Sunday, May 10, 2015

VIENNA

Vienna1

Last three days we - me and my very close friend, spent in Vienna. We went there to discover the city. It was my third visit, but the city changed a lot, so I am happy that I got the chance to get to the capital of Austria again. Where did we stay at? What did we do? That and more you'll see when you continue reading!

Víkend jsme s kamarádkou strávily ve Vídni a dneska bych Vám chtěla ukázat nějaké fotky, které jsem tam během těch třech dní stihla nafotit. Kde jsme bydlely? Co jsme dělaly? To se dozvíte, pokud budete pokračovat ve čtení!

Vienna6
Vienna2 Vienna10

We stayed at the amazing Harmonie Hotel, which is a four star boutique hotel located in the centre of Vienna - in the 9th district of Vienna to be concrete. The hotel offers 66 rooms with free wifi and there is also a restaurant and bar in the building. Harmonie has a very nice interior - modern, yet with a touch of Viennese classic. What I really liked was the idea behind the whole concept. They got inspired by the music and ballet - there were paintings all over the hotel, on which the dancers danced and you could see their footprints. The hotel was renovated and reopened in 2013, so everything is new. The rooms were very big and comfortable, the staff was really friendly and we got the chance to taste their food at breakfast, which was really delicious. They also have some seats outside, so we took our breakfast there. 

Bydlely jsme ve čtyřhvězdičkovém Hotelu Harmonie, který se nachází prakticky v centru Vídně, konkrétně v 9.čtvrti. Hotel má celkem 66 pokojů, ve kterých je zdarma wifi, a také je v hotelu restaurace i bar. Jedná se o "boutique" hotel, takže jei skvěle zařízený. Hotel byl před 2 lety renovovaný, takže je všechno prakticky nové. Je zařízen moderně s nádechem vídeňské klasiky. Co se mi opravdu líbilo, byl nápad za celý konceptem. Celý hotel je inspirovaný hudbou a baletem, najdete tu několik obrazů, po kterých tancovaly baletky a i název je inspirovaný hudbou. Pokoje jsme měly opravdu velké, personál byl příjemný a jejich snídaně vynikající. Měli už i připravené stoly venku, což bylo také super. Celkově můžu hotel jenom doporučit! 

Vienna22 Vienna4 Vienna25 Vienna3 Vienna27

new agenda and case from Luxury Bags

Vienna15 Vienna14 Vienna26 Vienna8 Vienna13 Vienna29

We arrived on Friday around 10 am, so the first thing we did, was grabbing a big coffee. Then we checked-in at our hotel and went straight to the Parndorf outlet centre. We came back to the city just in time for dinner, so we decided to grab some salad at Vapiano!

Do Vídně jsme přijely v pátek dopoledne, takže naším prvním bodem na seznamu byla (pozdní) snídaně. Hned po ní jsme se jely ubytovat do hotelu a odpoledne vyrazily do outletu Parndorf. Večer jsme ještě zašly do Vapiana.

Vienna21 Vienna29) Vienna28 Vienna21 Vienna35 Vienna24 Vienna18

We started Saturday with a big breakfast at our hotel and then went to Stephan's Dom and Kärtnertstraße, where we checked some stores. Our next stop was Kohlmarkt and Tuchlauben. In the afternoon we grabbed some Frozen Yogurt and then went to Mariahilferstraße. In the evening we got back to the Oper and went to I love Fashion TV Cafe for dinner and then sat on a terrace in Sky Bar Cafe Restaurant in Steffl and just enjoyed the nice view and weather.

Sobotu jsme začaly velkou snídaní. Hned po ní jsme jely ke Stephans Domu a na Kärtnerstraße. Z ní jsme došly až na Kohlmarkt a odpoledne pak ještě jely na Mariahilferstraße. Večer jsme se vrátily k opeře a večeřely v I love Fashion TV Cafe. Pak jsme si ještě sedly na drink do Sky Bar Cafe Restaurant v obchodním domě Steffl a užívaly si hezkého počasí.

Vienna20 Vienna12 VO VO3 Vienna36 Vienna32 Vienna34 Vienna23 Vienna17

On Sunday we got up early. First took a walk in the neighbourhood and saw the Austrian Parliament, Burggarten, many museums and beautiful buildings, then we grabbed brunch and in the afternoon we went back home. Vienna is a really beautiful city and I hope to come back very very soon!

Dneska jsme vstávaly brzo, abychom ještě něco stihly. Prošly jsme se po naší čtvrti a došly až k parlamentu, muzeím a Burggarten. Kolem dvanácté jsme pak dorazily do Hiltonu, kde jsme měly snad ten nejlepší brunch. Na večer už vyrážíme domů, ale jsem moc ráda, že jsem se po roce do Vídně zase podívala. Musím říct, že teď se mi líbí snad ještě víc než před rokem a doufám, že se sem zase brzy podívám! Také bych Vám moc chtěla poděkovat za všechny tipy na Instagramu, blogu a Facebooku. Chtěli byste článek o mých tipech do Vídně?

Special thanks to Hotel Harmonie

SHARE:

33 comments

  1. ja ve Vídni byla asi 3x,bohuzel vzdy ale jen na den, dva.. jednou jsem tam ale byla i behem Vanoc, a videt vanocni trhy ve Vidni je uzasny :) celkove je to tam moc krasny :) a jinak chvalim novy diar, je moc hezky a elegantni :)

    ClaudiasNewLife

    ReplyDelete
  2. Barčo, už jsem si toho všimla vícekrát, ale jaktože jíš normální jídla, i když máš alergii na lepek? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Protože ne všechna jídla obsahují lepek?

      Delete
    2. Myslela jsem z těch, které se objevují u tebe na IG většina lepek obsahuje. Proto se právě ptám, jak to řešíš, především, když takhle cestuješ, tak je to náročné.

      Delete
    3. Většinou na IG nefotím jen svoje jídlo a při cestování jím jídlo bez lepku.

      Delete
  3. Ve Vídní jsem byla nedávno, návštěva Parndorfu taky nesměla chybět :) Zajímalo by mě, jestli jsi opravdu po Vídni chodila v těch Jimmy Choo lodičkách - já tam chodila v pohodlných plackách a stejně mě po celém dni teda bolely nohy jako čert. Tak jestli jo, tak máš fakt poklonu :D

    ReplyDelete
  4. I really like this kind of traveling post! :) xxx
    http://waitwhat-ab.blogspot.com.es/2015/05/9-reasons-to-watch-gossip-girl.html

    ReplyDelete
  5. Vienna looks like such a gorgeous city, I've never been but I really want to ! amazing pictures as well x

    CLUB AVENUE / http://club-avenue.blogspot.com / instagram

    ReplyDelete
  6. Trosku me pobavilo to Vapiano, to neni zrovna nejlepsi restaurace. Co me udivilo je, ze ty spolupracujes s hotelem Harmonie, ze jim delas propagaci? Jinak fotky jsou obcas strasny, zvlaste tech budov.... To si teda pekne usekala. Mam takovy dojem, ze jsem te v sobotu odpoledne zahledla na "Mahü", pokud jsi to teda byla ty. Jak o tobe nekdo muze tvrdit, ze jsi ostychava, to nepochopim, ty rozhodne sebevedomim neplytvas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem ráda, že jsou strašný jenom občas :) Mně Vapiano přijde super a na Mahü jsem nebyla :) A jsem ráda, že mě tak dobře znáš :)

      Delete
    2. Taky mi hlava nebre, že někdo, kdo bydlí vedle Vapiana v Drážďanech, jede do Vídně, aby si zašel do Vapiana a ještě o tom píše jako o zážitku z výletu. Proč nejdeš do nějaké typické vídeňské restaurace? To by byl ten správný tip. Ještě jsi zapomněla přidat Starbucks. Mmch. měli by se přejmenovat na McVapiano, jídlo je opravdu standardizovaná vata.

      Delete
    3. Chápu, že je to asi těžký pochopit, ale všichni netoužíme po klasickym vídeňskym řízku, kterej btw stejnak jíst nemůžu :) Nikde neřikám, že je to můj tip a myslim, že je moje věc, kde jím. PS: Asi Tě nenapadlo, že jsem nejela sama a že tam třeba kamarádka chtěla :)

      Delete
  7. Vídeň je krásná, tvoje fotky jsou skvělý :-) Ten hotel vypadá vážně skvěle..

    NARA // czech fashion blog
    www.natalieklara.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Tiež by som niekedy chcela navštíviť Viedeň, fotky sú úžasné ! :)

    http://dailywithcappucino.weebly.com/

    ReplyDelete
  9. such pretty pictures!

    www.thisissarahluna.blogspot.dk

    www.youtube.com/SarahLuna89/

    ReplyDelete
  10. Wow! Deine wunderschönen Beine in Kombination mit diesen genialen Heels sind ziemlich killer-mäßig, wenn ich das mal so sagen darf :P

    ReplyDelete
  11. Ahojcek Barborka. Prosim ta aka znacka - su tie velke (pasikave) kozmeticke tasky co su na fotke v kupekni? (vzadu) diiik moc

    ReplyDelete
  12. Ahoj, zaujíma ma jedna vec, hotel vás pozval na tento výlet? :) lebo už u viacerých blogeriek som videla na spodu článku napísané "special thanks to hotel...". Ak je to tak ako si myslím, je to super, že už hotely používajú takýto druh marketingu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hotel nás nepozval, ale spolupracuji s ním :) A podle mě je to také super!

      Delete
  13. Fotky super :) Doufam, ze jste si vylet poradne uzily :) urcite bych uvitala nejaky napady-kam ve Vidni vyrazit :) na clanek se moc tesim :))

    ReplyDelete
  14. Ach, Vídeň, nemůžu se dočkat září, až tam zase vyrazíme =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
  15. Teda musim říct, že se mi ty lodičky nelíbí ani k jedný kombinci... za prvý je mi jasný, že jsi je měla určitě jen na focení, protože po Vídni bys v nich asi nezvládla chodit celý den, což chápu... A za druhý, daleko víc by se mi ten outfit líbil vyfocenej s botama, ve kterých pak seš většinu času... tohle mi vadí ale u víc blogerek, které se obouvají do jehel jen na fotky...
    Ale pokud se pletu a nejsou jen na fotku, pak je to ok ;) Sice to nic nemění na tom, že se mi nelíbí tvar těch bot, i když to jsou JCH - tobě ale určitě dělají radost a to je hlavní :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nechápu, odkud berete, že bych v nich nezváládla chodit. Ano, neměla jsem je na sobě celý den, ale dobré 3 hodiny jsem v nich chodila. A mrzí mě, že se Ti nelíbí, ale bohužel tohle je muj blog, takže tu nosím, co se líbí mně :)

      Delete
    2. Báro, tak ted jsi u mě totálně klesla. slečna ti napíše úplně normální komentář a ty jí takhle arogantně "setřeš"..aspoň jsem si už udělala obrázek, jaká jsi : arogantní, namyšlená a rozmazlená... gratuluji, doufám, že to dotáhneš daleko, já tu končím.

      Delete
    3. Tak to je super, že z jednoho komentáře poznáš, jaká vlastně jsem :)

      Delete
    4. když to bohužel není jen jeden komentář... tak snad se někdy poznáme osobně, ráda si to potvrdím na živo .)

      Delete
  16. Lodičky asi nebudou moc pohodlné :) U prvního outfitu vyfoceného zepředu to vypadá fakt bolestivě. Možná by bylo lepší si vzít nějaké tenisky, když takhle cestuješ, přece jen je to pohodlnější na pobíhání ve městě.

    ReplyDelete
  17. Harmonia has a actual nice internal - contemporary, hitherto through a trace of Viennese typical. What I actually revered was the imprint behindhand the whole idea www.thewarehouse.pk

    ReplyDelete
  18. Gorgeous pictures!
    I hope that I´ll be able to go to Vienna soon.

    xx Julia

    http://www.followthefashionrookie.blogspot.de/

    ReplyDelete
  19. Ty lodičky od Valentina vypadají skvěle! Pěkné fotky:)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig