Friday, March 10, 2017

PARIS FASHION WEEK

P3010029-3

I spent some amazing time in Paris and now it's time for me to show you guys a little bit of what I have done, what I have seen and where have I stayed at when in Paris. As you know Paris is one my favourite cities in the entire world and I am more than happy to visit it again during Paris Fashion Week. The weather hasn't been that great - it was raining 2 days out of our 4 day stay, so I was pretty upset I didn't manage to do everything I planned to do. However I feel very lucky it didn't rain the whole time and even though the weather hasn't been the greatest, I still loved and enjoyed the the trip there!

V Paříži jsem strávila pár skvělých dní a v dnešním postu bych Vám chtěla ukázat co jsem v Paříži dělala, kde jsem byla a také kde jsem byla ubytovaná. Bohužel nám 2 dny ze 4 propršelo, ale i tak jsem moc ráda, že jsem do se milované Pařéže mohla podívat znovu. Sice mě trochu mrzí, že jsem kvůli počasí nestihla všechno, co jsem plánovala, ale i tak jsem si pobyt v Paříži moc užila a doufám, že Vy si užijete report z ní!

DSC_0276-2
DSC_0130 (1)-2

We arrived to Paris in the morning - around 8.30 am. It was a tiring trip from Milan. We had to wake up at 3 am, took a cab to the airport, who drove us to the wrong terminal and then - on top - we had a problem with our luggage. Finally we made it to Paris and as a first thing we checked in at our hotel. This time I chose to stay at the lovely Hotel Balmoral, which is a 4-star hotel a few-minutes away from the Arc de Triomphe and Champs Elyseés, which is a very central location. The hotel offers 50 rooms and suites. It's a small, cozy hotel with a family atmosphere. We stayed at their "Superior Double Room" with a street view. The room hasn't been really spacious, however you had enough space for yourself. What I really liked was the fact that the room had 2 big wardrobes, which helped me during Fashion Week a lot. At hotels I usually fight with small wardrobes, where I am not able to fit everything, but this one really surprised me. Of course the hotel has a free wifi, a lobby restaurant and breakfast, which can be eaten in their lobby restaurant or delivered to your room! Added to that the hotel offers some extra-services as well - you can for example rent a bike (for free!), book a trip or rent a wifi-device on-the-go! How amazing is that?! I really did enjoy my stay at the Hotel Balmoral - so if you're looking for a central, friendly and budget-friendly-hotel, definitely check this one out!

Do Paříže jsme přiletěly už ráno, kolem 8.30. Cesta byla náročná. Letěly jsme přímo z Milána prvním letem, takže jsme musely vstávat už kolem 3. Taxikář nás ještě k tomu zavezl ke špatnému terminálu a ještě jsme měly problém s kuframi - takže jsme byly rády, že jsme do Paříže doletěly a jako první jsme se ubytovaly. Tentokrát jsem si vybrala čtyř-hvězdičkový Hotel Balmoral, který se nechází jen pár minut od Arc de Triomphe a Champs Elyseés. Hotel má jen 50 pokojů - je malý, útulný a má "rodinnou" atmosféru. My jsme měly pokoj "Superior Double Room" s výhledem do ulice. Pokoj byl malý, ale útulný. Překvapil mě ale svým uložním prostorem. Většinou, když jsem ubytovaná na hotelu, tak mám problém se skříněmi - obvzlášť během Fashion Weeku. Tady bylo úložného prostoru opravdu hodně, což mi udělalo radost. Hotel má samozřejmě zdarma wifi a také restauraci, kde se můžete nasnídat (nebo si snídani můžete objednat na pokoj), naobědvat se i se navečeřet. Kromě toho nabízí hotel i extra služby, jako například vypůjčení kol (které je zdarma), vypůjčení přenosné wifi nebo bookování nejrůznějších výletů! Mně se osobně v hotelu moc líbilo a nemám mu co vytknout. Takže pokud i Vy hledáte centrální a cenově přijatelné ubytování v Paříži, určitě se na hotel podívejte!

DSC_0049-4
DSC_0145 (1)-3
DSC_0178-2 DSC_0944 (1)-2 DSC_0970 1-2
DSC_0986-2

Our first invitation was for the Cartier presentation. I always love going to Cartier, not only because it's my favourite jewelry brand, but also because their location and decoration is always more than beautiful - plus who would say no to trying out all their amazing pieces as the first one? Once again I had the chance to look at their "Cactus de Cartier" collection, which is a true masterpiece. Rings, necklaces and even bags are everything you ever dreamt of. The pieces are well-detailed-made and those are pieces, which you are going to take the breath away with. The brand also showed new watches, sunglasses and their highlight of the season - which is a new bracelet inspired by their "Juste un Clou" collection. The bracelet looks stunning and what I like is the fact that it is also thin - if you have skinny arms just like me, then you probably know that many bracelets may look too "massive", but this one looks really beautiful. Of course it was also fun to see some of my blogger friends and the Cartier PRs at the presentation - always one my favourite events in Paris.

Jako první prezentaci jsme měly představení nové kolekce Cartier. Na prezentace Cartiera chodím vždycky moc ráda. Nejenom proto, že je to moje nejoblíbenější šperkařská značka a ráda si prohlédnu  a vyzkouším nové kousky, které normálním smrtleníkům budou představeny až za několik měsíců, ale také proto, že jejich prezentace jsou vždycky origiální, nápadité a stylové. Navíc na nich vždycky potkám své bloggerské kamarádky a samozeřejmě také PR. Tentokrát Cartier představil svojí kolekci "Cactus de Cartier". Něco málo z ní jsem viděla již minulý rok, jak v Paříži tak v Praze. Kolekce je uměleckým dílem - šperky jsou detailně propracované a vypadají jako umělecké dílo. Tentokrát šperkařský dům přišel i s verzí kabelky, která je podle mě oprabdu povedená. Kromě této kolekce Cartier představil i několik nových hodinek (dámských i pánských), doplňků (například sluneční brýle) a zlatým hřebem prezentace je nový náramek, který je inspirovaný jejich "Just un Clou" kolekcí. Náramek mi od té doby utkvěl v paměti a nemůžu na něj přestat myslet. Přijde mi super, že je úzký - mám chubené ruce, takže na mě vypadají dobře jen drobné kousky - což právě tento náramek je. Navíc mi přijde jako něco nového. Dokážu si představit, že tohle je nová klasika Cartiera. Prezentaci jsem si moc užila a doufám, že mi i Vy napíšete do komentářů, jak se Vám kousky líbí! 

DSC_0982-2 DSC_0962-2
DSC_0954-2

Of course we couldn't miss some of our favourite places in Paris, so here are some of my tips, where you should go when in Paris. These are when we went this time and we loved them:

- Trocadero: for the best pictures with the Eiffel Tower
- Carette: a small Parisian café located just on the Trocadero, offering the best pastries, breakfasts, brunches and French meals
- Pont Alexandre III: definitely my favourite bridge in Paris. Such an amazing artwork!
- Café Marly: Amazing café located next to Louvre
- Avenue Montaigne: if you're looking for luxury shopping, this is your number one destination!
- L'Avenue: The it-place to be seen at. If you wanna dine with Kendall Jenner or Bella Hadid sitting next to you, this si the place to go for. PS: Their berries with whipped cream are to die for!
- Galeries Lafayette: If you're looking for brands under one roof, this is the perfect place for you. Plus if you go on the roof, there is a bar and also the most gorgeous view over Paris!
- Ladureé: Macaroons, macaroons, macaroons... Do I have to say more?
- Arc de Triomphe: Another must-see place in Paris - definitely go on the top and enjoy the view!

Samozřejmě jsme nemohly vynechat naše oblíbená místa! Tady jsou místa, kde jsme byly a které bych mohla doporučit:

- Trocadero: nejlepší výhled na Eiffelovku
- Carette: malá francouzská kavárna s těmi nejlepšími dezerty, snídaní, brunchem i obědem a večeří. Doporučuji jejich míchaná vajíčka se sýrem - lepší jsem snad neměla....
- Pont Alexandre III: můj nejoblíbenější most v Paříži
- Café Marly: skvělá kavárna s výhledem na Louvre
- Avenue Montaigne: pokud hledáte luxusní znyčky jako je Dior, Balmain nebo Chanel, tohle je ta pravá ulice 
- L'Avenue: it-place, kde byste chtěli být viděni. Pokud toužíte se naobědvat vedle Kendall Jenner nebo Belly Hadid, tohle je to pravé místo. PS: jejich ovoce se šlehačkou je to-die-for!
- Galeries Lafayette: pokud hledáte značky pod jednou střechou, rozhodně zajdětě do Galerie Lafayette. Jako bonus je nádherný výhled z jejich střechy!
- Ladureé: makronky, makronky, makronky... nic víc snad ani dodávat nemusím!
- Arc de Triomphe: další "must-see" místo - rozhodně vyšlápněte i schody navrh!


DSC_0932-2 DSC_0167-2 DSC_0006 (1)-2 zuhad

Zuhair Murad show

SHARE:

5 comments

  1. Everything looks so beautiful <3

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Your Dior bag is stunning! Love your hair up btw!


    xo Kristen


    www.kristenskouture.com | Luxury. Fashion. Lifestyle.




    .

    ReplyDelete
  3. Jééé, ty ses tam zas měla jako v pohádce ♥

    eLblog

    ReplyDelete
  4. Skvely fotky Baru, moc se to povedlo! Mam tvoje clanky z Fashion Weeku strasne rada, doufam ze sis to jako vzdy moc uzila!!!
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig