Saturday, October 4, 2014

MY HANDBAGS COLLECTION


Today we are going to talk about bags. Ever since I got my first designer, I wanted more. And it became kind of obsession. A lot of you have begged me to do "My handbag collection" post, so here it is - all of my designer bags in one post! Which ones are my favourites and which ones I regret to buy? Read below!

Dnešní článek jsem se rozhodla věnovat kabelkám. Je to už několik let, co jsem dostala svojí první designérskou kabelku a od té doby se mi sbírka mírně rozrostla. Několik z Vás mě prosilo abych udělala nějaký článek o kabelkách, takže tady jsou mé všechny kabelky v jednom postu. Která z nich je moje oblíbená a které koupě lituji?

1. Céline Mini Luggage


The Celine Mini Lugagge in black with golden details was one of the first bags I ever got. I can't believe I own this bag since April 2012. This is probably the bag I wear the most and yet, I am still in love with it. The bag is big enough to fit there my macbook, camera, A4 papers or anything I need. The only thing that bothers me (when I have to carry the bags for a long time) is the missing shoulder bag. However the Mini Lugagge is my all-time favourite.

Celine Mini Lugagge je jedna z prvních designérských kabelek, kterou jsem dostala. Mám ji už přes 2,5 roku a stále patří k mým nejoblíbenějším. Je dostatečně velká na to, aby se do ní vešel nejen notebook a foťák, ale i desky A4 nebo velká láhev. Jediná věc, která mi trochu vadí, je, že nemá popruh přes rameno - občas v ní mám celkem dost věcí a je poměně těžká. Ale i přesto je to moje nejoblíbenější kabelka na denní nošení a vlastně jedna z nejnošenějších celkově.

2. Proenza Schouler PS11


When I decided to order this bag, I still wasn't sure whether I did the right thing. I always needed large bags, where I can fit all my useless things. I have to say that after I opened the box with the bag, I fell in love with it. Even though the bag is a little bit smaller than I would prefer, I still love it. I can fit there my purse, two iphones, my keys, lipstick and sunglasses, which is basically all I need when going out to the city.

Když jsem si Proenzu objednala, bála jsem se, že ji moc nevyužiju, protože je poměrně malá. Vždycky jsem potřebovala spíš větší kabelky, do kterých se mi vejde třeba i počítač nebo různé desky. Kabelku jsem si ale zamilovala hned jak přišla. Přestože bych někdy byla radši, kdyby byla o trochu větší, to nejdůležitější se mi do ní vejde - klíče, peněženka, 2 iphony, rtěnka a brýle.

3. Chanel Le Boy


Another smaller bag I own is the Chanel Le Boy bag. I was crazy about this bag for months and was lucky enough to buy it at Chanel store in Berlin. I've always loved Chanel and I admire Karl Lagerfeld's work, so having a Chanel bag means a lot to me. Compared to the PS11 bag, Le Boy bag is a little bit smaller. But what I like about the bag is that you can wear it crossbody - definitely one of my favourites!

Další menší kabelkou ve sbírce je Chanel Le Boy. Na svém wishlistu jsem ji měla několik měsíců, ale nevěřila jsem, že ji seženu vzhledem k tomu, že kabelky byly vyprodané po celé Evropě. Nakonec jsem jí ale našla v Chanelu v KDW v Berlíně a koupě rozhodně nelituji. Chanel miluji už od mala, obdivuji jak tvorbu Gabrielle, tak Karla Lagerfelda, takže mít Chanel ve svém šatníku je jako splnění snu. Vporovnání s PS11 je kabelka o trochu menší, ale na za to se dá nosit jak přes rameno, tak crossbody.

4. Mulberry Alexa


In September last year I realized that something was missing in my closet - a brown handbag. I feel like brown is a colour of autumn and looks perfect with beige, burgundy, grey and black. I started to have a little "brown-bag crush" and I decided to but the Alexa in New York. I have to say that the quality of the bag is one of the best in my closet (way better than Chanel by the way). Having this bag for year now, I have to admit that I wouldn't re-buy it. The reason? I feel like the shape isn't really fashion forward and if I should buy a brown bag again, it would be Sophie Hulme. However I still like Alexa.

Vloni na podzim jsem si uvědomila, že mi v šatníku něco chybí - hnědá kabelka. Hledala jsem nějakou, která by se mi líbila tvarem i barvou a nakonec jsem se rozhodla si v New Yorku pořídit Alexu od Mulbery. Musím říct, že mě překvapila kvalitou - kůže i zpracování je opravdu kvalitní, dokonce bych řekla, že je to nejkvalitnější kabelka, kterou mám. Kdybych se ale měla znovu rozhodovat, jakou hnědou kabelku si koupit, Alexa by to už pravděpodobně nebyla. Nepřijde mi moc "moderní" a pravděpodobně bych si spíš koupila Sophie Hulme. Každopádně ale i teď se mi Alexa moc líbí a určitě ji ještě unosím.

5. Louis Vuitton Neverfull GM Monogram


This was my first Louis Vuitton bag, a classic Neverfull. I often carry my laptop, camera and I can fit everything in here. It's the perfect everyday bag. Also I use this bag when traveling or going to the gym. To be honest I've never been a Louis Vuitton girl and I wasn't whether I liked their bags or not. However I love the Neverfull and I am so glad I bought it in Mexico!

Neverfull je moje první kabelka Louis Vuitton. Často s sebou nosím notebook a foťák. Do Neverfullky se mi všechno vejde, a proto je skvělá na denní nošení. Také je to moje kabelka na cestování. Přijde mi super, že nemá pevnou kostru, takže se vedle pod sedadlo přede mnou. Nikdy jsem nebyla fanoušek kabelek Louis Vuitton, ale Neverfull jsem si opravdu oblíbila. Jsem moc ráda, že jsem si ji v Mexiku pořídila.

6. Rebecca Minkoff Mini MAC

Another bag I got in New York is the Mini MAC by Rebecca Minkoff. I was looking for the perfect small bag and I feel like this is it. The bag isn't that expensive, it looks really good and even though it doesn't look like that, I can fit in a lot of stuff in there. I can wear the bag to a party, when traveling or just casually going to the city, so this is a definitely a yes!

Další kabelku, kterou jsem si přivezla z New Yorku, je Mini MAC od Rebeccy Minkoff. Dlouho jsem hledala nějakou menší kabelku a musím říct, že s Mini MAC jsem opravdu spokojená. Není extra drahá, vypadá dobře a hlavně je univerzální - hodí se jak na párty, tak do města. Za mě Mini MAC rozhodně ano!

7. Céline Trio


Because I wear a lot of black, I wanted a bag that can pop-up my outfits. I decided to go for a Trio by Celine. This is another great small bag I can recommend. What I really like about the Trio is that you have three pockets, so even though the bag looks small, you can fit there a lot. Really a lot. I also like that you can separate the pockets and have a little clutch! Definitely worth the money!

Jelikož nosím hodně černé, chtěla jsem si pořídit kabelku, která by outfit trochu rozzářila. Rozhodla jsem se pro Celine Trio, kterou můžu jen doporučit! Na první pohled vypadá male, ale díky třem odděleným kapsám se do kabelky vejde poměrn dost věcí. Kromě toho mi přijde super, že se kapsy od sebe dají odendat - pak z kabelky máte malé psaníčko na večer. Trio mi přijde jako skvělá investice!

8. Alexander Wang Diego Bag


When my Diego bag arrived, I felt totally disappointed - but time after time I fell in love with that colour. I have to say that having a baby pink bag for summer was a great choice! However I wouldn't recommend the Diego bag. I feel like the bag is more 2012, you cannot fit much in it and it's really heavy because all the studs at the bottom. Unfortunately a no for me.

Když mi kabelka přišla, byla jsem celkem zklamaná a bála se, že jí nebudu umět nakombinovat. Časem jsem si jí ale oblíbila, myslím, že baby pink je skvělá volba na léto. Samotnou kabelku bych ale nedoporučovala. Přijde mi, že už je trochu zastaralá, moc se do ní nevejde a navíc je i hodně těžká díky cvokům na spodní straně. Takže za mě bohužel ne.

9. Balenciaga City Giant 12 Rose Gold


Balenciaga was one of the first designer bags I bought on my own. I have ordered it in winter 2012 and I wouldn't buy it again. I feel like I just don't like the shape anymore,  I feel like there are more beautiful bags that you can buy for the same price. However what I would like to highlight is, that the bag is big enough and has a shoulder strap - so if you like the bag and are looking for a everyday bag, this might be it!

Balenciga byla jedna z prvních kabelek, kterou jsem si kupovala sama. Mám jí už od zimy 2012 a dneska bych si jí znovu už nekoupila. Kabelka sama o sobě je praktická, dostatečně velká a má i popruh přes rameno, což mi přijde super, ale už mě omrzela tvarem a celkově se mi moc nelíbí. Myslím, že se za stejnou cenu dají sehnat mnohem hezčí kabelky.

10. Alexander Wang Rocco Bag


The Rocco bag is something between a yes and no. I still like the shape of the bag, especially in this colour, but it's (just like the Diego bag) pretty heavy. It's not a bag I would be crazy about and I believe that now, I would buy rather some other bag instead.

Rocco bag u mě leží mezi ano a ne. Pořád se mi líbí, hlavně v šedé, která mi přijde nevšední a neokoukaná. Na druhou stranu, stejně jako Diego bag, je poměrně těžká a celkově to není kabelka, po které bych šílela. Dneska bych si nejspíš koupila místo ní jinou.

11. Prada BN1713 Vitello Daino


The last bag in my collection is this beige Prada. I have bought this one in Miami and since then I wore it like 3x. I feel this bag was a waste of money and I wouldn't buy it again. I am thinking now about re-selling it. 

Poslední kabelkou ve sbírce je moje béžová Prada, kterou jsem si přivezla z Miami. Kupovala jsem jí v únoru 2013 a od té doby jsem si jí vzala tak 3x. Přijde mi, že to byla úplně zbytečná investice a přemýšlím, že jí prodám. Takže pokud někdo máte zájem, pište na emial nebo na fb stránku :)

SHOP MY BAGS



SHARE:

47 comments

  1. Vůbec se nedivím, že Céline je tvou nejoblíbenější a nejnošenější kabelkou. U mě by to bylo úplně stejné :)

    ReplyDelete
  2. AMAZING!! i want all of them!



    aboutacloset.com

    ReplyDelete
  3. A co ty chanelky a birkinka co si ukazovala v zacatcich blogu? Predpokladam, ze to byly fejky...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kdyby si sledovala blog a nepsala jenom debilni zavistivy komentare, tak bys vedela proc :)

      Delete
    2. Proč? Já blog sleduju občas, když jsem zahlídla název článku, moc jsem se těšila na fotku celé sbírky, na Birkin, Chanel a ostatní v plné parádě, ale tohle je jen souhrn fotek ze starších článku a krátký text.

      Delete
    3. Jasný fakes :/

      Delete
  4. Kabelka Mulberry Alexa je neuveriteľne nádherná! <3

    http://withgreywolf.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  5. Pekna zbierka :) Najviac sa mi paci urcite Celine, Proenza a Rebecca. Ale napriklad niektore by som ani nepovedala, ze su dizajnerske..napr ta seda a ruzova od Alexandra Wanga ma vobec nezaujali. Bezova Prada je moc pekna a nadcasova, tu urcite lahko predas :) Kupila si si nejaku z clanku aj v CR, alebo su vsetky zo zahranicia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! Všechny jsou kupované v zahraničí nebo na internetu :)

      Delete
  6. Moc pěkné, líbí se mi Chanel Le Boy, ale je na mě moc drahá. :/
    Jinak Baru, chápu, že máš dost práce a tohle a tamto, ale já jsem pes na gramatiku a chyby mě doslova bijí do očí. Máš JI na svém wishlistu (ne jí). ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. souhlas, tato chyba mi fakt vadí a u Báry je často..:(

      Delete
    2. Tak jestli to opravdu tak moc vadí, tak klidně můžu psát jen v angličtině, pro mě to bude jen časově lepší :)

      Delete
    3. Nieee píš po česky, po česky sa mi to číta tak viac prirodzenejšie

      Delete
    4. To je tvoje volba, ale když už píšeš v češtině, tak ať to aspoň trochu vypadá, ne? ;)

      Delete
    5. Tak ty chyby v češtině jsou u Báry hodně častý. Nechci to vždycky komentovat (stejně by si to někdo vyložil jako rýpání, a ne radu...), ale možná, možná! by to chtělo si zopáknout mě/mně ;)

      Delete
  7. Proenza,Le Boy a Neverfull <3

    ReplyDelete
  8. máš super blog a páči sa mi článok ale na tej angličtine by si mala trochu zapracovať...hlavne to even thRough zakaždým :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak za autokorekturu nemůžu :) A CAE mi nepřijde jako nejhorší stupeň angličtiny, ale máš pravdu, člověk se má pořád zlepšovat :)

      Delete
  9. Máš nádhernou sbírku, taky si pomaličku buduji a od té doby, co jsem si pořídila první designérskou kabelku už se mi ty z běžné konfekce vůbec nechtějí nosit :).

    ReplyDelete
  10. You own a remarkable bag collection! Chapaux!

    http://www.redchillilounge.com/

    ReplyDelete
  11. Nádhery!! Všechny! Ale hlavně ta mini červená Céline!:)
    Style by Eliza.

    ReplyDelete
  12. Céline Mini Luggage is perfect!

    ReplyDelete
  13. ta světle růžová kabelka od wanga se mi moc líbí a říkala jsem si, že je škoda, že se na blogu moc neobjevuje ;) neverfull je moje vysněná kabelka :)

    ReplyDelete
  14. Tak Celine je pre mna naj. Videla som u jednej baby na youtube tricolor modru Celine a aj ked nie som zas az taky nejaky modny fanusik padla som skoro na ...... Krasa. Ale takmer vsetky sa mi pacia. A anglictinu mas na svoj vek perfektnu.

    ReplyDelete
  15. Teeda, ty máš sbírku pomalu za cenu malého bytu :)) Přijde mi škoda, že tolik z nich nakonec už nenosíš. Nechceš je třeba prodat a koupit si nějaké nadčasovější? Nebo si je necháš jen tak "do sbírky"?
    Já mám designérskou tašku zatím jen jednu, a dost jsem promýšlela tvar a styl, aby se mi neomrzela...snad se povedlo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chci :) Balenciagu chci prodat určitě, možná ještě Pradu a Wanga :)

      Delete
  16. skvele tasky! alexander wang taska ma krasnou barvu:)

    ReplyDelete
  17. Céline Mini Luggage je naprosto skvělá! líbí se mí nejvíc z tvojí sbírky, sama bych ji brala hned o:)

    ReplyDelete
  18. Super článok a tašky sú uplne heaveeen! A nový vzhlad blogu je tiez velmi pekný :)

    ReplyDelete
  19. moc hezka sbirka!
    a co givenchy a YSL ?

    ReplyDelete
  20. Nejhezčí jsou podle mne obě Céline, ale i ta Prada má něco do sebe, byť barva není příliš praktická. Kolik bys za ni přibližně chtěla? :)

    ReplyDelete
  21. Celine je už roky i mojí nejoblíbenější kabelkou, co tak pozoruji, ale já si chci designérskou kabelku koupit až po škole, až si budu normálně vydělávat a nebudu muset šetřit z brigády...ale taky bych jednou chtěla takovou sbírku :D

    ReplyDelete
  22. To je divný, mě se strašně moc líbí zrovna ty Rocco Bags a ta Prada je pro mě naprosto top haha :) A ty barvy Ti slušej, vím, že Tobě sedí spíš ty tlumenější barvy, ale ty pastelky jsou příjemná změna :) Pro mě vede růžová Rocco, Prada a Céline obě <3

    ReplyDelete
  23. Máš teda slušnú zbierku, uau ! Celine a Chanel le boy sú u mňa jednoznační favoriti !

    www.michaelakovalcikova.blogspot.sk

    ReplyDelete
  24. Chanel Le Boy je pro mě jednoznačně nej :)

    ReplyDelete
  25. I love your bag collection, I don't think you should have any regrets here! However it is nice to have your honest opinions.

    xx freshfizzle

    ReplyDelete
  26. Taková sbírka:O Ale všechny jsou nádherné♥ Já do nějaké zainvestuji, až budu po škole a budu mít nějakou práci, abych si ji mohla dovolit:) A u tebe je inspirace skvělá!:)

    ReplyDelete
  27. Hezky clanek...mozna podobny udelam...vsimla jsem si, ze nemas zadne psanicka...nejake by se ti hodilo :)

    ReplyDelete
  28. Wow, 300 000 Kč v kabelkách...

    ReplyDelete
  29. Celine a Proenza jsou krásný! Mě baví hodně i ta Prada, je hodně prostorná, takže by se do ní klidně vešel noťas, ale když si vezmu, jak je těžká... Šílený. Každopádně vzhledově se mi hodně líbí :)

    ReplyDelete
  30. Ja mam Mini Mac modrou se svym eSkem, ale cernou asi taky chci! ;D

    ReplyDelete
  31. The only question is: How can you afford?
    Nice bags
    and nice parents I think?

    ReplyDelete
  32. Ahoj, chci se zeptat zdali nemas zajem o Rebeccu Minkoff mini Mab v modre barve? Bohuzel pri objednavce na bloomingdales se stala mistake a prisly mi dve i s nauctovanou dvojitou sazbou.
    Nebo nevis o nekom, kdo by mel zajem, pripadne mi poradit, kde bych ji mohla online prodat?
    Dekuji mockrat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Káťo a jáká cena? Měla bych zájem:) díky

      Delete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig