Friday, January 29, 2016

Q & A PART 2


A couple of weeks ago I did a Q&A post on my blog, which you seemed to love and to enjoy! Because I couldn't answer all the questions in the previous post, I decided to continue with answering your questions in the "part 2". Again, these are the questions you sent me and I divided them following categories: personal, fashion, blog, beauty, traveling and food/workout.

Před pár týdny jsem dělala Q&A post, který Vás hodně zajímal. Bohužel jsem nemohla odpovědět na všechny dotazy, takže jsem se rozhodla udělat pokračování a zodpovět otázky, na které jsem v minulém postu neodpověděla. Jako minule, otázky jsem rozdělila na sekce: o mně, o módě, o blogu, o kráse, o cestování a o jídle/cvičení!



Personal

How would you describe yourself?

I'm maybe quiet sometimes, which many people take as shyness. I am not a person, who would speak in big groups. Mostly I am calm and relaxed. I hate fighting and stressing about things.

How many languages do you speak?

 I speak 5 languages - Czech, which is my mother language, German, English, French and Spanish!

Where did you learn (so good) English?

A lot of you asked me about this. I don't consider my English to be THAT good, but thank you! I started learning English as my second foreign language (I started learning German first) and I simply love English! Also because we travel a lot and my parents don't speak English that good, it was always my task to speak at the airports, in the hotels and basically anywhere - and that is the best way to learn a language in my opinion. Added to that, I watch all movies and shows in original and also read in English.

Do you smoke?

I do, but not often. Usually only at parties.

Where did you meet your boyfriend?

We met a birthday party of a friend, which we both know.

What kind of music do you usually listen to?

I think I have the weirdest taste in music haha. I don't like any specific direction, I mostly like specific songs and artists - like for example Lana Del Rey, Tove Lo, The Pretty Reckless, The Runaways, Iggy Azalea or Nicki Minaj.


Have you got any siblings?

No, I don't.

What are your favourite flowers?

I love roses (especially red and white ones) and peonies.

Have you got any pets?

Yes! I have a cat named Blair (after Blair Waldorf in Gossip Girl).

What's your favourite season and why?

It is hard to pick, but I think fall is my favourite! I love when leaves turn yellow, when I can wear cozy knits and eat all-pumpkin-everything!

Have you got any favourite movies and shows?

I have a couple. I like older movies, like Lolita, Breakfast at Tifanny's or Dirty Dancing, but I am also a fan of the Black Swan, Requiem for a Dream, Fight Club or V as Vendeta. My favourite shows are Gossip Girl, Friends and The Pretty Little Liars. I also used to watch The O.C. back in the day.

What is your plan for the future?

This is a question hard to answer. In the past I was always planning what I want to do, but life always took a different road, so I stopped planning. The only thing I know at the moment is that I would like to continue with my blog and social media activity and after my degree take a break since I didn't do that after my high school graduation and I feel like I could use some time off.



Fashion

Where do you usually shop at?

I usually stop at Zara, Topshop, American Apparel or Asos.

Have you got a favourite designer?

My favourite designer is Karl Lagerfeld. I think he's genius!

How do you come up with an outfit?

When it comes to dressing up on my blog, I don't wear any special outfits - I want my blog to be realistic, so I am always showing you outfits, which I would wear normally, even without blog shootings. Usually the outfit comes somehow into my mind. When I am in the mood of wearing something, I start the outfit with the item and style it - and that's it! :)

You already told us your 3 favourite bags. Have you got any favourite pairs of shoes?

Of course I have! I am in deep love with my Stuart Weitzman overknees! To me, this the most perfect pair of shoes. I also like my Jimmy Choo pumps, Superstar by Adidas and studded ankle booties by Givenchy!


How do you keep your closet organized?

Since I have a lot of clothes, bags and shoes, I wouldn't find anything if it was messy. Added to that I think that it looks nice when it's organized and everything has its own place.

Have you got any fashion icons?

I don't have any icons when it comes to fashion, but there are a few people with great taste in fashion, who inspire me - like Kendall Jenner, Miranda Kerr, Gigi Hadid or Rosie Huntington-Whiteley.

Is there anything that you would never wear?

Never say never, but I really hate (or strongly dislike) the hiking shoes, the typical winter jackets and leggings. I would also never wear a crop top with low-rised pants, I would feel naked.

How did you create your own, personal style?

It took me a couple of years till I found what I really liked and what style fitted me the best. I think my style is modern, yet classy, simple, yet unique. I feel like you need to find out what items you like the best and with that you create your style.


Blog

How did you start blogging?

Before I created Vogue Haus, I had a Tumblr page called "fashioninmysoul". I got there a lot of followers (around 40k) and got more and more messages from people asking about me, my style and if I would create a blog. At first I thought that it wouldn't work, since I hadn't a boyfriend-photographer, who could shoot me, but still I decided to give it a shot and I am happy I did so.

Which camera do you use for your pictures?

I use Nikon D5100 with 50m lens

What do you see as your biggest achievement in the blogging world?

I think I have a lot to be proud of - a lot of amazing followers, a lot of collaborations, invites to fashion weeks and a lot of nice pictures. I think I am really proud of shooting a real commercial with Pandora in the summer and I am also honored to be one of the girls speaking at the Blogger Conference in Marrakesh in March!



Can you imagine your life without having a blog?

I seriously cannot imagine my life without my blog. I think being a blogger influenced and changed my life in every aspect. I think creating Vogue Haus was one of the best decisions I ever made.

What do your family/friends/boyfriend think about your blog?

All of them support me strongly in what I do. Usually I take outfit pictures with my mom or my best friend, so I would be really lost without them. Also sometimes I ask my other friends to take a IG shot of me. I am happy to have these people in my live, who help me and support me!

Did you ever wanted to stop blogging?

I didn't want to stop blogging, but there were times, where I felt stressed, depressed and uninspired. For example at the beginning, when I didn't have my 50mm lens, I felt really sad about the quality of my pictures. Or the another time I was graduating from high school, but still kept my blog going like I was on a vacation, which was very hard by the way. Or every time I have my exams. But I never wanted to stop - I only wanted to improve.


Beauty

What are your favourite make-up products?

Acne solutions foundation by Clinique, YSL Anti-cernes concealer, Chanel lipstick nr. 99 and YSL Baby Doll mascara

Do you use fake lashes? Or are those your own?

In my entire life I've never used fake lashes.

What perfume do you use?

Chanel Madame Mademoiselle

What is your natural hair colour?

I know this was confusing for you guys, since I was blonde for a couple of years, but my natural hair colour is light brown (kinda what I have now).


Traveling

Do you enjoy flying?

I really love traveling and visiting different places, however I am not the biggest fan of flying. I don't feel very safe on the plane, so I am always just trying to make through the flight. And I really hate flying alone!

What do you usually do on a plane?

Usually I work on the plane. I think it's a very good opportunity to write my blog posts, edit my pictures or get dome school work done. If you don't have anything to do, then just watch a movie, listen to music or play some games - like me when we were flying to Aruba - I was playing Angry Birds the whole flight!! (which is like 7 hours hahah)

How do you deal with the time differences?

Whenever I go over the ocean or fly to a different time zone, I am always trying to get used it by going to bed when it's evening there (even though I don't feel tired sometimes) and try to stake awake when it's day. That helps me to get used to a different time.

What place did you like the most and why?

I cannot name just one place, I've been to many beautiful places. However I really loved Guadeloupe, which looked like a paradise!


Food/Workout

What your usual grocery shopping list usually look like?

Eggs, tomatoes, lettuce, some avocados, orange juice, lactose-free milk, cottage cheese, goat cheese, fruits like strawberries, blueberries or grapes, salmon, shrimps, water

Favourite drink?

Non-alcoholic would be coffee or green juices, alcoholic probably Moscow Mule, Rosé or Strawberry Daiquiri.

What do you usually get at Starbucks?

I am keeping things simple when it comes to coffee - usually I get a lactose-free latte or if it's hot outside, take lactose-free iced latte

Favourite fruits?

Strawberries for sure!

Have you got any favourite restaurants? 

I am a big fan of Ladurée, which is no news for you. I also like Angelina Paris, Godiva, The Magnolia Bakery, Sprinkles and the Cheesecake Factory.


O mně

Jak by ses popsala?

Jsem intorvert a spíš tišší "typ", ve velké skupině rozhodně nejsem ten, kdo by extra mluvil. Věštinou jsem klidná a snažím si nedělat hlavu nad drobnostmi. Nerada se s někým hadám a stresuji maličkostmi. A samozřejmě nemůžu zapomenout na ironii, kterou to ale vůbec nemyslím špatně!

Kolika jazyky mluvíš?

Celkem mluvím 5 jazyky - samozřejmě česky, což je můj mateřský jazyk, pak německy, anglicky, francouzky a španělsky.

Kde jsi se naučila (tak dobře) anglicky?

Na tuhle otázku se mě hodně ptáte. Svojí angličtinu nepovažuji na nějaké extra úrovni, ale je pravda, že teď ve škole dělám C2, takže si myslím, že je na dobré úrovni, ale pořád je co zdokonalovat. Anglicky jsem se začala učit v 6.třídě, jako druhý cizí jazyk (první jsem se začala učit německy). Myslím, že v angličtině mi hodně pomohlo cestování - rodiče anglicky moc nemluví, takže všechn yzařizování na letištích, v půjčovnách, v nemocnicích a hotelech bylo na mně. Na filmy a seriály se dívám jen v angličtině a čtu také jenom v angličtině.

Kouříš?

Příležitostně - to znamená prakticky jenom na párty.

Kde jsi potkala přítele?

Potkali jsme se na narozeninové oslavě kamaráda, kterého známe oba.

Jakou hudbu obvykle posloucháš?

Nemám specifický styl, který bych poslouchala - spíš mám ráda jednotlivé písničky nebo zpěváky. Ráda mám třeba Lanu del Rey, Tove Lo,  The Runaways, The Pretty Reckless, Iggy Azaelu nebo Nicki Minaj.



Máš nějaké sourozence?

Nemám.

Oblíbené květiny?

Jednoznačně pivoňky a růže (hlavně červené a bílé).

Máš nějaké domácí mazlíčky?

Doma u rodičů máme kocoura Blair (pojmenovaného po Blair Waldorf).

Jaké je Tvoje oblíbené roční období a proč?

Podzim! A to kvůli listí, "sweater weather" a večerech v posteli s filmem nebo knížkou,

Máš nějaké oblíbené filmy a seriály?

Mám jich spoustu! Filmy třeba Black Swan, Requiem for a Dream, V as Vendeta, Dirrty Dancing nebo Fight Club, seriály pak Gossip Girl, Pretty Little Liars a Friends. Dřív jsem se dívala také na OC a Gilmore Girls.

Jaké máš plány do budoucna?

Já upřímně ani žádné plány do budoucna nemám. Dřív jsem si tohle hodně plánovala, ale nakonec všechno dopadlo jinak. Takže jsem plánování vzdala. Vím, že se chci věnovat blogování, ale to je zatím všechno.


O módě


Kde obvykle nakupuješ?

Většinou v Zaře, Topshopu nebo American Apparelu. Ráda mám také Mango nebo Asos.

Máš nějakého oblíbeného návrháře?

Mám - Karla Lagerfeld, kterého obdivuji a který je podle mě geniální.

Jak obvykle vybíráš outfit?

Neoblíkám se nějak speciálně jenom kvůli tomu, že mám blog. Chci aby moje outfity byly autentické. Outfit mě vždycky nějak napadne. A když nevím, co na sebe, tak začnu s nějakou věcí, kterou pak kombinuji s dalšími.

Už jsi nám řekla 3 nejoblíbenější kabelky - máš i nějaké oblíbené boty?


Mám! Momentálně nedám dopustit na vysoké kozačky od Stuarta Weitzmana a lodičky Jimmy Choo, které beru jako základ botníku. Mám ráda i Superstary od Adidasu a pockokované kotníkované kozačky Givenchy.


Jak udržuješ svůj šatník pěkně uspořádaný?

Jelikož mám opravdu hodně oblečení, bot i kabelek, takže pokud bych ho uspořádáný neměla, nic bych nenašla. A obecně mám ráda pořádek nejen v šatníku, ale i bytě.

Máš nějaké módní ikony?

Přímo módní ikony nemám, ale často se inspiruji streetstylem Kendall Jenner, Gigi Hadid a Mirandy Kerr.

Je něco, co by sis na sebe nikdy nevzala?

Nikdy neříkej nikdy, ale myslím, že nikdy si nevezmu pohorky,  turistické sandály, péřivou bundu nebo legíny "místo kalhot".  Také nejsem fanouškem kombinace bokových džín a crop topů.

Jak sis vytvořila svůj osobní styl?

Trvalo mi pár let než jsem přišla na to, co se mi líbí, co ráda nosím a co naopak ne. Myslím, že mám jednoduchý, moderní a spíš elegatní styl - a myslím, že jsem si ho vytvořila tím, že jsem ujasnila, co se mi líbí.


O blogu

Jak jsi začala blogovat?

Před blogem jsem měla "blog" na Tumblru, kam jsem dávala inspirativní obrázky a všechno, co se mi líbilo. Blog se mi tam poměrně rozrostl (40k) a čím dál tím víc jsem dostávala zprávy, jestli bych si nechtěla založit blog, kam bych dávala svoje fotky. Nejdřív jsem si myslela, že by to nefungovalo, ale pak jsem to přecejenom zkusila a zjistila, že mě to opravdu baví a naplňuje.

Čím fotíš fotky na blog?

Nikonem D5100 s 50mm objektivem

Co vidíš jako největší úspěch v blogování?

Myslím, že jsem toho díky blogu hodně dosáhla - spolupracuji s mnoha značkami, které mám ráda, mám ty nejlepší fanoušky a chodí mi pozvánky na akce a fashion weeky. Pyšná jsem především na focení reklamy pro Pandoru a pozvání na blogerskou konferenci v Marrakeshi, která bude teď v březnu a na které budu mluvit vedle Angeliky Blick a Ziny Charkopliy. 


Dokážeš si představit nemít blog?

Upřímě si to představit nedokážu. Blog mi doslova obrátil život vzhůru nohama a jsem moc ráda, že jsem ho před těmi 3 lety založila.

Co na bog říká rodina/přítel/říkají přátelé?

Všichni mě podpořují v tom, co dělám. Například s rodiči často fotím outfity nebo i fotky na Instagram. A přátelé také občas otravuji s fotkou nebo s tím, že ještě nemůžou jíst, protože jsem to ještě nevyfotila (haha).

Chtěla jsi někdy s blogem seknout?

S blogem jsem skončit nechtěla. Před tím, než jsem si pořídila 50mm objektiv, jsem byla často zklamaná z kvality fotek, což mě k blogování demotivalo. Také je těžké skloubit školu s blogem - například i když jsem maturovala nebo měla zkoušky, blogovala jsem "jakoby by se nic nedělo".


O kráse


Máš nějaké oblíbené kosmetické produkty?

Mám - například YSL korektor "Anti cernes", Naked paletky od Urban Decay, Baby Doll řasenku od YSL a Chanel rtěnku č. 99

Nosíš umělé řasy? Nebo je máš  prodloužené?

Ani jedno! Řasy mám přírodní.

Jaký používáš parfém?

Madame Mademoiselle od Chanelu

Jaká je Tvoje přírodní barva vlasů?

Vím, že tohle je pro Vás trochu matoucí, protože jsem začala blogovat jako blondýna. Přírodně mám ale vlasy světle hnědé, tak jako je mám teď.



O cestování


Baví Tě létat?

Miluju cestování, ale nejsem fanouškem létání. Ikdyž létám opravdu často, občas si v letadle nepřipadám bezpečně a snažím se let nějak překousnout.

Co většinou v letadle děláš?

Čas v letadle se snažím využít a pracuji buď na blogu nebo na restech ze školy. A pokdu žádnou práci nemám, tak se dívám na filmy/seriály, poslouchám hudbu nebo hraju hry - třeba jako když jsme letěli z Aruby a já u Angry Birds vydržela 6 hodin.

Jak se vypořádáváš s časovými posuny?

Teď už časové posuny ani nevnímám. Co ale můžu doporučit je snažit se na jiné časové pásmo navyknout tím chodit spát večer, ikdyž se Vám nechce, a přes den pak zůstat vzhůru.

Kde se Ti líbilo nejvíc a proč?

Je těřké říct jenom místo, protože jsem viděla opravdu hodně krásných míst - pro mě ale je zatím tím nejhezčí ostrov Guadeloupe.



O jídle/cvičení

Co máš obvykle v nákupním košíku?

Vajíčka, avokádo, ovoce (jahody, maliny, hroznové víno), zeleninu (rajčata, okurku, listový salát), kozí sýr, pomerančový džus, cottage, mléko bez laktózy, vodu a lososa nebo krevety

Oblíbený drink?

Moscow Mule a jahodové Daiquiri

Co si obvykle dáváš ve Starbucksu?

Ve Starbucksu si dávám buď latte nebo iced latte s mlékem bez laktózy

Oblíbené ovoce?

Jednoznačně jahody!

Máš nějaké oblíbené restaurace?

V Praze ráda chodím do Cafe Cafe, Grosseta (Mariny) nebo Umami. Celosvětově pak samozřejmě Ladureé a i Cheesecake Factory, Magnolia Bakery, Sprinkles a Angelina Paris.

SHARE:

32 comments

  1. So many gorgeous looks!

    www.bstylevoyage.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Ak bude aj tretie pokračovanie, tiež ho s radosťou zhltnem :-)

    keelifestyle.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. Hrozně se mi líbí tento formát článku a to jak si ho pojmula! :)

    http://eternitymoments0.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  4. It was very interesting to read! Thanks for sharing :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. zaujímavý článok, dostali ma hlavne tie jazyky - je to super vedieť sa dorozumieť toľkými spôsobmi :)

    na mojom blogu práve prebieha giveaway, tak budem rada, ak sa ty aj tvoje čitateľky zapojíte :)
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  6. Líbí se mi jméno domácího mazlíčka. Blair je jednoznačně skvělá :D

    ReplyDelete
  7. Je to zajimavy clanek. Ale nedokazu pochopit, ze nekonzumujes zadne pecivo - v dnesni dobe se vyrabi uz bezlepkove a sezenes je v kazde dobre prodejne i supermarketu.
    Taky me zarazilo, ze se spise zaridis mezi introventy a Plache lidi. Takova mi neprijdes, spise mi prijde, ze se snazis "dostat kazdou cenu na vyslunni". Musi te byt videt a slyset.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslím, že je moje věc, co jím a co ne. A z "chování na internetu" přece nemůžeš říct, jaký člověk je nebo není. To podle mě můžeš posoudit jenom když ho poznáš osobně :)

      Delete
    2. Vždycky přece nejde jenom o lepek. Dost zvláštní, že to někdo "nedokáže pochopit". Jakoby byla konzumace obilovin povinná.

      Delete
    3. Vždycky přece nejde jenom o lepek. Dost zvláštní, že to někdo "nedokáže pochopit". Jakoby byla konzumace obilovin povinná.

      Delete
    4. Barča je hroznej lergik přece. Na laktózu a lepek. (viz. instagram fashioninmysoul, určitě všechno 100% bez laktózy a lepku :) )

      Delete
  8. Genial el post! Gracias por responder todas las preguntas.
    Besitos!!!

    http://lafashionnalitee.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
  9. Super článek ! Je skvělý poznat tě trochu blíž :)

    http://thechicflair.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  10. moc hezký článek, sleduji tě od samých začátků a je to neuvěřitelné jak se vyvíjíš :) fandím ti :)

    Přečteno za leden

    ReplyDelete
  11. Love q&a posts! This was very fun and interesting to read! :)

    www.simplynancyblog.com

    ReplyDelete
  12. Ah, jahodové daiquiri..ano! Líbí se mi tvoje záliba v koktejlech. Osobně razím názor že k dívce patří koktejlová sklenička spíš než půlitr :) moscow mule jsem ještě nezkoušela, zařadím to tedy na seznam nevyzkoušených drinků. Co se týče tebe a tábaku, odpovídala jsi na cigarety, ale co třeba šňupací tabák? :)

    ReplyDelete
  13. I really love to read, it's always a pleasure ! I'm always in love with your looks, you are so beautiful and stylish. You inspire me, you are like a model for me !

    Xoxo Manon B
    http://justanobsession.com

    ReplyDelete
  14. Mám ráda tyhle posty, vždycky se dozvím něco nového o mých oblíbencích :) Nejvíc mě překvapila otázka létání - sama nejsem jeho příznivcem (panické záchvaty vítejte!), tak mě překvapilo, že člověk jako ty, který často cestuje, si na létání nezvykl :)

    ReplyDelete
  15. Madame Mademoiselle parfem neexistuje. To nosis fejky?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak asi myslí Chanel Coco Mademoiselle ne?

      Delete
  16. I've read this post and the last Q&A you did and I'm truly amazed of how much you've accomplish! Keep up the hard work! ;) xxx (btw I love Q&A's)
    http://fallingforablog.blogspot.com.es/2016/01/10-tips-que-funcionan-para-estudiar-10.html

    ReplyDelete
  17. Jsem ráda, že jsi udělala i část 2. :) Sleduju tě už docela dlouho a je super dozvědět se něco nového. Klidně by mohla být i část 3. :D

    ReplyDelete
  18. Hello Barbora, I know you since your Tumblr-beginning and I wanted to pay you a big compliment for your blog! You have a great style and I like the fact that you mix expensive items with not-so-expensive Zara clothes etc.! And I also think it is true that your blog and your style are realistic, which is great, because a lot of other bloggers wear cool outfits, but I would never wear it myself. Keep it up!

    ReplyDelete
  19. Lovin the pictures!

    www.tasyanandya.com

    ReplyDelete
  20. Hi plzzzzz i really need to know where did you get your beige collar drap coat from!!! Stunning !! And the grey as well

    ReplyDelete
  21. Příjemně mě překvapilo, kolik toho máme společného. :) Toto je určitě super nápad, jak se více přiblížit čtenářům.

    ReplyDelete
  22. Ohh, richtig cool, dass du einen zweiten Teil gemacht hast!! Es ist so schön dich besser "kennenzulernen" und ich würde mich sehr über weitere persönlichere Posts freuen!! :)
    Liebe Grüße <3
    Alissa
    www.alissaloves.de

    ReplyDelete
  23. Ahoj, len teraz som natrafila na tvoj blog, preto komentujem casovo trochu "mimo" :D Kazdopadne, vsimla som si, ze viackrat spominas parfem Chanel Madame Mademoiselle - spravne je to ale Chanel Coco Mademoiselle :-) Tiez vies francuzsky, Madame Mademoiselle ani nedava zmysel ;-). Inak pekny blog, fakt!

    ReplyDelete
  24. na akej úrovni máš tie 4 cudzie jazyky? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angličtina a němčina C2, francouzština B1 a španělština A2

      Delete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig