Wednesday, March 22, 2017

Q&A I 2017 EDITION


It's been a while since I got really personal with you and since a lot of you enjoyed reading my previous Q&As, I decided to get, from time to time, a little personal with you, update you about my life, tell you what is going and also answer your questions. Just like in my previous posts, I will be answering your questions from the categories personal, fashion, traveling, blog and food/working out!

Je to už nějaká doba, co se na blogu objevil Q&A. Hodně z Vás zajímala spousta věcí a tak jsem se rozhodla udělat pokračování předchozích článků a tak Vám nějak přes Vaše otázky povědět, co je u mně nového, co momentálně dělám a nebo například kam se v nejbližší době chystám vycestovat. Otázky jsem rozdělila do 5 kategorií, a to: o mně, o módě, o cestování, o blogu a o jídle/cvičení!



PERSONAL

How was 2017 for you so far?

I think 2017 has been great so far! We started the year in Abu Dhabí with my boyfriend and I got to see his a lot, which is really important for me and it also makes me really happy. I got to work with amazing brands, I spent some time with my family, I came to re-visit some of my favorites places like Paris or Milano, I successfully survived my exam period, I got some new amazing pieces into my wardrobe and I simply was happy.

What happened to your school? Are you still a student?

YES. I am still a student and I just started my 4th semester. I took 2 semesters off, so that I can concentrate on my work and kind of slow down a little bit, because before it was too much for me to handle. I spent around 8 hours in school, then another 6 on blogposts, Instagram, emails, shootings... And that was simply too much. Now I am happy to be back with full energy!

What are you up-to these days?

As answered before, I am going to classes these days, but still try to work (hard) on my blog, pictures and social media in general. As you also know I would like to start my own Youtube channel, so I am coming with a concept for that and I would like to shoot my next - talking - video ASAP!

What are your plans for the rest of the year?

I would like to travel as much as I can. I want to go to London, Paris and Maledives, which are a dream of mine! I would like to successfully finish at my home university and get ready for a semester abroad. I would like to see my boyfriend as much as I can, spend a lot of time with my family as well and simply do what makes me the happiest!

We haven't seen your boyfriend in a while... How are you doing together?

Well, as you know I don't post that many pictures with my boyfriend and I also try to keep a lot of things regarding that theme private. We are together with my boyfriend, both super-happy, trying to see each other as much as possible and simply try to overcome the distance! We talk everyday through facetime, we text each other and we value the time, when we get to see each other a lot.


FASHION

What is on your wishlist now?

I have the classical Balmain blazer on my radar for a while now, yet I am deciding between black and nude. I feel like black is a classic, yet I think that I could get more wear out of the nude one - so any opinions? Besides that I love the new J'Adior slingbacks, I would like to get a grey hat and I am also into ponchos right now!

What are you planning on wearing this season?

When it comes to colours, I think I am going to wear a lot of neutral tones, like beige, nude, off-white or camel. I think I will be wearing a lot of grey, mustard, black and white as well. I am really into suede jackets at the moment and I also plan on wearing my new Lady Dior and my new grey Antigona by Givenchy a lot! You will also see me wearing my Chanel brooch a lot and also a lot of pumps and heels!

What are you wearing the most at the moment?

My new studded Lady Dior bag, black suit pants, turtle necks, knitted dresses, the Chanel brooch and my new grey Antigona bag!

Which item you don't like so much anymore?

I don't really have anything specific on my mind, however I am not really into waterfall coats anymore.

Do you have any tips on how to get a better and more classy style like yours?

Well, I don't really consider my style "better" or "classy", but I kind of figured out what I like, what works the best for my body and what I really feel good in! I think this is the basis of finding your own style - don't just follow blindly trends, wear what you like and what you really enjoy wearing! I think you will look the greatest if you will feel like a queen in your outfit. Also what I do - I buy less, but invest into pieces, which are higher quality and which I will have in my closet for some years!


TRAVELING

Which places would you like to visit this year?

I always love going to cities like Paris, Milano, London and New York! Those are my favourite cities in the world - and the fact that those are the "Fashion Week" cities has nothing to do with it -. However I would love to visit places where I haven't been yet. Maledives are a big dream of mine since a couple of years ago and unfortunately I didn't get the chance to see that place yet. I would also love to discover Italy and Greece a little bit, especially Venice, Portofino and Santorini! 

Where are you going in the next months?

I am off to London for a weekend in 2 weeks, then I am going to Paris and Barcelona for Easter. I am also starting to plan my summer vacation, but we haven't decided the destination yet - maybe St. Barts, maybe US, maybe Seychelles? 

Who are you traveling with? / Who takes your photos?
I never travel alone. I hate traveling on my own and I enjoy discovering the world with someone. I travel a lot with my mom, who is basically my photographer. I also travel a lot with my boyfriend, who is forced to take pictures of me - and he's loving it - or a friend of mine.


BLOG

How/When did you decide to be a fashion blogger?

I decided to become a full-time blogger in summer 2013, which is almost 4 years ago. I had my blog for a year then, but wasn't really active and I was kind of "discovering my voice". In summer 2013 I told myself to start working really hard, because blogging is something I love, something I am passionate about and something that makes super fun! 

We read about some changes coming up... What can we expect?

First of - I started to open up my own Youtube channel! I feel like this is something new, which will help you to get to know me better and also something, which I can inspire people with. I get to see amazing places, stay at beautiful hotels, have a lot of designer pieces and I would like to show you that all! Besides that I would like to change the design of my blog - so new VOGUEHAUS is coming up very soon!


FOOD / WORKOUTS

You lost some weight in the last few weeks. Was that on purpose?

I noticed a lot of comments about my weight in the last couple weeks. As you know I had my exams in February and I was under a lot of pressure. Not only because of that, but mostly because I also had to keep with my blogwork and also I was working on two big campaigns. When I am under a lot stress, I tend to eat only a little, because my stomach can't handle a lot. I feel sick afterwards. However I was eating a lot in Paris and Milano - all the macaroons, gelatos and deserts were amazing!

What do you usually eat these days?

I am sticking to my usually food schedule. I eat scrambled eggs / egg omelette in the morning, together with avocado, some cheese and tomatoes, and some orange juice. During lunch-time I usually go for something small, because I eat a lot in the morning and don't feel that hungry in the mid-day time. I usually go for a fruit salad, regular salad or a soup. In the afternoon I usually get a big coffee and a little snack. In the evening I am getting a salad, a fish with potatoes or rice most of the time. It really depends on the day and how hungry I feel.

Are you on a diet?

I am definitely not on a diet. I don't eat meat besides fish and I am gluten-intolerant, so I also can't eat anything with gluten in it. I have to say that I love healthy food. I always feel too heavy when eating something unhealthy, so I try to avoid that most of the time.


O MNĚ

Jaký pro Tebe byl zatím rok 2017?

Rok 2017 byl pro mě zatím opravdu dobrý. Strávila jsem poměrně dost času s přítelem, cestovala jsem, podívala jsem se znovu na svá oblíbená místa, byla s rodinou, úspěšně jsem zvládla zkoušky, spolupracovala jsem se značkami, o kterých si většina bloggerů může nechat jen zdát a hlavně jsem byla šťastná.

Studuješ ještě? 

Ano. Jak asi víte, nebo možná nevíte, ve škole jem si vzala 2 semestry volno, abych se mohla soustředit na svůj blog. Na blogu jsem strávila několik hodin děnně už od střední a za ty 2 roky si nepamatuji den, kdy bych měla volno. Proto jsem se rozhodla si na chvíli odpočinout a zpomalit... 

Co momentálně děláš?

Chodím do školy a snažím se pracovat na svém blogu a Instagramu.

Jaké máš plány na zbytek roku?

Zbývá mi poslední semestr v Drážďanech, který bch chtěla úspěšně ukončit. Dále bych chtěla co nejvíc cestovat, pracovat na svém blogu, rozšířit svůj šatník o kousky, po kterých toužím, a především být šťastná.

Máš pořád přítele? Dlouho jsme ho neviděli...

Ano! Sice přítele na blogu ani Instagramu nevidíte tak často, ale nic se nezměnilo. Za přítelem létám  pravidelně - a on za mnou - a oba se nějak snažíme smířit s faktem, že jsme v LDR, denně si voláme a píšeme. 


O MÓDĚ

Co teď máš na svém wishlistu?

Už dlouho toužím po klasickém blazeru od Balmaina. Momentálně se rozhoduj mezi klasickým černým a béžovým - nějaké názory? Kromě saka se mi ještě líbí J'Adior slingbacks od Diora a hledám šedý klonouk.

Co plánuješ nosit tuto sezonu?

Hodně neutrýlních tónlů, jako je béžová, off-white, nude nebo camel, hodně šedé, ale také pastelové barvy, hořčicovou a klasickou černou. Uvidíte na mně šasto mojí blož od Chanelu - která je konečně spravená -, novou pocvočkovanou Lady Dior, roláky, loidkčy a také novou šedou Antigonu, kterou znáte z minulého postu!

Co momentálně nosíš nejvíc?

Mojí novou Lady Dior, kterou jsem si koupila v Paříži, černé oblekové kalhoty, rolákové šaty a novou šedou Antigonu!

Která věc Tě tak trochu omrzela?

"Waterfallové" kabáty. Minulý rok jsem je nosila tak moc, že tuto sezonu dávám přednost těm střiženým klasicky...

Jak dosáhnout čistšího a elegantnějšího stylu, jaký máš ty?

Nemyslím si, že bych měla "čistý" nebo "elegantní" styl - ale jsem ráda, že si to myslíš/te! - Naučila jsem se kupovat si kousky, které se mi opravdu líbí, které mi sedí a ve kterých se cítím dobře. Naučila jsem se také nesledovat módní trendy, protože ne všechen trend je pro každého. Také raději investuji do kvalitnějších kousků a snažím se vyvarovat kupování kousků, které mi budou jen ležet ve skříni!


O CESTOVÁNÍ

Kam plánuješ v nejbližší době vyrazit?

Za 2 týdny se chystám do Londýna, pak do Paříže a Barcelony. Obzlášť se těším do Londýna, kde jsem nebyla alespoň 3 roky!

Jsou nějaká místa, kam by ses chtěla podívat?

Dlouho toužím se podívat na Maledivy. Pro mě je to definice "ráje na Zemi" a už opravdu dlouho sním o tom, že se tam jednoho dne podívám. Dále jsem nikdy nebyla v Benátkách a Protofinu, nebo na Santorini, takže bych ráda viděla víc z Itálie a Řecka.


O BLOGU

Jak / Kdy jsi se rozhdla být bloggerkou?

Původně jsem začínala na Tumblru, kde jsem založila "blog", kam jsem přidávala outfity, interiér, kabelky a lifestylové i cestovací posty, které se mi líbily. Můj Tumblr začal pomalu růst a začala jsem dostávat čím dál tím víc zpráv, že mám super styl a jestli si nechci založit vlastní blog. V té době jsem už sledovala hodně zahraničních blogů a jelikož jsem vždycky měla blízko k módě a focení, rozhodla jsem se blogování zkusit. 

Četli jsme, že se můžeme těšit na změny... Co přesně nás čeká?

Jak můžete vědět z předminulého postu, rozhodla jsem se začít s Youtube. Přijde mi to jako skvělý způsob, jak Vám ukázat víc ze svého života, cest i šatníku a jak se Vám přiblížit. Zatím jsem ve fázi vymýšlení konceptu, ale rozhodně bych chtěla postovat - zatím - alespoň jednou týdně. Kromě toho jsem se rozhodla dát i blogu novou dimenzi a to ve formě nového designu, na který se můžete těšit již brzy!


O JÍDLE / CVIČENÍ

Všimla jsem si, že jsi v poslední době zhubla. Bylo to úmyslně?

Ne. Nezhuba jsem úmyslně. V únoru jsem měla zkoušky a byla jsem hodně ve stresu právě nejen kvůli nim, ale také kvůli blogu a 2 velkým kampaním, na kterých jsem pracovala. Nevím, jak to máte Vy, ale já když jsem ve stresu,nemůžu moct jíst, protože mi je pak špatně. Ty 2 týdny jsem strávila prakticky na polévce a bramborách, protože to je to jediné, co můj žaludek snesl... Naštěsttí to se spravilo a v Miláně, Paříží i Barceloně jsem si užívala makronek a gelata!

Co momentálně denně jíš?

Ke snídani si dělám míchaná vajíčka / ometeletu s kozím sýrem, rajčaty a avokádem. Ráno piju pomernčový džus a dopoledne pak kávu, bez které bych nepřežila. Jelikož toho jím poměrně dost ráno, během oběda nemám moc hlad - většinu si dám jen ovocný salát, menší salát nebo třeba polévku. Odpoledne si pak dám něco menšího a svojí duhou kávu. K večeři si většinou udělám salát, lososa, nebo třeba sushi, brambory s rybou nebo rýží. Opravdu to zákeží na dni, na tom, jak moc jsem hladová a také na tom, kolik času mám.

Jseš na dietě?

Ne. Svůj jídelníček bych nenazvala "dietou". Jak ai víte, jsem intolerantní na lepek, takže jsem musela ve své stravě omezit všechno, co obsahuje lepek. Kromě toho také jím jen rybí maso. Já osobně mám ale ráda zdravá jídla - cítím se po nich prostě lépe.


SHARE:

12 comments

  1. ahoj Báro, tak jsem marně přemýšlela, co za místo je Protofino a kde to je...až jsem přišla na to, že to je překlep a správně má být Portofino.. tvůj blog je super, fotky nádherný, ale ty věčný překlepy jsou fakt otravný.. člověk, který se živí blogem, by měl mít text pravopisně na jedničku - možná bys to mohla dávat někomu ke korektuře? měj se krásně :-)

    ReplyDelete
  2. Why don't you go somewhere more interesting, like Thailand, Vietnam, Japan, Argentina, Russia, Greece (not Santorini), South Africa, plus 100+ countries? Seychelles and Maldives are the same thing. St. Bart's is just expensive hotels, shops, and restaurants, there's no culture there. There's lots of beach destinations that have culture, rather than just hotels. Are you not interested in traveling to places that are not super luxury destinations?

    ReplyDelete
    Replies
    1. But Barbora likes expensive hotels, shops and restaurant, she isn´t interested in culture and nature :-).

      Delete
    2. Great question! I would love to know the answer too :-)

      Delete
    3. I would like to visit as many countries as possible, yet I've never been to those and I would like to built up my own opinion. Also not everyone is interested going to Africa, Australia or Asia! People are different ;)

      Delete
  3. Great post :)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Fajn dotazník i odpovědi, Baruš :) mě by ještě zajímalo, máš nějaké zájmy a jak trávíš svůj volný čas? Tím mám na mysli, co děláš, když nebloguješ, nefotíš, nemusíš se učit a nejsi s přítelem? Někdo čte, vaří, sportuje, atd... tak mě zajímá, jak to máš ty :)) Na tvůj youtube se těším, ukazuje víc z reálného života. Tvůj blog i fotky jsou na první pohled dokonalé a světové (a je jasné, že čtenářům předkládáš jen tu lepší stránku z tvého života), ale video víc ukáže, že jsi taky normální člověk...každopádně, těším se na to. Měj se hezky :)

    ReplyDelete
  5. I love your Q&A's!! We really get to know a little bit better! And I really want to watch your travel videos on Youtube xxx
    http://fallingforablog.blogspot.com.es/2017/03/tag-one-lovely-blog-award.html

    ReplyDelete
  6. Skvelej clanek a super design blogu, vidim poprve! Moc diky za vsechny ty informace, bylo zajimavy o tobe zase slyset tolik novinek! Preju hodne stesti pri zkouskach! ;)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    ReplyDelete
  7. Dobra rada:pozor na Maledivy!Rika se a jen povrzuji z vlastni zkusenosti:Jednou Maledivy,uz vzdy jen Maledivy!Chytne se tam "virus"a clovek uz nehleda nic jineho, protoze proste nic neni lepsi.
    Ale je to krasny virus:-))

    ReplyDelete
  8. I love posts like this! Amazing <33

    Love, Tschok
    www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  9. ahoj, chtela jsem se zeptat, proc jsi neopravila to Portofino a neodpovedela na komentář. A proč v EN verzi máš více otázek nez v CZ? díky moc,

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig