Monday, April 25, 2016

SKIING IN SÖLDEN

DSC_0228

Good morning from home! I just made myself a breakfast and now I want to share with you some pictures and experiences from Sölden, where I spent the past 4 days. I went there with my parents and my (lovely) boyfriend. We arrived on Thursday around noon, so we just checked in at the hotel and went up the hills, because the weather was really good. We also skied (or in my case just chilling in the upper restaurants) the whole Friday. We spent the whole Saturday in the village, because it was snowing and the weather was really bad and then went home yesterday. As you probably know, we stayed at the Das Central Sölden, which is a brand new 5 star hotel in the town. The hotel offers many luxurious rooms and belongs to one of the  TOP 25 Luxury Hotels in Austria. There is also a hotel restaurant and the famous ICE Q Restaurant, which is located 3048 meters above the sea level, belongs also to the hotel. Besides that, you can also enjoy a drink at the hotel's bar, the gym, the solarium and the pool area, where you can find not only the pool, but also a sauna and a relaxing area. We didn't just enjoy the stay, we could also try the Wein Am Berg program, which now exists for 15 (!) years. In the program we could not only try several wines each day (at lunch and dinner), but we also got to different events and restaurant. We have two delicious lunches at the restaurant at the ski slope (first day we had steaks at the BBQ from Chile and Argentina and on the second day we enjoyed sushi). First evening we spent at the hotel restaurant, where we ate a 6-course menu. The second evening we had a special trip up the hills into the Ice Q Restaurant, which was opened just for us. We could try several wines and appetizers there, then went to the middle station for main courses and finished at the hotel for desert and some cheese. The last evening there was a big Bottle Party and a charity casino. I am really happy I could experience the whole program, because it was really one-of-a-kind experience. I am also really happy that I got to spend some time with my family and boyfriend, and that I went on a "winter" vacation (because I haven't been on one for years!). So here are some pictures I took during my stay, so I hope you will enjoy those!

Dneska Vám zdravím už z mého bytu v Drážďanech. Včera jsme se vrátili z rakouského lyžařského městečka Sölden a dneska bych Vám chtěla povědět něco víc o tom, s kým jsem tam vlastně byla, co jsme tam dělali a kde jsme bydleli. Do Söldenu jsme přijeli ve čtvrtek kolem poledne. Hned jsme se ubytovali a jeli na sjezdovku, protože bylo opravdu krásně. Lyžovali jsme (nebo v mém případě relaxovali v restauraci) pak celý pátek. V sobotu "nahoře" už sněžilo a byla mlha, takže jsme se rozhodi zůstat ve městě a vyzkoušet místní spa. No a včera jsme už jeli domu. Ubytovaní jsme byli v Das Central Sölden, což je nový 5 hvězdičkový hotel, který se pyšní několika desítkami luxusními pokoji. Kromě pokojů, hotel nabízí i vynikajíí hotelovou restauraci a hlavně restauarací ICE Q, kterou můžete znát z posledního dílu Jamesa Bonda. Speciální je v tom, že se nachází ve výšce 3048 metrů nad mořem a dostante se do ní jen lanovkou. Kromě kulinářksých zážitků, si v hotelu můžete vychutnat i drink na baru, zajít do posilovny či do solária a nebo relaxovat v místním spa, kde kromě bazénu najdete i saunu a relaxační zónu. Kromě hotelu jsme mohli vyzkoušet i speciální program Wein Am Berg, který tento rok slavil jubilejních 15 let své existence. V programu máte kromě ubytování, ski pasů, snídaně a privátního odvozu ke sjezdovce, i vstup do různých restaurací a na různé akce. První večer jsme zůstali v hotelové restauraci, kde jsme ochutnali 6-chodové menu. V pátek i sobotu jsme si vychutnali oběd v restauraci u sjezdovky, který byl opravdu unikátní. V pátek jsme měli čerstvě grilované steaky z Chile a Argentiny a v sobotu pak ochutnali sushi speaciality. V pátek večer nás pak vyvzezli do restaurace Ice Q, kde jsme měli několik předkrmů a následně pak sjeli lanovkou do mezistanice, kde následovali 2 hlavní chody. Lanovka byla puštěná jen kvůli nám, takže zážítek to byl opravdu jedinečný. Večer jsme pak ještě na hotelu měli dezerty a několik druhů sýra. Poslední večer násleovala velká párty společně s charitatním kasínem. Celý program byl obohacen ochutnávkou vína. Jsem moc ráda, že jsem něco takového mohla vyzkoušet. Pro mě to byl oravdu zážitek. Zároveň jsem také ráda, že jsem strávila pár dní s rodiči a přítelem (a že jsme všichni přežili první společnou dovolenou!). Takže tady je pár fotek, které jsem během těch 4 dní nafotila, tak doufám, že se Vám budou líbit!

DSC_0277 DSC_0254 DSC_0152
DSC_0946
DSC_0929 DSC_0193 DSC_0232 DSC_0210 DSC_0890 DSC_0169 DSC_0222 DSC_0227 DSC_0089 DSC_0939 DSC_0131 DSC_0160 DSC_0062 DSC_0906 DSC_0111

Special thanks to Das Central SöldenWein am Berg

SHARE:

14 comments

  1. Tolle Eindrücke und ein wirklich wunderschönes Hotel!
    Liebe Grüße, Nadine

    http://www.maisondecouture.de

    ReplyDelete
  2. Beautiful impressions! <33

    xx Tschok | www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  3. Nádherné fotky. :) Museli ste si to všetci užiť.
    Victoria's secrets

    ReplyDelete
  4. Tvoje mamka je Stela Ondráčková? :)

    ReplyDelete
  5. Krásne fotky :)
    a lyžovala si nakoniec či nie? :)

    ReplyDelete
  6. Such a great post!
    The hotel and the spa area looks absolutely stunning.
    I have actually never been on a winter vacation and I have never been skiing or snowboarding, so I would defenitely also spent my time in the restaurants.

    xx Julia

    http://followthefashionrookie.blogspot.de/

    ReplyDelete
  7. Nice photos. The room view looks just great! :-)

    ReplyDelete
  8. Lovely photos! Looks like you had an amazing holiday in the snow! x

    www.mithmagazine.com | @mithmagazine

    ReplyDelete
  9. Krasne fotky wow :), muselo tam byt nadherne :)

    ReplyDelete
  10. Mna by zaujimalo odkial je ta perfektna zimna bundicka:)

    ReplyDelete
  11. Very good article
    http://www.chichandbagnews.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig