Tuesday, September 27, 2016

#VH CITY GUIDE: NEW YORK

Collage_Fotor

A lot of you have asked me about New York, my tips and the places I visited and can recommend. Now I've done a "New York Guide" before, so at first I thought it's pointless to make a post like that again. However thinking about it - I've been to NYC some time ago, I found new places, which I love, so I thought why not to share those with you in a new session called "#VH City Guide", where I will be taking you to my favourite restaurants, spots, sights and places in each city! So if you're planning to go to NYC, I hope this post will be helpful for you!

Hodně z Vás se mně ptalo na New York, na moje oblíbené restaurace v něm, oblíbená místa a celkově na tipy ohledně města. Článek o New Yorku jsem už dělala a nejdřív mi přišlo zbytečné psát o tipech další článek. Na druhou stranu jsem byla v NYC před rokem a půl, objevila nová místa, která jsem si zamilovala a tak mi dávalo smysl napsat New Yorksé tipy znovu. Rozhodla jsem se udělat průvodcí víc, s tím, že New York je první část "VH City Guide". Tak doufám, že se Vám článek bude líbit a že třeba i někomu z Vás pomůže!

Collage_Fotor1

PLACES & SIGHTS

New York has so much to offer. Many sights and many places, which are worth visiting (and also taking pictures at). There are some, which I can't imagine my visit without visiting again and again!

- Top of the Rock (Rockefeller Center): If I should pick just one place in New York as my "ultimate favourite", I am pretty sure it would be the Top of the Rock inside of the Rockefeller Centre. The place offers an incredible view all over Manhattan, including the Empire State Building, Central Park, the rivers and the whole Midtown. For me, this is definitely a must when in NYC!

- Brooklyn Bridge: The famous bridge connecting Manhattan and Brooklyn is definitely worth walking on. The bridge has not only famous for its special architecture, but also view over the Manhattan and rivers (you can even see the Statue of Liberty from it!).

- Central Park: For me one of the most beautiful parks in the entire world. I recommend to rent a bike and cycle through the park. I would also love to do a picnic in the park since I didn't have the last time. The park offers many beautiful locations (like the lakes, bridges, etc.), restaurants and other activities - such as ZOO or boat rental!

- Times Square: The famous Sqaure fulled with lights, people and cars. There is a lot I hate about Times Square, however I love at the same time. I wouldn't go there every day since I feel like it's too crowded, but I am definitely down for a visit in the night time, which I think is a way better experience than during the day!

- Rockefeller 25: Now I know that this place doesn't officially count as "a place", since it's an apartment, where I stayed at, however I really feel like this place is worth mentioning. This Fewo-Direkt apartment offered the most incredible view over the Midtown and Empire State Building and I can pretty much say that this is how my dream apartment looks like!

New York má opravdu, co nabídnout. Myslím, že New York není jen "o památkách", ale i o místech, které stojí za to navštívit a vyfotit si je. Během těch 3 náštěv NYC jsem si jich pár oblíbila a nedokážu si představit jet do New York a tyto místa nenavštívit:

- Top of the Rock (Rockefeller Center): V New Yorku mám spoustu oblíbených míst - ale kdybych si měla vybrat pouze jedno místo, kam bych v NYC šla, byl by to bez pochyb Top of the Rock v Rockefellerově Centru. Jedná se o prostor v 67. a 69. patře centra, které nabízí dechberoucí výhled na celé Midtown, včetně Central Parku a Empire State Building.

- Brooklyn Bridge: Most spojující Brooklyn a Manhattan není slavný jen scou architekturou, ale i  svým výhledem na řeku Hudson, Sochu Svobody a Manhattan. Doporučuji si ho celý projít pěšky!

- Central Park: Central Park je pro mě jeden z nejhezčích parků na celém světě. My jsme si teď konečně půjčili kola a celý ho projeli. Jsem moc ráda, že si tuto aktivitu můžu konečně odškrnout ze svého bucket listu. Pokud ho chcete vidět celý, určitě si také půjčte kola a projeďte si ho - pěšky by Vám to trvalo opravdu dlouho. Nezapomeňte ale taky z kola slézst a trochu si odpočinout u jednoho z jejich jezer. Pokud Vás ježdění na kole moc nebaví, minimálně si projděte pár mostů, zajděte do restaurace a nebo třeba do místní ZOO!

- Times Square: S Times Sqaure mám takový "love-hate-relationship". Vždycky mi přijde přeplněné, přelidněné a hektické, ale na druhou stranu si nedokážu představit na něj nejít. Doporučuji návštěvu večer, kdy z návštěvy máte mnohem větší zážitek než ve dne!

- Rockefeller 25: Vím, že Rockefeller 25, byt, ve kterém jsme byli ubytovaní, není klasické místo v NYC a že ho pravděpodobně moc lidí jen tak nenavštíví. Pro mě bylo ale ubytování zážitkem a proto si myslím, že bych ho tady měla zmínit. Pokud bych Vám měla říct, jak můj "dream apartment" vypadá, tak by to bylo přesně takhle - minimalistický, moderní, čistý - a hlavně s výhledem na Empire State Building!

Collage_Fotor

RESTAURANTS & CAFES


In New York you'll find a very bright variety of restaurants, cafés and bars. From uptown luxurious gossip-girl style places to very price-friendly ones. It doesn't matter if you want to eat vegetarian, japanise, fast food or anything else, New York has it all and these are my recommendations:

- By Chloé: Now I've seen this place all over Instagram and I was really excited to try out the place on my own. They have more locations in NYC and I've been to the 185 Bleecker Street one. They vegan place is famous for its healthy and delicious recipes. I went for a green smoothie (which I wasn't really a fan of), but what I loved were their air baked sweet potato fries! So good!

- Magnolia Bakery: The NYC based famous bakery is a true experience. Not only are they deserts beyond delicious, but they also look like a master piece!

- Jack's Wife Freda: Another cafe worth visiting, especially for breakfast/brunch. The most delicious avocado toasts and fries in an unforgettable atmosphere!

- The Standard Grill: When breakfast is included, I would never ever miss the chance to try The Standard Grill!:) It offers almost everything you want to try when having breakfast in America – Pancakes, avocado toast etc. but the prices are way higher than at by Chloe.

- Ladurée: Would I miss the opportunity to visit a Ladurée store when being in the town? Absolutely not! I am a big, BIG macaroon lover and this is definitely to best place to get them! PS: Make sure to go to the Soho one. They have seats inside and also outside and also offer more beverages (including drinks with macaroons!)

- Sprinkles Cupcakes: When doing some shopping in midtown, you cannot miss the big Sprinkles shop. The shop has a big window and a pink wall next to it that has the most American gadget ever: A cupcake ATM. First I just wanted to pass by but it was impossible not to stop and swipe my card. The ATM played a fun Sprinkles tune (it was stuck in my head for the rest of the day) and when ordering a cupcake, you saw the life video of how the cupcake was placed into its little box. The sound of a cupcake ATM doesn't sound very fresh at first, but it is actually connected to the shop and they will serve you a fresh cupcake.

New York nenabízí jen velkou řadu památek - slavný je i pro své restaurace, kavárny a bary. Myslím, že v NYC si každý vybere "to svoje". Japonská, vegetarianská, středozemní a indická kuchyně se najde skoro na každém rohu. Já jsem si oblíbila tyto místa:

- By Chloé: Tuto veganskou restauraci/kavárnu jsem viděla na Instagramu nespočet-krát a byla jsem opravdu nadšná jí sama vyzkoušet. V NYC mají víc lokalit a já se rozhodla navštívit pobočku v Greenwich Willage (konkréttně na Bleecker Street). Dala jsem si "green smoothie", ze které jsem upřímně moc nadšená nebyla (nedoporučuji), ale co mě dostalo, byly hranolky z batát. Kromě nich mají v By Chloé i skvělé saláty, burgery, cupcaky i toasty, takže pokud se snažíte stravovat "zdravě", určitě tam zajděte na oběd!

- Magnolia Bakery: Magnolia Bakery je slavná, new yorská pekárna, kde najdete ty nejlepší a nejehezčí dorty, cupcaky, sušenky, cookies a dokonce i zmrzlinu. Jejich dezerty chutnají výborně a na oko vypadají jako mistrovské dílo!

- Jack's Wife Freda: Další kavárna, která stojí za to navštívit - hlavně na snídani nebo na brunch. Kavárna má skvělou atmosféru a může se pyšnit vynikajícími hranolkami a avokádovým toastem!

- The Standard Grill: Standart Grill je místo, které v New Yorku nemůžete vynechat. Nabízí všechno, co v Americe potřebujee k snídani - wafle, palačinky a avokádový toast. Jedinou nevýhodou je, že ceny jsou v něm trochu vyšší (v porovnání s By Chloé).

 - Ladurée: Je nějaké lepší místo, kde si pochutnat na makronkách než v Ladurée? Vždycky, když jsem ve městě, kde mají Ladurée, jdu do něj a koupím si pár makronek. Pokud plánujete náštěvu v NYC, doporučuji zajít do jejich pobočky v Soho, která je mnohem větší a má i restauarční část s venkovním sezením. Kromě toho také servírují alkoholické nápoje - například koktejly s makronkami. Co víc si přát?

- Sprinkles Cupcakes: Během nákupů v Midtown, nemůžete si nevšimnout velkého Sprinkles Cupcakes. Pokud přehlédnete výlohu obchodu, určitě se ale zastvíte u Cupcake ATM. Jedná se "vlastní" výber cupcaku, takový cupcakový bankomat, který funguje celý den. Stačí si jen zvolit, jaký cupcake chcete a na obrazovce pak živě vidíte, jak Vám ho dají do krabičky - takže se nemusíte bát, že byste dostali starý cupcake. Vedle ATM mají Sprinkles Ice Cream hned další obchod, ve kterém prodávají zmrzlinu, cookies a nápoje.

Collage_Fotor3

SHOPPING

- Bergdorf Goodman: I might be the only person who is totally obsessed with Plum Syke's novel „Park Avenue Princesses“. For all of you who are not: the book is mostly about super-rich Manhattan societies and about 99,9% of the book takes place at Bergdorf. Bergdorf is probably one of the chicest shopping places ever and I visit the shoe department to try on some killer heels. They have alllll the good labels sitting there right next to each other.

- Century 21: At first glance Century 21 is just overwhelming and they sell just about everything, it’s not easy to get an overview. BUT if you are a bargain hunter, Century 21 might just be your version of paradise. I once spend hours here, ending up with a vintage coat, a Balmain leather blouse and a pair of Adriano Goldschmidt jeans which all cost less than 20% of their original price.

- SOHO: If I should pick a favourite district in NYC, I think I would go for SOHO. The place is more quiet and there is something about the atmosphere in Soho, which I simply love. This part of Manhattan is also filled with many, many, many stores, including the luxury ones (like Chanel, Louis Vuitton, Chloé, Dior, etc.), the middle-range ones (liken7 for All Mankind, Acne, All Saints), but also lower-priced ones as Zara, Topshop or H&M.

- 5th Avenue, Madison & Lexington Avenue: For me, there 3 streets are the number one places to go when it comes to shopping in the Midtown. You will find a lot of stores in here, so if you're Midtown-based, definitely don't miss these! 

- Bergdorf Goodman: Věřím, že většina z Vás nezná novelu "Park Avenue Princess" od Plum Syke. 99,9% děje se odehrává právě v Bergdorfu a je o new yorské smenánce, ve stylu Gossip Girl. Bergdorf Goodman je obchodní dům s luxusnám zboží kousek od Central Parku. Sám obchodní dům je zařízený v luxusním stylu, takže i když si nic neplánujete kupovat - určitě se do něj alespoň běžte podívat.

- Century 21: Century 21 je jeden z výprodejových obchodních domů v NYC. Není lehké se v něm zorientovat a byste něco našli, musíte se doslova "prohrabat" horami oblečení. Pokud Vás ale baví vintage nákupy a chcete ušetřit na designérském oblečení, Century 21 je to pravé ořechové. Já jsem v něm například našla koženou halenku Balmain a džíny Adriano Goldschmitd za zlomek své původní ceny!

- SOHO: Pokud bych si měla vybrat část New Yorku, která se mi líbí nejvíc, bylo by to Soho. Přijde mi mnohem klidnější než hektický Manhattan a kromě toho má i jedinečnou atmosféru. Kromě kaváren v něm najdete i nespočet obchodů: luxusních (jako je například Dior, Louis Vuitton, Chanel nebo Chloé), obchodů střední třídy (například All Saints nebo i Acne) i těch cenově přijatelnějších (Zara, Topshop, H&M)!

- 5th Avenue, Madison & Lexington Avenue: Pokud jste ubytoaní v Midtown a nechcete nad nákupy strávit tolik času, určitě běžte nakupovat na tyto 3 nákupní třídy. Najdete v nich všechno, co je v Soho a navíc ušetříte čas! 

Collage_Fotor55

TIPS & HACKS

- UBER:  Are you tired of forever-waving at the cabs, who just pass by being full? Then download the app "Uber" and get a car right away! I am pretty sure all of you know the app, but if you don't: You just register, enter your credit card details and you're ready to go. When ordering, you just need to enter your pick-up location and your destination. The app will automatically find you the nearest car and show you in how many minutes the driver is going to pick you up. Then you just get in and leave once you arrive, because the payment is made automatically and is charged on the credit card you put in. I use the app all the time and not only it saves me time, but also money - the app has lower prices than the regular cabs! PS: If you use the code FASHIONINMYSOUL, you get your first ride for free!

- Macy's visitor card: If you're planning a visit of the department store Macy's, don't forget to get the 10% Visitor card, who can get anyone, who lives outside the US! The sale doesn't apply to everything, but there are many brands on which you can save!

- UBER: Nebaví Vás pořád hledat a mávat na přeplněné taxíky? Tak si stáhněte aplikaci UBER. Jsem si jistá, že jí znáte, ale pokud ne: Jedná se o aplikaci ve které si můžete přivolat řidiče, který Vás odveze na libovolnou adresu. Stačí se jen zaregistrovat a vložit svoje údaje. Při objednání pak jen napíšete adresu, kde chcete být vyzvednuti a destinaci, kam Vás řidič má odvézst. Super je aplikace v tom, že nemusíte nic platit, hledat drobné a nemusíte ani plaitt spropitné, jelikož platba probíhá automaticky po internetu. PS: Pokud zadáte kód FASHIONINMYSOUL, dostanete první jízdu zdarma!

- Macy's visitor card: Pokud plánujete návštěvu obchodního domu Macy's, určitě si nechejte udělat Visitor Pass, se kterým dostanete 10% slevu (platí pro všechny, co žijí mimo USA). Sleva sice neplatí na všechno, ale i tak s ní ušetříte :)

SHARE:

9 comments

  1. New York is amazing! Love your pictures!

    ReplyDelete
  2. Moc moc dekuju za tenhle clanek, do NY se uz dlouho chystam a doufam, ze se tam i nekdy dostanu! Tipy jsou skvely a o Chloe jsem toho na instagramu taky videla fakt hodne a pokazde kdyz to vidim znova, tak chci do NY o to vic! Skvely clanek!
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  3. Nádhera, třeba se mi také jednou poštěstí a do New Yorku se podívám.

    Marketatrpisovska.blogspot.cz//LIFESTYLE BOOK

    ReplyDelete
  4. This was so helpful! I only went to NYC once, but I know this will be a great guide for future trips. :)

    ReplyDelete
  5. Hezký článek, místa jsou sice dost profláklá takže žádný překvapení, ale někomu to určitě pomoct může! :)

    ReplyDelete
  6. Lovely post! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. As always beautiful photos :)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig