have ordered a skirt in black. I would love to get some wrapped playsuit as well.

Ať už zavinovací košile, sukně a šaty - všechno "wrapped" vypadá prostě super! Na blogu jste už mohli vidět pár takových košil, teď jsem si objednala ještě černou sukni a chtěla bych takový i playsuit.

9. PLAID



Plaid and autumn is a statement combination. Last season I got into the trend and I believe that this season you will see a lot of plaid outfits as well. I love plaid on jackets, shirts, skirts or shorts - plaid looks amazing on everything!

Už minulý podzim jsem se zamilovala do všeho kostičkovaného - košil, bund, sukní a kraťasů. Kostkovaný vzor určitě na blogu uvidíte, stále se mi moc líbí a doufám, že si ještě něco s ním pořídím!

10. LAYERS



Last, but not least, is my all time favourite trend - layers. I love collars over sweaters or really many layers in an outfit. I need to purchase some plaid black blouse for the autumn season.

Mým pravděpodobně nejoblíbenějším trenden je vrstvení. Ráda nosím košile pod svetry a schválně je nechávám vykukovat. Outfit je tak mnohem pestřejší. V Londýně se chci podívat po nějaké basic černé košili.

11. ALL BLACK EVERYTHING



Do I have to say something more? Black is always the it colour and all black outfits are recently my favourites! So I hope you enjoyed my tips for this season and don't forget to tell me which ones you personally love!

Musím k tomu říkat něco víc? Černá je prostě nesmrtlená klasika. Celočerné outfity jsem si v poslední době moc oblíbila a na blogu se nějaké rozhodně ještě objeví. Tak doufám, že se Vám článek líbil a případně někoho z Vás inspiroval na podzimní nákupy. Nezapomeňte napsat, jestli Vás takové články baví a bez jakých trendů si podzim neumíte představit! 

Follow on Bloglovin - Like me on Facebook - Follow on Twitter Ask.fm Shop my closet

SHARE:

23 comments

  1. cant believe its autumn soon ): dont want the summer to go away

    http://www.aboutacloset.com/

    ReplyDelete
  2. Vybrala si prekrásne fotky!:) Mojimi najväčšími favoritmi za poslednú dobu sú zlaté doplnky !! :)
    Fashion Passion by Erika

    ReplyDelete
  3. what a great post ! definitely agree about leather - you can wear it all year round but it's definitely best suited for autumn x

    CLUB AVENUE | BY ELZA BEATRISE http://club-avenue.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Super článek :) můžu se zeptat odkud je ta šedá "wrapped" sukně? :)

    ReplyDelete
  5. I have yet to buy ankle boots! They're so cute and seeign your posts on them, I think I now need a pair!
    XO
    Salli
    stylebysalli.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. ten článek přesně vystihuje podzim :) povedl se ti ;)

    ReplyDelete
  7. som trochu dezorientovana,na co ides do Londyna a ten byt ? inak pekny clanok a krasne fotky ,bezkonkurencna vizaz :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Do Londýna letím na dovču a stěhuju se z domova do vlastního bytu :)

      Delete
  8. super článek! se všemi tipy jen souhlasím a klidně se pod ně podepíšu

    ReplyDelete
  9. Mám rada takéto tipy článkov :) U väčšiny súhlasím.

    ReplyDelete
  10. Pěkný článek, já půjdu určitě do kotníčkových bot, kožené bundy a hlavně potřebuju velikou spoustu svetrů .)

    Lucieswlife

    ReplyDelete
  11. Super článek tyhle mám ráda! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  12. Super článek! přesně tyhle věci na podzimu taky miluji:) plus za mě musím ještě dodat podzimní barvy na nehty!! Taková tmavě červená, béžová, bílá, černá♥

    ReplyDelete
  13. Taktiež milujem jeseň a najviac sa mi páči /2. COZY KNITS/. :)) Ten sveter je dokonalý :))

    ReplyDelete
  14. Podzim mám hrozně ráda a jeden z důvodů je právě i podzimní móda. Moc ráda na podzim nosím vínovou, tmavě modrou, hnědou a khaki je také fajn :) Víceméně s tebou ve všem souhlasím! :)

    ReplyDelete
  15. skvělý článek, je pravdu, že podzim nabízí více možnost v outfitech,ale stejně bych ještě ráda léto;)

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Tenhle clanek je uzasnej. Vsechny ty fotky jsou tak uzasny❤️❤️
    dokonce se snad i tesim na podziim:D

    ReplyDelete
  18. Super článek :)) podzim je taky mé nejoblíbenější období :)
    Miluju mojí tartanovou šálu, vínovou a khaki! Na to se obzvlášť těším :)

    ReplyDelete
  19. I love your leather jacket ♥ Could I ask where its from? I cant seem to find the right one.:)

    ReplyDelete
  20. Ahoj, moc se mi líbí tvoje kožená bunda. :) Mohla by jsi prosím poslat odkaz, která to přesně je? :) Děkuju

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig