Monday, April 4, 2016

TRAVELING HACKS

11098325_1388003568189498_1428963207_n_Fotor_Collage

Before I am going to tell you something more about my great time here in Mexico, let's talk first about the long, long and tiring flight there. Traveling is a great thing, however being 20 hours can get a little boring. Today I would like to share with you some tips on how to make traveling more comfortable, easy and nicer. 

Předtím, než se dostanu k samotné dovolené, bych chtěla napsat něco málo o cestování a o tom, jak si ho usnadnit. Létám celkem často a dneska bych se s Vámi chtěla podělit o pár tipů, jak se dá takový 10-i hodinový let zpříjemnit - tak doufám, že tipy třeba někomu z Vás pomohou!

1. BEFORE THE FLIGHT

There are my things to think of before hopping on that plane. Once you book a ticket, I advise to think of following:

- choose your favourite airport: When it comes to booking my tickets, I am always trying to fly over airports, that I like. My favourite airport is definitely the Charles De Gaulle Airport in Paris. The airport was re-bulit several years ago and nowadays you can find there a new terminal 2E, which is mostly used for international flights. From Dior, over Gucci, to Hermés, this Parisian terminal is a dream-come-true for all fashion addicts, just like I am. The great thing is that when flying oversees, you get your purchase tax free, which can actually save you a lot of money when making a purchase in a luxury store! The airport doesn't offer fashion and bags stores only, there are some jewelry stores as well - Cartier, Rolex, Chaumet, Swarovski, and many many more. Another reason why I love the airport is because of my favourite macaroon store, the Ladureé. I always buy some macaroons, take them on-board and enjoy my flight even more! There are also other cafés, restaurants, bars and tea salons, where you can sit down and relax.

- reserve your seat and meal: Have you been stuck on that middle seat for 10 hours? Well, I've been through (by an accident when we got rebooked, because of flight got cancelled, but still it wasn't nice). So my first advice is to make an online reservation online. My favourite seat is at the window, because I also like to take pictures from the plane sometimes. However if you need to walk or use the restroom a lot,  in this I recommend you to get an aisle seat. I also always change my meal, if I have the option. I usually go for low-caloric, seafood or vegetarian meals.

- pack wisely: Now let's be honest - I think a lot of us are going to be guilty on this. Have you ever packed that dress, that just hanged in your vacation wardrobe or that pair of shoes that "you are going to wear in the evening?" Not only you could have taken something more "useful" instead, the weight could be also smaller. I advise to pack outfits, not single pieces. This helps you when picking outfits and crying, that you should have taken that shirt, that would match your new shoes and you'll also avoid taking way too much with you.

- the carry on: Don't forget about the carry on! With experiences like lost suitcases or suitcases, that arrived with 2-3 days delay, I always pack my expensive items, like designer shoes, bags or jewelry there. I also pack there my pills, camera, computer and some clothes in case in suitcase wouldn't arrive on time.

- vybírejte let přes oblíbené letiště: Jsou letiště, kde mají víc obchodů, jsou letiště, kde míň. Já mám ráda letiště, kde se můžu podívat po obchodech, sednout si do kavárny a trochu relaxovat mezi lety. Když si vybírám let, často hledám takový, který je přes Paříž - tedy letiště Charles de Gaulle. Paříž mám ráda obecně a právě tohle pařížské letiště je moje nejoblíbenější. Před pár lety totiž dostavěli terminál 2E, ze kterého se létá hlavně mezi kontinenty. Terminál má necelých 600 metrů čtverečních a může se chlubit opravdu nevšední nákupní zónou - od Diora, přes Gucciho až po Hermés - tento terminál má opravdu co nabídnout. Kromě módních značek na terminálu můžete navštívit i luxusní butiky se šperky (Cartier, Rolex, etc.) nebo s luxusní kosmetikou. Takže pro módního "závisláka", jak jsem já, je tenhle terminál ideální. Navíc tento terminál nabízí i několik kaváren, restaurací a barů, včetně mého oblíbeného Ladurée, kde si vždycky kupuji makronky s sebou na palubu!

- rezervujte si online místo a jídlo v letadle: Už jste strávili 10 hodin uprostřed čtyřmístné sedačky? Já bohužel ano. A není to nic příjemného. Sice jsem místo dostala "náhodou", když mi zrušili let a já dostala náhradní i s náhradním místem, ale doprostřed už nechci nikdy. Místa si vřdycky rezervuji dopředu. Doporučuji si připlatit například u Air France za Premium Economy místa, kde je mnohem větší pohodlí a lepší servis (za přijatelný poplatek). Online si měním také jídlo - nejčastěji na vegetariánské, sea food nebo nízko-kalorické (záleží na společnosti a možnostech).

- balte rozumně: Myslím, že tenhle bod se týká většiny z nás - komu z nás se už stalo, že si na dovolenou zabalil tamty šaty, které mu jen zabíraly místo v kufru a vysely ve skříni celý pobyt? Myslím, že většině z nás... Já se tomuhle snažím vyvarovat a místo jednotlivých kousků si balím už  předem vymyšlené outfity. Nejenže si tak ušetřím místo v kufru, ale také vymýšlení outfitů.

- nezapomeňte na příruční zavazadlo: Já osobně bych byla bez příručního zavazadla ztracená. Už několikrát se mi (bohužel) stalo, že kufry dorazily pár dní po příletu a nebo že kufry nedorazily vůbec. Díky této zkušenosti vím, jak důležité je mít také příruční zavazadlo. Kromě drahých, designérských věcí (kabelky, boty, šperky), prášků a elekroniky, do něj také balím pár věcí pro případ, že by kufr nedorazil - například plavky, kraťasy a náhradní top.

11910442_1729989500556221_1705286645_n_Fotor_Collage

2. ON THE GO

- the perfect outfit: Traveling is all about being comfortable, so when picking your outfit, go for something casual and comfortable - sneakers, jeans, big sweaters, anything you feel comfortable enough to sit 10 hours on a plane.

- airport lounges: I've never been a fan of airport lounges, I always took it as not necessary. Before flying now to Cancun, I got the chance to experience one and I think it's really worth. The service is really great, you have more private space and also some place to get food at. For me, it's a yes!

- eat heathy & drink a lot of water: Traveling, on planes especially, can lead to eating not so healthy. I always get my own food on the board. I like to eat less and eat more times a day, which with the plane food service is not possible. I always take some salad, maybe sushi and a lot of water with me. Don't forget to hydrate yourself!

- work or sleep on the plane: You have no idea how to survive the 10 hours on that plane? I always try to work or sleep on the plane. I think working is great compromise how to cut the time on the plane and get things done. I also recommend to sleep on the plane, so that you don't feel like dying when getting off the plane! 

- "perfektní" outfit: Cestování je hlavně o tom, cítít se pohodlně. Já při vybírání outfitů vždycky dávám přednost pohodlí. Nejčastěji cestuji ve skinny džínách, velkém svetru a teniskách. Myslím, že se dají vymyslet i hezké cestovní outfity a přitom se cítít pohodlně!

- letištní salonky: Nikdy jsem zastáncem salonků nebyla. Podle mě byly salonky nepotřebné, když je na letišti tolik restaurací a možností, kde čekat na let. Při posledním letu jsem měla tu šanci vyzkoušet (zdarma díky zlaté kreditní kartě) salonek Raiffeisen Bank a byla jsem opravdu mile překvapená. Servis je opravdu na úrovni, v salonku máte víc soukromí a také možnost občerstvení, sprch a v Praze konkrétě i 2 dnou zdarma parkování. I za poplatek mi to přijde jako super služba, které určitě v budoucnu budu využívat.

- nezapomeňte na zdravou stravu & hydrataci: Přestože si vždycky jídlo v letadle měním, i tak si s sebou na palubu beru ještě vlastní jídlo - většinou salát nebo sushi a velkou zásobu ovoce. Jím v menších porcích několikrát denně, což v letadle jde jenom s vlastním jídlem. Také je důležité pít hodně vody a hydratovat se.

- v letadle spěte nebo pracujte: Dohánění školních/pracovních restů je podle mě skvělý kompromis, jak zabít čas v letadle a splnit zadanou práci. Já v letadle buď píšu práce do školy, upravuji fotky nebo píšu články sem na blog. Také se snažím usnout, abych si pak mohla zvyknout na časový posun a hned nemusela jít spát.

11887247_906066712801851_1228259083_n_Fotor_Collage

3. AFTER LANDING

- fit your make-up and you're ready to go: After landing I quickly check and fix my make-up (add a little bit of concealer and fix my eyes), grab a coffee and I am ready to explore my new destination! I hope you enjoy this post and if you're getting ready to be on-the-go, then I wish you Bon Voyage!

- upravím make-up a jsem ready-to-go: Po přistání si jenom zkonroluji (a případně upravím) make-up, učešu vlasy, koupím kávu a tím pro mě cestování (letadlem) končí. Tak doufám, že se Vám tipy líbily a pokud se chystáte někam v nejbližší době letět, tak Vám přeji Bon Voyage!

SHARE:

17 comments

  1. Báro, jsi s přítelem na dovolené?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nene, nejsem :) Přítel měl práci a navíc jsem sem byla pozvaná jako press, takže jsem musela vzít někoho, kdo umí fotit (přítel se zatím učí hahah :D). Ale s přítelem už máme naplánovaný Amsterdam a USA :)

      Delete
    2. Promin, mozna se blbe zeptam, ale kdyz je to
      Press tak to neni dovolena? Je to tedy pracovni cesta, nafotit hotel a tak? Nebo co takovy press trip obnasi? Moc ti to preju, ze mas takovehle nabidky na cestovani a desne me zajima, jak to chodi a co vse musis napsat, nafotit atd.. A jestli to neni tajne, koho jsi tedy vzala? Ja bych s tebou jela hned! (;-)

      Delete
    3. Tak ono se to těžko definuje, samozřejmě tu musím fotit, což je práce, ale program mám volný, takže to je jako dovolená. Ono záleží na společnosti, třeba teďka jsem byla pozvaná na review hotelu - takže jsem měla zaplacený let, dopravu, jídlo, ubytování na týden pro mě a plus 1 s tím, že samozřejmě udělám výstup na blog/Instagram/etc. Jinak jsem vzala rodinu :)

      Delete
    4. tak to je fakt super! užívej a díky za odpověď.mě čeká cesta do USA příští týden a nemůžu se dočkat, cestování zbožňuji.

      Delete
  2. Pro me je jakykoli let utrpenim s heslem:prezit!Kazdou dovolenou vybiram podle delky letu,ktery jsem ochotna absolvovat.Neusnu,nemam misto pro nohy,boli me zada...ach jo.A to letam min.kazde dva mesice a stejne si nezvyknu :-(

    ReplyDelete
  3. Súhlasím... tiež som raz tak ostala uprostred a ešte tam bolo aj dieťa, ktoré mrnčalo... (:

    my blog - Daniela

    ReplyDelete
  4. Tve tipy na dlouhy let se hezky ctou. Bohuzel v blizke dobe zadny dlouhy let neplanuji. V posledni dobe zastavam nazor, cim kratsi let tim lepsi. Letiste Charles de Gaulle mam tez rada. Jinak preji ti krasnou dovolenou.

    ReplyDelete
  5. ..vidět, VISET, vinout, viklat.. viset - měkké I.. oprav si to!

    ReplyDelete
  6. Gorgeous and useful post! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Danke für die coolen Tipps! :) Bist du jetzt noch in Mexiko? Falls ja, noch eine wunderschöne Zeit dort! <3
    Alles Liebe
    Alissa
    www.alissaloves.de

    ReplyDelete
  8. So true! totally agree your points!

    ReplyDelete
  9. Nedá mi nezeptat se, proč když máš peníze na tolik drahých kabelek, neinvestuješ také do první, nebo aspoň business třídy?? To je hned let o něčem jiném :-) Hlavně ty superdlouhé...

    ReplyDelete
  10. Ted prave dávají Revolution auf den CATWALK na VOX 😉

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig