Tuesday, November 1, 2016

BEAUTY UPDATE

DSC_0746 (1)

A lot of you have asked me many beauty related questions - what products do I use, how do I take care of my skin, how do I clean it, etc. To be honest I've never had the "perfect" skin and honestly I was pretty unconfident with it back in the day. It took me a while to find out, what works the best for me and which products help me to keep my skin clean and pretty.

Hodně z Vás se mně v poslední době ptalo na to, jak se starám o pleť, jaké produkty používám a obecně, co pro svojí pleť dělám. Dneska jsem se rozhodla Vám o tom napsat v tomhle beauty článku. Ikdyž jsem teď se svojí pletí spokojená, vždycky tomu tak nebylo a trvalo mi pár let než jsem našla produkty, které mi vyhovují a se kterými jsem spokojená.

DSC_0730
DSC_0699

The first thing I learned that it's not only products, who help my skin, but iťs also what I eat: eating healthy makes me not only feel good, but also cleanses my skin a lot as well! Drink a lot of water, eat you fruits and drink your veggies - it will help you to get rid of acne, redness and tiredness!

Jako první jsem se naučila, že starání se o pleť není jenom o produktech, ale i stravě a hydrataci. Jíst zdravě mi vyhovuje nejenom v tom, že se pak cítím lépe, ale hlavně i v tom, že mám pak lepší pleť. Snažím se pít hodně vody, jíst hodně ovoce a "drink my veggies".

DSC_0697 DSC_0759-2

Now we come to the most interesting part to you - products. I clean my skin every evening and morning. When I don't do it, it makes me feel like I'm not taking care of myself. To clean my skin from make-up, dust and all other things I use the Cetaphil Cleansing Lotion Nettoyante. This product is made for cleaning (problematic) skin in a soft and carrying way. I fell in love with this lotion because iťs really sensitive to the skin, but still cleanses the skin to the deep, which is important. As you probably know it's not only important to clean your skin, but also to protect your skin!  And I am not only talking about face - I talk about the whole body in general. For that I use the Cetaphil Lotion Hydratante, which is made for sensitive skin - the one I have. The lotion really hydrates my skin and makes it look soft and healthy. From time to time I also go for a mask, which I make at home, in order to get rid off black spots, dead cells and dirt on my face. All I do is mix a tablespoon of honey with a little bit of cinammon, lemon, yogurt and olive oil. I just leave it on for 10 minutes and it's done! I took me some years, fighting with my skin, to get the skin I was happy with and hapy about! These are the three things, which helped my skin to get better.

Ale teď už přímo k produktům. Pleť si čistím dvakrát denně - a to večer od make-upu a nečistot, a ráno předtím, než si nanesu make-up. Nějak jsem si na čištění pleti zvykla a mám "černé svědomí", když si jí vyčistit nemůžu nebo když zapomenu. Na odlíčení a čištění používám momentálně Cetaphil Lotion Nettoyante. Čistící mléko mi vyhovuje kvůli tomu, že je šetrné k pleti, ale zároveň pleť skvěle vyčistí. Kromě čištění pleti je důležité i pleť chránit. Já používám Cetaphil Lotion Hydratante. Ten je určnený pro citlivou pleť, kterou já bohužel mám. Hydratační mléko pleť skvěle zhydratuje a udrží pleť svěží a zdravou. Kromě toho si čas od času dám i pleťovou masku na pročištění pleti, odstranění černých teček a odumřelých pórů. Na masku smíchám lžíci medu s trochou citronu, jogurtu, skořice a olivového oleje. Masku nechám působit 10 min a pak jemně setřu a opláchnu. Pleť pak vypadá svěže! 

20443462113_f815c2df16_h

Now that I talked about my skin and beauty, it's time to tell you something more about my make-up secrets and what products I use.
Foundation: I use the "Ani-blemish foundation" by Clinique in the colour nr. 3. I have used many foundations, including the ones from MAC or NARS, however I feel like this one looks really natural. It doesn't cover that much, but since I don't have that much to cover, it really works well for me.
Concealer: I use the Anti Cernes concealer by YSL. The concealer covers the dark circles under my eyes, which I unfortunately have, and also, if needed, covers any other imperfections on my skin.
Contouring: I only contour my cheeks. I am a contouring freak and I don't have any specific techniques. I feel like you really have to know what you're doing when it comes to contouring, because I think that most girls look really artificial in that. I just contour my cheek bones with a contouring palette "Contour blush - Olympia" by NARS. 
Eyes: For my eyes I usually start with a NAKED palette by Urban Decay. I have several palettes, so that I always have something to choose from. I prefer warm Earth-tones like brown, gold or beige. I would never go out without my mascara, which is the "Grandiose Mascara" by Lancome. I also use the liquid eyeliner a lot. I think it really makes me eyes stand out. I use the "Babydoll eyeliner" by YSL. 
Brows: I have naturally thick brows and I am also not a fan of brows, which look really fake. I only use a brow pencil by NARS to get my brows more definition and a "Styler gel" by Dior.
Lips: I usually just go for a lipstick or balm, depending on my mood.

Teď, když už víte, jak se starám o pleť a jaké produkty používám, abych si pleť udržela v dobré kondici, je ten správný čas se přesunout k samotnému make-upu a produktům, které používám.
Make-up: Jako první vždy začínám samotným make-upem. Používám "Anti-blemish foundation" od Clinique (číslo 3). Vyzkoušela jsem už několik make-upů od NARS a MAC, ale tenhle bmi vyhovuje nejvíc. Vypadá přirozeně a sedí i méu tónu pleti. Make-up není tolik krycí, ale já tolik nedokonolastí na pleti nemám, takže mi tento vyhovuje.
Korektor: Už pár let používám korektor "Anti Cernes" od YSL. Jsem s ním velice spokojená, zakryje kruhy pod očima, které bohužel mám, a i jiné drobné nedokonalosti.
Konturování: Nejsem blázen do konturování. Mám celkem drobný, hubený obličej a myslím, že ho nijak extra kontrurovat ani nepotřebuji. Zvýrazňuji si jenom lícní kosti, a to paletkou "Contour Blush - Olympia" od NARS.
Oči: Na zvýraznění očí používám paletky NAKED od Urban Decay. Mám jich několik, ale většinou volím teplé odstíny jako je zlatá, béžová nebo hnědá. Oči obvykle ještě zvýrazňuji tekutou linkou "Babydoll" od YSL a samozřejmě také řasenkou. Momentálně používám řasenku "Grandiose Mascara" od Lancome. Řasy mám dlouhé přirozeně, takže je nepoutřebuji ani natáčet nebo si nalepovat umělé.
Obočí: Obočí mám poměrně husté, takže vždycky jen trochu zvýrazním tvar tužkou na obočí od NARS a upravím "Styler gelem" od Dioru. Mně osobní se moc nelíbí uměle namalované obočí, myslím, že takhle přirozenější je mnohem hezčí.
Rty: Na rty používám jen rtěnku nebo výživný balzám, podle nálady. Rtěnky si kupuji buď Chanel, YSL nebo MAC.


SHARE:

9 comments

  1. This post was great! thank you for sharing your products xxx
    http://fallingforablog.blogspot.com.es/2016/10/3-series-you-should-watch-this-fall.html

    ReplyDelete
  2. Skvely clanek, inspirace a tipy na kosmetiku neni nikdy dost, proto moc diky za tyhle produkty a ccelkovy clanek, par produltu me zaujalo a urcite se v dalsi dobe po nich podivam! Ta prvni fotka je mimochodem skvela, moc ti to na ni slusi... ;)
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  3. YAS to Cetaphil! It's so gentle with your skin!
    I'm using it daily o nmy acne prone skin and it does the wonders! ♥

    Happy Tuesday!
    xoxo Suzy ( ˘ ³˘)♥
    THE KAWAII PLANET

    ReplyDelete
  4. - Make-up: Jako první vždy začínám samotným make-upem. Používám "Anti-blemish foundation" od Clinique (číslo 3). Vyzkoušela jsem už několik make-upů od NARS a MAC, ale tenhle bmi vyhovuje nejvíc. Vypadá přirozeně a sedí i méu tónu pleti. Make-up není tolik krycí, ale já tolik nedokonolastí na pleti nemám, takže mi tento vyhovuje.

    dvě chyby- mi a mému

    Nezveřejnuj, oprav :)

    ReplyDelete
  5. Skvělý článek, první fotka je užasná! Spoustu věci- jako makeup Clinique, paletky UD a rtěnky používám stejné. Korektor pod oči od YSL bych chtěla vyzkoušet, vím, že ho používáš už dlouho, takže asi vážně must-have!

    ReplyDelete
  6. Such a nice posts dear :)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Great post! Thank tou for sharing the mask recipy!

    ReplyDelete
  8. Your website is so cool! I also follow you on Instagram and your pictures are so beautiful; a real pleasure for my eyes !! Love from France 💋🗼 Sylvia

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig