Friday, November 6, 2015

HELLO DUBAI

DSC_1918

Today is our third day in Dubai, but actually it feels like we just got here. The flight doesn't take long, but we arrived very early in the morning, didn't sleep much and also there is the time difference, which keeps me awake. I feel really tired because of that, but so happy that I got the chance to see Dubai again. The first day we spent at the Mall of Emirates and yesterday at the Palm. Here are some snapshots I took during our stay here and also tell you something more about our experience at the Atlantis and its Aqauaventure!

Dneska je sice už náš třetí den v Dubaji, ale mám pocit, jakoby to bylo včera, co jsme přilétly. Let netrvá dlouho (5.5 hodiny) a není ani velký časový rozdíl (3 hodiny), ale přiletěly jsme nad ránem, takže jsme moc nespaly a měly tady poměrně nabitý program. První den jsme strávily v Mall of Emirates. Měla jsem poslední antibiotika, takže jsem nemohla na sluníčko, proto jsme se rozhodly vyrazit na nákupy. Včera jsme celý den strávily na umělém ostrově the Palm. Tady je pár fotek, které jsem zatím stihla nafotit a také něco tom, jak jsme byly v hotelu Atlantis, v jeho Aqauaventure a na netradiční večeři!

DSC_1858
DSC_0348 DSC_0312

Yesterday we spent the day at 5 star Hotel Atlantis, which is one of the most famous hotels in Dubai. The hotel offers 1539 rooms, 19 restaurants and bar and even has its own waterpark and shopping area. The hotel is located at the very end of the "Palm", so the view from there is really incredible! The hotel is famous for its underwater experience (aquariums in the hotel), luxurious style and also the Aquaventure, which is the number one waterpark in Middle East and Europe! We had a chance to spend  a couple of hours there. The park offers many attractions. including many toboggans, swimming with dolphins or sea lions, many restaurants, pools and even its own beach. What I found really amazing is that they have a "see-though" toboggan under water, so you can enjoy full view of the fishes, sharks and rays.

Hotel Atlantis je jeden z nejznámějších v Dubaji. Leží na konci umělého palmového ostova The Palm a stal se jedním ze symbolů Dubaje. Tento 5-i hvězdičkový hotel nabízí 1539 pokojů, 19 restaurací a barů a dokonce má i svůj vlastní akvapark Aquaventure, ve kterém jsme včera také byly. Park je hodnocený jako nejlepší akvapark v Evropě a Středním Východě. Nabízí nespočet atrakcí (jako je například plavání s delfíny nebo lachtany), tobogánů, bazénů, restaurací a dokonce i vlastní pláž. Mně nejvíc super přišel průhledný tobogán, ve kterém tak vidíte všechny ryby, žraloky a rejnoky doslova na dotek.

DSC_0414 DSC_0384 DSC_0459

In the evening we had a dinner at Ossiano, which is one of the 19 restaurants and bars in the hotel. This one is special, because it is located underwater, so you can eat and enjoy the view on the aquarium. The restaurant specializes on seafood, my favourite. As started I went for a lobster, main course I chose black prawns and ended with a raspberry/basil cake. After dinner we also grabbed a drink at the bar - I went for Daiquiri and the second one is Kiwi Margarita. The restaurant won the "Best Seafood Restaurant" Award in years 2013 - 2015 and was also awards as "The Best Restaurant" in Middle East in 2013 and 2014. The whole dinner was an incredible experience and the food was one of the most delicious meals I've ever eaten, so I can confirm, that they deserve the Awards they're getting.

Večer jsme pak měly ještě zarezervovaný stůl v Ossiano, což je jedna z nejznámějších hotelových restaurací. Speciální je v tom, že leží "pod vodou", takže si při večeři můžete vychutnat pohled na akvárium. Ossiano se specializuje především na "seafood" speciality. Jako předkrm jsem měla humra, k hlavnímu jídlu tygří krevety a jako dezert malinovo-bazalkový dort. Po večeři jsme si ještě daly drink - jahodové daiquiri a kiwi margaritu. Celý večer byl opravdovým zážitkem. Restaurace je oceněná jako "Best Seafood Restaurant" v letech 2013 až 2015 a "Best Restaurant" na Středním Východě v letech 2013 a 2014.

DSC_0465
PB050049 DSC_0402
DSC_1932

The hotels also has its own shopping area The Avenues, where you can find a lot of bars, restaurants, cafes (Starbucks including) and also many stores (Tiffany's & Co., Chopard, Omega, Lacoste, Porsche Design, etc.). Well, and I brought a little blue-box something from there with me!

Před večeří jsme se ještě zastavily v The Avenues, malé nakupovací aree v hotelu, kde kromě obcjodů jako je Tiffanys & Co., Chopard, Lacoste nebo třeba Omega, najdete i spoustu barů, restaurací a kaváren. No a já si něco odnesla z Tifanny's...

DSC_0306 DSC_0391 DSC_1924

Special thanks to Atlantis
SHARE:

32 comments

  1. Wow, looks really like you have a fantastic time in Dubai!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    ReplyDelete
  2. sounds absolutely amazing, that waterpark must've been a dream!

    CLUB AVENUE / http://club-avenue.blogspot.com / instagram

    ReplyDelete
  3. Krásné fotky :) Užij si to tam!

    http://thechicflair.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. Ahoj, s kým si v Dubaji? Nechcem rýpať ani nič podobné ale nechápem prečo nechceš prezradiť či si tam s rodinou alebo s priateľom, kamarátkou.. neviem, je to také tajné, alebo? a inak sa teším na fotky, uži si to

    ReplyDelete
    Replies
    1. na tohle se odpovědi nedočkáš, Bára reaguje jen na pochvalné komentáře, ostatní otázky raději ignoruje:)

      Delete
    2. Proc by držení si soukromí melo byt tajné či ignorantské? A co to ma vlastne s blogem společného, s kym tráví svůj cas?

      Delete
    3. podla mna je s mamou ale nesom si isty Bara si dava pozor aby nebolo vidno s kym je ale zabuda na odraz v zrkadlach asi na dvoch fotkach je vidno zenu s hnedými vlasmi :)

      ... PS strasne ma irituju fotky kav neviem si ti za to platia ale je to odveci vsade kelimok s kavou a k tomu draha kabelka si na dovolnke kelimok s kavou ako keby ludia nevideli kelimok ved si na miestakch kde sa daju urobit brutalne fotky a ty odftis kavu ? sorry ale ako blogerka ktora sa zaraduje do top 10 by si mala trosku prepracovat svoje clanky a tak k novym veciam pises furt to iste nieco si chcela nevedal si to zohnam a bum niekde is to zohnala je to teraz tvoj oblubena vec ale o mesiac ani nevies ze ju mas ... si blogerka a urcite si cenis nazor inych citatelov kedze vdaka nam da sa povedat ze tvoj blog ma vyznam :)
      ... ja nechcem hejtovat si ina mas svoj osobitny styl nemas rada farby atd uz som si zvykol mas zmysel pre modu a tak ale pride mi to take povrchne ze nic neviem ako travis dni vieme ze rano vstanes a das si kavu a zajdes na obed z kotreho capnes fotku na insta ale skus pisat aj torchu clanky ktore su ine je vela blogeriek ktore ta strcia do vrecka svojimi clankami a nemusia mat ani luxusne veci ani nic nemusia dakovat za posluprace ale cih clanky su wau clovek ich rad cita a vracia sa k nim lebo vzdy to je nieco ine ... a k tovjmu je to to iste len fotky su ine no kava je vsade ..

      Vela stastia Bara fandim ti a nechcel som ta urazit ani nic len som vyjadril svoj nazor :)

      Delete
    4. Souhlasim s komentem nade mnou. Uz me taky nebaví divat se na Chanelku stokrát jinak a kelímek s kafem milionkrát jinak. V podstatě všechny tvoje cesty a press tripy obsahují jedno a totéž: Starbucks, kabelky, občas makronky a tot vse. Já chci vidět město, ulice, lidi, momentky... a ne nastylovane fotky jidla, kafe a obchodu. Tento clanek chapu, hotel si te zasponzoroval, takze recenze je na miste. Pracuji v tisku, takze tomu rozumim... Jen mi prijde, ze sice mas úspěšný blog, super kvalitní fotky a styl, který se mi líbí, to jo...jen už je to všechno na jedno brdo. Je to jako katalog, neosobní, nic to cloveku neprinese. A vidim, že nejsem sama, kdo si to myslí. To co delas, ocividne delas dobre...ale myslim, ze máš na víc.

      Delete
    5. Baru kedze nemas ask, mohla by si sa k tomuto vyjadrit? myslim, ze by bolo fajn, ak by si viac komunikovala s citatelmi..btw nepisala si sama, ze by si trochu ozivila blog aj inymi clankami ? si sikovna, bolo by fajn kebyze vymyslis nieco nove, mozno by stacili aj trosku ine fotky. Ved krasne fotis ! strabucks kelimky nas uz ale neocaria :(

      Delete
    6. No, pripada mi, ze bara moc kreativni neni viz dalsi poat a prilis veci nevymysli...mne se jeji cestovatelske posty nelibi...je to jenom o obchodech, snidani v hiltonu, kabelek a nic noveho..cestuji taky hodne ale neumim si predstavit ze bych pokazde nabehla do obchodniho centra nebo na vsech fotkach mela nakupni tasku dior....

      Delete
    7. Najlepšie je sa k niečomu nevyjadriť bravóoooo tlieskam tak sa zachova správna blogerka ... asi nevie prijať kritiku :( radšej si spravme fotku kelímku :)

      Delete
    8. Ja zvycajne nekomentujem, ale kedze tvoj blog som mala velmi rada, tak si to nemozem odpustit... podla mna je ti uplne jedno, co si my myslime :D blog robis uz len za cielom zisku. Je ti jedno, ze nas podobne fotky zacinaju nudit. A popritom niektore nazory ludi niesu myslene tak, ze by ti chceli ublizit alebo ta urazit. Citala som niektore rozhovory s tebou a tam si sa javila ako blogerka, ktora chce ostatnych inspirovat, poradit im, ktora oceni konstruktivnu kritiku, lebo ju to posunie dalej. Mne to bohuzial uz tak nepripada, dosiahla si toho dost a nase nazory ta uz nezaujimaju. Zacalo to retusovanim noh, nevedela si si priznat chybu a z nas si robila hlupakov, pricom ty si z toho vysla najhorsie, lebo to bolo tak viditelne, ale predsa si to popierala. Zmazala si si ask, takze komplet cela komunikacia s nami padla, ostal na to iba blog ale ani tu si nedas namahu sa vyjadrit k takymto veciam. Mozno by sme ta pochopili,kebyze zacnes s nami viac komunikovat. Ked ta porovnam s Verunkou z mrl, je to sto a jedno...ona si da tu namahu napisat aspon ake clanky by nas zaujimali, odpoveda na komentare a jednoducho je vidiet, ze blog robi hlavne pre nas. Je mi jedno ci tento komentar zverejnis alebo nie :D ja ta sledujem uz naozaj dlho,oblubila som si ta, a tak som si chcela napisat len moj pohlad na to, ako vedies tvoj blog. Dokazala si toho vela, to je fakt... ale ,,Nie je vsetko zlato, co sa blysti,, :) Ak si sama so sebou spokojna, tak to je najdolezitejsie. Prajem vela stastia v zivote!:)

      Delete
    9. Tak to mě celkem mrzí, že si tohle myslíš. Víš, Ask jsem si smazala z určitého důvodu, který je pochopitelný. Jasně, byl to způsob jak komunikovat s Vámi čtenáři, ale taky pro někoho způsob, jak se mi snažit ublížit, víš? Mám Snapchat, kde odpovídám na každou zprávu, která mi přijde, takže si myslím, že pokud se mnou komunikovat chceš, tak si cestu najdeš. Ono je to podle mě spíš víc o tom, že automaticky působím namyšleně a arogantně jenom proto, že mám určité věci. A klidně mi napište, jaké články by Vás zajímali! Chápu, že třeba z cestování by Vás zajímalo mnohem víc z dané země, bohužel ale musíte pochopit, že žiju určitý styl života a nevidim moc reálně, že budu prolejzat džungli jenom kvůli fotce :D (chápeš, co chci řict)

      Delete
    10. Bara ty absolutne nechapes co ti piseme vyjadrila si sa na posledny koment a ostatne si nehcala len tak .. snapchat ? wtf ako teraz ja kao citatel ktory ti chce vyjadrit nazor sa mam j**** na snapchat aby som ti napisal nazor na tvoj blog ved to robim priamo na blogu !!! haloo kde sme ????
      niektre veci ? ako ze mas chanel alebo tak prosim ta nemam take drahe veci ako ty ale cestujem casto a sam fotim taze viem posudit fotky z dovolenky tie tvoje su onicom ? jedlo z ranajok kazdy kto bol v hotely vie kao vyzeraju ranjaky svedske stoly a ty asi myslis ze si jedina ktora ranajkuje v hoteloch lbo furt capnes fotku ranajok + das tam okuliare (mam pocit ze bezne ludia ranajkuju bez slnecnych ) take fotky si davaj na insta na to je ale blog by mal by o niecom inom ty sa presuvas telepatiou ci ako sa to vola preco nefotis nieco ked vides vonku ides niekde na nakupy ty odofits vec co si si kupila a okolo toho nakupne centra atd ? hotel z vonku z dnu ulice to ta nic neazujime ked chces mat blog skus ked uz fotis vnimat svet viac cez objektiv a ne furt do okolo to iste ked tak pojdes dalej o rok to ludi prestane bavit a mozes si kupit aj neviem aku luxusnu vec kuknu si fotku na insta daju ti laik zo zvyku ale citat tvoj blog nebudu to je pravda a je to tak lebo budes nuda ......
      a kto ti kaze ist na dzungje ??? staci ist na ulicu :)
      urcity styl zivota prislo to ako ze si len do voza do koca nie ... chces tym povedat ze v danej krajine nechodis na prechadzky ? to chodis na dovolenku kovli tomu aby si si odofitla ranajky obed veceru a papierovu tasku a napisala maaam novu vec huraaa zajtra dam nove fotky ... to ludi nezaujima skus fotit okolie a nie len seba ale ekd si myslis ze to je to prave tak tvoja vec mne jedno tvoj blog ja len pisem svoj nazor !
      nejdem ta urazat ani nic to som uz pisal hore zo 7 novebra ked som pisal koment ku ktoremu si sa ani nevyjadrila ... preco si sa vyjadrila len k poslednemu komentu a k predoslim nie ? asi nevies vobec naco mas blog ked si nevies obhajit co ludia pisu ....
      vela stastia a ko uz tu bolo pisane nie vsetko zlato sa blysti a to pochopis casom o co nam islo ....
      PS kukni si blog TheDominica a mozno pochopis co sa ti snazim povedat ....

      Delete
    11. Mě by třeba zajímala fakta - jaké jsou ceny v Dubai v porovnání s námi, jak probíhá přílet do Dubaie, co letiště, co systém pohybu po městě - jak je to se zakrýváním apod. Zkrátka jak probíhá pobyt v asi nejpokrokovějším muslimském místě. :) Nepotřebuju fotky z Džungle ani pouště, ale spíš třeba cestovatelské tipy. Chápu, že pro tebe je to rutina, ale myslim že lidi co se do Dubaie těžko někdo podívají by to ocenili. :))

      Delete
    12. Já třeba osobně bych spíš než fotky z džungle nebo pouště nebo z tržišť, když už je tu v řešení ten orient, ocenila takový popis toho, jak probíhá přílet do Dubaie, co kontroly na letištích, jak funguje pohyb po městě, co zahalování, jak fungují muslimské zvyky v asi nejpokrokovější části muslimského světa. Jak se v Dubai nakupuje - ceny a porovnání s našimi. Prostě takový jakože cestovatelský tipy, až jednou bude někdo chtít cestovat na vysoký noze, tak aby věděl. :D :)

      Delete
    13. K poslednímu anonymu: Mám nějakou povinnost se vyjadřovat ke každému komnetáři? Ano, přečtu si je všechny, ale rozhodně nechápu, proč bych hned na všechno měla reagovat :) Jinak v Dubaji jsem teď potřetí, takže ano, na památky nechodím, protože jsem tam už byla před x lety a nepotřebuji to vidět znova :) Ale díky za názor.
      A k poslenímu komentáři: Dobře, pokusím se nějak zahrnout více informací o dané zemi :)

      Delete
  5. keď raz budem bohatá, tak sa tam určite pôjdem pozrieť :D krásne fotky, všetko vyzerá úžasne :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  6. krasne fotky jako vzdy, musi byt super nekam takhle zmizet s pribyvajici zimou tady v ČR nebo Německu .. :)

    ClaudiasNewLife

    ReplyDelete
  7. Sounds great.Have fun there! :)

    - Nena
    http://nenangyn.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  8. vypada to uplne uzasne,taky bych se chtela nekdy do dubaje podivat.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    ReplyDelete
  9. Your pictures are amazing! Cant wait to go to Dubai someday :D

    ReplyDelete
  10. Jo, holka, a nezapomeň nám ještě tvrdit, že sis na tohle všechno vydělala sama blogováním...

    ReplyDelete
  11. Wow, ten hotel vizier úžasne! :) Dubai je sen!

    Nicol
    http://nicolland.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  12. Wow, ten hotel vyzerá úžasne! Dubai je sen :)

    Nicol
    http://nicolland.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  13. It sounds great! Amazing pics.
    xx

    http:www.mybeautrip.com

    ReplyDelete
  14. Can I have your life for at least one day? Beautiful pictures!!

    http://livingaspaula.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Krásné fotky, Baru! Těším se na další, tyhle tvoje dovolenkové články miluju nejvíc!♥

    ReplyDelete
  16. Môžem sa opýtať, pracuješ? Alebo niečo možno študuješ? :)

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig