Sunday, January 10, 2016

HOW DO I EDIT INSTAGRAM PICTURES?

11313804_1669605373285560_37848926_n_Fotor_Collage

One of the questions I register on my Instagram a lot is: "Barbora, how do you edit your Instagram pictures?" To be perfectly honest, it took me a long time to figure out what works the best for me and how to  turn even a in a bad-lighting-yellow taken picture into that perfect-all-white photo. I have a couple hacks I use when it comes to my Instagram editing, which I would like to share with you today! Also I think that adding a "different" posts from time to time will make the blog more interesting, so please let me know if you would like some more posts like this one and you can also let me know which ones concretely. 

Otázka, kterou na svém Instagramu vídám téměř pořád, je: "Jak upravuješ svoje fotky?" Upřímně mi trvalo pár měsíců než jsem přišla na to, jak fotku upravit tak, aby se mi líbila. Už mám pár tipů na to, co dělat, když je fotka focená večer nebo ve špatném světle. Dneska bych se tedy s Vámi chtěla podělit o to, jak upravuji svoje instagramové fotky. Tak doufám, že se Vám článek bude líbit. V roce 2016 bych chtěla, čas od času, přidat i pár jiných článků než jenom outfity. Myslím, že tak bude blog zajímvější a osobnější. Budu ráda, když mi do komentářů dáte vědět, jestli by Vás zajímaly i jiné články a případně jaké konkrétně!

1. VSCO for effects
IMG_2512_Fotor_Collage

I am not a fan of the Instagram effects. Instead, I use the app VSCO cam, which has more natural and beautiful effects, in my opinion. Usually I use there the effect "A7", which is one of the paid collections there. Since I want my pictures to be perfect, I think purchasing a collection of effects there is not a waste of money. Sometimes I also use A8, A9 or F2, depends on the lighting and the picture. I never use the full effect, in most cases I use the strength of the effect between +4 and +6.

Nejsem fanouškem Instagramových efektů - místo nich používám aplikaci VSCO cam, ve které mi efekty přijdou hezčí a přirozenější. Nejvíc používám efekt "A7", což je jeden z placených efektů. Často používám i A8, A9 nebo F2. Záleží na světle, barvě a teplotě fotky. Efekt ale nikdy nepoužívám v plné síle, většinou mezi +4 a +6.

2. Whiteness
IMG_3282_Fotor_Collage

When taking pictures, sometimes white background might seem more "yellow", especially when shooting in the evening. I was really desperate about that for a long time, until a friend of mine introduced me the app Whitagram. You can actually make specific parts of your photos whiter and brighter. I use this app a lot when I take my mirror pictures or when shooting something in the evening.

Často, když fotím s bílým pozadím, bílá je na fotkách spíš žlutá. Dlouho jsem se snažila najít způsob, jak fotku upravit víc "do bíla", zkoušela měnit kontrast a barvu, ale beznadějně. Pak mi kamarádka ukázala aplikaci Whitagram, na kterou nedám dopustit. V aplikaci totiž můžete části fotky vybělit, což pak vypadá, jako by fotka byla focená za denního světla. Aplikaci používám hlavně, když se fotím v zracdle nebo když fotím večer.

3. Editing of contrasts
926574_1181578628538491_638861234_n_Fotor_Collage

When done with applying effects and editing white background (if needed),  I go directly to Instagram, where I edit the contrast and brightness. I usually add contrast, make the photo more brighter and use a little bit of "lux". Sometimes I also edit the temperature, but that depends on the shot.

Potom, co přidám efekt a (případně) upravím bělost fotky, jdu přímo na Instagram, kde fotku ještě doupravím. Většinou přidám kontrast, světlost a také trochu "lux". Někdy také upravuji teplotu fotky, ale to záleží přímo na dané fotce.

12141842_554881237998989_2015247115_n_Fotor_Collage

So, this is how I edit my pictures on Instagram! I take all picture with my Iphone (6), only outfits, which are also shown here, on my blog, are taken with a camera. If you have any questions about my IG pictures, feel free to ask in the comments!

Takhle upravuji fotky na Instagram. Všechny fotky, až na blogové outfity, fotím Iphonem (6). Pokud máte ještě nějaké dotazy ohledně toho, jak svoje IG fotky upravuji, napište mi do komentářů!


SHARE:

38 comments

  1. cool items!

    www.bstylevoyage.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Whitagram seems amazing but unfortunately it isn't available for android! x(

    Blog - Coco made me do this

    XOXO

    ReplyDelete
  3. Super článek, díky za něj. Nějaké z tvých rad určitě použiju :)

    Simple living: Co mě baví v módě: zima 2015/2016

    ReplyDelete
  4. Super clanek, urcite se inspiruju, diky!

    ReplyDelete
  5. Mne sa páčia články s tipmi a radami ako je tento :)

    ReplyDelete
  6. To vybělení je super věc! Ještě by mě zajímalo, jak to je s autenticitou fotek - jestli víc fotíš reálné situace, nebo si děláš do zásoby koláže s věcma, co sis zrovna koupila / dostala.

    ReplyDelete
  7. Ahoj, potešila som sa tomuto článku, lebo je iný ako outfitové články. Rada by som si prečítala možno niečo o tom ako si spraviť blog, ako ho spravovať a budovať ďalej, pretože keď pozerám niektoré "blogerky", ktoré sa tak nazývajú po druhom článku, mám naozaj zmiešané pocity ( ja sama blog nemám). Viem, že nie si beauty blogerka, ale naozaj by ma zaujímalo niečo z tvojej kozmetiky, nejaké typy na kvalitnú kozmetiku alebo na tvoje "sväté grály". Jednoducho niečo čo by ťa nám trochu viac priblížilo ako človeka :)

    ReplyDelete
  8. díky za tipy :)

    a co se týká osobnějších článků, myslím, že nejsem jediná, která je pro :) budu se těšit!

    ReplyDelete
  9. Si si istá, že to je Whitagram? keď som si to otvorila na AppStore vyzerá to na aplikáciu, kde sa upravuje rámik a pridáva text..

    keelifestyle.blogspot.sk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, jsem si jistá :) na 100%

      Delete
    2. Používá Whitagram, který jako nádstavbu pro úpravu fotek používá aplikaci Aviary. Pokud netoužíš po těch rámečcích apod., stačí si stáhnout appku Aviary ;) Funkce se pak jmenuje Whiten, je to ten kartáček na zuby ;)

      Michael
      Vyhraj Nikon D5500

      Delete
  10. Nechci tady hejtovat, ale na urcitych fotkach mas super stihle nozky, na jinych jako kdybys pribrala 5 Kilo. Cim to asi bude?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nehejtuješ. Ono je normální, že jako holka, seš jednou do měsíce oteklá :) Nebo já to tak alespoň mám, bohužel :D

      Delete
    2. Ale az tak moc? Barus, ty mi tady neco chces namluvit. Otekla mozna jsi, ale rozhodne ne v oblasti stehen.....

      Delete
    3. Já jsem oteklá od kotníků až nad břicho :D

      Delete
    4. Spousta holek jednou do měsíce prostě přibere, klidně i dvě kila, co tak vím, jak se zadržuje voda v těle, takže to asi logicky bude někde vidět, ne? ;)

      Delete
    5. To by mě zajímalo, kde (na které fotce) vypadá podle tebe - anonyme - že Bára přibrala pět kilo???? Vždyť je úplně fest štíhlá a spíš vypadá že váží 45 kilo i s postelí :o) Win.

      Delete
    6. Já vůbec nevidím tedy rozdíl, že na nějakých fotkách by měla Bára + 5 kilo v oblasti stehen! Ono taky je rozdíl pokud má člověk skinny jeans a nebo volnější džíny! Oblečení udělá své, ale tak jako tak, já si ničeho nevšimla!

      Delete
  11. Opravdu neskutečné fotky Báro <3

    www.ketyland.blogspot.cz

    ReplyDelete
  12. Thank you for post and inspiration!) Your insta is so beautiful!

    Welcome to my blog RITALIFESTYLE | Insta: m_margaritka

    ReplyDelete
  13. Máš naozaj krásne fotky :) Som rada aj za takéto články, pretože niekedy naozaj bojujem s fotkami na instagram - hlavne tie, ktoré fotím, keď je už tmavšie svetlo :) Ja by som určite uvítala viac takýchto príspevkov ! :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  14. Díky za tipy, na Whitagram se urcite podivam :)

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    FB Page

    ReplyDelete
  15. Pekný článok, super tipy. Viac podobných neoutfitových článkov ma poteší takisto. :)

    http://nicolland.blogspot.co.at

    ReplyDelete
  16. Super článek, žlutobílá mi dělá u fotek největší problém, takže aplikaci určitě vyzkouším :)

    Jen tak mimochodem ke komentáři nahoře - kdybych oteklá, měla nohy jako Barča, tak jsem naprosto spokojená :D

    http://moimelea.blogspot.cz

    ReplyDelete
  17. I've wanted this post for the longest time!! I love your instagram "theme"

    www.blossomikebana.com

    ReplyDelete
  18. Super tipy :)

    http://thechicflair.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  19. Ahoj Baru, sleduji te vsude a rada :) a moc me bavis. Libil by se mi clanek na tema neco z tveho zivota (myslim, ze tohle vzdy zajima vice libi :)), treba jestli studujes, proc se stridave pohybujes mezi cr a nemeckem, kde to mas radsi, jestli pracujes, co by jsi jednou chtela delat, kde cerpas inspiraci a tak dale a tak dale :) Mej se hezky, Domca :)

    ReplyDelete
  20. thank you so much for sharing your tips! May i also ask you, mit what camera do you make your photos for the Blog? And do you edit them in Photoshop? Thank you!

    thedaydreamings.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. jojo perfektní tipy !!! to se rozhodně hodí :-)

    franchemeetsfashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Fotky opravdu krásné a budu ráda za články tohoto ražení!

    ReplyDelete
  23. Great article! Bokeh is the classic effect of the photograph, which can be described as "out of focus points of light passed through the lens." I use Bokehful for instagram, its simulates this effect by using your smartphone. The lens of the smartphone can not re-create this effect, however Bokehful do it. You can also use the more interesting patterns, such as heart-shaped, as in the picture above...or pc soft like efex pro http://besthdrsoftwaremac.com/hdr-efex-pro-2/ for adding hdr

    ReplyDelete
  24. Different highlights of the application incorporate a level to ensure your photo isn't slanted. read

    ReplyDelete
  25. These are very useful tips! I don't like photos of a bad quality on Instagram as well as many other people. I always use filters for my photos to post on my blog. But do you get many likes on them? I thought it is impossible until I turned to the site where you can buy Instagram likes . Now much more people can see and appreciate my profile!

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig