Wednesday, February 15, 2017

MY DESIGNER SHOE COLLECTION


I've already done in the past a post about my bags. I really do fit these types of posts helpful - if you wanna invest into something, you wanna make sure that the piece is worth it, is high quality and that other people are satisfied with it. That's why I decided today to make a post about my designer shoes and tell you a little bit more about each pair, if it's comfortable or not and I would re-buy it again!

V minulosti jsem už dělala posty o mé “kabelkové kolekci”. Tento post se Vám líbil a tak jsem se dneska rozhodla udělat podobný post s mými botami. Pro mě jsou takovéto posty přínosné - dozvím se něco více o tom, jestli jsou boty pohodlné, jak se nosí a jestli se koupě vůbec vyplatí. Tak doufám, že post pomůže třeba i někomu z Vás...


1. STUART WEITZMAN "HIGHLAND" BOOTS

Collage_Fotor

This is without any doubts one of my most worn pair of shoes, ever. I love the "Highland" boots and that proves also the fact, that I own this model in several colours - black, grey and taupe. I simply love that the boots fit like a glove on your legs and don't make you feel like you were the "Puss in the boots". They look beautiful, they make your legs look longer and they are also comfortable. Even though this is one of the most expensive pairs of I own, I am definitely getting the wear out of this one and I really do think this is a great investment!

Tyhle vysoké kozačky od Stuarta Weitzmana jsou definitivně jedním z mých nejvíc nošených a neoblíbenějších párů bot! To dokazuje i fakt, že je vlastním hned ve 3 barvách: černé, šedé a béžové. Kozačky mi připadají hlavně super v tom, že na noze perfektně sedí a nepřipadáte si v nich jako "kocour v botách". Navíc krásně prodlužují nohy a jsou pohodlné. Ikdyž se jedná o jeden z mých nejdražších párů bot, v zimě je využívám prakticky každý den a proto se podle mě vyplatí do nich "zainvestovat".  

2. STUART WEITZMAN "LEGWRAP"


This is another pair by Stuart Weitzman. I have to say that I don't wear these as much as I do wear my overknees boots, but I also have to say that I really enjoy wearing these "Legwrap". What surprised me the most is the fact, that the shoes are actually comfortable, walkable and you can be in them actually for a long time. I wore them to a party in Vegas and it was absolutely not a problem to stay in those the whole night! If you are looking for heels, in which you can stay hours and hours, this is the right pair!

Dalším párem od Stuarta Weitzmana jsou tyhle “Legwrap”. Ty nenosím tak často jako moje vysoké kozačky, ale i tak musím říct, že boty nosím ráda. To, se mě na nich překvapilo nejvíce, je, že jsou přestože jsou opravdu vysoké, jsou pohodlné a člověk na nich může vydržet i několik hodin - i třeba na párty. Já jsem měla ve Vegas a opravdu nebyl problém na nich vydržet celou noc! Takže pokud hledáte nějaký takový pár, rozhodně vyzkoušejte tyto!

3. CHRISTIAN LOUBOUTIN "SO KATE" 

¨

I purchased these So Kate pumps by Louboutin when I went with my boyfriend to the US. I had those on my radar for a while and finally I was able to get into a real Christian Louboutin store in LA and try those on. Well to be perfectly honest I have a love-hate relationship with these: I love the way they look, I love wearing them, I love the fact, that they make your legs look really long and I love the colour, which goes perfectly to not only white, cream, taupe and beige tones, but also baby pink and light grey! HOWEVER I have to say that these are so uncomfortable that I am able to walk in those only a couple minutes.

“So Kate” od Christiana Louboutina jsem si koupila během našeho roadtripu do Americe s přítelem. Boty jsem si chtěla vyzkoušet osobně a tak jsem se v LA vydala do jejich obchodu na Rodeo Drive. Boty opravdu miluju, ale mám s nimi takový “love-hate relationship”: líbí se mi, že nohy krásně prodlouží a také se mí líbí tvarem i barvou, která se hodí nejen k neutrálním odstínům, ale také i ke světle růžové nebo například šedé! Bohužel se ale v botech nedá vydržet než několik desítek minut. Jsou opravdu nepohodlné a chodit se v nich dá jen těžce, což mně osobně přijde škoda.

4. CHANEL ESPADRILLES


As you probably know from my posts, I am more a heels person. I love heels, I love how feminine they look like, yet sometimes we all need a little break and need to wear some flats. One of my ultimate favourites are the Espadrilles by Chanel. It took me 1.5 years to find the perfect pair, but I am so happy that I finally have those in my closet - it's one of the pairs that I barely take off in the summer!

Jak asi všichni moc dobře víte, boty na podpatku miluju a jen občas mě vidíte v plochých botách. Jeden z párů, který ale miluji, jsou espadrilles od Chanelu. Na jaře i v létě je prakticky nesundám z nohou - hodí se ke všemu, jsou pohodlné a navíc i skvěle vypadají!

5. CHANEL SLINGBACKS


I purchased the Slingbacks last summer during my trip to French Riviera. When purchasing them, I wasn't really sure if they are my style, because they seem a little “granny”. Yet, I decided to buy these and I am more than happy I did so. I fell in love with them after the first time I wore - they look amazing, they are comfortable for a couple of hours and they also go well with anything you'll wear!

Slingback jsem si koupila během našeholetního výletu na Francouzskou Riviéru. Boty jsem na svém “radaru” měla už delší dobu, ale nebyla jsem si jistá, jestli se ke mně hodí, jestli bych je unosila a jestli nevypadají moc “babičkovsky”. Nakonec jsem se ale rozhodla si slingbacks koupit a zamilovala jsem si je ve chvíli, kdy jsem si je obula. Jsou pohodlné, vypadají skvěle a hlavně se hodí jak k džínům, tak k sukním a šatům!

6. VALENTINO "ROCKSTUD" BOOTS


I brought this pair with me from a small Italian city Cuneo in autumn 2015. I really loved the Rockstud trend back then, so I thought that these boots are a must have for me! I still love them and they are even comfortable, yet I wear often pairs more often because I feel like they fit my style better - that's the reason why I, personally, would rather invest in another pair.

Tenhle pár jsem si přivezla předminulý rok z malého italského městečka Cuneo. Do celé kolekce Rockstud jsem byla zblázněná a tak jsem musela i mít i tyto kotníkové kozačky. Bohužel jsem je na sobě měla jen párkrát. Pohodlné sice jsou, ale mám pocit, že se ke mně tolik nehodí a proto preferuji jiné páry… Z tohoto důvodu bych radši investovala do jiného páru.

7. VALENTINO "ROCKSTUD" HEELS


Just like with the boots I also have a feeling I am not getting that much wear out of my Valentino pumps as well. I love the design, I love the shoes, yet I never find a occasion to wear these - or I simply wear another pair. Even though I don't wear these as much I wish I could wear them, I still love them and would get them!

Stejně jako s kotníkovými kozačkami, i tento pár jsem neunosila tolik, jak jsem původně myslela. Nevím, čím to je, ale boty jsem měla na sobě jen párkrát, přestože mi přijdou nádherné a jsou i pohodlné. Přestože jsem je na sobě měla jen párkrát, koupila bych si je znovu - mezi lodičkami mi přijdou jako klasika a líbí se mi provedením i stylem!

8. JIMMY CHOO "ROMY" PUMPS

Collage_FotorH

My first designer shoe pair I ever purchased was these Jimmy Choos pumps and I bought them on Madison Avenue in New York. I wanted to start also a little “shoe collection” and invest into some key shoes, which will stay with me more than 1 season. I think black pumps are the most key item you can possibly get when it comes to shoes. I went for these by Jimmy Choo. I wish I went for a higher heel, but I have to say that on the other side these are more comfortable and I can wear them for hours and hours. To me this is definitely a pair worth the money.

Úplně první pár designérských bot, který jsem si koupila, byly tyhle lodičky od Jimmy Choo. Kupovala jsem se na Madison Avenue v New Yorku skoro před 3 lety. Tenkrát jsem už měla menší sbírku kabelek a rozhodla jsem se zainvestovat i do bot, které nosím často a které mi vydrží víc jak jednu sezony. Klasické, černé lodičky mi přijdou jako základ každého botníku. Já jsem se rozhodla pro model “Romy” a oproti Christanu Louboutinu jsem s lodičkami od Jimmyho víc jak spokojená. Jsou opravdu poholdné a vydržím na nich i třeba půlku dne. Momentálně trochu lituji, že jsem si nekoupila verzi s vyšším podpatkem, ale na druhou stranu tato verze je pohodlnější.

9. GIVENCHY STUDDED BOOTS


A pair of boots, which I have been wearing for 3 winters straight, are these ankle boots by Givenchy. I got these as a gift and fell in love with the immediately. I love ankle boots and these are not only comfortable, but I also love the studded detailing, which makes them unique and makes every outfit more interesting.

Tento pár kotníkových kozaček od Givenchy teď už nosím 3. seasonu. Dostala jsem je jako dárek a okamžitě si je zamilovala. Kotníkové kozačky miluju a tyhle obzvlášť't, protože mi přijdou zajímavé díky cvočkům na přední i zadní straně. Přijde mi, že každý outfit nějak obohatí a jsem moc ráda, že je mám v šatníku!

10. SAINT LAURENT "TRIBUTE" HEELS


Another gift was this pair of red Tribute heels by Saint Laurent. I really liked them when I got them, yet right now I have a feeling, that they are too heavy and too edgy for my style. I wish I would have gone for a more classier version - maybe some red pumps? Definitely a regret for me.

Kromě kotníkových kozaček jsem dostala i tyto Tribute od Saint Laurent. Na sobě jsem měla jen jednou a celkem lituji, že jsem si nevybrala nějaký ženštější, elegantnější pár - třeba lodičky v červené. Tyhle mi přijdou dost “težké” a tak nějak se ke mně nehodí.

11. GUISSEPE ZANOTTI BOOTS


Another regrettable pair of shoes are these ankle boots by Guissepe Zanotti. I never had any pair of shoes from this brand before and I was really disappointed by these. They are amazing, they are comfortable, yet when you go out it's really slippery in them and when I had them on, I almost fell down 3 times within an hour - and the ground wasn't even icey. Because of that I don't wear them and I also don't think this is what should be happening with shoes for 600 EUR.

Velkým zklamáním pro mě byly tyhle kotníkové kozačky od Guissepe Zanottiho. Od této značky jsem si kupovala boty poprvné a bohužel to bylo asi naposledy. Kozačky se mi líbí, jsou i pohodlné, ale bohužel nemají kvalitní podrážku a opravdu to v nich klouže. Měla jsem je na sobě v Alicante, kde je poměrně teplo a tak na zemi nebylo náledí a ani nebylo namrzlo - přesto jsem v nim minimálně 3x uklouzla. Od té doby jsem je na sobě neměla a myslím si, že by boty za 600 Euro měly mít trochu kvalitnější podrážku.

12. AQUAZZURA "AMAZON" HEELS

Collage_FotorM

But let's forget that and talk about the amazing “Amazon” pumps by Aquazzura. I love those to death, I love how they look like and they are also comfortable, so for me this is definitely a pair I would recommend to get!

Pár, který jsem si ale zamilovala, jsou “Amazon” pumps od Aquazzury. Boty jednoduše miluji, vypadají krásně na noze a jsou i pohodlné. Tohle je rozhodně jeden z párů, který bych Vám doporučila!

13. CHLOÉ WEDGES


My last pair are these Chloé wedges, which I bought in Amsterdam last summer. I saw them everywhere and I had the feeling I have to have them too. And I was so wrong. I never wore them and  I am mad at myself that I bought these just because it was so overhyped. I am planning on reselling these, because it's just waist of space and money for me.

Posledním párem jsou moje klínkové Chloé, které jsem si přivezla z Amsterdamu. Na jaře jsem je viděla skoro všude a tak jsem měla pocit, že je také musím mít. A mýlila jsem se. Na sobě jsem je neměla ani jednou a koupě lituji. Boty plánuji prodat a Vám doporučuji si kupovat jen to, co víte, že unosíte!
SHARE:

18 comments

  1. Vau, nádherná zbierka. Ja na takéto drahšie kúsky nemám, ale už tiež vyhľadávam kvalitu a nie len topánky za pár eur. Ja som si kúpila čižmy nad kolená, úplne podobné so Stuart Weitzman, boli na moje pomery dosť drahé, ale sedia fantasticky, skoro ako tie tvoje. Teda tie moje sú od Buffalo a prispel mi na ne aj môj snúbenec na narodeniny :) No a Valentino sú skôr môj sen a mám podobné od Max Azria a nosím ich v lete a v jari nonstop..mám aj béžové aj čierne a mne veľmi vyhovujú a tak nejak som práveže s nimi stotožnená, takže som si povedala, že to sú topánky, na ktoré si našetrím a kúpim si tie pravé, no a chcem ísť do béžových. Máš ale nádhernú kolekciu aj keď ako si sama povedala, tie červené Saint Laurent, ktorých výber ľutuješ, tak tie sa mi veľmi nepáčia :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Always love your outfits!

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. To jsou tak krásné boty!♥ Třeba jednou budu mít taky takové... :)
    Mr. Kev

    ReplyDelete
  4. Ty červené lodičky jsou fakt božíí O.o

    eLblog

    ReplyDelete
  5. Wow, skvela sbirka a krasny clanek, kabelky me moc bavily a stejne tak i ted boty! Me zaujaly hlavne kozacky Stuart Weitzman, ale i ty lodicky jsou prenadherny! Ja teda nemam zadny drazsi boty, ale do tech Chloe espadrilek bych okamzitek investovala!!! Jinak mi prijde dost lito, ze nenosis ty Valentino, jsou naprosto bozi a moje absolutni ,,dream" boty, ktery si do budoucna definitivne planuju koupit, jen na ty boty asi budu muset setrit nekolik let, haha. ;) Kazdopadne bych je nekdy rada videla na tobe v nejakym outfitu. :)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  6. The strappy Stuart Weizman's are my favorite <3





    www.kristenskouture.com | Luxury. Fashion. Lifestyle.




    .

    ReplyDelete
  7. vlastníš naozaj nádherné kúsky :)

    Sabi z blogu Beautiful savage - GIVEAWAY

    ReplyDelete
  8. I am so, so, so in love with these Stuart Weitzman "Highland" boots, they just look incredible!

    Lisa - lisasmirror.com

    ReplyDelete
  9. THE VALENTINO "ROCKSTUD" HEELS ARE THE ONE

    ReplyDelete
  10. ahoj Báro, psala jsi, že na Valentýna budeš sama a na instagramu máš fotku s nějakou pánskou rukou?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fotka byla zveřejněná 13. tak nějak nevidím souvislost. Navíc mám teď zkouškové, takže všechny fotky nejsou úplně aktuální, hlavně ty kampaňové. :)

      Delete
    2. ok, ja se jen zeptala. takže to je fotka nějakého fotografa, co s tebou dělá kampań. ok.

      Delete
  11. Oh,heaven! :)

    www.theinvisiblebutterfly.com

    ReplyDelete
  12. A co ty Dolce&Gabbana boticky z minulého příspěvku? Doufala jsem, ze konečně uvidím, jak vypadají :-(

    ReplyDelete
  13. Ahoj, pekna kolekcia. Iba mala oprava, tie Jimmy Choo su model Abel, nie Romy. Romy zaviedli iba pred nieco vyse rokom a maju trochu okruhlejsiu spicku a opatok potiahnuty kozou.

    ReplyDelete
  14. Nadherne boty. 🙌 Super post a krasne sladene Outfity. 👍

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig