Wednesday, April 26, 2017

MY TOP 10 INVESTMENT PIECES


Some clothes come and go and some stay in your closet forever. I am pretty sure that I am not the only one, who feels this way about fashion and shopping. I have been always interested in fashion and that learned me that sometime it's better to invest in one piece, which will stay in your closet forever and buying the same piece over and over again. Today I would like to talk about pieces. which are in my opinion worth investing in, which designers I would go for and why the piece is worth the money.

Každá z nás má zaručeně kousky, které po pár měsících odloží a pak kousky, které ji ve skříni vydrží několik let a které nosí znovu a znovu. Já jsem se za těch několik let naučila, že přesně u takových kousků, které si na sebe obleču několikrát týdně, se vyplatí platit o něco více, pokud je kousek kvalitnější. V tomto článku bych Vám tedy chtěla představit mých TOP 10 kousků, do kterých se podle mě vyplatí zainvestovat. Zároveň se také dozvíte, proč bych do těchto věcí investovala a jaké značky a proč bych si vybrala.

1. A CLASSICAL BAG

Why?  A simple, classical bag is for me the first I would invest in. It goes with everything and anything, fits every location and also can be worn at any time of the day or the night. In my opinion designer bags makes your outfit look on a higher level, no matter what you wear, and it's also a very good investment, which you can always re-sell without loosing its value.
Brands? I would stick to classical brands like Chanel (Flap Bag), Dior (Lady Dior), Louis Vuitton (Capucines), Hermes (Birkin, Kelly) or Prada (Saffiano)

Proč?  Klasická, jednoduchá, černá kabelka je pro mě naprostou klasikou, která nikdy nezestárne. Dá se nosit s čímkoliv, kamkoliv a kdykoliv. Navíc podle mě luxusní kabelka dodá outfitu šmrnc a posune ho na vyšší úroveň. Kromě toho se jedná i o skvělou investici - kabelka na ceně neztrácí, takže jí vždycky můžete prodat aniž byste prodělali!
Značky? Já osobně bych volil klaiscké značky jako Chanel (Flap Bag), Dior (Lady Dior), Louis Vuitton (Capucines), Hermes (Birkin, Kelly) or Prada (Saffiano)


2. WELL FITTED JEANS

Why?  I don't know a woman, who wouldn't wear jeans on a daily basis. We all wear them and that's why it makes the perfect sense to splurge a little bit more on the perfect pair. The is nothing more cool than well fitted jeans! Added to that, you can wear them basically anywhere, which is the perfect reason, why to invest in jeans.
Brands? I would go for brands like Saint Laurent, Acne Studios, Paige (my favourite), Rag & Bone or for example Levis

Proč?  Já osobně neznám nikoho, kdo by džíny nenosil. Myslím, že každá z nás je z šatníku vytáhne několikrát týdně a to je pro mě důvod, proč je naprosto v pořádku si dovolit pár, který Vám opravdu sedne a který Vám vydrží několik let.
Značky? Já osobně bych volila džíny například od Saint Laurent, Acne Studios, Paige (moji favoriti), Rag & Bone nebo například od Levis



3. STATEMENT SUNGLASSES

Why?  A good pair of sunglasses will last you several years, maybe even decades. If you go for a classical pair and not a seasonal trend, the pair will still look good on you in 20 years!
Brands? I, personally, like brands like Céline, Prada, Dior, Cartier or even Ray Ban

Proč?  Kvalitní slunečná brýle Vám vydrží několik let, možná i desetitetí. Pokud se rozhodnete pro klasický pár a ne sezónní trend, tak mi věřte, že na Vás budou vypadat skvěle i za 20 let!
Značky? Já, osobně, mám ráda značky jako Céline, Prada, Dior, Cartier or even Ray Ban

4. COAT

Why? If you are just like me, living in a country, where during winter the temperatures drop down to -20 degrees, then you can't live without a warm, woolen coat, which is basically your BFF during the winter time. If you pick one in a classical cut, you can be more than sure that this coat will be a part of your outfit every single winter.
Brands? When it comes to coats, I have to say that I am a big fan of MaxMara, Acne Studios, Burberry, Balmain or Karen Millen

Proč? Pokud, stejně tak jako já, bydlíte v zemi, kde teploty v zimě klesají až k mínus 20, tak mi věřte, že se neobejdete bez teplého, vlněného kabátu. Pokud si vybere nějaký v nestárnoucím stylu, tak mi věřte, že kabát Vás bude doprovázet každou zimu.
Značky? Kabáty mám obzvlášť ráda od MaxMary, Acne Studios, Burberry, Balmainu nebo například i Karen Millen



5. STATEMENT JEWELRY

Why? There are no doubts that diamonds are girl's best friends, however each and everyone of us different and each and everyone one of us likes something else - for some of us it's important to have a decent watch, for other one's a necklace and the rest likes more earrings. It's every woman's taste in what she would like to invest - for me it's been always bracelets.
Brands? I would stick with classical brands like Cartier, Hermés, Chanel or Tiffany&Co. Not only those are making beautiful pieces, but added to that you can always re-sell the piece if you won't like it anymore.

Proč? Diamanty jsou bezpochybně nejlepším přítelem každé ženy. Každá z nás je ale jiná a také má jiný vkus - některé ženy chtějí mít krásné hodinky, jiné touží po náušnicích a jiné zase po náhrdelnících. Ať už je to cokoliv, šperky jsou něco, co čeho se podle mě vyplatí zainvestovat. Nejenom, že šperky dodávají jakýsi šmrnc, ale také je to něco, co každá z nás bude hrdě nosit.
Značky? U šperků bych zůstala věrná klasice - například značkám jako Cartier, Hermés, Chanel nebo Tiffany&Co., které jsou nejenom považované na absolutní klasiky, ale také se v budoucnu dají vždy prodat.

6. PUMPS

Why? Pumps are definitely one of the key items in your wardrobe. This is a classic shoe, which looks elegant, however sexy at the same time. It's a pair of shoes, which you are going to wear a lot and that's why it makes sense to buy one, in which you can walk for hours without getting blisters.
Brands? I have been always a fan of Jimmy Choo's, which are really comfortable. I also like pumps by Stuart Weitzman, Dior, Manolo Blahnik or Chanel. Louboutins are a no-no for me, because they are so painful to walk in!

Proč? Lodičky jsou naprostou klasikou, které se hodí do práce, do baru i na rande. Vypadají elegantně i sexy zároveň, a proto se podle mě vyplatí si pořídit takový pár, ve kterém budete moct chodit hodiny a hodiny.
Značky? Já osobně miluji lodičky od Jimmy Choo, které vypadají nádherně, ale zároveň v nich vydržíte několik hodin bez toho aniž by Vám bolely nohy nebo se Vám udělaly puchýře. Lodičky doporučuji také od Stuarta Weitzmana, Diora, Malona Blahnika i Chanelu. Christianu Louboutinovi bych se vyhýbala oblouhek, jelikož jeho lodičky připomínají spíš mučící nástroj než-li boty.



7. BASIC TOPS

Why? You can wear them with jeans, you can wear them with skirts, under the sweater or with shorts. Basic tops in black and white are something, which everyone single one of us has in her closet. That's why I suggest to buy a more HQ-one, which is a little more expensive, than buying a new one from H&M every single month.
Brands? I like Acne Studios, Balmain, Alexander Wang, J.Crew or Rag & Bone.

Proč? Můžete je nosit s džinami, nebo se sukní. Kraťasy i legíny. Jen tak, pod svetr nebo třeba s blazerem. Bílý a černý top je klasikou a proto je lepší si koupit dva kvalitnější, než každý měsíc utíkat do H&M pro nový.
Značky? Trička mám ráda například od Acne Studios, Balmainu, Alexander Wanga, J.Crew nebo Rag & Bone.



8. SMALLER PURSE

Why? I, personally, think, that it is also nice to have a smaller purse in your closet, which will be perfect for vacations, going out, taking a walk or an evening event. I would go for a classy colour and you can be sure that you wear this one during the day, but also during the night a lot!
Brands? I love classic purses by Chanel (Boy or Flap Bags), Dior (Diorama) or Louis Vuitton (Twist), but also more modern styles like Gucci (Marmont) or Prada (Cahier).

Proč? Osobně si myslím, že vedle klasické velké kabelky by každá z nás v šatníku měla mít i menší kabelku - ta se hodí například na večerní akce, na rande, do klubu, na procházku a nebo třeba na dovolenou. Věřte mi, že kabelku využijete stejně tak jako Vaši velkou!
Značky? Se značkami jako Chanel (Boy nebo Flap bag), Dior (Diorama) nebo Louis Vuitton (Twist) nešlápnete vedle. Také ale můžete investovat do trendovějších kabelek například od Gucciho (Marmont) nebo Prady (Cahier).


9. BLAZER

Why? A nice blazer can be worn during daytime and nighttime. With jeans, dress or a pair of leather leggings. With a top or a turtleneck. To me a HQ-blazer is something unbeatable and something, which every single one of us should own.
Brands? Balmain. That's the only blazer worth the money.

Proč? Skvělý blazer se dá nosit přes den, večer i v noci. S džínami, šatami i kožekovými legínami. S topem, tričkem i rolákem. Pro mě je kvalitní blazer základem každého šatníku a rozhodně bych se do něho nebála zainvestovat.
Značky? Balmain. Podle mě jediná značka, do které se opravdu vyplatí investovat.



10. BOOTS

Why? Just like pumps for the summer, it's necessary to have a good quality boots for winter. It's totally up to you whether you decide to invest into ankle booties or over-the-knee ones, with or without heels. I, personally, would first go for ankle boots, which you can wear during the day and the night and then eventually splurge some money on the higher ones as well.
Brands? I love boots by Stuart Weitzman, because they not only look amazing, but they are actually really comfortable as well. Besides that, I am also a big fan of Saint Laurent, Gucci, Christian Louboutin and Jimmy Choo.

Proč? Stejně tak je skvělé mít kvalitní pár lodiček přes léto, v zimě je opravdu užitečné mít kozačky, ve kterých Vám to nebude klouzat, nebude Vám zima a budou skvěle vypadat. Ať už se rozhodnete pro kotníkové nebo nad kolena, určitě jsou kozačky něco, co byste ve svém botníku měla mít!
Značky? Já osobně miluji kozačky od Stuarta Weitzmana, které krásně vypadají a také jsou pohodlné. Dá se v nich bez problému vydržet několik hodin. Kromě Stuarta doporučuji i kozačky od Saint Laurenta, Gucciho, Christiana Louboutina a Jimmy Choo.




SHARE:

6 comments

  1. pekny clanek i fotky, ale mas tam v cestine hrozne moc preklepu a chyb

    ReplyDelete
  2. Super clanek, moc se mi libi ten napad. I kdyz asi nikdy na nic z toho nebudu mit penize, tak to je zajimavy cist. I kdyz musim rict, ze treba u tricek si clovek nemusi hned koupit tilko za 100 eur, ale nejaky kvalitnejsi treba za 30 bohate staci a taky dlouho vydrzi, to ale kazdej vidi jinak a kazdej vi, co mu za ty penize stoji. ;)

    ReplyDelete
  3. Great post! ;)

    www.evdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Amazing post! Great pieces.

    http://brightdecember.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig