Sunday, February 26, 2017

DAY OFF IN MILANO

DSC_0007-3

The past five weeks have been totally crazy for me. From stress from exams, over stress with campaigns to stress in Fashion Week. On Friday I decided to take a day off from the Fashion Week and spent it just by relaxing and treating myself. It's not only a post about what I do to kind of get away from all the stress, but it's also a post full of tips for you, which you might find useful if you are looking for a way to treat yourself.

Posledních pár týdnů bylo pro mě více jak hetických. Kromě klasického zkouskškového strasu jsem se ještě musela vypořádat se stresem s kampaněmi a momenálně se stresem z Fashion Weeku tady v Miláně. V pátek jsem se rozhodla si vzít den volno a věnovat ho sama sobě. O tom, co dělám a jak se vypořádám se stresem bych Vám chtěla říct právě v tomhle postu!

TAKE A TIME TO SIT DOWN

DSC_0123 (1(-2
DSC_0919 (1)-2 DSC_0983-2

As a first part on my day off I take the time and sit down for a big breakfast/brunch. When I feel stressed out, my stomach simply doesn't work as usual and I can't really eat much. I simply feel sick afterwards. So when I am having a day off I really go wild with my breakfast/brunch. I love food and I love breakfasts, so this is like a personal thing for me. I always get myself an orange juice, eggs and a (gluten free) avocado toast! 

Jako první svůj den začnu velkou snídaní. Nevím, jak to máte Vy, ale já když se cítím vystresovaná, tak moc jíst nemůžu. Mám problém s žaludkem a tak si alespoň jednou za čas udělám "pořádnou" snídani a udělám si čas na to na chvíli si jí užít. Snídaně je moje nejoblíbenější částí dne, takže alespoň jednou za čas na to uvařit si vajíčka, udělat si avokádový toast a koupit si fresh džus.

TREAT YOUR SKIN

DSC_0144-2

Constant stress, flying, traveling, being in a rush and not drinking enough water has a very big effect on my skin. I don't have the perfect skin and due to these factors it gets worse. From time to time I have to face spots, redness and big dark circle under my eyes. My skin also tends to get very dry and overall I get very bad skin due to stress overload. When taking a day off I like to also treat my skin a little bit. I start by cleaning it very well. I use the "Lotion Nettoyante" by Cetaphil. My skin is very sensitive and it took me a lot of time to find a product, after which I wouldn't have to face burning and red skin. This lotion is very sensitive, because there is no fat, soap or perfume in the product, yet it cleanses the skin very deeply and very well. Then I apply the "Crème Hydratante", also by Cetaphil. Just like the cleansing lotion, also this cream is without any perfume and feels really soft and sensitive. Also the product doesn't only help to hydrate the skin, but also helps to fight acne, spots and even skin diseases, which I find really good.

Neustálý stres, cestování, létání a spěch mojí pleti vůbec neprospívá. Naopak musím čelit červené, uvavené pleti - proto když mám volno, tak se snažím udělat i něco pro svojí pleť. V minulosti jsem měla celkem problémy s pletí a tak se ted tomu snažím vyvorovat. Jako první pleť důkladně vyčístím. Už delší dobu používám "Lotion Nettoyante" od značky Cetaphil. Mám citlivou pleť, a tak mi trvalo dlouho najít produkt, který by byl k pleti šetrný a zároveň ji vyčistil do hloubky. Toto čistící mléko neobsahuje žádný parfém, ani mýdlo. K pleti je šetrný a i k mojí citlivé pokožce se chová šetrně, ale zároveň pleť vyčístí. Poté nanesu hydratační krém "Crème Hydratante", také od značky Cetaphil, který pleť skvěle hydratuje, ale zároveň ochrání před akné, i jinými kožními chorobmi. Kromě toho na celé tělo nanesu tělové mléko "Restoadem", které hydratuje i zbytek těla. Stejně jako Crème Hydrante neobsahuje parfém, ani žádné jiné umělé látky. Je vhodný i pro mimika a malé děti, takže pokud máte opravdu citlivou pokožku, tak se nemusíte bát, že by produkt měl na Vaší pleť nečekané následky.

REWARD YOURSELF

DSC_0075 (1)-4

I work basically 365 days a year. I don't remember taking a day off from blogging on Instagram probably the past 3 years. Don't get me wrong - I love what I do and I give my all heart in it, however sometimes it would be nice to take just a week off from internet and social media. Since that is not possible with my schedule, I try to at least "reward" myself with something nice from time to time. It keeps me motivated and focused. I think it's really important to give yourself a little something for all the work you do! So, this is what I got myself here, in Milano!

Pracuji 365 dní v roce a už asi ani nepamatuji, kdy jsem měla naposledy den, ve kterém bych se nestarala o blog, o Instagram, nefotila, neodpoídala na Vaše komentáře nebo na emaily. Blogování miluji z celého srdce a jsem moc vděčná, kam všude jsem se díky blogování mohla podívat, ale někdy by bylo fajn si odpočinout - což bohužel při blogování nejde. A tak si alespoň svojí práci snažím vynahradit tím, že si čas od času koupím něco, co mi udělá radost. Myslím, že je to super způsob, jak sama sebe odměnit a zároveň zůstat motivovaná. Tady v Miláně jsem si koupila tyhle náušnice, ze kterých mám velkou radost! Okamžitě přebyly moje staré a rozhodně je teď na me uvidíte častěji! 

DSC_0069-2

And what do you do to treat yourself? Have you got any "traditions"? And how do you like my new pair of earrings? Definitely let me know in the comments!

Také to tak máte? Také si děláte jen den sami pro sebe? A jak vypadá? Pokud máte nějaké "tradice", určitě mi je napište do komentůřů - a zároveň mi můžete říct, jak se Vám líbí moje nové nášnice! 

* in collaboration with Cetaphil

SHARE:

7 comments

  1. Krasny clanek a nausnice jsou naprosto boziiiii! Moc se mi libi a jsem zvedava, jak ti budou sluset, myslim ze se k tobe hodi perfektne! :)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  2. Vas blog je super, moc rada si ho vzdy prectu a koukam na vas rada na instagramu. Super fotky a super style. Pozdrav Mabe 123. Ps: Ty nove nausnice jsou nadherne. Hned bych si takove koupila taky.

    ReplyDelete
  3. Everything looks so beautiful <3

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Gorgeous photos! :)

    www.theinvisiblebutterfly.com

    ReplyDelete
  5. Ty nausnice jsou uzasny :)
    xxx

    CITC

    ReplyDelete
  6. ahoj Báro, z tvého dne jsme se dozvěděli jen o tom, že snídáš a že se namažeš sponzorskými produkty. Jinak článek absolutně o ničem. Ale mám ráda tvé fotky, takže si přečtu skoro každý tvůj článek. I když tentokrát fotky zátiší - kombinace krémů a jídla je dost divná, ale chápu, že jsi musela napsat článek na produkty a nějak to zakomponovat do jakoby normálního článku :-).Měj se fajn a přeju mnoho dalších blog-úspěchů! :-)Karolína.

    ReplyDelete
  7. já mám zase super výsledky s Avene a Chanelem! Co jsem vysadila antikoncepci tak mám problémy s pletí - akné a zároveň suchá. Děs. Paradoxně se mi akné přestalo dělat když jsem začala používat promašťující krémy. Nejraději mám od Avene Cicalfate, dokonce se mi po něm ztratily i počínající vrásky. Když mám někdy pleť v pohodě a není přecitlivělá, tak používám ráda krém od Chanelu, protože má krásnou vůni a fajn složení. Mamka zase miluje Estee Lauder. Snídaně je pro mě naprostý základ a nekradši mám vajíčka, toast nebo croissant s máslem, nebo (nesuďte mě prosím) bacon! A připravuju si snídaně každé ráno i za cenu, že přijdu pozdě do práce :D.

    fellienm.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig