Tuesday, July 2, 2019

THE PERFECT WEEKEND AT BÜRGENSTOCK

BS2-2

Good evening everyone! I hope you are all doing well. This time I am greeting you from Bürgenstock in Switzerland - yes, this is the amazing place I visited back in February and since we loved it so much, we decided to come in the summertime as well. This time we stayed at The Palace Hotel, which is located right next to the Bürgenstock Hotel (about which you can red here). 

Krásný večer všem! Doufám, že se máte dobře. Dneska mám pro Vás post z Bürgenstocku ve Švýcarsku, který jsem se rozhodla navštívit již podruhé tento rok. Již jsem tady byla v únoru a rezort jsem si tam zamilovla, že jsme se rozhodli se sem podívat znovu v létě. Tentokrát jsme byli ubytovaní v třetím z celkově čtyř hotelů Bürgenstock, a to v The Palace Hotel. O mém posledním pobytu si můžete přečíst tady.

HOW TO SPEND THE PERFECT WEEKEND AT THE BÜRGENSTOCK RESORT

FRIDAY

15:00 - CHECK IN

As first, we checked in at The Palace Hotel is one of the hotels which in total make the Bürgenstock Resort. This amazing, historical building is offering 109 rooms and suites with an amazing view on the lake. We got the opportunity to stay in the Executive Room Lake view with a terrace which was perfect in the time we decided to go (in the summer time). We loved having breakfast delivered to the room and enjoy the view just in two. In the Palace Hotel you can also choose from several dining options - in the famous Palace Lounge you can enjoy a drink or two with an amazing view over the lake. Are you not convinced yet? Well, names like Sophia Lauren, Jimmy Carter or Sean Connery fell in love with this place and there's definitely a reason. If you want to enjoy a full-experience when it comes to dining, make sure to make a reservation at the Ritzcaffier where is served the very best of the best from the fine French cuisine. Every Sunday the restaurant is also hosting a famous brunch which is worth trying as well!

Jako první jsme se ubytovali v již zmiňovaném The Palace Hotel, který je jeden z celkově čtyř hotelů tvořící Bürgenstock Resort. Hotel by již vybudovyný v 19. století a je tak nejhistoričtější budovou celého komplexu. Zařízený je v moderním stylu s nádechem klasiky. My jsme byli ubytovaní v pokoji "Executive Room Lake view" s terasou, který je podle mě skvělý na léto. Oproti modernímu Bürgenstocku má totiž balkony a terasy, které jsou podle mě skvělé na horké letní večery. V hotelu najdete také hotelový bar "Palace Lounge", který si zamilovali hvězdy jako Sophia Lauren, Jimmy Carter nebo Sean Connery. V hotelu také můžete navštívit luxusní restauaci Ritzcaffier, která se specializuje na přípravu moderních pokrmů z francouzské kuchyně. Ohodnocená byla 2 Michelinskými hvězdami.

BS3-2

15:30 - POOL & SPA TIME

As the weather was amazing, as first we decided to hit the famous Hollywood pool which is located inside of the Bürgenstock Hotel. This outside pool is being used since the 50s and many celebrities loved and enjoyed spending time there. The pool is very unique as there is a little room underneath which allows you to look inside of the pool!

Počasí nám opravdu přálo, takže hned potom, co jsme se check-inovali, jsme se vydali k slavnému venkovnímu bazénu "Hollywood Pool", který funguje již od 50.let. Zvláštní je také tím, že do bazénových okének se dá koukat z místnosti pod bazénem, která kdysi sloužila jako bar - dneska se využívá ale jenom k privátním účelům nebo nejrůznějších eventům.

bs1-2

20:30 - DINNER AT SPICES

In the evening we decided to have dinner in the Asian restaurant called Spices - this one is also located inside of the Bürgenstock Hotel. The restaurant has an amazing view on the Lake Lucerne in both inside and outside parts. On the menu you'll find the very best of best from the Indian, Chinese, Japanese and Thai cousines. I, personally, can recommend their platter of sashimi to take for starter which tastes amazing. As my main course, I took the lobster in a pepper sauce which I can recommend to anybody and everybody who loves fish - the meat was really soft and the sauce made it super-delicious. For my dessert I ordered some coconut ice cream which is my absolute favourite!

Večer jsme se rozhodli se navečeřet v asijské restauraci Spices, která nabízí to nejlepší z nejlepšího z thajské, indické, japonské a čínské kuchyně. Jako předkrm mohu doporučit talíř sashimi, které nejemže bylo nádherně naaranžované, ale také chytnalo opravdu čerstvě. Jako hlavní chod jsem zvolila humra v pepřové omáčce, který jistě potěší kohokoliv, kdo humry miluje. Večeři jsem zavšila domácí kokosovou zmrzlinou, která je moje nejoblíbenější.

BS7-2 BS11-2

SATURDAY

10:00 - IN-ROOM BREAKFAST

We started out Saturday by ordering breakfast in the room and ate on our balcony while enjoying the amazing view of the Lake Lucerne. I can highly recommend to try their Eggs Benedict and Waffles which tasted absolutely amazing!

Jaký je nejepší způsob jak začít sobotu? Přece snídaní na pokoj! Není nic lepšího než vyjít na balkon, nasnídat se v županu s tímhle nádherným výhledem. K snídani mohu doporučit například Eggs Benedict nebo jejich domácí wafle!

BS6-2 BS5-2

12:00 - VISIT OF LUCERNE

Even though the city of Lucerne is completely on the other side of the lake than the hotel, it's super easy to reach the city by the boat provided by hotel. The round trip is about 30 CHF per person. The view from the boat offers you a completely different perspective on the lake and on the cities surrounding it. The city itself is unique and definitely worth seeing - so for this plan about 4 hours of your time (30 minutes takes one way with the boat).

Přestože se Lucern nachází na opačné straně jezera, do města se z hotelu dostanete za pouhých 30 minut - a to díky hotelové lodi, kterou se za 30 CHF dostanete do Lucernu a zpátky. Kromě krásného výhledu z lodi se můžete těšit také na malobné městečko, které rozhodně stojí za návštěvu!

18:00 - PICNIC TIME

What I find really special about the hotel is their experiences which they try to change up every season. This time they introduced a picnic basket which you can enjoy in their garden at the Hollywood Pool. The picnic basket has a lot of amazing local specialties - like local sausages, bread or cheese. In the basket you'll also find some salad, mini-appetizers like quinoa or tuna and also some still and sparkling water as well as a small bottle of wine. I think this is something really special and as I never had picnic in my life before, this was something new to try for me!

Na tomto rezortu mi přijde vyjímečné spousta věcí, kromě skvělého jídla, nádherného výhledu, jedinečné architektury, moderního vybavení a milého personálu, také nejrůznější zážitky, které si v hotelu můžete zabookovat. Jeden z nich je například soukromý piknik v zahradě hotelu - jelikož jsem osobně ještě na žádném pikniku nebyla, musela jsem ho tady v Bürgenstocku vyzkoušet. V košíku najdete spoustu lahodných, místních specialit - klobásky, salámy, místní sýr. Kromě místních specialit v něm najdete také míchaný salát a mini-předkrmy jako je tuňák nebo quinoa. 

BS16-2 BS15-2BS18-2

SUNDAY

10:00 - BREAKFAST AND HIKE AROUND THE HOTEL

The hotel is not only perfect for a relaxing vacation spent at the pool, but also for a little more active one - the surroundings are perfect for hiking in the beautiful nature. One place definitely worth seeing is the Hammetschwand Elevator which is the highest located elevator in the whole Europe (1,132m above the sea level). There's also a restaurant nearby the lift which is also worth the visit!

Bürgenstock je známý především pro svoje obrovské spa, které přesahuje více než 10,000 m2. Kromě relaxu můžete ale i v okolí hotelu vyrazit na túru - a to třeba k výtahu "Hammetschwand", který je nejvýše položeným výtahem v Evropě (a to ve výšce 1,132m nad mořem). U výtahu se nachází také restaurace, která určitě za náštěvu.

14:00 - POOL TIME

There's nothing better than spending the time at the pool after a long hike! We had the chance to also use the spa at the Waldhotel which in my opinion is way calmer than the Alpine spa and therefore more relaxing.

Není nic lepšího než po pořádné túře pořádně zrelaxovat. My jsme měli tu možnost využívat i spa od hotelu Waldhotel, které je podle mě mnohem klidnější a tudíž v něm víc zrelaxujete. 

BS0-3

16:00 - MIDSUMMER POOL PARTY

Is there a better way to end the day than with a party? We got the invite from the lovely hotel team to attend their Midsummer Pool Party, located at the Hollywood Pool with many food and drinks stands, floaties and a lot of fun!

A jak ukončit vydařený víkend? Přece Midsummer Pool Party, která se konala u vyhlášeného Hollywood Poolu. Kromě spousty floaties a zábavy, jste si mohli užít spoustu skvělého jídla a pití s tám nejkrásnějším výhledem!

SHARE:

2 comments

  1. Ten výhľad, to je niečo neskutočné. :) Úžasné miesto. Najviac ma u teba bavia asi cestovateľské články. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete

THANK YOU FOR YOUR COMMENTS! - DĚKUJI VÁM VŠEM ZA KOMENTÁŘ!

Blogger Template Created by pipdig