Friday, March 24, 2017

SPRING DETOX

DSC_0731-2

Spring is here and I am sure, that I am not the only one who's excited for wearing blazers, leather jackets, pumps and light sweaters. Every time there is a new season coming, I start to think about what I would like to add into my closet and what I would like to get rid of. I always do a little "spring detox" and re-sell items, which I no longer wear or aren't really my style anymore - it's not only a great way how to get a little bit of extra money for the pieces you would like to buy, but it's also a great way how to make someone happy with the piece you don't like that much and a great way how to get a little bit of space in your wardrobe as well. For me the best place to re-sell and shop re-owned and vintage pieces is the website Vestiaire Collective. I am pretty sure you all know the website, but in case there are some of you, who don't: Vestiaire Collective is not only a website, but also a community of fashion lovers with more than 4 000 000 users. Daily there are about 3 000 new pieces added and if don't want to look though all of them, simply look into one of their edits in order to find inspiration. You can find pieces up to 70% off their regular price and if you're a seller, you don't have do anything in order to sell your product. The company delivers into 47 countries. Now I know that many of your probably ask yourself: "How do I know that the product is real and not a fake?!" Well, the answer is easy. Before you purchase an item, the seller has to send it to Vestiaire Collective team, which will take a look at the item and confirm that the product is real and not fake. From my own experience I know, that this process might take a little longer and you will have to wait for your product ca. 10 - 14 days - but who wouldn't like to wait and know, that the product is real? Selling on Vestiaire is as easy as shopping there and I am pretty sure, that you will be able to sell your old pieces and find new ones for a more affordable price! Me, myself tend to look for vintage and pre-owned pieces all the time, since you can get basically new, unused product for a way nicer price. Today I decided to wear an all black outfit, which I paired with my Stuart Weitzman overknee boots. If you are craving for those, but don't really wanna splurge that much on them, definitely check the Vestiaire Collective selection, which offers them for more affordable prices. I have added a cape over my turtle neck and skirt, just to add a little bit of colour. I finally have my Chanel brooch back, 

Jaro už je pomalu za dveřmi - sice oficiálně již jaro začalo, ale venku to zatím tak nevypadá, s příchodem nové sezony vždycky přemýšlím o tom, čím bych chtěla oživit svůj šatník a naopak jaké kosky bych chtěla prodat a udělat tím tak někomu radost. Každé jaro (a podzim) dělám takový menší "detox šatníku". Mojí oblíbenou stránku na prodáná starých věcí a i na nákup nových je Vestiaire Collective. Myslím, že Vestiaire nemusím dlouze představovat, ale pokud se přeci najde někdo, kdo stránku nezná: jedná se o internetový portál, kde můžete prodat a koupit "pre-owned" nebo vintage značkové zboží. Portál není pouze stránkou, ale zároveň je i komunitou. Má již přes 4 000 000 členů a denně jim přibyde zhruba 3 000 kousků. Vestiaire doručuje celkem do 47 zemí. Zároveň na stránce můžete najít také editorialy, kde kromě inspirace najdete i propejení na jednotlivé produkty. Vím, že teď si asi mnoho z Vás říká: "Jak ale můžu vědět, že se nejedná o faky?!" S Vestiaire už zkušenost mám a tak vím, že pokud kupujete (i prodáváte), produkt je nejdřívě zaslán do VC centra, kde profesionálové z jejich týmu věc ověří a potrvdí, že je nejedná o fake. Teprve pak je věc zaslána k Vám domů nebo k novému majiteli. Na stránce mi přijde super, že za prodej platíte pouze určité % z ceny produktu. Já rozhodně na Vestiaire budu prodávat pár starších kousků, které nenosím. Přijde mi skvělý způsob, jak si ve skříni uvolnit místo na ty nové - třeba jako na tohle pončo, které mi teď nedívno přišlo. Dlouho jsem hledala takové, které by hezky sedělo a nebylo moc dlouhé. Jsem ráda, že jsem našla tohle, protože mi přijde perfektní jak délkou, tak barvou. Pončo jsem obohatila broží od Chanelu, kterou mám konečně opravenou a zpět doma. Pod pončo jsem si oblékla "all black outfit" - a to černý rolák s černou sukní. Přidala jsem ještě vysoké kozačky od Stuarta Weitzmana a novou Lady Dior!

DSC_0919-2
DSC_0980-2
DSC_0038 (1)-2 DSC_0838 (1(-2 DSC_0043-2 DSC_0964-2 DSC_0862-2

OUTFIT DETAILS

Proenza Schouler turtle neck (similar)
Zara skirt (similar)
Zalando poncho (similar)
Stuart Weitzman boots (here)
Dior bag (here)
Celine sunglasses (similar)
Chanel brooch (similar)
Cartier bracelet (here)

SHOP MY LOOK



SHARE:

7 comments

  1. What an amazing look - your outfit is just on point <33

    Love, Tschok
    www.thedetsornfactory.com

    ReplyDelete
  2. Veľmi pekný outfit, páči sa mi vždy "all black everything" a najmä keď je niečím ozvláštnený ako tu pončom. Ja mám jedno sivé, ktoré som mala len raz an sebe a rada naberám inšpiráciu ako ho nosiť.. :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Gorgeous lady Dior bag.



    www.kristenskouture.com | Luxury. Fashion. Lifestyle.



    .

    ReplyDelete
  4. Perfect as always!

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. What a beautiful bag. I must have this one.

    ReplyDelete
  6. Lovely outfit! :)

    www.theinvisiblebutterfly.com

    ReplyDelete
  7. Super outfit, strasne moc ti to slusi! Moc me zaujalo to ponco a ta broz mu dodava to ,,neco"! <3
    Hezkej vikend,
    Sandra / http://shineoffashion.com

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig